Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, Shay_u כתב:

התגובה שלך ממש מעל זאת ממש מצחיקה אותי כי היא ממחישה את ההבדל התהומי בתפיסת העולם בינינו. אני מחזיק מערך שלם של טכנולוגיות וכלים שהקמתי בעצמי, ואני גם ממש לא מתבייש לחפש דוגמאות בסטאק אוברפלואו ללולאות for אם אני לא זוכר סינטקס. בסוף אתה צריך בן אדם שיעבוד ותוכל לסמוך עליו, כמה רלוונטי זה לזכור סינטקס?  כתבתי סקריפטים פסיכיים שרלוונטיים למקום העבודה, וכן- חלקים מהקוד מועתקים. אז מה?

אם מחפשים DEVOPS או מפתח מתחיל, אז סביר ביותר שהוא לא ידע SQL וישתמש בגוגל, אבל אני כן מצפה ממנו לדעת חומר לבגרות במדעי מחשב מבלי להיעזר בגוגל. אני אישית מאמין בלעשות ראיונות טכניים ב-IDE, כך שסינטקסיס הוא לא הבעיה של המועמד.

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

כן, תכנות.
כל אלו לא מציגים יכולת של המועמד לפתור בעיות, אולי לבצע משימות לעוסות וברורות.
אחרי שראיתי כמה מועמדים שלטענתם פיתחו תשתיות מאפס, החזיקו על הכתפיהם את כל התחום בחברה ועוד כל מיני סיפורים, אבל לא הצליחו לסרוק מערך עם FOR, אני לא סומך יותר מדי על הסיפורים באוויר.

איך לשאול כמה חלונות יש בפתח תקווה יעזור לך לדעת שמתכנת יודע לפתור בעיות או מה זה לולאת for? אם זה מה שמטריד אותך בקש ממנו לכתוב קוד שעובר על מערך או תן לו לכתוב fizz buzz או תבקש ממנו להסביר מה הוא עשה וכתוב בקורות חיים, ומה היה החלק שלו ממש בכל דבר שמצויין שם, למה קיבל החלטות שקיבל או מה היה עושה אחרת. די מהר אתה קולט מתי בן אדם סתם ניפח את קורות החיים שלו ומתי הוא מסוגל לקיים שיחה סביבה זה (ובהתאם גם כמה יתאים למה שאתה מחפש). ויותר מזה, לפחות מהניסיון שלי, בחברה שבה המועמד פוגש 2-3 אנשים בדרך, כולל hr, הסיכוי שתקבל פרספקטיבה מאוד שונה די נמוך.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, Coro כתב:

ומה עם בנייני משרדים?

מלבד בנייה, יש מכוניות וגם להם יש חלונות ומכוניות נכנסות ויוצאות מעיר כל הזמן אז המספר כל הזמן משתנה.

ומה עם מחשבים שמריצים גרסה כלשהי של חלונות?

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Pika007 כתב:

קרא את 3 הפוסטים האחרונים שלי. נמאס לי לחזור על עצמי.

כן הבנו, אתה שואל שאלת בונוס על כמה חלונות יש בפתח תקווה, ואז בעזרת איזשהו אלגוריתם קסם שרק אתה מכיר, אתה מחליט אם הבן אדם חד וחריף או לא.

זה עדיין נשמע כמו מרכזי הערכה מונפצים איפה שכל אחד חושב שצריך לצעוק הכי חזק.

חשבנו שבשנת 2022 זה מת, אבל לא, סיגי עדיין חיה, בועטת ומשתדרגת.

וכמובן שהיא גם מביאה את החבר שלה, ולדימיר בוגר אוניברסיטת סנט פטרסבורג, שבטוח שמתכנת איזר דלביוב לא שווה כלום אם הוא לא יודע לבנות מכונת טיורינג בראש.

או את החבר האחר - מוישה הנצלן, שנותן לך מטלת בית, ואז הקוד של אותה מטלה באורך פלא משולב במוצרי החברה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גיסתי עשרות אנשים לחברות הייטק גדולות, והמסקנה היחידה שלי היא שראיונות עבודה הם תהליך כל כך רנדומלי שהכי טוב לייצר תהליך קבוע עם שאלות ברורות ולא להתחכם.

בסוף כשאתה בא לאייש תפקיד אתה לא מחפש את הטוב ביותר, אתה מחפש את המתאים ביותר מ x אנשים בעלי רקע מתאים בתקופת זמן מסוימת.

