Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

בחייאת.

ואין לי 100% הצלחה בראיונות, אבל למרבה ההפתעה- יש 100% הצלחה בראיונות בהם ניסו להתקיל אותי עם שאלות מהסגנון הזה (או "מכווצים אותך ושמים אותך בבלנדר, איך תינצל?" וכל מיני דברים שכנראה כל העולם העתיק מהרשימה שגוגל שולפת ממנה...)

אם מראיין שואל את זה אני אומר לא יודע, יוצא החוצה ושולח שוטרים לבית שלו לבדוק אם יש לו מיכלים כחולים בחדר שינה.

• מצחיק 1
פורסם

כשאני מראיין

אני זוכר בכל רגע ורגע שהבנאדם שמולי מרגיש בסוג של מבחן, מנסה להרשים, מנסה להראות את הצד היפה והחיובי שבו

ואין לי שום עניין להעמיס עליו בחידות הגיון לא הגיוניות של כיתה ה

וכשאני מסתכל היום על הצוות שלי ומנסה לדמיין מה הם היו עונים אילו שאלתי אותם בראיון כמה חלונות יש בפתח תקווה, התשובה של כל התותחים היתה כנראה - "תודה על זמנך, אבל אני חושב שאני לא מתאים לעבוד איתכם"

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 14 דקות, Boltik כתב:

לדעתי אין כאן תשובה נכונה, זה גם מה שציינו יותר מוקדם בשרשור.
אלו מסוג השאלות "האם ארזת לבד?" או כל מיני שאלות סתמיות של שוטרים "מאיפה אתה?", "מה עושה כאן?" וכדומה. המטרה לייצר שיחה ולראות איך בן אדם מגיב. גם בראיונות יש צורך להוציא את המרואיין מ-"איזור הנוחות" של "ספר על עצמך". את זה כולם יודעים לדקלם.

הוא ציין ספציפית שיש תשובה אחת שהוא ישר יודע שמי שעונה אותה הוא חריף/גאון. זה מה שהוא ציין קודם בשרשור.

פיקה, שוב. אין בעיה עם שאלת הבונוס שלך. 

אני רק מציין, שתדע, שהיא לא בהכרח מודדת את מה שאתה חושב שהיא מודדת. זה הכל. לכן לא לכל שאלה כזו יש עומק וביסוס ולא כל שאלה כזו היא שאלה עם משמעות, לפחות פרקטית. 

אני אשמח כאמור לשמוע בפרטי מה בדיוק מה התשובה שאם עונים על החלונות בפתח תקווה אז אתה יודע שכנראה האדם חריף מאוד. לא כדי להטיל בזה ספק, נטו מסקרנות. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אז כמה חלונות יש בפ"ת:

אוכלוסיה בערך 240,000.

נניח 4 נפשות בממוצע למשפחה.

ז"א 60,000 משפחות או דירות.

בכל דירה ממוצעת 8 חלונות

ז"א 480,000 חלונות.

יש גם מבני ציבור וכאלה וזה מכפיל את המספר.

לכן בערך 1,000,000 חלונות בפ"ת.

.

עריכה אחרונה על ידי יענקו
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

האם אני, בתור מי שהחברה מרוצה מהביצועים שלו, הייתי עובר את התהליך שמבקשים ממני להעביר מישהו אחר? האם תשובות נכונות לשאלות שאנחנו שואלים משקפות כישורים רלוונטיים לתפקיד? וכמובן בסוף בסוף מה הם אחוזי ההצלחה שלנו מהאנשים שהעברנו?

זה בידיוק זה. אני מראיין בערך 3 פעמים בשבוע בשנה האחרונה. בדרך כלל מפתחי מיד/סיניור או devops. הראיונות שלי הם הראיון האחרון - לבדוק התאמה והתנהגות המרואין לחברה. אחרי שהוא עובר את הראיון הטכני בהצלחה.

אז השאלות שאני שואל הן בדרך כלל להבין מי האדם שעומד מולי, איך הוא עובד בצוות, איך הוא במצבי לחץ. אבל השאלות הן לא התקלות - אלא שאלות מתוך הניסיון וההיסטוריה התעסוקתית של המועמד. יותר מזה, בדרך כלל אני מנסה להקדיש לפחות שליש מהראיון לשאלות של המועמד, כי על פי השאלות שלו אני לומד לפעמים יותר על הבן אדם.

יוצא לי לדבר עם כל מיני מנהלים בחברות שונות שעושים ראיונות. מחלקם למדתי הרבה. חלקם… בוא נגיד שלא הייתי מתראיין אצלהם.

לפני 7 דקות, יענקו כתב:

אז כמה חלונות יש בפ"ת:

אוכלוסיה בערך 240,000.

בכל דירה ממוצעת 8 חלונות

ז"א 480,000 חלונות.

