Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

מה שאני מנסה להסביר פה בלי סוף זה שהשאלה הזו לא מודדת ולא מסננת. יש בה פוטנציאל בונוס.

אבל איכשהו, כולם מתייחסים לזה כאילו אני עורך ראיונות שבהם שאלה אחת, וזו השאלה שנשאלת, על זה הכל יקום ויפול.

ומה שעונים לך הוא שגם לא כזה ברור שזו שאלה שעוזרת לסנן כמו שאתה מצפה שתעזור, כי זה משהו שאתה אומר שאתה המצאת, וגם - ואולי גרוע מזה - היא בסבירות די גבוהה מעוררת אנטגוניזם די וודאי אצל אנשים שאתה מראיין. ואנחנו יודעים את זה, כי אולי התפקיד שאליו אתה מראיין מאוד שונה ומיוחד, אבל הקונפסט של חידות חצי אבסטרקטיות ש"בודקות דרך חשיבה" או משהו דומה לא. ותמיד מי ששואל את זה לא עושה את זה כדי להציק, אלא כי הוא מאמין בזה מסיבות דומות. 

ואתה לא מתכנת אבל הזכרת את סטאק אוברפלואו, וגם על זה אפשר לנהל שיחה שלמה. אבל אני רק אציין שדזיין פטרנס ופתרונות סטנדרטיים לבעיות (או במילים אחרות - העתק של משהו שמישהו חשב עליו) הם מהיסודות החשובים ביותר שיש היום בפיתוח תוכנה. והיום זה מובהק יותר מאי פעם. והיתרון גם של סניוריטי לפחות בתחום הזה הוא לא בהכרח ביכולת להמציא את הגלגל, אלא בהכירות עם מספיק כלים ופתרונות שעובדים ולא ישרפו לחברה סתם כסף וזמן

לפני שעה, hans כתב:

אפשר ללמוד המון מהשלב הזה - פשוט משיחה עניינית על "מה עשית". בלי שטיקים ובלי משחקים.

זה החלק הכי חשוב בראיון לדעתי. הרבה יותר משאלות ליט קוד ושות' שמתכוננים אליהן, או "איך היית פותר את דילמת הקרונית? תענה לי מהר אם אתה דורס אדם אחד או חמישה!!!"

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

ומה שעונים לך הוא שגם לא כזה ברור שזו שאלה שעוזרת לסנן כמו שאתה מצפה שתעזור

אין לכם מושג למה אני מצפה מהשאלה הזו ולכמה אני מצפה, אם בכלל. אבל כולם פה כבר עשו את ההחלטה שלהם ותראה לאיזו ספירלה מטורללת נכנסו. זה כבר מזמן לא לראיונות או לסוגי שאלות בראיון, הדיון עבר לעסוק בי- ולא על בסיס מה שאני מציג, אלא על בסיס ההנחות שכולם הניחו בתוך הראש שלהם.

3 עמודים פה כבר עוסקים בפתח תקווה. שים 2 יהודים בחדר, תצא עם 3 דעות.

שחררו.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אני חושב שאתה מפספס פה נורה אדומה בגודל פתח תקווה. שים לב כמה אנטגוניזם השאלה הזאת העירה, כמה סלידה. 

הפעם האחרונה שבה נשאלתי שאלה דומה ולא קמתי והלכתי, הייתה כשהייתי חסר ניסיון ורק רציתי חברה שתתן לי ההזדמנות.

היום שאלה כזאת תגרום לי לקום וללכת, נטו כי אני לא מעוניין לעבוד במקום עבודה שחושב ששאלות כאלה בכלל מראות משהו.

לתחושתי, אלה רק שאלות שהמטרה שלהן היא להקטין ולהלחיץ את המועמד, תוך האדרת המראיינים. עבורי זה סימן למקום עבודה רעיל, תודה אבל לא תודה.

