Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מסטול?

153,869 צפיות נכון לעכשיו.

ההודעה של שלומי בדביק נגד פוליטיקה באוף טופיק עם יותר צפיות מזה.

הוא כנראה טעה בניסוח, אבל גם אתה מסטול לכיוון השני...

עושה רושם שקצב העליה בצפיות של השרשור הזה יעקוף בסיבוב את השרושורים של טראמפ וביבי. הסיבה היחידה שלא זה: (א) הקורונה תיעלם, (ב) כולנו נמות, (ג) זמינות הפורום בעקבות העדכון.

פורסם

בוא נגזור ונשווה. נו באמת.

וזה לא מה שהוא אמר. הציטוט ברור. אתה רוצה לטעון שזה השירשור הכי ויראלי? בסדר, אין לי בעיה עם זה. רק תביא נתונים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל לא צריך לסתום פיות למי שלא כמוכם. יש ביניכם גם סתם מכונאים, חשמלאים, ואפילו צבעים (כן המקצוע עדיין קיים)

שקוראים, מתעדכנים, מנתחים ומשתפים. אם הגישה פה בפוסט תהיה שרק סטודנט או בעל השכלה רפואית מורשה להגיב בנושא, תציינו את זה, ניכנס פעם בחודש להתעדכן במקום מספר פעמים ביום.

לסתום פיות זה לא מקובל ואין לזה מקום, אבל להרביץ קצת פרופורציות בחירחורי ההיסטריה האלה לא יזיק בכלל. לכולם מותר להגיב ולכולם מותר לנתח ולהסיק מסקנות כמו שאתה רואה, לא מחקו הודעות לאף אחד. מצד שני, יש אנשים לא כל כך מבריקים שקראו ניתוחים ומחקרים באינטרנט, שנכתבו מתוך כוונות טובות, שחיסונים גורמים לאוטיזם ולכן הילדים שלהם גדלים חשופים למחלות קשות. אנחנו אמנם חיים בעידן שכל אחד הוא כוכב ולכל אחד יש מה לומר על כל דבר, אבל בעניינים כאלה דיסאינפורמציה, גם אם היא נובעת מכוונות טובות, עלולה לגרום נזק מיותר. אז אם מישהו שמגיע מתחום הרפואה מציג דעה שונה משאר המומחים לווירוסים מטעם אוניברסיטת גוגל ובניו , לא צריך לצלוב אותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שמגיע מתחום הרפואה

נו באמת... אני כן בצד שחושב שמנפחים את סיפור הקורונה למימדים חסרי פרופורציות, אבל אין כאן בפורום מישהו שיש לו באמת מושג.

זה כמו שתגיד על איזה סטודנט בהנדסת מכונות: ״בא מתחום ההנדסה״. בתקופת הלימודים יצא לי לעשות הרבה האקתונים שבחלקם היו איתי בצוות גם חברה לקראת סיום מהפקולטה לרפואה. בשורה התחתונה, רובם היו עם אגו מטורף של ׳ידע׳ שהתנפץ לרסיסים במבחן התוצאה(כאשר מומחים אמיתיים הצטרפו לתמונה).

פורסם

מה שיפה פה שכל אחד יכול לרשום מה שהוא רוצה,

בעיה שלפעמים פוגעים ישירות באנשים, חלק מפרשים זאת כחירחורי היסטריה וחלק יכולים לקרוא, להתעדכן ולהבין קצת יותר.

כמובן שכל אחד יקח לעצמו ולביתו את מה שהוא מבין ויתנהג בהתאם.

שאני לא ידעתי איזה רפידות לקנות לרכב , נעזרתי בפורום לקבל ידע, שלא ידעתי מה לעשות עם השמן גיר לרכב גם נעזרתי בפורום הזה.

שהגיעה הקורונה, גם חיפשתי מקורות מידע, מצאתי המון מידע על הקורונה.

מצאתי לנכון לשתף מה שאני קורא ומה שאני מבין, אני אשמח עם יתפתח פה דיון ואני בהחלט פתוח לקבל מידע חדש ואינפורמציה מעניינת.

הרי "אין סכין מתחדדת אלא בירך חברתה".

אז בכיף , כל מי שחושב שאני היסטרי, ולא ניכנס לדקויות של האם המספרים לא נכונים או החישובים לא נכונים.

בעצם באו כן ניכנס , אני אביא מספרים , אציג את החישובים שלי, ואשמח לקונטרה.

אשמח שכל המתנגדים יסבירו לי באמת איפה אני טועה.

לא אימרות כלליות של "תקנה מכונת הנשמה באמזון" , חפש בעל מקצוע שיסביר לך את המספרים.

