Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

צביעת מכסה מנוע   

19 הצבעות

1. 1. לצבוע את מכסה המנוע?

• כן
      11
    • לא
      8

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

בהמשך לשרשור הזה, נראה שאין מנוס מצביעת מכסה המנוע כדי להעלים את הסימנים עליו (שנגרמו כתוצאה מצואת יונים). 

עכשיו, ההתלבטות שלי נובעת מהשאלה של עד כמה זה יקשה עליי במכירה עתידית של הרכב (שהמועד שלה לא ידוע כרגע), לכן בחרתי ליצור סקר כדי להבין האם צביעה תהיה מהלך כדאי או שאולי זו תהיה דווקא טעות. 

כמה נקודות: 

אני לא מתכנן למכור את הרכב, לפחות לא בשנתיים הקרובות. 

הרכב מטופל כיאות עם היסטוריית טיפולים מלאה כך שזה אמור להיות לחיוב במעמד המכירה. 

לפני שרכשתי את הרכב הוא כבר עבר צביעה של הדלת האחורית עקב שריטה רצינית שנגמרה לה. הייתה מתועדת והוצגה בפניי בקנייה. השלדה כמובן לא נפגעה.

מדובר ברכב שנת 2016 כך שזה לא רכב חדש ואמור להיות פחות משמעותי מאשר אילו היה מדובר ברכב חדש יותר. 

הרכב הוא מאזדה 3 (רמת גימור Spirit) שנחשב למבוקש מאוד בשוק המשומשות. 

עד כמה לעניות דעתכם, צביעה מחדש של מכסה מנוע תקשה עליי במכירה? הייתם נמנעים או הולכים על זה למרות הכל? 

אשמח אם תוכלו להצביע בסקר. תודה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי כמה זה מפריע לך.

אם זה ממש מציק לך, הייתי מצלם טוב את המכסה מנוע כדי שתהיה הוכחה שזה לא צביעה בגלל תאונה, וצובע אצל בעל מקצוע מומלץ.

אם זה לא כזה מפריע ויותר חשוב לך שיהיה קל למכור את הרכב, אז שוכח מזה ולא נוגע. מקסימום מוריד קצת במחיר על הנזק של היונים לקונה פוטנציאלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תעשה מה שבא לך ומה שמרגיש לך נוח מנטלית/כלכלית.

מכיוון שזו לא הפעם הראשונה שאתה מעלה את זה, ועברו יותר משבועיים מאז הדיון הקודם שלך, אז אני אנחש שזה כנראה מפריע לך ויושב עלייך... קם כל בוקר מבואס על הכתמים האלה? תקן אותם (צביעה מלאה/דיטיילר/תחליף מכסה/וואטאבר) ולעזאזל מה יהיה ביום שתמכור את הרכב.

אתה קונה/מחזיק מוצר שמשרת אותך, מה אכפת לך מה יהיה במועד המכירה? להיפך, אני אעריך יותר מישהו ואת היחס שלו לרכב שיראה שהיה פגם קוסמטי ברכב, אפילו הקטן שבקטנים, והוא תיקן אותו (מתועד) מאשר רכב מוכתם, מגורד ומעוך אבל העיקר לא תהיה ״ירידת ערך של החלפה״.*

אני בכלל לא מבין את הגישה הישראלית ההזויה הזו... אנשים פה קונים/מחזיקים רכב בשביל למכור אותו?! שבוע שעבר הייתי בסוכנות עם הוריי שהזמינו רכב חדש (את הנוכחי החזיקו 14 שנה, אז אני מחריג אותם מעם ישראל שמחליף רכבים כמו תחתונים) והם עמדו ליד הפלטות של הצבעים התלבטו מה לבחור, והסוכן הציע להם לא להתפזר ולקחת משהו סולידי סטייל לבן/שחור/אפור, כי אחרת אחרי זה יהיה יותר קשה למכור אותו. ואני שם כאילו WTF, עוד לא חתמו על ההזמנת רכב, כבר הם צריכים לעשות חושבין על מה יהיה ביותר שירצו למכור אותו?! עכשיו, שום דבר נגד הסוכן, הרי אני מבין שהוא בסך הכל מצייר תמונה של ישראלי ממוצע שבא לקנות רכב חדש, אבל סלחו לי זה פשוט טימטום ממעלה ראשונה. 

