Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

המסקנה הראשונה היא מה שאני אומר שנים: יש, בעיקר, הרבה ממה לפחד מסין...

אתה מתייחס לאספקטים של איכות הרכבים והצמיחה עד כה, אבל אילו אינם התחומים היחידים ואפילו לא תמיד החשובים, שקובעים הצלחה ארוכת טווח.

קודם כל, המבנה העסקי/תפעולי של BYD שונה מהותית משל יצרנים מערביים. זה נותן להם יתרונות עלות לאורך שרשרת האספקה (קניית החלקים עולה להם פחות, כי רב השרשרת בבעלות ישירה), אבל זו גם יכולה להיות חרב פיפיות בשל אובדן גמישות תפעולית ועסקית ונטייה לחוסר מוטיבציה ארגונית להשתפר ולהוריד עלויות בהמשך.

במילים אחרות, לספק חיצוני יש אינטרס ברור להוריד את עלויות הייצור שלו ולעלות את האיכות, כדי שלא יוחלף. במודל היפני אפילו יש התקשרויות שמורידות את מחיר החלק עם הזמן. המוטיבציה הזו יורדת כאשר כל הייצור הוא באותו ארגון.

אפשר עוד לחפור הרבה על המבנה העסקי/תפעולי של BYD, אבל עוד לא הייתי מכתיר אותו כהצלחה.

דבר שני, BYD צמחה, במידה רבה, בזכות מימון ממשלתי מאסיבי, אם בקבלת כספים ישירות ואם במימון הצרכנים. בשוק הביתי, הלא חופשי לגמרי, שלה היא בצרות (כמו כל התעשייה). כלומר, הצמיחה שלה בשוק המקומי לא הייתה "אורגנית" ולא התבססה רק על יכולות אלא גם על עזרה.

לבסוף, הכניסה של הסיניות לשווקים הגלובליים נובעת מקושי בשוק המקומי והיא קריטית להתבססות שלהן. לחדירה הזו יכולה להיות תגובת נגד פוליטית בדמות מכסים,מגבלות אחרות, או תמיכה מצד הממשלות בתוצרת מקומית. הן גם עם יכולת מוגבלת כרגע להיכנס לשוק המוסדי (ליסינג לחברות) בגלל פריסה מוגבלת של מוסכים וקושי יותר גדול להוציא את היצרנים המקומיים, עם הקשרים המבוססים.. 

לסיכום, בעוד יש נקודות בהם הסינים מראים חוזקה מרשימה, התמונה הכוללת רחוקה מלהיות ורודה לחלוטין. מדובר בחברות עם מודל כלכלי/תפעולי שונה, עם שוק ביתי בעייתי, ויכול להיות שהיתרון הטכנולוגי שלהן לא יספיק ויתרון העלות שלהן יישחק עם הזמן. 

ולא דיברנו על הנטייה של המערב עכשיו להפסיק את התלות בחומרי גלם ובתעשייה הסינית לייצור סוללות, ולחזור לאספקה שאיננה תלויה בסין. לא דיברנו על מחסור בשבבים, שחיוניים לתעשייה ועוד...

התמונה יותר מורכבת מאשר ייצור מוצר מוצלח ביחס לתחרות.

• מעניין 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

כעת אני מאוהב בשילוב של מחיר - אחיזה - נסועה שנותן לי המישלן פיילוט-ספורט 4 שהישגתי במחיר של פחות מ-3000 ש"ח לסט

מופתע שעדיין משווקים PS4, לפני כשנתיים כבר שמעתי מאנשים שאין להשיג כי עוברים ל PS5.

לפני 21 שעות, אורי מ. כתב:

אם מתעלמים מהשם הקליקבייטי התוכן מעניין

מעניין מאוד, תודה.

עריכה אחרונה על ידי o.r
פורסם
לפני 22 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

ש למישהו אפליקציה שתזכיר לי להיכנס לאפליקציית BYD ולהדליק מזגן 10 דקות לפני שאני מגיע לרכב, ולא  להיזכר 10 שניות  לפני שאני מגיע אליו??.... תודה מראש לפותרים נכונה😉

יש כמה פתרונות אפשריים שאני יכול לחשוב עליהם.

איזה סלולרי יש לך?

פורסם

עברתי (בריפרוף אמנם) על 16 עמודי השירשור אך נשארתי עם כמה שאלות.

(אם אפשר לשאול) מה היה מחיר הרכישה? מה כרגע שווי נוכחי?

מהי עלות הביטוח?

מה האחריות על הרכב ולכמה זמן?

האם לדגם שלך ישנם בולמי אוויר? (ממודעת מכירה ביד 2)

האם יש קירקושים/רישרושים מהדיפון הפנימי?

האם המתלים עדיין מתפקדים היטב אחרי קרוב ל 100K ק"מ? בכל זאת רכב כבד הננהג חזק...

מה הסיבה שהצמיגים כל כך יקרים? אני עם SP5 שעולים 800 ש"ח לצמיג ואתה הזכרת מחיר הגבוה ב 50%.

