Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יועץ משכנתאות - בעד או נגד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום - אשמח לשמוע את דעת המומחים פה :)

זוגתי ואני עומדים לקנות דירת 3 חדרים להשקעה באזור המרכז.
שמעתי כל מיני דעות לגבי ייעוץ משכנתא חיצוני - חלק אמרו לי שיועץ טוב יכול לחסוך לנו עשרות אלפי שקלים 
וחלק אמרו שאין סיבה לשלם ליועץ אלפי שקלים - ואפשר ללמוד קצת את הנושא באינטרנט.

מה אומרים?

פורסם

ללמוד קצת את הנושא כדאי בכל מקרה כדי שתדע מה בדיוק מציע לך היועץ.

אם אתה מוכן להקדיש זמן ללמידת הנושא באינטרנט (אתר משכנתאמן למשל), ולאחר מכן למיקוח והשוואת תנאים בין הבנקים השונים, לדעתי אין סיבה לקחת יועץ. לאחר שתלמד את החומר, תבוא להתייעץ בשרשור הייעודי כאן, תן לבנקים לשפר את ההצעות שלהם על סמך המתחרים בסבבים חוזרים ונשנים, וסביר להניח שתוכל להגיע לפחות לאותה תוצאה כמו יועץ. אבל, כמו שאמרתי, זה דורש השקעת זמן ואנרגיה שיועץ יכול לחסוך. מצד שני יש דברים שיועץ לא יעשה, כמו מסלול פיתוי, אם רלוונטי למקרה שלך.

פורסם

אני ממליץ ללמוד טוב טוב את הנושא (יש באינטרנט מלא מידע) ולראות איך הולך ההתמחות עם הבנקים. במידה ולא מצליח, כדאי לקחת

אני אישית לא לקחתי, אבל זה בהחלט דרש ממני זמן וטרטור שלא לכולם יש 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

יועץ אולי יחסוך לך את הללכת לכל הבנקים ולקבל הצעה ואז לשסות אותם אחד בהצעה של השני.

רק לדעת אם כן או לא, תצטרך לבדוק בעצמך בכל מקרה ולכן יועץ לא יחסוך לך את הללכת לבנק או שתיים ולבדוק שההצעה שקיבלת מהיועץ אכן זולה.

ממליץ בחום לצפות בסדרת ההרצאות של חבר הפורום אור שהעלאה אותה לyoutube. מאוד רלוונטי עבורך:

לגבי אם לרכוש או לא, עכשיו או לא, ברור לי שלא שאלת, ולכן אשמור את דעותיי לעצמי.

מציע לשאר לנהוג כך בשרשור.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • רעיון טוב! 2
פורסם

זו לא החלטה פשוטה.

השנקל שלי? אתן לנחתום להעיד על גיסתו: לא לקחתי יועץ. 

כשעמדתי לפני רכישת דירה משלי, לקחתי את הזמן ללמוד את החומר ברשת. 

לדעתי, יכלתי להשקיע עוד ולהיות עוד יותר מומחה ולהוזיל טיפה את העסק באופן לא משמעותי לכלום, אבל לא הייתי צריך להשקיע ביועץ.

אם אתה יכול להרשות לעצמך את העזרה של יועץ, ולוודא שהוא יודע על מה הוא מדבר לפני שאתה נקשר אליו, לגעתי שווה ללכת על זה ולהיות עם ראש שקט במקום להתחיל ללמוד חומר משמים ברמות על.

אבל כמו שאמרתי, זה ממש לא חובה ואפשר גם לבד. 

הרשת (וגם הפורום הזה!) מלאים במידע איכותי שיאפשר לך להגיע להחלטה מבוססת לגבי המשכנתא עם קצת למידה עצמית.

ככה או ככה, בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1. ללמוד את הנושא בכל מקרה מומלץ

2. האם לקחת יועץ חיצוני - תשובתי שתלוי:

במקרים "חלקים" [2 בני זוג עם שכר גבוה, יציב, תא משפחתי קטן, וללא נורות אדומות בעיני הבנקים] - קצת מיותר לקחת יועץ.

במקרים "מורכבים" [חל"ת קורונה, בן זוג אחד בלבד משתכר, משפחה ברוכת ילדים, חובות, היסטוריה בנקאית לא מזהירה] - חובה לקחת יועץ טוב שידע להוציא משכנתא גם במצב זה.

במקרה כזה - יועץ טוב שווה את משקלו בזהב. יועץ גרוע לא הייתי לוקח אפילו ברבע מחיר.

פערי המחירים די גבוהים. ראיתי כבר יועצים של 9+ מע"מ, וגם 3+ מע"מ. לא בהכרח היקר טוב יותר.

היועצת שאני עובד איתה [לאו דוקא בשבילי] לוקחת 6.5 + מע"מ, ושווה כל אגורה.

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אוקי,

אז זה לא שאני מנותק לגמרי, יש לי ידע בסיסי על המסלולים והריביות השונות, אבל לא מקצוען.
ויש לי את הרקע והיכולת להבין את כל המספרים והחישובים...
ממה שאני מבין פה מהתגובות כנראה שאני יכול לתת עוד קצת השקעה כדי להבין יותר לעומק את הדברים ואז אין צורך ממשי ביועץ.

