Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ChemGuy85 - מסקרן אותי לדעת מה ההשכלה הרלוונטית שלך לתחום הרפואה?

ראיתי עכשיו את פרופסור יורם לס שטוען שכולם ירדו מהפסים וזאת רק שפעת

הוא נראה לי בחור רציני... פרופסור, מנכ"ל משרד הבריאות, מעניין לא?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

גם מנכ"ל הדסה אמר את אותו הדבר.

בתגובה משהו הסביר לי פה שכל סגל הרפואה הבכיר בעולם הוא חלק מאיזה קונספירציה מרושעת לגמד את הוירוס הנורא הזה (הודעה 524).

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

R0 של 7 זה די מטורף, ואם זה היה נכון- היינו רואים כרגע מאות אלפי חולים רק בסין עצמה והשד יודע כמה מחוץ לסין.

מה הקשר של R0 למצב בסין?

סין כבר מעל חודש בסגר די מוחלט, סגר כזה בהחלט מוריד את ה R0.

R0 באוכלוסיה שלא מגיבה בכלל לוירוס (מכל מיני סיבות - בחירות, אי ביצוע בדיקות , אוזלת יד של המשטר),

בהחלט רואים R0 גבוה..

אתה בעצמך באתגר שהצבתי לי לפני 6 ימים חישבת את ההכפלות בימים הראשונים של קוריאה ויצא לך מספרים מטורפים.

כי בימים הראשונים ה R0 בקוריאה היה אכן מטורף.

אחרי הטלות מגבלות , ובשינוי התנהגות האוכלוסיה ה R0 יורד למספרים שרשמת 2 עד 3.7.

גם אצלנו ה R0 יהיה שונה , אוכלוסיות שגרות בצפיפות ונוסעות בתחבורה ציבורית ה R0 יהיה הרבה יותר גבוה מאשר

באוכלוסיות שגרות בישובים צמודי קרקע ונוסעות ברכבים פרטיים.

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

אתה מתכוון לראיון שלו ב 21/2 ? לפני שבוע?

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/428056

הוא טען שאין בכלל מגפה , מתו רק 5 אנשים מחוץ לסין

פורסם

מנהל מתחם הקורונה בשיבא: מוות ראשון - עניין של זמן

לדבריו, לא רק הציבור מדחיק את הפחד מהמחלה. "כולם מדחיקים, גם הרופאים. אנשים שלא מבינים בזה כלום מפרסמים כתבות בשם עצמם ואומרים שזו שפעת קלה. תסתכלו בגרפים באיזו מהירות אנשים נדבקים. שפעת פחות מידבקת, והיא הרבה פחות חידתית. המחלה הזו היא תעלומה. כשימות החולה הראשון בישראל נעבור מהדחקה לכאוס".

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5686806,00.html#autoplay

איזה כייף לי :)

פורסם

זה מאמר עצמאי בסטטוס של pre-print, לא עבר peer review ולא פורסם בכתב עת. עד שזה יקרה- הייתי לוקח את הכתוב בערבון מוגבל, ובטח שלא לוקח ממנו נתונים (במיוחד לנוכח העובדה שהוא היחיד שמציג את המספרים הנ"ל)

בנוסף, מקריאת המאמר, נראה שהם מתמקדים בהתפשטות בהוביי בשלב ה onset, אני לא יודע עד כמה יהיה נכון לקחת מזה נתון כללי- אבל בשביל זה בדיוק יש peer review.

פורסם
מנהל מתחם הקורונה בשיבא: מוות ראשון - עניין של זמן

לדבריו, לא רק הציבור מדחיק את הפחד מהמחלה. "כולם מדחיקים, גם הרופאים. אנשים שלא מבינים בזה כלום מפרסמים כתבות בשם עצמם ואומרים שזו שפעת קלה. תסתכלו בגרפים באיזו מהירות אנשים נדבקים. שפעת פחות מידבקת, והיא הרבה פחות חידתית. המחלה הזו היא תעלומה. כשימות החולה הראשון בישראל נעבור מהדחקה לכאוס".

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5686806,00.html#autoplay

הוא גם אומר :

על סמך הניסיון בארץ ובעולם, סגל לא אופטימי לגבי מה שצפוי לנו בעתיד הקרוב. "לדעתי, צריך יהיה להשאיר בבית אנשים שנושאים את הנגיף אבל אין להם סימפטומים, ולהעביר לאשפוז רק את החולים. חייבים להכין את המחלקות הפנימיות לקלוט כמות אדירה של חולים, במיוחד מבוגרים. כרגע יש לנו מזל שאנשים עם מחלות כרוניות בגיל 80 לא טסים הרבה, אבל בקרוב מאוד הם יידבקו בארץ. אני לא רואה שמישהו ערוך לזה. משרד הבריאות חייב להקים עוד מתקנים כאלה במהירות".

ואני אומר:

היה לנו חלון זמן של חודש!!! חודש הכל היה כבר צפוי.

כולם היו יכולים להתארגן בחודש הזה. להכין את הבית, למלא את המקפיא , לקנות הרבה מזון יבש.

לדעתי נותר פחות משבוע לפאניקה הגדולה אצלנו.

הוא מתאר חיים של מלון 5 כוכבים ל14 מאושפזים שלו , מבקשים חלב מיוחד, מבקשים פאפיה, שיחות עם פסיכולוג.

שיהיו 1400 מאושפזים - נראה מי יתן להם שיחות עם פסיכולוגים, אוכל מיוחד.

פורסם (נערך)
ממליץ להסתכל גם כאן (שורות ראשונות בלינק):

This article is a preprint and has not been peer-reviewed. It reports new medical research that has yet to be evaluated and so should not be used to guide clinical practice.

