Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב, אז בגדול הכותרת קצת פשטנית. 

מסקרן אותי מה אתם הייתם עושים, בעיקר אנשים מבוגרים יותר שכבר קיבלו החלטות דומות בחיים. 

אני מבין שכל אחד ושיקוליו, אבל הייתי רוצה לקבל פרספקטיבה מאנשים שעברו דבר או שניים בחיים ונדמה לי שיש כאן בפורום כמה כאלו. 

האם הייתם:

1. הולכים לקריירה עם הלב, שמרוויחים בה יפה (כמו הייטקיסט טוב), יש בה סיפוק ועניין, אבל היא קשה מאוד. מאוד. ברמה שלא ניתן לדמיין. לא בקטע של אתגר בריא, אלא קשיים גופניים, נפשיים, מחיר משפחתי כבד. לאורך השנים היא שוחקת יותר ועם פחות הזדמנויות קידום, אבל היא מה שהלב שלכם אוהב להתעסק בו ויש בה הרבה עניין (ואחריות). היא גם יותר קריירת סולו מאשר עבודה בצוות מסוים. תדרוש תקופות של הקרבה בעיקר של חיים אישיים וזה הדבר שהכי מטריד אותי.

או

2. הולכים לקריירה הרבה פחות מספקת, אבל עדיין כן מספקת במידה מסוימת. יותר משעממת, אבל עדיין סבירה. משמעותית יותר קלה פיזית ונפשית, כוללת בתוכה כסף רב מאוד, הרבה הרבה הרבה מעל הממוצע (בערך פי 10 ממנו) ותנאים הרבה יותר נוחים. בשביל להגיע אליה צריך לעבוד מאוד קשה שנה בערך ואז היא שלכם די בוודאות. אפשר לראות בה את ילדיכם העתידיים ואשתכם הרבה יותר ולחיות איתם חיים נוחים וטובים בסך הכל. כולל הזדמנויות בחו"ל. מצד שני, אולי תחושת פספוס שתלווה אתכם.

עוד פרט קטן. אתם בני 35, בזוגיות בדרך לחתונה, ואי אפשר להתחרט מהרגע שבחרתם בדרך אחת.

אשמח לדעות ודברים שעוד לא חשבתי עליהם. 

תודה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל הילדים מוותר על אפשרות א'. מצד שני, החיים לא באמת כאלה דיכוטומיים, תמיד אפשר לפתוח סטארטאפ בגיל 50-60.

פורסם

סעיף 2, אבל אני לא דוגמה וגם לא בדיוק אחד שעבר כזה תהליך.

לדעתי אפשר למצוא מיצוי בכל עבודה, גם הכי פשוטה כמו לאסוף זבל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

1. מזל טוב

2. קראתי כמה פעמים, ובטח הייתי הולך עם ב'. לא חושב ששווה לשלם מחיר של ביטול או כמעט ביטול של החיים עצמם תמורת הקריירה.

3. איחלתי לחייל בהצלחה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • אחראי פורום
פורסם

קשה לענות על זה פשוט כי 2 זו אופציה די דמיונית.

ונניח שאני זורם עם הפנטזיה, אז גם הוורקוהוליק שבי היה בוחר את 2.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חד משמעית 2 - גם יותר כסף וגם יותר זמן פנוי לנצל אותו - זה no brainer.

אתה לפני חתונה, אני מניח שזו הקדמה לילדים, אז תתכונן לאתגר לא פחות.

באיזה שהוא מגקום הקריירה שלי קצת מזכירה את המסלול הזה - אם כי התקופה הקשה היתה 10 שנים והמשכורת בודאי לא פי 10 אלא דומה, אבל את התשובה קיבלתי מאחד הילדים שאמר: "איזה כיף, אבא בבית", כאשר עברתי מצורת עבודה עם שעות לא מוגדרות והרבה משמרות לילה לעבודה עם שעות מוגדרות כשהעט נופל בשעה 4 (או 3, או 5, בהתאם לתכנית העבודה השבועית) והראש פנוי עד 8 בבוקר למחרת.