לכן המטרה העיקרית של ראיונות עבודה זה לעזור לך להשוות בין אותה קבוצה של מרואיינים.

כל ניסיון שלי (בתחילת דרכי) בלהמציא שאלות מתוחכמת הסתיים בכך שאחד מ 5 הצליח לפתור אותה (במקרה הטוב) וגרר הרבה הנחיה וביזבוז של זמן, וזה לא נתן שום בסיס להשוואה (אולי קפץ לו לראש הדרך, אולי אחרים היו לחוצים).

היום אני מתחיל בשאלה סופר בסיסית וסופר טכנית ללא צורך בהנחיה, לאחר מכן שאלה על פיצר גדול שדורש מהמרואין הנחיה וחשיבה (שום דבר יותר מידי מתוכם), שאלה על פרויקט או פיצר גדול שהוא עשה בעבר וחופר כדי להבין מה בסוף הוא באמת עשה ומה היה באמת התפקיד שלו.

לרוב זה נותן הכי הרבה כלים להשוואה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, David32 כתב:

"אני יודע לנהוג אבל צריך לבדוק מה כול דוושה עושה"

עכשיו תאר לך שאתה מגיע להיות נהג מונית בחברה שבה מחזיקים צי של פורד מודל T.

חוץ מזה, אתה באמת משווה נהיגה (שדורשת זמן תגובה מהיר ופעולה "על אוטומט") לבין תכנות שדורש חשיבה.

אבל בהצלחה להבין generator comprehension או איך עובדים עם win32api בפייתון בלי חפירה במסמכים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • לא הבנתי... 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

כן הבנו, אתה שואל שאלת בונוס על כמה חלונות יש בפתח תקווה, ואז בעזרת איזשהו אלגוריתם קסם שרק אתה מכיר, אתה מחליט אם הבן אדם חד וחריף או לא.

אם זו השורה התחתונה שהגעת אליה אז לא, גם אחרי כל זה- עדיין לא הבנת.

פורסם
לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

אם זו השורה התחתונה שהגעת אליה אז לא, גם אחרי כל זה- עדיין לא הבנת.

אני מבין שאמרת שזאת לא שאלה פוסלת, אין תשובה נכונה ואתה רק בודק את צורת החשיבה של הבן אדם.

אני פעם גם הייתי משתעשע בשאלות כאלה כשראיינתי אנשים, עד שהבנתי שזה בעיקר מעצבן.

אשאל אותך משהו אחר:

נניח ומגיעים אליך שני אנשים, עם כישורים זהים וניסיון דומה. מקצועים שניהם מתאימים לתפקיד.

נשארת רק השאלה של חלונות בפ"ת. 

השאלה - היא עדיין תפסול אחד משניהם ברעיון?

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

אשאל אותך משהו אחר:

נניח ומגיעים אליך שני אנשים, עם כישורים זהים וניסיון דומה. מקצועים שניהם מתאימים לתפקיד

זה בדיוק המקום להפעיל את הניסיון והחושים. הולכים לפי תחושת הבטן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בעיה. יש חלונות שאינם פתחים, ויש פתחים שאינם חלונות.

הייתי שולח את השואל למשרד מהנדס העיר לעבור על אישורי הבניה. כך היה מורחק לכמה שנים מעמדת המראיין.

• מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, Pika007 כתב:

אין לכם מושג למה אני מצפה מהשאלה הזו ולכמה אני מצפה, אם בכלל

למה אין מושג? כתבת בעצמך שהיא נועדה לבדוק אי ודאות.

וכמוב שכתבתי ולא הגבת, לא ברור כמה התמודדות עם אי ודאות צריך בתפקידים אליהם אתה מראיין, מה גם שלא ברור איך השאלה הזו בודקת אי ודאות.

היא אולי אלתור ויצירתיות, אבל כתבת בפירוש שזו לא מטרתה (קראת לזה ״התמודדות עם מצבים לא סטנדרטים״. נראה שמצאת לך שאלה שנראית מגניבה וכדי להציג אותה כמיוחדת סיפרת לעצמך שהיא בודקת משהו שאחרים לא עושים, ואתה מסרב לקבל את העובדה שזו עוד אחת משאלות ה״התקלה״ שמראיינים רבים שואלים (בלי להכנס לדיון האם היא טובה או רעה).

• רעיון טוב! 5
פורסם
לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

.

עזוב, פיקה. חלונות פתח תקווה זה כבר חלק מיסודות הפורום כמו אבטיח, אטיופים, הבנים של ספריאל והתשובות של M3…

• רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...