זה ידוע וגם ציינתי את זה בפעם הראשונה שנתתי את הקישור.

מדובר באחד המעבדות הכי רציניות (אם לא הכי רצינית) בארה"ב.

אני לא אומר שכל דבר שהם כותבים קדוש.

זה מאמר עצמאי בסטטוס של pre-print, לא עבר peer review ולא פורסם בכתב עת. עד שזה יקרה- הייתי לוקח את הכתוב בערבון מוגבל, ובטח שלא לוקח ממנו נתונים (במיוחד לנוכח העובדה שהוא היחיד שמציג את המספרים הנ"ל)

בנוסף, מקריאת המאמר, נראה שהם מתמקדים בהתפשטות בהוביי בשלב ה onset, אני לא יודע עד כמה יהיה נכון לקחת מזה נתון כללי- אבל בשביל זה בדיוק יש peer review.

בהחלט צריך לקחת את המאמר בערבון מוגבל.

הנקודה שלי שזה רק מראה כמה אי ודאות יש עדיין סביב הוירוס הזה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
הוא גם אומר :

הוא מתאר חיים של מלון 5 כוכבים ל14 מאושפזים שלו , מבקשים חלב מיוחד, מבקשים פאפיה, שיחות עם פסיכולוג.

שיהיו 1400 מאושפזים - נראה מי יתן להם שיחות עם פסיכולוגים, אוכל מיוחד.

לצערי יש לי היסטוריה של אישפוזים בתה"ש ומנסיוני זה אחד מבתי החולים שמעיפים את החולים הביתה שקצת מרגישים טוב יותר גם אם לא כול המדדים ב-100 אחוז.

נותנים לך הרגשה שאתה עוד אחד שחייב למלא את קופת המוזמנים של בית החולים אבל לא להשאר אפילו שעה מעבר לתקן של קופות החולים ומשחררים אותך גם בשעות הערב.

בית החולים שנחשב בין ה-10 הטובים בעולם. הצחקתם אותי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין לי שום השכלה רפואית.

בסך הכל יועץ מס עם אנגלית טובה שאוהב לקרוא מאמרים.

בנוגע לרופא, פרופסור, מנכ"ל משרד הבריאות, תשמע לא מזלזל בבן אדם, אבל זו בסך הכל דעה מתוך קשת רחבה של דעות.

יש לי לקוח שבת שלו סבלה מכאבי ראש. אני לא יודע את כל פרטי הסיפור, אבל ממה שאני יודע הם הלכו לרופא אחד הוא אמר יש סיכוי שזה גידול. הלכו לרופא שני אמר יש סיכוי שזה גידול. הלכו לרופא שלישי הוא הסתכל על הנתונים אמר "הרופאים שאמרו את זה הם אידיוטים גמורים".

בינתיים הבת בריאה ומאושרת.

פורסם (נערך)

היה לנו חלון זמן של חודש!!! חודש הכל היה כבר צפוי.

כולם היו יכולים להתארגן בחודש הזה. להכין את הבית, למלא את המקפיא , לקנות הרבה מזון יבש.

לדעתי נותר פחות משבוע לפאניקה הגדולה אצלנו.

לי נראה שהפאניקה הגדולה כבר התחילה (כאן בפורום).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אני דווקא מרגיש שכולם סביב באדישות מוחלטת.

יצא לי לנסוע ברכב ב 15:30 ולהקשיב לרדיו של הארץ שלנו ,

מה שמעניין אותם זה מי משלם את הכסף למי שנמצא בבידוד עכשיו.

המצחיקים, דיברו מה יהיה עוד שבועיים או עוד חודש שיהיו 50,000 בבידוד.

הם לא מחוברים , כי לפי מה שקורה בעולם בעוד חודש כל המדינה תהיה בסגירה מוחלטת.

השכר של כמה אלפים שחזרו מחופשה בחו"ל, זה מה שמעניין אותם.

אפילו ראיינו מישהו בשם "אור" שנמצא בחו"ל ומדאיג אותו שהוא יחזור לארץ אין לו כסף לנסוע במונית הבייתה.

ואם המדינה לא מאשרת לו לנסוע ברכבת היא צריכה למצוא לו פיתרון איך להגיע הבייתה.

למען האמת אני מופתע שלא נמצאו עוד חולים מאז יום שישי, ההנחה שלי שהתחילו לבדוק שוב רק היום בבוקר.

ותשובות יהיו לקראת הערב או מחר בבוקר.

או שפשוט לא בודקים עד אחרי יום הבחירות , כדי לא לקלקל את חגיגות הדמוקרטיה.

פורסם (נערך)

הקלפיות יזרזו יופי את הליך ההדבקה, למעשה אפשר לומר שה"קורונה-תון" שהתקיים בשישי האחרון בת"א עשה סיפתח מצויין. מתוך 40k משתתפים שמתנשפים בקצב גבוה, מספיק נשא אחד (שבטוח היה) בכדי לחולל פלאים. הרעיון הוא ללכת ממש על הפתיחה לקלפי או לא ללכת כלל.

Sent from my Tricorder

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
הרעיון הוא ללכת ממש על הפתיחה לקלפי או לא ללכת כלל.

או שכשמחכים בתור לתפוס מרחק מאנשים אחרים, לא לגעת בכלום בתוך הקלפי (חוץ מהמעטפה והפתק) ולעוף משם כמה שיותר מהר. ביציאה להשתמש באלכוג'ל לידיים + על הת.ז. זה מה שאני אעשה לפחות.

• תוכן חדש...