לכן בערך 1,000,000 חלונות בפ"ת..

מה עם כל המכוניות בעיר? מה עם כל מיני חלונות שירות למיניהם? אשנבים? זה לא נגמר באמת.

מזכיר לי את סוג השאלות ששאלו אותי בראיונות למקנזי בזמנו (התהליך הכי מגעיל והכי לא יעיל שעברתי אי פעם - זה לא פלא - מדובר בחברת יעוץ). אבל וואלה, שם אני לפחות יכול להבין למה הם חושבים שצריך לשאול את השאלות האלה.

• אהבתי 3
פורסם

הדבר היחיד שתצליחו לגלות אם תשאלו מועמד שאלה כזאת הוא אם הוא התכונן לשאלות כאלה או לא.
לכולנו יש את ההטיות הקוגניטיביות שלנו, את הצד שקמנו עליו וכו... אי אפשר לאפיין אדם פסיכוטכנית ב5 דקות על ידי שאלות מקורס HR.

והדבר היחיד שתצליחו לגלות זה אם המרואיין הגיע מוכן לשאלה כזאת... אם כן כנראה שהוא חשוב שאתם מספיק מטומטמים שלאול שאלות כאלה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 22 דקות, ניקו פ. כתב:

אני רק מציין, שתדע, שהיא לא בהכרח מודדת את מה שאתה חושב שהיא מודדת.

מה שאני מנסה להסביר פה בלי סוף זה שהשאלה הזו לא מודדת ולא מסננת. יש בה פוטנציאל בונוס.

אבל איכשהו, כולם מתייחסים לזה כאילו אני עורך ראיונות שבהם שאלה אחת, וזו השאלה שנשאלת, על זה הכל יקום ויפול.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

צריך יכולת חשיבה יצירתית ואילתור.

חשיבה יצירתית בהחלט, אבל הוא דיבר על אי ודאות, כאילו זו דרישת על ממהנדסים (מה גם שלמרות טענתו, אין בשאלה הזו, מלבד היותה מפתיעה, קשר לחוסר ודאות).

יכולת גבוהה של קבלת החלטות בתנאי חוסר ודאות רלוונטית לתפקידים מסויימים, שצריכים לקבל החלטות הרות גורל אמיתיות בלי זמן או יכולת לקבל את כל המידע (רופאי טראומה, מפקדי צבא בשטח, מהנדס שמנסה לדבג רובוט רפואי שכשל באמצע ניתוח), זה לא כולל את רוב המהנדסים שבעיות הפרודקשן שלהם מסכנות בעיקר את שעות השינה שלהם ויכולת הקניה שלנו באינטרנט.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יענקו כתב:

אז כמה חלונות יש בפ"ת:

אוכלוסיה בערך 240,000.

בכל דירה ממוצעת 8 חלונות

ז"א 480,000 חלונות.

ומה עם בנייני משרדים?

מלבד בנייה, יש מכוניות וגם להם יש חלונות ומכוניות נכנסות ויוצאות מעיר כל הזמן אז המספר כל הזמן משתנה.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

אבל השאלות הן לא התקלות - אלא שאלות מתוך הניסיון וההיסטוריה התעסוקתית של המועמד. יותר מזה, בדרך כלל אני מנסה להקדיש לפחות שליש מהראיון לשאלות של המועמד, כי על פי השאלות שלו אני לומד לפעמים יותר על הבן אדם.

אפשר ללמוד המון מהשלב הזה - פשוט משיחה עניינית על "מה עשית". בלי שטיקים ובלי משחקים.

בשנתיים האחרונות - במהלך תקופת הגאות - המועמדים די ראיינו את המראיינים, אבל בלי קשר למצב השוק זאת התנהלות בריאה שמאפשרת לשפר ניחושים בנוגע לכימיה עתידית. "האם נראה לי שיהיה נעים לעבוד עם המרואיין על בסיס יומיומי?" כזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לפתח תקווה אין אפילו ולא חלון אחד.

איך לעיר יכול להיות חלון?

ואולי זה בכלל רחוב?

תהייה מדוייק בשאלות.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני שעה, יענקו כתב:

אז כמה חלונות יש בפ"ת:

אוכלוסיה בערך 240,000.

בכל דירה ממוצעת 8 חלונות

ז"א 480,000 חלונות.

אבל אם אני לא יודע מה האוכלוסייה?

אולי 600 אלף? למה המחשבה שלך היא 4 במשפחה? אולי פתח תקווה זה רק משפחות ברוכות ילדים וכל משפחה היא 9?

אתה מבין שזאת שאלה שכל תשובה היא נכונה וכל תשובה היא לא נכונה. 

עזוב, בוא נגיד שמישהו הביא את התשובה המדויקת בדרך פלא. איך זה עוזר לי כראש צוות?