יאללה בואו ננתח את ארה"ב נכון לעכשיו.

usaupdate.JPG

סה"כ בארה"ב התגלו 99 מקרים - לא זוכר מתי היה המקרה הראשון , אבל 24 ביממה האחרונה.

כלומר בשבוע או שבועיים האחרונים היו 75 מקרים וב24 שעות האחרונות עוד 24 מקרים חדשים.

מתוך ה 99 - נותרנו עם 84 חולים כרגע - פשוט 9 החלימו ו 6 מתו - באחוזים זה מטורף אז לא נכנס לזה.

שימו לב 4 מתו ביממה האחרונה.

https://www.washingtonpost.com/world/2020/03/02/coronavirus-live-updates/

מתוך ה 84 (שרק 24 התגלו ביממה האחרונה) יש 7 במצב קשה או קריטי .

קשה זה אומר חמצן

קריטי זה מחוברים למכונת הנשמה - וכנראה מורדמים.

כמה ימותו מתוך ה 84 האלה? כלום , אפס. אולי רק 8, נקווה שאף אחד.

זה עדיין 5% תמותה.

עד פה מספרים.

את החישובים שלי כולם מכירים , הם לא התשנו בגלל המצב בארה"ב ב 24 שעות האחרונות,

ההיפך - ה24 שעות האחרונות מחזקות אותי שכל החישובים שלי נכונים.

הנתונים מארה"ב מסתדרים בדיוק בחישובים שלי שמרוחים על פני כל השירשור הזה.

בבקשה - מישהו?

תסבירו לי איך מה שקרה בארה"ב ב 24 שעות האחרונות סותר את ההנחות שלי?

ברור לי שזה רק 4 מתים בארה"ב , זה כלום .. בטח יש שם יותר שיכורים שמתים ברחוב מקור.

אבל התמותה של השיכורים לא מדבקת , התמותה של השיכורים לא חדשה והיא לא גדלה אקספוננציאלית.

וגם הרופאים הכי בכירים, יש בניהם חילוקי דיעות לגבי הקורונה.

פורסם

לשרשור יש הרבה צפיות כי זה תמיד מבדר לראות אנשים היסטריים מתווכחים אחד עם השני :p

אחלה דרך להעביר את הזמן (שבאופן מבדר בפני עצמו אני מעביר בבית החולים).

פורסם
גם הגברת בת 71 מרמת גן ( שאובחנה היום כחולה ), במקום ללכת לבידוד מיד עם חזרה מאיטליה ב 26.02, ביום חמישי 27.02 הלכה לשיעורי התעמלות במכון כושר ולקניות בסופר.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3037729709619112&id=368992579826185

היא לא הייתה אמורה,

משרד הבריאות הוציא את ההנחיה לשבים מאיטליה רק ב 27/02 אחר הצהריים.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
מבדר לראות אנשים היסטריים מתווכחים אחד עם השני .

לגמרי. מטריפים אחד השני כמו אולטראס/פמיליה, אבל עם טבלאות אקסל. קלאסה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לסתום פיות זה לא מקובל ואין לזה מקום, אבל להרביץ קצת פרופורציות בחירחורי ההיסטריה האלה לא יזיק בכלל. לכולם מותר להגיב ולכולם מותר לנתח ולהסיק מסקנות כמו שאתה רואה, לא מחקו הודעות לאף אחד. מצד שני, יש אנשים לא כל כך מבריקים שקראו ניתוחים ומחקרים באינטרנט, שנכתבו מתוך כוונות טובות, שחיסונים גורמים לאוטיזם ולכן הילדים שלהם גדלים חשופים למחלות קשות. אנחנו אמנם חיים בעידן שכל אחד הוא כוכב ולכל אחד יש מה לומר על כל דבר, אבל בעניינים כאלה דיסאינפורמציה, גם אם היא נובעת מכוונות טובות, עלולה לגרום נזק מיותר. אז אם מישהו שמגיע מתחום הרפואה מציג דעה שונה משאר המומחים לווירוסים מטעם אוניברסיטת גוגל ובניו , לא צריך לצלוב אותו.

אתה מתייחס לזה חירחורי היסטריה. אני מתייחס לזה כהפצת מודעות. שים לב אני לא כתוב תיאוריות קונספירציה סטייל "מדובר בנשק ביולוגי" ו-"מוות השחור של המאה ה-21" אלא בסך הכל מביא כתבות, נתונים מגובים בקישורים ודוגמאות לתגובות של רשויות ברחבי העולם כמובן הכל מגובה בקישורים לאתרים/עיתונים ברמה ולא לכל מיני אתרי אינטרנט פח זבל מפיצי תיאוריות קונספירציה.