והעיקר - שיהיה במזל טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא בדיוק 2, אבל חד משמעית- העבודה עבורי היא אמצעי להתפרנס, כמעט ב100 אחוז. יש לי הרבה דרכים אחרות להגשמה עצמית ולקבל מהם סיפוק.

אני לא סובל במקום העבודה שלי (או במקומות הקודמים בהם עבדתי) או בתחום בו אני עוסק (עולם התפעול והתפי) אבל זו לא עבודת חיי ושוב, אני עושה אותה כי צריך להתפרנס. 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

שאלה לא הוגנת. לא מאמין שאלה בד-יוק ההבדלים בין האופציות, חייב להסתתר פה עוד משהו. מכאן שהנטייה פה היא ל-2 אצל רוב המגיבים, הגיוני.

חוץ מזה, אנחנו לא בשנות החמישים של המאה הקודמת ואנחנו במציאות ההפכפכה של ישראל (גם מבחינה חברתית). שום בחירה פה היא לא איזה משהו שמלווה אותך לכל החיים כמו רוסיה/אירופה. לא קוראים לך יורגן ואתה לא גרמני ממוצע שהתחיל הכשרה מקצועית בגיל 16, עובר לעבוד במפעל בגיל 18 ויוצא מאותו מפעל בדיוק, בפנסיה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב ש-2 כי תחביבים פרויקטים וסיפוק אפשר למצוא במהלך החיים כמה וכמה פעמים. מאידך זמן הוא המשאב שמתכלה לנו הכי מהר, ועל פניו עבודה 1 פשוט תצרוך ותכלה באופן בלעדי את המשאב הכי יקר שלך בחיים. 

having that said, אני חושב שאתה מציג פה שתי נקודות קצת קיצוניות והחיים בד"כ לא בדיוק כאלה, אבל היי אתה מכיר את הסיטואציה טוב ממני. 

פורסם

סתם עובדים עליך עם האופציות. איך העבודה שלך תיראה וכמה תעבוד זה עניין של אופי.  

אם אתה טיפוס שלא מקבל אי אפשר גם אם תלך להיות דכלם בקירייה אתה תקרע את עצמך ותעבוד יומם ולילה שהדגל יעמוד ישר ואם אתה טיפוס של תעזבו אותי עוד מעט היום נגמר אז גם אם תחמד רפואה תהיה רופא משפחה בקופ"ח.

בעולם אוטופי הייתי בוחר ב 2. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חייב לשאול: איפה בישראל אתה מרוויח פי 10 מהשכר הממוצע (כמעט 120,000 ש"ח בחודש, ראה כאן) במשרה שלא תצטרך לעבוד בה קשה מדי והיא מובטחת לך בוודאות? זה מספר שמתחבר לשיאני השכר במגזר הציבורי, אני לא חושב שמדובר במשהו נפוץ במיוחד. גם במגזר הפרטי מדובר בשכר מאוד יפה, לא משהו שאתה מקבל סתם ככה. אלא אם אתה הולך להיות DJ בחתונות, אבל גם הוא עובד לא מעט...

מעבר לזה, על מה מדובר באופציה הראשונה? מרגל של המוסד בטהרן? מפקד סיירת מטכ"ל? קצת קשה להבין במה מדובר וכמה זה באמת קשה מהתאור שנתת.

ההחלטה גם נורא תלויה בבת הזוג שלך ומה התוכניות שלה. אם גם היא הולכת להיות מרגלת של המוסד, אופציה (2) כנראה תהיה הבחירה הנכונה. אם מצד שני היא חולמת להיות עקרת בית ולגדל את הילדים העתידיים שלכם, אולי אתה עדיין יכול לבחור באופציה הראשונה (בהנחה שאתה שולט בפרסית, כמובן).

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...