Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא קריסת בתי השקעות, אבל כנראה נפילות גדולות. אני לא רואה סיבה לתת להם להפסיד את הכסף שלי גם במסלולים בטוחים יותר. 

פורסם
לפני 19 שעות, m3x7r3m3 כתב:

למעט מחיר למשתכן, ת"א וקצת ר"ג-גבעתיים, כבר איזה עשור וחצי לא בנו דירות 3 חדרים.

תראה את כל השכונות ענק החדשות (פסגות אפק, אם המושבות, חלק גדול מבאר יעקב וכו'), 4 חדרים ומעלה

אני מסכים, בגלל זה אמרתי שעכשיו תהיה הצדקה, מה היה התירוץ עד עכשיו? משפחות מרובות ילדים? ממוצע של 2 ילדים וכל ילד חייב חדר? גם במחיר למשתכן, אני מכיר בערך 20-25 זוכים מ2016 עד היום, אף אחד לא הייתה לו אפילו האופציה לבחור 3 חדרים
אולי עכישו ה4 חדרים יהיה 3 חדרים החדש, כאשר חדר 4 הוא משרד :)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

סביר שיהיו נפילות, אני מכרתי די מזמן את מה שהיה לי במניות. כמגיא, תעבור ל-ira אם יש לך מספיק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לקבלנים יותר משתלם לבנות דירות גדולות, לעיריות יותר משתלם לאשר בנייה של דירות גדולות והציבור הישראלי מעדיף רכישה של דירות גדולות כי הילודה גבוהה ואנשים לא רוצים להתעסק עם מעברי דירות. הנפגעים הם אלה שלא הולכים בתלם רווקים, גרושים, חד הוריים או סתם פנסיונרים שמתחשק להם דירת 2 חדרים חדשה ומפנקת במקום 4 חדרים. 

פורסם

או סתם אנשים שמבינים שעדיף לקנות/לשכור דירה לפי הצורך הנוכחי שלך ולא לשלם סתם על עוד נדלן מיותר כי בעתיד תצטרך?
עוד חדר זה עוד ארנונה, עוד חשמל, עוד שכ״ד/משכנתא, עוד דברים שאתה לא בהכרח צריך בבית כי מה? תשאיר חדר לא מאובזר?
וכו וכו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

אם לא בונים דירות כאלה אין מה לעשות למעט להתפשר על דירה ישנה או לשלם על יותר דירה חדשה שלא מנוצלת ב-100% או לעבור למדינה שיש בה היצע דירות יותר מגוון. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 27 דקות, ChemGuy85 כתב:

לא קריסת בתי השקעות, אבל כנראה נפילות גדולות. אני לא רואה סיבה לתת להם להפסיד את הכסף שלי גם במסלולים בטוחים יותר.

אתה בטח יודע שקרה"ש היא האפיק חסכון היחיד שפטור ממס (עד תקרה מסוימת כמובן), חבל לשבור את זה גם אם אתה חושב שיהיו ירידות.

אם אתה כבר מנסה לתזמן את השוק, אז באמת עדיף להעביר לאפיק בטוח ולא למשוך.

פורסם

אתה ממש תמים, גם אם יבטלו את הפטור הוא לעולם לא יחול רטרואקטיבית בדיוק כמו עם הקופות גמל הישנות...

פורסם
לפני 8 דקות, ChemGuy85 כתב:

נכון, אבל קרן השתלמות תהפוך לנזילה רק עוד 3 שנים ובכלל לא בטוח שהפטור ישאר עד אז. 

אי אפשר לדעת, אבל אחת הסיבות לעליית מחירי הדיור היא העלאת מס רווחי הון שגרם לאנשים להוציא כסף מהבורסה ולשים אותו בנדל"ן.
המדינה מצד אחד הפסידה הרבה כסף ומצד שני תרמה קצת לעליית המחירים לכן אני לא חושב שהכיוון הוא לייבש לגמרי את הבורסה.

פורסם

הוא יחול כנראה באופן יחסי. לדוגמא אם הפטור יבוטל ב-2021 אז רווחים מ-2018 עד 2021 יהיו פטורים, רווחים מ-2021 עד מועד הנזילות יהיו חייבים במס. בכל אופן מעדיף לא לתת להם להפסיד את הכסף שלי. 

פורסם

במידה ויבטלו את הפטור אין שום טעם להמשיך להחזיק מאותו רגע קרן השתלמות ״הלאה״ (ז״א מאותו הרגע בו הכספים חייבים במס), תוסיפו לי את השכר שאתם מפרישים לברוטו, אני לא אפקיד כספים מהברוטו שלי ואשקיע באופן עצמאי...

פורסם (נערך)

הפטור שקיבלת עד כה לא ילך לשום מקום. אם משהו יבוטל זה יהיה על הפקדות עתידיות, אולי מ-1.1.21.

לגבי גודל דירות - ההגיון אומר לקנות את הדירה לה תזקק בעוד 8-10 שנים. עלות החלפת דירה כה גבוהה עד שזזה הופך הגיוני גם כלכלית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל זה ממש לא נכון, אני היום נשוי + כלב, אז מכיוון שאולי בעוד 8 שנים יהיו לי שלושה ילדים אני צריך דירת חמישה חדרים? למה לא להסתפק בדירת שלושה חדרים כי אולי יהיה ילד בשנה-שנתיים הקרובות ולהתגלגל לאט לאט? למה לקפוץ מעל הפופיק?
כלכלית אני בטוח במאה אחוז שזה המעשה הנכון.

• רעיון טוב! 3

• תוכן חדש...