פורסם
לפני 22 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

קצב הטיפולים - שעלה מ-20K  ל-30,000 ק"מ (או שנתיים לא רלוונטיות במקרה שלי) הוא בסר גמור. בעוד כחודשיים אכנס בפעם הרביעית, אחרי 90,000 ק"מ לטיפול שגרתי + החלפת רפידות בלמים אחוריות, בפעם הראשונה. אני רואה אותן כמעט שחוקות לחלוטין. תמיד מסקרן אותי להבין למה רפידות אחוריות נשחקות בחלק מהרכבים לפני שהקדמיות דורשות החלפה. הרי מקובל לומר שכ-70% מאנרגיית הבלימה מבוצעת ע"י הקדמיים - אז מה הקטע פה? אצלי הרפידות הקדמיות עדיין עם 30-40% חיים כיום. האם זו פונקציית AUTO HOLD הנוחה, שגורמת לבלאי מאחור להתעצם כל כך?

קודם כל, סביר שה-Auto Hold מעמיס ושהרגנרטיבית חוסכת מהקדמיות את הפער הרגיל בין העומס קדימה-אחור.

בנוסף, מערכת ה-ESP מתקנת התנהגות דרך שימוש, לעיתים עדין ובקושי מורגש, עם הבלמים. יענו, יכול להיות שהאוטו קצת מאט לך את האחוריים כדי לשמור על הקו של הציר האחורי בסיבוב. אם אתה מאלו שנוהגים להיכנס נכון לסיבוב, זה עוד יותר נכון...

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 17.5.2026 בשעה 09:41, falou כתב:

יש כמה פתרונות אפשריים שאני יכול לחשוב עליהם.

איזה סלולרי יש לך?

חשבתי שתציע לי מזכירה צמודה...

יש לי סמסונג S24 אולטרה. 

בתאריך 17.5.2026 בשעה 09:50, Haim_gds כתב:

עברתי (בריפרוף אמנם) על 16 עמודי השירשור אך נשארתי עם כמה שאלות.

(אם אפשר לשאול) מה היה מחיר הרכישה? מה כרגע שווי נוכחי?

מהי עלות הביטוח?

מה האחריות על הרכב ולכמה זמן?

האם לדגם שלך ישנם בולמי אוויר? (ממודעת מכירה ביד 2)

האם יש קירקושים/רישרושים מהדיפון הפנימי?

האם המתלים עדיין מתפקדים היטב אחרי קרוב ל 100K ק"מ? בכל זאת רכב כבד הננהג חזק...

מה הסיבה שהצמיגים כל כך יקרים? אני עם SP5 שעולים 800 ש"ח לצמיג ואתה הזכרת מחיר הגבוה ב 50%.

אשתדל בקצרה:

עלות בשנת 24' 234000, לאחר 26 חודש על הכביש שווי לוי יצחק סביב 145000.

(קנייה לטווח ארוך כפי שאני מתכנן אמורה לנטרל את הירידה החדה שמאפיינת את כל החשמליות החדשות ).

ביטוח מקיף וח5בה השנה סביב 5300. נהג יחיד ותיק מאד ללא תביעות.

אחריות 6 שנים /160 ק"מ לרוב הרכב,

אחריות סוללה 8 שנים/200 ק"מ. 

לא בולמים אוויר, כי אם בולמים אדפטיביים שמשתנים בהתאם למוֹד הנהיגה, ובאמת מספיק רכים במצב eco כדי להתגבר על במפרים נוראיים באזור מגורי.

אפס קרקושים. פשוט אפס... רמת הגימור ואיכות ההרכבה אינם נופלים מזו שהיתה לי באאודי A4 שקדמה לה. מה שטיפה מקרקש זו התוספת של רשת הצללה על התקרה שניתן לשמע בתמרוני חנייה במדרון. זהו.

המתלים מתפקדים מצויין, תודה.

אשמח לשמוע מי מוכר מישלין PS5 סביב 800₪, שווה כל שקל. אני לקחתי PS4 שמיוצר בסין כפשרה, באמת טובה , אבל אשמח לשים 5 בסבב הבא... לפני כשנה וחצי המחיר ששילמתי על PS5 אכן היה כ1200₪ לצמיג.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני שעה, הלוחש למכוניות כתב:

חשבתי שתציע לי מזכירה צמודה...

יש לי סמסונג S24 אולטרה. 

בטוח שאפשר למצוא פתרון גם בסמסונג, אבל באפל אפשר לתפור רוטינה שתפעיל אפליקציה אחרת בשעה קבועה, אבל תבקש רשות לפני. 

אולי גם אפשר לתפור משהו מורכב יותר, שתוכל לקבוע בכל יום מראש מתי הרוטינה תפעל. 

אבל גם סתם תזכורת קבועה יכולה לעזור.

לגבי מזכירה צמודה, יש לי צמודה במלאי ומזכירה במלאי. עכשיו תבחר על מה אתה מוותר..

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...