ראיון עבודה מוצלח מבחינתי (גם אם לא מקבלים אותי לעבודה) הוא ראיון שיש בו שיח מקצועי שהוא לא "פינג פונג" של שאלות כתובות מראש, אלא שיח ענייני על הכלים והניסון שיש לי. אני מאד מעריך שאלות שנובעות מתוך עניין בי ובניסיון שלי, ואני גם מרגיש שיש לי יכולת להציג את עצמי בצורה מיטבית כשיש לי יכולת לשתף מתוך הדברים שאני עושה יום יום.

ה value שלי הוא בלפתור בעיות, לשלוף מהמותן פתרונות טכניים הזויים למצבים מסובכים- ולא בלחשב כמה חלזונות יש בפתח תקווה.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 6
פורסם

עכשיו כשמישהו יצא מראיון אצלך, יחפש בגוגל את התשובה,יגיע לשרשור הזה, יעבור על x עמודים ולא יצא עם תשובה 😄

ירגיש שהוא נדפק פעמיים. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 8

פורסם
לפני 9 דקות, Shay_u כתב:

ה value שלי הוא בלפתור בעיות

איך אתה מוכיח את ה-VALUE שלך? איך, לדעתך, מראיין יכול לבחון אותו?

פורסם
לפני 5 דקות, Boltik כתב:

בהנחה שאנחנו עדיין בתכנות? שאלות design, קורות חיים, יכולת של המועמד להסביר מה הוא עשה (כלומר על מה הוא עבד ומה היתה תרומתו להצלחה או לכישלון). 

מעבר לזה, כל גיוס הוא הימור. לפעמים טועים. לפעמים לא. בסופו של דבר בחברה סבירה אם מגייסים הרבה כדאי גם לעשות תהליכי רטרוספקטיבה ובקרה על תהליכי הגיוס פעם בכמה זמן, כדי לראות מה עובד יותר ומה פחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתם בהייטק, תאמינו לי..

מה יעשו שהמחשב הקוונטי יכנס לעסק?

אולי הוא יוכל לענות על השאלה הזאת?

וגם זה תלוי איזה מבנה אישיות יהיה לו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

בהנחה שאנחנו עדיין בתכנות? שאלות design, קורות חיים, יכולת של המועמד להסביר מה הוא עשה (כלומר על מה הוא עבד ומה היתה תרומתו להצלחה או לכישלון). 

כן, תכנות.
כל אלו לא מציגים יכולת של המועמד לפתור בעיות, אולי לבצע משימות לעוסות וברורות.
אחרי שראיתי כמה מועמדים שלטענתם פיתחו תשתיות מאפס, החזיקו על הכתפיהם את כל התחום בחברה ועוד כל מיני סיפורים, אבל לא הצליחו לסרוק מערך עם FOR, אני לא סומך יותר מדי על הסיפורים באוויר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Boltik כתב:

אם הייתי ג'וניור והיום יום שלי היה סובב סביב לקבל טיקט מוגדר כמו שצריך, לכתוב קטע קוד סביר שעובר review וחוזר חלילה, אולי הייתי צריך לדאוג יותר לענות על שאלות על חלונות.

בפוקנציה שלי (דבופס יחיד בסטארט אפ בצמיחה, הקמתי את כל הסטאק של החברה מאפס עם המון חורים בידע) - יש לי עשרות סיפורים על איך התמודדתי עם להקים אקוסיסטם  שלם בלי ניסיון קודם רלוונטי, על מקרי קצה שהייתי צריך לאלתר פתרון יצירתי, על תקלות שנחתו לי על הראש והייתי צריך לפתור בלי שיש לי אף אחד להתייעץ איתו. לדבר על חלונות זה בזבוז זמן של כל הצדדים במקרה הזה.

עריכה: התגובה שלך ממש מעל זאת ממש מצחיקה אותי כי היא ממחישה את ההבדל התהומי בתפיסת העולם בינינו. אני מחזיק מערך שלם של טכנולוגיות וכלים שהקמתי בעצמי, ואני גם ממש לא מתבייש לחפש דוגמאות בסטאק אוברפלואו ללולאות for אם אני לא זוכר סינטקס. בסוף אתה צריך בן אדם שיעבוד ותוכל לסמוך עליו, כמה רלוונטי זה לזכור סינטקס?  כתבתי סקריפטים פסיכיים שרלוונטיים למקום העבודה, וכן- חלקים מהקוד מועתקים. אז מה?