(בסוף לקחו צבע לא סולידי. למה? כי ככה רצו)

*בהקשר קומסטי כמובן. דין שריטה בדלת הוא לא כדין החלפת מנוע..

• אהבתי 5
פורסם

אף אחד לא יוכל לנבא לך עד כמה יהיה קשה למכור את הרכב עם או בלי צביעה.

יש קונים שזה מפריע להם יותר. יש קונים שיפריע להם פחות.

ככל שהרכב מתיישן - זה משפיע פחות.

יש כאלה שלא משנה להם לרכוש רכב עם פגם בצבע (אך מצב מכאני מעולה) ויש כאלה שלא יתפשרו אלא רק על המושלם.

תהנה מהרכב ושכח מהנושא (זו דעתי האישית).

alfa 156 2.5.

פורסם

יש אנשים אפילו בפורום שרכשו רכבים שעברו תאונות, 

לכן לדעתי יהיה מי שיקנה את המאזדה לאחר צביעת מכסה מנוע.

• רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

רכשתי ומכרתי רכבים עם חלקים שנצבעו. כל עוד שומרים על תמונות ומסבירים מה הסיבה ומדוע נצבע יהיו רוכשים שזה ממש לא יפריע להם, כך היה אצלי. מצד שני, אצלי אלו רכבים פחות שגרתיים כך שזה משוגע שמבין משוגע אחר. עם רמת הצביעה היום, אצל בעל המקצוע הנכון, ממש לא רואה סיבה להיבהל מחלק שנצבע היטב. תחשוב על זה שחברות הליסינג קוראות לזה "שדרוג" ואלפים רבים רוכשים דרכם רכבים. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, ch2856 כתב:

תחשוב על זה שחברות הליסינג קוראות לזה "שדרוג" ואלפים רבים רוכשים דרכם רכבים. 

קוראים לזה "השבחה" לפני מכירה.

• אהבתי 2

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

לדעתי תתייעץ קודם עם דיטיילר טוב כמו שהמליצו לך, למרות שאני ממש בספק שיש מה לעשות עם צריבות כאלה. 

במידה ואין מה לעשות לחלוטין הייתי הולך לצבוע, אני לא הייתי נרתע מרכישה של רכב משומש עם מכסה מנוע צבוע, תתעד טוב ותלך למקום שיעשה עבודה איכותית.

אני בדיוק צבעתי גג ברכב ישן יותר שהצבע בגג שלו נשרף, הסיפוק מלראות את הרכב במצב טוב שווה לדעתי הרבה יותר מהסיכוי שאולי מישהו יעקם פרצוף על כך שהרכב נצבע.  

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
בתאריך 25.11.2021 בשעה 14:10, arc55tg כתב:

לפני שרכשתי את הרכב הוא כבר עבר צביעה של הדלת האחורית עקב שריטה רצינית שנגמרה לה. הייתה מתועדת והוצגה בפניי בקנייה. השלדה כמובן לא נפגעה.

מדובר ברכב שנת 2016 כך שזה לא רכב חדש ואמור להיות פחות משמעותי מאשר אילו היה מדובר ברכב חדש יותר. 

כמו שלך לא הפריע הצביעה של הדלת האחורית ברכב המועד הרכישה,
סביר שבמועד שתרצה למכור בעתיד יימצא רוכש לרכב שגם לו זה לא יפריע.
כמובן בתנאי שאתה מתעד את המצב לפני הצביעה של מכסה המנוע.

• תוכן חדש...