טוב אז אתחיל לעבור על עוד הרצאות/אתרים וללמוד עוד קצת את הנושא.

עריכה אחרונה על ידי nathun
פורסם

במשך מספר שנים יעצתי בפורום תפוז משכנתאות אולי ל מעל 10000 אנשים

חלקם באו עם תמהילים של יועצי משכנתאות הזויים חלקם במקום תמהיל כיניתי זאת תרעיל.

אין צורך ברשיון כדי לקרוא לעצמך יועץ.

מהנסיון שם רוב רובם של המתייעצים השיגו תוצאות טובות מאשר התוצאות של היועץ.

ואחרי כל זה אם אין לך זמן רצון לרכוש ידע בסיסי + יועץ הוא פתרון בתנאי שהוא יועץ ולא רועץ.

איך יודעים  - מבררים מבקשים לקבל חוות דעת ממתייעצים אחרים .

ועדיין רצוי להתעמק קצת בחומר כדי להבין שהיועץ לא מוריד אותך לקרשים

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש גם הרבה ספרים בתחום, כמה עשרות שקלים והם ממש ייעשו לך סדר, אפילו בספרייה העירונית החינמית.

אם תרצה שם של ספר, בפרטי - לא מכיר אישית את המחבר לא עוסק בתחום ואם המנהלים יסכימו אין לי שום בעיה לפרסם גם בתגובה. (פשוט לא רוצה לעשות פרסומת לאף אחד)

אני תמיד בעד ואפילו דורש מסביבי שיש צורך ללמוד את הבסיס. לכן ספר וגם המרשתת יכולים לתת לך את הבסיס.

כמה באמת הבנק מוכן לרדת בריביות או לתת את המסלול הכי אטרקטיבי זה כנראה אף אחד לא ידע אלא אם הוא מתעסק בזה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ראיתי את זה ונזכרתי בשירשור...

Some people are just special...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לקחנו יועץ, הגענו אליו לאחר המלצות והוא עושה עבודה מעולה (יש לו ותק של 20 שנה בבנק גדול למשכנתאות).

שכר 7k כולל מע"מ.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אישית לקחתי יועץ בגלל סיבוכיות רצינית שהייתה לי - שכיר בעל שליטה - אז הוא עשה הרבה סדר במסמכים והסביר מה לבקש מהרו"ח ועוד ועוד ועוד.

תוסיף לזה 0 הכנסות ממרץ ולקחתי באוגוסט, ותבין למה היה צריך כאן מקצוען שישכנע את הבנק שהכל בסדר.

שים לב שלא דיברתי בכלל על התמהיל וההתמקחות בין הבנקים שכמובן עשה בצורה טובה.

לקוח שכיר חוסך לעצמו הרבה ממה שעברתי ויכול להשוות תנאים בעצמו.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יועץ טוב בהחלט יכול לחסוך לא מעט כסף בטווח הארוך, יותר ממה שתצטרכו לשלם לו על השירות לצורך העניין. בכל אופן, כדאי ללמוד קצת על הנושא (משכנתאמן אחלה אתר עד כמה שאני זוכר) כדי לא להיות לגמרי באפלה. במקרה שלנו אשתי מבינה בזה מאוד, ואז כשהגיע יועץ לשיחת היכרות ראשונית, הוא בעצמו אמר שאין לנו צורך בשירות שלו ושנצליח להסתדר לבד. כך עשינו.

פורסם

חד משמעית כן.

לקחנו יועץ לפני 6 שנים שלקח 7000 שקל לערך, מהמשכנתא, לא מהכיס שלנו.

מאז, כל שנה אני בודק אפשרות למיחזור.
מאז הכרתי מספיק אנשים בבנקים, שקשורים לבנקים ומשכנתאות וכמה שלא ניסו לקמבן לי מסלול טוב יותר תמיד אמרו לי "המסלול שיש לך זה עד הסוף" אין ולא יהיה מסלול ריביות כזה.
וזה אנשים שהיה להם אינטרס חזק לגרור אותי אליהם אבל פשוט לא יכלו להיות אתים ולא לאמר לי את זה.

כלומר, היועץ עם כל השכר טרחה הלא קטן שלו וחוצמזה הוא זירז וחסך לנו תהליכים וימי עבודה הוא השיג לנו תנאים שמצדיקים את שכרו ובעצם הרווחנו את השכר טרחה שלו.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

• אהבתי 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בהמלתכם למדי קצת יותר לעומק את נושא הריביות והמסלולים, באמת לא כזה מסובך ויש מלא מידע.

במצבנו החלטנו כן לקחת יועץ - גם כדי שיחסוך לנו זמן, למזלנו שנינו עובדים ואין לנו זמן להסתובב בין הבנקים.
ומסתבר שיש לנו יועץ חבר של המשפחה שיעשה מחיר...

• תוכן חדש...