פורסם
לפני 19 שעות, mrmiki1234 כתב:

מה משמעות השאלה הבאה בעיניכם בראיון עבודה?

מראיין : מה אם אבקש ממך ללכת להרצות עכשיו בארה'ב, באוניברסיטה יוקרתית. אתה נלחץ, מגמגם קצת, או שוחה במים?

חסר הרבה קונטקסט. מי המרואיין, לאיזה תפקיד, מה הדרישות. בקיצור, חסר הרבה מידע.

לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

כשאני מראיין אנשים אחרי השאלות המקצועיות כשמגיע שלב ההתקלות אני נוהג לשאול "כמה חלונות יש בפתח תקווה"

הזכרת לי את זה:

לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

מאחורי מה שנראה כמו סתם התקלה/שאלה פומפוזית כן עומדים דברים ברוב המקרים.

השאלה היא מה הם אותם דברים. איך בדקו את ההתאמה והנכונות שלהם. יש לנו נטייה (טבעית?) להניח הנחות שהם לאו דווקא נכונות.

לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

עבדת פעם בסטארטאפ או חברה בצמיחה? יכולת אלתור וחשיבה מהירה על הרגליים היא דבר חשוב מאין כמוהו.

בנוסף, אני חושב שהשאלות האלו נועדו בדיוק כדי להבין מי פותר בעיות ומי מחפש בסטאק אוברפלואו.

כן. אפשר להגיע למסקנות האלה גם משאלות טכניות גרידא. אם היו לכם בעבודה מקרים שבהם נדרשתם לפתרון מאולתר ומהיר אך עובד, נסו לעשות להם רדוקציה לשאלת ראיון שתיכנס במסגרת ראיון. מהניסיון שלי השאלות האלו מראות מהר מאוד מי נמצא קרוב למשבצת של פותר בעיות.

לפני 3 שעות, Pika007 כתב:

וכמובן, כפי שכתבתי- יש פה משהו אחד שמי שעולה עליו מיד הוא ללא ספק אדם חד וחריף.

אני לא בטוח כמה זה נכון. כלומר אני לא בטוח בכלל כמה זה נכון לתת על זה "בונוס".

לפני 3 שעות, stum כתב:

יש מקומות שהביקוש אליהם גדול, ועבורם השאלה היא לגיטימית לחלוטין.

לא כל מה שנכון עבור מהנדס בגוגל נכון עבור מהנדס בסטארטאפ קטן, וההיפך. יש תופעה בהייטק להעתיק תהליכי גיוס מהגדולות וליישם בלי יותר מידי מחשבה. זה מייצר הרבה תופעות בעייתיות כמו cracking the code interview, אתרי הכנה לראיונות עבודה, ריכוזי שאלות מראיונות עבודה וכו'. כולם לומדים את אותן התבניות והמראיינים נדרשים להמציא את הגלגל כל פעם מחדש כדי לוודא שהשאלה שלהם היא "מקורית".

לפני 3 שעות, Pika007 כתב:

רק אני מראיין לתפקידים הספציפיים האלו, אז רק אני שואל את השאלה. זה עבר את ה CTO שלנו ומוסכם עליו.

שים לב, שזה לא הופך את זה ל"נכון". גם ל-CTO יכולה להיות הטייה בבחינת ה"נכונות" של השאלה הזו.

בנוגע לשאלה עצמה אני מניח שיש כמה כיוונים לתקוף אותה, הייתי זורם על:

- ניקח אדם ממוצע שפוגש X חלונות בבית, Y חלונות בתחבורה, Z חלונות בעבודה וכו'. ממשקל כל אחד כזה ביחס מתאים (לא בטוח שצריך) ואז כופל במספר האנשים בפ"ת.

- לחלופין, נספור את כמות החלונות בהערכה גסה. יש X מבנים ו-Y כלי תחבורה. מחלקים כל קטגוריה לתתי קטגוריות שיהיה קל לחשב ומתקדמים משם.

=================

נתקלתי במהלך הדרך בשאלות היגיון, התקלות וכן בשאלות טכניות. השאלות שהכי אהבתי (גם אם לא תמיד הצלחתי ב-100%) הן השאלות שהיו הכי קרובות לתרחיש שימוש אמיתי (או קרוב לכך) בחברה. בעיקר כי זה מלמד מה האתגרים במקום ועם מה אני צפוי להתמודד ביום יום.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

לפתח תקווה אין אפילו ולא חלון אחד.

איך לעיר יכול להיות חלון?

ואולי זה בכלל רחוב?

תהייה מדוייק בשאלות.

גם בחיים אמיתיים יש שאלות/דרישות/הגדרות לא ברורות, אז זאת גם דרך לבחון את המועמד.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • תוכן חדש...