אנשים ברחבי העולם שנמצאים בעמדות מפתח ראו לנכון לסגור 50 מיליון בני אדם בסגר מוחלט, לשתק את הכלכלה השנייה בגודל בעולם ולסגור את כל בתי הספר ביפן למשך חודש.

גם הם מפיצים היסטריה או שאולי הם נחשפו למידע שגרם להם לחשוב שיש הצדק לבצע את הפעולות שהם ביצעו? חשבת על זה?

אני חושב שבעידן השפע בו אנחנו חיים בני אדם כבר לא מאמינים שאסונות אמיתיים יכולים להתרחש. נכון, אנחנו לא נמצאים במאה ה-14 או במאה ה-20, אבל עדיין וירוס חריג עלול לגרום לקריסת מערכת בריאות והכלכלה העולמית עם כל מה שמשתמע מכך.

אני לא אומר שצריך לחפור בונקר ואני לא אומר שצריך ללקק מעקי אחיזה באוטובוס, אבל לדעתי בהחלט יש מקום לחשוב, להתכונן לרע ולקוות לטוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מה אגיד לך צ'מגיא, אם זה הרע שאליו אתה מתכונן, אז כנראה לא חווית רע אמיתי בחייך.

שזה לגמרי מצויין, כן? שמח בשבילך.

יש המון אנשים שנמצאים בצד הרע של הסטטיסטיקה גם בלי הוירוס הזה, והקיום שלו בהחלט לא מוסיף להם.

אתה לא אחד מהם.

פורסם

הרע שאני מדבר עליו זה מגיפה בהיקף של השפעת הספרדית מה שיביא למותם של 50-100 מיליון בני אדם ושיתוק הכלכלה העולמית.

נכון שעכשיו מדובר על 2,000 בני אדם באיטליה ו-12 בני אדם בישראל, אבל אנחנו מדברים "רק" על 2,000 בני אדם באיטליה בזכות המאמצים האדירים שמשקיעים מאחורי הקלעים בניסיון למנוע מהוירוס הזה להתפשט.

פורסם

אוקיי, ו?

ממה בדיוק אתה פוחד?

שתמות?

שלא יהיה לך מה לאכול?

שלא יהיו הפקות חדשות בנטפליקס?

שישדדו אנשים ברחוב?

ואיך אתה בדיוק מתכוון להתכונן לכל זה?

פורסם (נערך)

אתה לא מפחד שהוריך הקשישים ימותו? אתה לא מפחד שכאשר תצטרך לקחת את ילדיך לקופת חולים אף אחד לא ירק לכיון שלהם כי לא יהיה מספיק כוח אדם? אתה לא מפחד מגל פיטורים אדיר במשק שעלול לגרום גם לך לאבד את מקום העבודה/לפשוט רגל?

להתכונן אי אפשר מעבר למודעות, היגיינה, התצטיידות באוכל ל-14 ימים והתרחקות ממקומות הומי אדם וזה המון.

כאשר דוחפים את הראש לחול ואומרים על ה*** שלנו מעודדים את התפשטות הוירוס בדיוק כמו אנשים שלא שומרים על בידוד.

3% תמותה זה המון פי 20 משפעת עונתית ואחוז תמותה שיותר דומה לשפעת הספרדית הזן הכי קטלני של שפעת שפגע במין האנושי בהיסטוריה המודרנית.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

להתכונן לרע ולקוות לטוב זה תמצית הקיום האנושי. אין פה שום חידוש.

לא צריך לעודד אנשים לקבור את הראש בחול כי זה מזיק אבל גם לא צריך להפיץ נבואות זעם על קריסת האנושות, כי גם זה מזיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אוקיי, ו?

ממה בדיוק אתה פוחד?

שתמות?

שלא יהיה לך מה לאכול?

שלא יהיו הפקות חדשות בנטפליקס?

שישדדו אנשים ברחוב?

ואיך אתה בדיוק מתכוון להתכונן לכל זה?

ממה אני פוחד? מאמא שלי שנמצאת בקבוצת סיכון לקורונה.

לא ברור למה אנשים ממעיטים מהסכנה של הדבר הזה וטומנים את הראש בחול? זו בדיוק הקיצוניות השניה (והעוד יותר לא בריאה, תרתי משמע) של נבועות הזעם. הרי זה ברור שנתוני החולים שאנחנו מודעים אליהם כל הזמן הם בדיליי של שבוע (בגלל זמן הדגירה בו החולה מדבק בלי שהוא יודע שהוא חולה), אז מאוד סביר ששבוע-שבועיים מהיום נראה אצלנו מה שקורה באיטליה, ואז תתחיל הפאניקה האמיתית (וכנ"ל בארה"ב אגב).

• תוכן חדש...