Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה מראיון עבודה - ומשמעותה

mrmiki1234
שימו לב! השרשור הזה בן 779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן

אשמח לתשובה למי מכם שמראיין מדי פעם או בעלי רקע בפסיכולוגיה (גם אינטואיציה זה בסדר גמור, העיקר שתנמקו מה אתם חושבים :))

מה משמעות השאלה הבאה בעיניכם בראיון עבודה?

מראיין : מה אם אבקש ממך ללכת להרצות עכשיו בארה'ב, באוניברסיטה יוקרתית. אתה נלחץ, מגמגם קצת, או שוחה במים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, garicho כתב:

תלוי לאיזה תפקיד. פרופסור במכון וויצמן? שאלה לגיטימית לגמרי. טכנאי במוסך? לא רלוונטי…

תפקיד אינטיליגנטי יחסית אבל די ברור מראש שהמועמד עומד בדרישות הסף.

לפני 44 דקות, avargel כתב:

מראיינים שחושבים שהם חכמים גדולים

זה תמיד נכון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, mrmiki1234 כתב:

מה משמעות השאלה הבאה בעיניכם בראיון עבודה?

מראיין : מה אם אבקש ממך ללכת להרצות עכשיו בארה'ב, באוניברסיטה יוקרתית. אתה נלחץ, מגמגם קצת, או שוחה במים?

מבחינתי המראיין רוצה לראות כמה מהר תענה וכמה תתבלבל על המקום. משאלה כזו אפשר להבין לא מעט בנוגע לבטחון עצמי ובנוגע למהירות מחשבה

"כן בטח שוחה במים" זו תשובה של הרבה בטחון עצמי אבל אפס מחשבה.

"יש 2-3 נושאים שאני מאוד מתמצא בהם/יש לי נסיון איתם מול קהל אז כנראה אצלח אבל באחרים אני חושב שאגמגם" מראה שחשבת על תשובה ואתה בטוח בעצמך אבל גם מודע למגבלות שלך.

כשאני מראיין אנשים אחרי השאלות המקצועיות כשמגיע שלב ההתקלות אני נוהג לשאול "כמה חלונות יש בפתח תקווה"

יש תשובה ספציפית שמבחינתי אם מישהו עולה עליה תוך 10 שניות מדובר באדם חריף ואינטיליגנט מאוד, אבל זו לא התשובה הטובה היחידה. זה נועד לבחון תהליך מחשבה והתמודדות עם המון אי ודאות.

כמובן שיש אנשים שאוהבים להתנפח מחשיבות עצמית בראיון אבל אם תשאלו אותם שאלות דומות ילכו לחלוטין לאיבוד, אבל זה לא אומר שכל מראיין הוא חכמולוג שסתם מחפש להתקיל.

מאחורי מה שנראה כמו סתם התקלה/שאלה פומפוזית כן עומדים דברים ברוב המקרים.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, Pika007 כתב:

כמה חלונות יש בפתח תקווה

הייתי אומר אחד אבל זה כי זה מתוך השאלה עצמה אבל בטח זה משהו מתחכם שקשור בכלל לערים תאומות או משהו אחר שכזה..

אשמח לתשובה בפרטי

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין חלונות, כי פתח תקווה לא באמת קיימת. זה עובד טוב במיוחד אם הראיון הוא בפתח תקווה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 9
  • מצחיק 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תענה כמו שהיית עונה במציאות, לא כמו מה שאתה חושב שהוא רוצה לשמוע.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Coro כתב:

תענה כמו שהיית עונה במציאות, לא כמו מה שאתה חושב שהוא רוצה לשמוע.

כלומר:

מה זה השאלה המטומטמת הזאת? אתה מסתלבט עליי?

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה המקורית היא כמה חלונות יש בניו יורק. אהבתי את ההזזה לפתח תקווה.

אם זה מה שמעיד על מרואיין חריף...

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהניסוח של השאלה אפשר להעלות כמה סיבות לשאלה:

1. שליטה בשפה, האם יש לך אנגלית ברמת שפת אם או לפחות ברמה הכי גבוהה בתחום שלך כדי להיות מסוגל להעביר הרצאה כזו.

2. יכולת עמידה מול קהל.

3. יכולת התמודדות עם הפתעות והתקלות עם משימות לא שגרתיות.

קשה לנחש מה מאלה רלוונטי פה בלי לדעת מה התפקיד אליו התראיינת, אולי לשלושתם, אולי לאף אחד.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, מה רע בשביט? כתב:

השאלה המקורית היא כמה חלונות יש בניו יורק. אהבתי את ההזזה לפתח תקווה.

אם זה מה שמעיד על מרואיין חריף...

השאלה שאתה מתכוון אליה היא כמה מנקי חלונות יש בניו יורק, אבל השאלה שלי מכוונת למקום שונה לחלוטין לעומת ההיא. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה? מנקי חלונות? לא... אני גם מכיר "כמה חלונות יש בניו יורק".

זה מבית היוצר גם של "כמה שוקל אוטובוס צהוב" / "כמה מנורות רחוב יש בניו יורק" ושלל שאלות דביליות אחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...