Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, avargel כתב:

שאלה מטומטמת של מראיינים שחושבים שהם חכמים גדולים

כן, אבל היא מפסידה בענק לשאלה המטומטמת הזו:

לפני 14 שעות, Pika007 כתב:

אני נוהג לשאול "כמה חלונות יש בפתח תקווה"

• אהבתי 6
  • מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה לחברי הפורום שכבר הספיקו לערוך לי פסיכואנליזה ויודעים למה אני עושה מה שאני עושה יותר טוב ממני.

חברים, התחלקתם על השכל?

פורסם

לא יודעים מה אתה עושה. אני אישית גם לא עושה לך פסיכואליזה. אבל כן שאלת על ניסיון. ואני אומר שמניסיון שבחיים לא נתקלתי במשרה בהייטקס שמצדיקה סוג כזה של שאלה. אבל כן נתקלתי במנהלים ומגייסים שאוהבים לשאול דברים דומים ובטוחים שזה עוזר להם לגייס תותחי על כבדים. ולרוב, שוב, מהניסיון שלי, אין ככ קשר בין זה לבין מה שקורה בrnd שלהם ביומיום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אם מישהו שואל שאלה שאין למטרה שלה רלוונטיות ושלא עומד מאחוריה משהו- מיותר, וגם אני לא עושה דברים כאלו.

יצוין שאני לא מתכנת ולא מגייס מתכנתים.

(אם כי אחד התפקידים בצוות נוגע גם לתכנות, אין היום ציוד שלא מגיע עם שפת תכנות כזו או אחרת.....)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 11 דקות, Be roo כתב:

כי ל-99% מהתפקידים זה לא רלוונטי. אם אתה מהנדס של נאסא אולי תצטרך לאלתר פילטר חמצן מגרב ו-5 אזיקונים כדי להציל כמה אסטרונאוטים שנתקעו בחלל. אצל רוב מהנדסי העולם חוסר הודאות העיקרי זה מה לאכול בצהריים.

כן, צריך חשיבה יצירתית ואלתור בטארטאפ, לא ברמה של תשחה או תמות

אני עובד בחברה אמריקאית גדולה שקיימת משנות ה70 בערך, אבל יש לי המון מצבים שבהם צריך יכולת חשיבה יצירתית ואילתור.

ואני די טוב בזה, אחרת לא היו מחזיקים אותי שם.

כמובן שיש גם מהנדסים שרק תן להם 40 שנה לחשוב בצורה מרובעת ולהציב פרמטרים בנוסחאות מוכנות, ולא חסר כאלה. אבל זה לא מה שנדרש ממהנדס.

כן צריך שתהיה למהנדס יכולת אלתור וחשיבה מחוץ לקופסה, לא משנה אם הוא עובד בסטארט-אפ או תאגיד רב לאומי ענק.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אבל כן נתקלתי במנהלים ומגייסים שאוהבים לשאול דברים דומים ובטוחים שזה עוזר להם לגייס תותחי על כבדים.

איך אפשר שלא להיזכר בכתבה הזאת.

אומנם מ2006, אבל נראה לי שתהיה רלוונטית גם ב2106.

https://proctologsofzion.blogspot.com/2006/06/blog-post_3519.html

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

בנוסף, אני חושב שהשאלות האלו נועדו בדיוק כדי להבין מי פותר בעיות ומי מחפש בסטאק אוברפלואו.

אההה מה? סליחה?

עם כול השאר - פסדר.

אבל וואלה ברור שאני משתמש בסטאק אוברפלואו - זה כלי. אתה רוצה שאבזבז זמן על בעיות שכבר פתרו? אני מחפש מהר, מסנן את מה שנראה לי לא מתאים ומיישם מה שכן.

• אהבתי 5

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

לחפש בסטאק אוברפלואו זה בסדר. (ורצוי, כמו כל כלי אחר שיקצר לך זמנים ומאמץ)

רק לחפש בסטאק אוברפלואו כי אתה לא יודע לפתור בעיות בעצמך- זה לא בסדר.

פורסם
לפני 22 דקות, Pika007 כתב:

תודה לחברי הפורום שכבר הספיקו לערוך לי פסיכואנליזה ויודעים למה אני עושה מה שאני עושה יותר טוב ממני.

חברים, התחלקתם על השכל?

השני גרוש שלי בתור אחד שמראיין מדי פעם וגם מתראיין מדי פעם בכל מני קונסטלציות, היא שראיון הוא כלי סינון ולא כלי ניבוי. למשל שאלה - האם התפוצצת אי פעם עם הבוס הישיר היא שאלה יותר מועילה מחידות הגיון כאלה ואחרות. שוב, בלי להכיר את המקרה שלך, החברה שלך, התפקיד וכו'.

