Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיזו 301 שנת 2016 רובוטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים 
רציתי לשאול בהקשר לגיר של הרכב 
ההילוכים בגיר רובוטי אמורים לרדת לבד?
דבר נוסף 
יש הבדל בצריכת רכב כאשר הגיר הוא על רובוטי מול אוטומטי ?
תודה לעוזרים

פורסם

גיר רובוטי מעביר הילוכים לבד, פשוט מבחינת אופי פעולה הוא דומה לגיר ידני עם מצמד.

הגור תורם לצריכת דלק מנגד אופי פעולה שלא לא חלק עם השהיות בהעברת הילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גיר רובוטי אמור לחסוך בדלק בהשוואה לגיר אוטומטי, אולם בפועל ההבדלים די קטנים. בטח שלא שווים את החוויה המעצבנת של גיר רובוטי. עדיף לבזבז עוד קצת דלק וליהנות מנסיעה חלקה. 

מניסיון שלי נהגתי בפג'ו 301 (ובעוד רכבים שיש בהם גיר רובוטי חד מצמדי), ולטעמי זה בלתי נסבל. אבל כל אחד והדעה שלו בעניין הזה. 

פורסם

יש אנשים שלמדו להסתדר עם הגיר הזה, כלומר הם מכירים את נקודות החלפת ההילוכים ויודעים להרפות מהגז ובעצם לנהוג בו קצת כמו גיר ידני (או ממש לשלוט בהילוכים לבד).
באופן אישי כשנהגתי תקופה קצרה על אופל אדם עם גיר רובוטי זה היה לי בסדר גמור ולא מזמן יצא לי לדבר עם מישהו שמחזיק טויוטה אוריס עם אחד מהגירים הרובוטיים היותר מושמצים והוא מסתדר איתה ומרוצה מהרכב.
בסוף הכל זה עניין של פשרה בתקציב מוגבל. ל301 יתרונות במרווח, נוחות ותא מטען יחסית למחיר בו היא נסחרת.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

לי ב c3 פיקאסו דיזל הגיר רובוטי הרבה יותר נוח לי מגיר רציף , אבל לא מתקרב לאוטומט רגיל.

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם (נערך)

החזקתי רכב כזה 2016 שקניתי חדש, נכון הפסדתי המון.

בגדול הרכב נוח יחסית (יחסית, כי בחלק מהמקרים בעיקר בכביש משובש הנוחות נפגעת בגלל התנדנדות יתר, והנדסת אנוש גרועה)

הנדסת האנוש לא משהו, הגה לא מתכוונן לעומק והדוושות מרגישות טיפה יותר מדי לכיוון הנהג, כסא נוח אך טיפה קטן, כוונון חלונות מהאמצע וכו...

התיבה הרובוטית היא אחת הגרועות שיצא לי להכיר ואני מכיר הרבה.

הרכב חלש, והתיבה די מסרסת אותו, אם תקח את אותו המנוע אך עם גיר ידני תמצא שהוא הרבה יותר חזק, ואני יכול להעיד על כך היות והיום יש לי 208 עם אותו מנוע אך גיר ידני, וההבדל פשוט שמיים וארץ.

הרכב מרעיש מאוד, בצורה די מתישה.

טיפולים יקרים יחסית לרכב המיועד למדינות מתפתחות,

לזכותו, הוא חסכוני מרווח.

לדעתי, שווה לחפש רכב אחר, לא בגלל שהוא רובוטי, אישית אין לי בעיה עם הגיר הזה, אך בעיקר בגלל הרכב עצמו פשוט בלתי נסבל.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

אני לא מבין את הקטע הזה שכיוון חלונות מהאמצע זה נחשב פחות טוב מאשר בדלת - נכון שהדלת זה נפוץ יותר, אבל אני מוצא את זה שהבקרי חלונות בדש/במרכז הרבה יותר נוח.

גם בסאאב זה ככה. 

יש 301 שהגיעו עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי - חפש אותן. זה השילוב הכי טוב.

ה-301 נוחה. פשוטה. כתחבורה זולה עם תא מטען גדול - זאת אחלה אופציה. 

פורסם

פתיחת חלונות "מהאמצע" זה לא פחות נוח, רק דורש הרגל.

מה שכן זה יותר אמין כי כל המערכת יותר פשוטה - כפתר אחד לכל חלון וזה גם מאפשר לנוסע לפתוח את החלון של הנהג אם צריך.