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מראיין להיי טק אלא לשלל מסרות החל מעובדים כלליים ועד למנהדסים, אנשי כספים ומנהים בדרגי הביניים.

הראיון הוא בעיקר שיחה שמבררת ניסיון, תחומי עניין מקצועיים, שאיפות וציפיות ממקום עבודה וכו'. המטרה היא ללמוד מי עומד מולי ואיך אנחנו מסתדרים יחד ופחות מבחן מקצועי. 

את הצד המקצועי אם סיפר סיפורים אני אראה את זה מהר מאוד (נותנים בהתחלה דברים שלא יהרסו את המערכת אבל אפשר לראות איך בן אדם חושב ומה הוא יודע) אבל את הבשלי הציפיות אני עלול לגלות אחרי כמה חודשים של השקעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Shay_u כתב:

ללולאות for אם אני לא זוכר סינטקס. בסוף אתה צריך בן אדם שיעבוד ותוכל לסמוך עליו, כמה רלוונטי זה לזכור סינטקס?  כתבתי סקריפטים פסיכיים שרלוונטיים למקום העבודה, וכן- חלקים מהקוד מועתקים. אז מה?

אם אתה יודע לפחות שפה אחת, מן הראוי לדעת לפחות לולאות ושיט בסיסי כזה.

אני לא יכול לתאר לעצמי איך אפשר לכתוב סקריפטים/תוכנה ולא לדעת סינטקס של לולאת for/while בשפה אחת.

"אני יודע לנהוג אבל צריך לבדוק מה כול דוושה עושה"

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

המטרה היא ללמוד מי עומד מולי ואיך אנחנו מסתדרים יחד ופחות מבחן מקצועי. 

איך אתה לא מפחד לגייס בלי לשאול כמה ברזים יש באשקלון? 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 1 דקה, discoTD5 כתב:

איך אתה לא מפחד לגייס בלי לשאול כמה ברזים יש באשקלון? 

בסביבות 7000

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Shay_u כתב:

אני חושב שאתה מפספס פה נורה אדומה בגודל פתח תקווה. שים לב כמה אנטגוניזם השאלה הזאת העירה, כמה סלידה. 

הפעם האחרונה שבה נשאלתי שאלה דומה ולא קמתי והלכתי, הייתה כשהייתי חסר ניסיון ורק רציתי חברה שתתן לי ההזדמנות.

היום שאלה כזאת תגרום לי לקום וללכת, נטו כי אני לא מעוניין לעבוד במקום עבודה שחושב ששאלות כאלה בכלל מראות משהו.

לתחושתי, אלה רק שאלות שהמטרה שלהן היא להקטין ולהלחיץ את המועמד, תוך האדרת המראיינים. עבורי זה סימן למקום עבודה רעיל, תודה אבל לא תודה.

ראיון עבודה מוצלח מבחינתי (גם אם לא מקבלים אותי לעבודה) הוא ראיון שיש בו שיח מקצועי שהוא לא "פינג פונג" של שאלות כתובות מראש, אלא שיח ענייני על הכלים והניסון שיש לי. אני מאד מעריך שאלות שנובעות מתוך עניין בי ובניסיון שלי, ואני גם מרגיש שיש לי יכולת להציג את עצמי בצורה מיטבית כשיש לי יכולת לשתף מתוך הדברים שאני עושה יום יום.

ה value שלי הוא בלפתור בעיות, לשלוף מהמותן פתרונות טכניים הזויים למצבים מסובכים- ולא בלחשב כמה חלזונות יש בפתח תקווה.

קרא את 3 הפוסטים האחרונים שלי. נמאס לי לחזור על עצמי.

• תוכן חדש...