אני כן רוצה להוסיף שהכוח הפסיכולוגי בראיונות של מראיין על מרואיין הוא עצום, גם כשמדובר בסניורים, ושהרבה פעמים זה יכול להיהפך לאיזה מאבק גלוי/סמוי ששני הצדדים רק מפסידים ממנו. בגלל זה אני תמיד מעדיף את המונח שיחה ולא ראיון, שיש לו קונוטציות מבחניות. אנשים סוחבים טראומות מראיונות כאלה (שכמו כל דבר במדינה עושים בחפל'פ, בלי הכנה מוקדמת או הכשרה ומאלתרים, גם מהצד של המראיין) שנים רבות.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

לחפש בסטאק אוברפלואו זה בסדר.

רק לחפש בסטאק אוברפלואו כי אתה לא יודע לפתור בעיות בעצמך- זה לא בסדר.

הפוך - ללכת ישר לחפש בסטאר אוברפלואו זה בסדר גמור.

מה שלא בסדר בעיניי זה אחד ששואלים אותו "איך בפייתון קוראים מקובץ טקסט ומדפיסים למסך", והוא מסתכל עליך בפליאה, עם קולות של אוגר רץ בתוך גלגל, במקום לרוץ לשאול את הדוד גוגל.

אני לא מצפה מבן אדם לזכור הכל בעל פה, אבל כן מצפה ממנו לדעת איך להתמצא בדברים שהוא לא מכיר.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, stum כתב:

לדעתי אגב, שאלה כזו היא הרבה יותר טובה מאשר "תעשה פרוייקט בית במשך הסופ"ש שלך תגיש יום ראשון ואז נחשוב אם לדבר איתך"

כן, במיוחד שהפרויקט משקף את הידע של חברים...

פורסם
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

הפוך - ללכת ישר לחפש בסטאר אוברפלואו זה בסדר גמור.

איפה בדיוק כתבתי שלא בסדר ללכת לשם קודם?

הדגשתי במפורש את המילה רק.

פורסם
לפני 14 שעות, Pika007 כתב:

מבחינתי המראיין רוצה לראות כמה מהר תענה וכמה תתבלבל על המקום. משאלה כזו אפשר להבין לא מעט בנוגע לבטחון עצמי ובנוגע למהירות מחשבה

"כן בטח שוחה במים" זו תשובה של הרבה בטחון עצמי אבל אפס מחשבה.

"יש 2-3 נושאים שאני מאוד מתמצא בהם/יש לי נסיון איתם מול קהל אז כנראה אצלח אבל באחרים אני חושב שאגמגם" מראה שחשבת על תשובה ואתה בטוח בעצמך אבל גם מודע למגבלות שלך.

כשאני מראיין אנשים אחרי השאלות המקצועיות כשמגיע שלב ההתקלות אני נוהג לשאול "כמה חלונות יש בפתח תקווה"

יש תשובה ספציפית שמבחינתי אם מישהו עולה עליה תוך 10 שניות מדובר באדם חריף ואינטיליגנט מאוד, אבל זו לא התשובה הטובה היחידה. זה נועד לבחון תהליך מחשבה והתמודדות עם המון אי ודאות.

כמובן שיש אנשים שאוהבים להתנפח מחשיבות עצמית בראיון אבל אם תשאלו אותם שאלות דומות ילכו לחלוטין לאיבוד, אבל זה לא אומר שכל מראיין הוא חכמולוג שסתם מחפש להתקיל.

מאחורי מה שנראה כמו סתם התקלה/שאלה פומפוזית כן עומדים דברים ברוב המקרים.

הרבה פעמים מה שעומד מאחורי כל התקלה לא מבוסס על מדע ו/או נתונים, אלא על תחושה אישית של המראיין, בדיוק כמו במקרה שלך.

לדוגמה, אם חשוב לך משהו מסוים, אז למה שלא תשאל שאלות שבאופן מוכח בודקות את מה שאתה מחפש לבדוק.  

אם באמת אכפת לך לבדוק "הליך מחשבה" למשל, אני מציע שתשתמש בכלים אמפיריים המודדים את הליך המחשבה הזה. כרגע אתה משתמש בכלי שלא עבר תיקוף וככזה אין לו שום מהימנות ו/או תוקף. כלומר, מי שעונה לך נכון על השאלה הוא ממש לא בהכרח גאון/חריף מאוד; ומי שטועה הוא לא אינו כזה. 

