Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ChemGuy85 , אפשר לשאול למה הקורונה הזו מטרידה אותך כל כך?

אם אני אדבק אז אדבק.

אין לי שליטה על זה ולא אנעל את עצמי בבית.

כלפי הקורונה הזו אני נוקט בשיטה של בת יענה. מבחינתי - החיים ממשיכים כרגיל.

אני לא חושב ש"מטרידה" זה התאור הנכון.

worldburn-top.jpg

אל תעלב צ'מגיא, הכל ברוח טובה ורק בריאות :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אולי דווקא הנוהג של נטילת ידיים אצל הדתיים עשוי למנוע התפרצות נרחבת אצלם.

נטילת הידיים של הדתיים היא ממש לא שטיפה נכונה של הידיים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
אז זהו, שיש שליטה על זה. היגיינה טובה. שטיפת ידיים. אי הגעה לאירועים המוניים. כל אלה יכולים להקטין מאוד את הסיכויים להדבקות במחלה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

לטוס לחו"ל כנראה שאני לא אטוס בקרוב.

אבל בתוך תחומי הארץ כל עוד אין כאן ערים שלמות בהסגר כמו בחו"ל זה לא יעסיק אותי יותר מדי.

אמשיך לנסוע בתחבורה ציבורית לפי הצורך, לעשות קניות, לעלות במעלית להכנס למקומות הומי אדם וכו' וכו'.

כל עוד לא יוציאו הנחיה מיוחדת או איסור מיוחד וגורף.

יש המון דברים לדאוג לגביהם בחיים האלה. אני חושב שהקורונה היא האחרונה בטור לפחות לגבינו מרבית הישראלים.

כמובן שאדאג לבודד את עצמי אם חס וחלילה אדבק בזה.

חוץ מזה שאין תעודת ביטוח לשום דבר בחיים האלה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
אולי דווקא הנוהג של נטילת ידיים אצל הדתיים עשוי למנוע התפרצות נרחבת אצלם.

בדיוק ההיפך.

מה שהורג את החיידקים הוא הסבון שמפוצץ את הממברנה שלהם ושפשוף שמוריד אותם.

סתם הרטבה של הידיים כמו בנטילת ידיים של הדתיים, דווקא מעודדת גדילה שלהם, כי חיידקים אוהבים מקומות לחים.

פורסם

לפני כמה שעות ביקרנו עם הילדים בירדנית.

תוך כדי ביקור ראינו קבוצת מלוכסנים (אין לי מושג מאיפה) וכמו גזענים טובים קיפלנו את הילדים והסתלקנו משם.

Sent from my Motorola Dynatac 8000x using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כל עוד לא אמרתם להם כלום, אין שום בעיה עם זה.

תעברו לאיזה מקום שתרצו. זאת עדיין סוג של בערך מדינה חופשית עבור חלק מהאנשים.

פורסם
לפני כמה שעות ביקרנו עם הילדים בירדנית.

תוך כדי ביקור ראינו קבוצת מלוכסנים (אין לי מושג מאיפה) וכמו גזענים טובים קיפלנו את הילדים והסתלקנו משם.

לא מאשים אותך. אני כנראה הייתי נוהג אותו דבר.

פורסם

שימו לב שהמספרים של איטליה ממש לא הגיוניים.

הם מדווחים על 889 חולים, אני לא מבין איך מדינה עם 60 מיליון תושבים ו 889 חולים.

מצליחה לייצא כל כל הרבה חולים למדינות אחרות?

רק לישראל הגיעו 3, ואם סופרים עוד כמה מדינות כמו יון , טנריף , גרמניה .

זה פשוט לא הגיוני.

מדינה עם 60 מיליון אנשים ו 889 חולים (נניח 1000), זה חולה על כל 600 אלף אנשים .

היו צריכים להגיע לישראל 1.8 מיליון תיירים מאיטליה על מנת שיהיו 3 חולים.

כלומר יש הרבה יותר מ 889 חולים באיטליה , הם פשוט לא בודקים אותם

פורסם (נערך)

אם כבר מי שבטוח אין לו נתונים נכונים זה הממשל האירני.

בכל העולם אחוז התמותה עומד על 2.1 אחוזים.

רק באירן הוא עומד על 16 אחוזים. אם נצא מנקודת הנחה שמדובר באותו הוירוס, לא הגיוני שאחוזי התמותה באירן הם פי 8 יותר משאר העולם. לכן כנראה שמספר הנדבקים באירן יותר גבוה, לפחות פי 8 יותר ממה שמדווח.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

כי לא ככה זה עובד.

המציאות היא לא בליל הומוגני, אי אפשר להחיל מתמטיקה טהורה ולצפות שככה יתנהלו הדברים.