לקראת סוף השיווק של 301 הגיע דגם 1.6 עם 115 כ"ס וגיר אוטומטי 6 הילוכים (בישנים יותר יש 4 הילוכים באוטומט).

דגם 6 הילוכים הוא הטוב והמוצלח מכל הגירסאות של 301, הבעיה שנמכרו מעט כאלה.

פורסם

זה פחות נוח,

כאשר כל החלונות פתוחים אתה חייב להשתמש ב2 הידיים כדי לסגור את החלונות, קרה לי כמה פעמים תוך כדי נסיעה, מאבק, או רכב מזהם וכו..

אני לא מאמין "ה301 היא אחלה אופציה"?!!! ? 

פורסם

לך כנראה שלא, אבל כדאי לזכור שהאוטו הזה מציע לא מעט תמורת מעט כסף. ובגירסתו האחרונה, שאיני מכיר לצערי ונסמך על החברים כאן, זו עם מנוע 1.6 וגיר 6 הילוכים, מדובר כנראה באוטו לא רע בכלל. אני מכיר את האוטו בגירסתו הדיזלית כנוסע במונית ויותר מפעם אחת והאוטו מנקודת מבט צרה זו נחמד מאוד לטעמי, נוח, מרווח ונעים לנסיעה.

פורסם
זה פחות נוח,

כאשר כל החלונות פתוחים אתה חייב להשתמש ב2 הידיים כדי לסגור את החלונות, קרה לי כמה פעמים תוך כדי נסיעה, מאבק, או רכב מזהם וכו..

אני לא מאמין "ה301 היא אחלה אופציה"?!!! [emoji33] 

אני לא נוסע בדרך כלל עם 4 חלונות פתוחים.
אפילו בשני רכבים יש לי חלונות ידניים מאחורה.
אבל שאני צריך לסגור 4 חלונות חשמליים אני בדרך כלל סוגר 2 ואז עוד 2 גם שזה בדלת הנהג. אני לא מספיק מוכשר לסגור 4 בבת אחת עם היד.
ואם כן. אין סיבה שלא אצליח לעשות את זה גם שהחלונות באמצע.

אבל אם זה באמת הבעיה של הרכב הזה. אפשר לחיות עם זה.

אחלה אופציה. כן.
רכב משפחתי שמתחרה ב-אטארז, טיפו, i25
אתה קונה מודל מתקדם מאוד במחיר זול מאוד.

ברור שהיא נחותה מהמובילות בקטגוריה, אבל בשביל זה יש את ה-308 שתתחרה בהן.
פורסם

זה פחות נוח,

כאשר כל החלונות פתוחים אתה חייב להשתמש ב2 הידיים כדי לסגור את החלונות

אצלי חלון הנהג אוטומטי ושל הנוסע לא. כשצריך לסגור את שני החלונות במקביל, נותן לחיצה של רבע שניה בכפתור של חלון הנהג ומעביר את האצבע לכפתור של חלון הנוסע.

פורסם (נערך)

אחרי הניסיון שלי אף אחד לא יוכל לשכנע אותי שהרכב הזה קניה טוב,

הוא פשוט איום ונורא, ועוד רק עם 3 כוכבי בטיחות,

אני לא הייתי קונה את הרכב אפילו ב5K, באמת, מעדיף קליאו 2009 בהרבה,

לא פלא כמעט כל רכב שני מבית פיג'ו שמפורסם למכירה הוא 301, מי שיקנה יסבול עד שייפתר,

אני מציע לפות"ש לחפש כל רכב אחר אפילו אם ישן יותר, לא להתקרה ל301 או אליזה.

אם כבר, עדיף, שברולט סוניק/פורד פוקוס/ניסן טידה/MG 350 , סיטרואן C4 עם המנוע הישן,והרשימה עוד ארוכה ...

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם
בתאריך 9.3.2020 בשעה 13:09, yorng כתב:

גיר רובוטי אמור לחסוך בדלק בהשוואה לגיר אוטומטי, אולם בפועל ההבדלים די קטנים. בטח שלא שווים את החוויה המעצבנת של גיר רובוטי. עדיף לבזבז עוד קצת דלק וליהנות מנסיעה חלקה. 

מניסיון שלי נהגתי בפג'ו 301 (ובעוד רכבים שיש בהם גיר רובוטי חד מצמדי), ולטעמי זה בלתי נסבל. אבל כל אחד והדעה שלו בעניין הזה. 

מה שהוא אמר.

אין פלא שבאירופה (לפחות בצרפת עצמה) ה-301 חד מצמדי כלל לא מוצע.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...