עכשיו, אם אתה חושב שזה בודק את מה שאתה חושב שזה בודק, אז אחלה, זה בינך לבין המעסיק שלך שסומך עליך בראיונות (או עצמך אם אתה הבעלים/מנכל/וואטאבר). אני לא בא להתווכח עם מחשבה או עם "עד עכשיו עשיתי וזה עבד לי". 

אני גם לא בא להטיל דופי בכישורי הריאיון שלך. אני לא מכיר אותך וזה לחלוטין לא אישי. 

אני בא להגיד לך שהכלי שבו אתה משתמש למדוד משהו מסוים, סביר מאוד שאינו מודד את מה שאתה חושב. זה מאוד נפוץ באולם המראיינים, במיוחד כאלו שלא חוקרים ומתעסקים בתחום בצורה אקדמית, או לחלופין עברו הכשרה ע"י אי אילו המוכשרים לכך. לכן כל התיאוריה שלכל שאלה מטומטת בריאיון יש משמעות עמוקה היא תיאוריה שאני חולק עליה.

לפני 47 דקות, Pika007 כתב:

ישבתי מול יותר מאחד, תודה, עניתי- ועברתי כל ראיון שבו התקילו אותי בצורה דומה.

100% הצלחה בריאיונות? מרשים מאוד. בלי ציניות.

מתוך סקרנות, אולי תגלה לנו את התשובה? מבטיח שאין לי קשר לעולם ההייטק ולעולם לא אתראיין אצלך (וסביר שגם אתה לא אצלי). 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Pika007 כתב:

לכל המקטרגים- להדגיש עוד כמה פעמים ש לא על השאלה הזו יקום ויפול הראיון, ומדובר בדבר אחד מתוך מכלול שלם של דברים שאני שואל, בעיקר שאלות מקצועיות?

תחשבו על זה בתור שאלת בונוס במבחן.

בחייאת.

ואין לי 100% הצלחה בראיונות, אבל למרבה ההפתעה- יש 100% הצלחה בראיונות בהם ניסו להתקיל אותי עם שאלות מהסגנון הזה (או "מכווצים אותך ושמים אותך בבלנדר, איך תינצל?" וכל מיני דברים שכנראה כל העולם העתיק מהרשימה שגוגל שולפת ממנה...)

מי שרוצה דוגמאות לתשובות שקיבלתי בראיונות ומה התגובה עליהן מבחינתי- מוזמנים לפנות בפרטי

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

מתוך סקרנות, אולי תגלה לנו את התשובה? מבטיח שאין לי קשר לעולם ההייטק ולעולם לא אתראיין אצלך (וסביר שגם אתה לא אצלי). 

לדעתי אין כאן תשובה נכונה, זה גם מה שציינו יותר מוקדם בשרשור.
אלו מסוג השאלות "האם ארזת לבד?" או כל מיני שאלות סתמיות של שוטרים "מאיפה אתה?", "מה עושה כאן?" וכדומה. המטרה לייצר שיחה ולראות איך בן אדם מגיב. גם בראיונות יש צורך להוציא את המרואיין מ-"איזור הנוחות" של "ספר על עצמך". את זה כולם יודעים לדקלם.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

יש לי ניסיון של למעלה מעשור בסטארטאפים.

כנ"ל. וכמו אחרים פה, הייתי שותף לראיונות ולהכנת תרגילים ופיענוח תרגילים שהתקבלו ממועמדים.

לוקח הרבה זמן לשכלל תרגיל טוב, אבל בחברה הנוכחית הצלחנו לא רע עם תרגיל שהוא לגמרי, אבל לגמרי ב-100 אחוז מחובר למציאות. בלי התחכמויוץ, לסדר משהו מציאותי לתוך מסגרת מציאותית. למרבה ההפתעה הוא מפיל מרואיינים כמו זבובים כשבוחנים דברים שממש חשובים לך, נקרא לזה בהכללה גסה "כתיבה המעידה על מחשבה מסודרת" עם בונוסים על טיפול מראש במקרי קצה.

לא טורחים עם שאלות היגיון/פסיכולוגיה בגרוש בשקל, לא מעיד על כלום וסתם מבזה את המעמד ואת המועמד.

הייתי פעם בריאיון כזה מהצד של המרואיין, אחרי חצי דקה של בהייה במראיין אמרתי לו שזה לא מתאים וביי. הסטארט אפ ההוא כבר לא קיים...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...