נתחיל בזה ש 1000 חולים על 60 מיליון איש זה 1 ל 60,000. נמשיך בזה שהרוב המוחלט של החולים מרוכז באיזור קטן ומאוווווד מתויר, שבו 10 מיליון איש פחות או יותר (ה 1.8 מיליון שספרת כבר הופכים בזאת ל 30,000) , ונסיים בזה שכן, ברור שלא כל הנשאים accounted for. הסטטיסטיקות הן של מקרים שהתגלו. מרגע שיש התפרצות ולא זחילה- לא ניתן לעקוב אחרי כיצד כל אחד נדבק.

לגבי איראן- מן הסתם שהם לא מדווחים מספרים אמיתיים, אנשים נופלים שם כמו זבובים ואיכשהו גם מספר ההחלמות שם קופץ בקצב מהיר פי 3 מהמקום המהימן שבו מחלימים הכי מהר בעולם (מנורמל לכמות אוכלוסיה וחולים- סינגפור)

ההימור שלי הוא שילוב של שקרים+בתי חולים פח. אבל אין לי דרך לדעת, זה רק ניחוש.

פורסם
שימו לב שהמספרים של איטליה ממש לא הגיוניים.

הם מדווחים על 889 חולים, אני לא מבין איך מדינה עם 60 מיליון תושבים ו 889 חולים.

מצליחה לייצא כל כל הרבה חולים למדינות אחרות?

רק לישראל הגיעו 3, ואם סופרים עוד כמה מדינות כמו יון , טנריף , גרמניה .

זה פשוט לא הגיוני.

מדינה עם 60 מיליון אנשים ו 889 חולים (נניח 1000), זה חולה על כל 600 אלף אנשים .

היו צריכים להגיע לישראל 1.8 מיליון תיירים מאיטליה על מנת שיהיו 3 חולים.

כי זו מדינה פתוחה עם הרבה מאד תיירות - מקום חמישי אבסולוטי במספר התיירים בעולם עם למעלה מ-60 מיליון מבקרים בשנה. ויתכן (הערכה, לא מידע) שהאזורים הנגועים הם האזורים המתויירים.

אם כבר מי שבטוח אין לו נתונים נכונים זה הממשל האירני.

בכל העולם אחוז התמותה עומד על 2.1 אחוזים.

רק באירן הוא עומד על 16 אחוזים. אם נצא מנקודת הנחה שמדובר באותו הוירוס, לא הגיוני שאחוזי התמותה באירן הם פי 8 יותר משאר העולם. לכן כנראה שמספר הנדבקים באירן יותר גבוה, לפחות פי 8 יותר ממה שמדווח.

אחוזי תמותה שמתקרבים ל-MERS, אבל יתכן מאד שיש להם בעיה של תת אבחנה של המקרים הקלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע מה הולך שם, אבל עצם העובדה שחלק מההנהגה הבכירה ביותר שלהם חטפה את זה סימן לא טוב.

=======================

איטליה - 8 מתים נוספים

סה"כ 29 מתים מתחילת ההתפרצות לפני שבוע.

פורסם

לזכור שכמו בכל המחלות שיש להן מופעים קלים, גם בנוכחית, אחוזי התמותה הם בהערכת יתר. חלק מהמודבקים אינם מפגינים תסמינים כלל וחלקם עם מופע קל-בינוני שלא הצריך דיווח/אשפוז. לכן הם בכלל לא נספרים בסטטיסטיקה.

שנית, לא ניתן לחשב אחוזי תמותה מבלי להכיר את האוכלוסיות ולרבד אותן.

יתרה מזאת, כמות הערפלנים הנוספים כל כך עצומה, שלא באמת ניתן לבצע חישוב מבלי לבצע מחקר ארוך ומשותף עם מדינות נוספות, על מנת להעריך אחוזי תמותה באופן יחסית סביר.

לכן, כל החישובים כולם - ובפרט אלו שבוצעו בשרשור הזה - שווים כקליפת השום וכמובן שאינם עומדים בסטנדרט המדעי הנמוך ביותר הקיים.

שבוע נעים לכולם!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הזכרתי כבר אתמול - מחקר יחסית מקיף מסין על למעלה מ-1000 חולים, הוזכר היום אפילו בחדשות 12. כמה מספרים מעיינים מאד, אם כי למחקר גם כמ חולשות שהוזכרו בו.

ניקו - רובנו ניזונים מ-lay press, לא ממקורות מדעיים פרופר או אפילו עיתונות מדעית פופולרית. זה מה שמזין את כל השרשור והספקולצות של קורולה ושות'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...