Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא הראה את הבעיה שיש עם התחנות "המורשות" לעומת טסלה, אין ליצרן הרכב  מידע עדכני מה עובד ומה מקולקל ולהיסתמך על ההנחיות של הרכב זה רק מעלה את מפלס החרדה לאפשרות שנתקעים בלי סוללה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, huber כתב:

בערוץ הבא לקחו נסעו 1000 מיילים עם 3 רכבים, 2 חשמליים ואחד בנזין - והשוו זמני נסיעה כולל טעינות/תדלוק. מעניין:

ניסוי יפה... הם נסעו 700-800 ק"מ ביום ואין בכלל ספק שלתדלק לוקח הרבה פחות זמן מלטעון (זה פער די פיזיקאלי שלא ייסגר בשנים הקרובות) ככה שבנזין יהיה יותר מהיר בכמה זמן שצריך לטעון...

אני חושב שזה מראה כמה ישראל מתאימה לרכבים חשמליים - בישראל אין איפה לנסוע 800 ק"מ ביום וכמעט כל הנסיעות, כולל מהמרכז לאילת או לחרמון (חיפה לאילת גם כנראה אפשרי אבל מלחיץ), נופלות בטווח של רכב חשמלי כמו LR או Performance. בהנחה שנשארים ביעד איזה יום או לילה אפשר לטעון חזרה ל 100% עם מטען סטנדרטי לפני שחוזרים, ככה שהפער בזמן הנסיעה יורד ל 0 והעלויות גם צונחות. 

עריכה אחרונה על ידי OF
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

בארץ, גם אם ניסע מחיפה לאילת, ממילא נעצור לתדלק ולאכול. הזמן המשולב הזה יהיה זניח מכייון שאולי תידלוק יקח 5 דקות אבל הארוחה , לא סנדביץ בעמידה או פיתה באוטו😃 תיקח משהו כמו חצי שעה שבזמן הזה הטסלה תיטען. no brainer.

המכסימום יהיה עד שעה גג בין רכב ICE או אפילו הייבריד לבין חשמל מלא.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 שעות, tinoki כתב:

לעניות דעתי, יש לקבוע נוהל טעינה בעמדות פרטיות במלונות/צימרים, כשאין עמדת טעינה של חברה פרטית. אם אני נופש בצימר ומטעין עם קבל מאריך משקע רגיל, בעל הצימר יצפה לתמורה כלשהי.

לא מסכים, האם בעלי צימרים צריכים לגבות יותר כסף מלקוחות שנשארים בצימר כל היום בג'קוזי המחומם עם מזגנים דלוקים לעומת הלקוחות שמטיילים כל היום ומדליקים את המזגן רק בלילה או בכלל לא? כי מדובר בצריכת חשמל בסדר גודל דומה.

טעינת טסלה LR מ0 ל100 (מה שלא תעשה משקע ביתי כי זה לוקח המון זמן) עולה סה"כ 40-50 ש"ח, סכום לא משמעותי לעומת המחירים המופרזים של בתי המלון והצימרים.

פורסם
לפני כשעה, OF כתב:

ניסוי יפה... הם נסעו 700-800 ק"מ ביום ואין בכלל ספק שלתדלק לוקח הרבה פחות זמן מלטעון (זה פער די פיזיקאלי שלא ייסגר בשנים הקרובות) ככה שבנזין יהיה יותר מהיר בכמה זמן שצריך לטעון...

אני חושב שזה מראה כמה ישראל מתאימה לרכבים חשמליים - בישראל אין איפה לנסוע 800 ק"מ ביום וכמעט כל הנסיעות, כולל מהמרכז לאילת או לחרמון (חיפה לאילת גם כנראה אפשרי אבל מלחיץ), נופלות בטווח של רכב חשמלי כמו LR או Performance. בהנחה שנשארים ביעד איזה יום או לילה אפשר לטעון חזרה ל 100% עם מטען סטנדרטי לפני שחוזרים, ככה שהפער בזמן הנסיעה יורד ל 0 והעלויות גם צונחות. 

בכל מקרה רוב האנשים לא ינהגו 700 ק"מ רצוף. זה אומר לנסוע לפחות 7 שעות במהירות 100 קמ"ש. מצב דמיוני לגמרי. 

פורסם

מזכיר לי סיפור על זה שלפני כמה שנים כמה עיתונאי רכב היו צריכות להגיע מאיזור סיום איזו השקה לשדה תעופה מרוחק כמה מאות ק"מ משם.

שתי מכוניות עמדו לרשותם - סדרה 5 דיזל ו-M6 - אחרי המריבות על מי ייקח את ה-M6 יצאו שתי המכוניות יחד לדרכן על פני אוטובאנים וכבישים מהירים.

הם הגיעו יחד בגלל עצירות התדלוק להן נדרשה ה-M6...

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
בתאריך 10.9.2021 בשעה 20:00, eladts כתב:

יש בטסלה מצב של הגבלת מהירות עם קוד, כאשר ניתן לבחור את מגבלת המהירות. בנוסף, במצב הזה ההספק מוגבל לסביבות 200 כ"ס בלבד.

זה טוב שנותנים את הרכב לערס ומגבילים אותו, הבעיה מתעוררת כשהערס הוא בעל הרכב :)

בתאריך 11.9.2021 בשעה 12:54, zaf כתב:

מניעת חנייה בעמדת טעינה מרכב שאינו חשמלי זה אתגר. אילו העמדות של טסלה היו מיועדות אך ורק לטסלה ניתן היה ליישם מחסום שנפתח רק כשמגיע רכב טסלה.

בעמדה אוניברסלית זה פחות ישים, אלא אם יהיה "תקן" לפתיחת מחסום עבור כלל החשמליות, למי שאין רכב ניטען לא תהייה יכולת לפתוח את המחסום. 

למה אנחנו הישראלים צריכים עמדות טעינה עם סידורים מיוחדים ?

זה מתייחס גם לבעלי טסלה שתופסים את העמדה זמן ארוך אחרי שהרכב נטען ב 100%. בושה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 24 דקות, nurusz כתב:

זה טוב שנותנים את הרכב לערס ומגבילים אותו, הבעיה מתעוררת כשהערס הוא בעל הרכב :)

למה אנחנו הישראלים צריכים עמדות טעינה עם סידורים מיוחדים ?

זה מתייחס גם לבעלי טסלה שתופסים את העמדה זמן ארוך אחרי שהרכב נטען ב 100%. בושה.

לא יקרה כשהטעינה תהיה בתשלום. אם אתה מטעין מעל 100% המערכת נותנת קנסות ומתריעה לבעל הרכב, כשיש עומס כמובן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 17 שעות, קרמבו כתב:

שתי מכוניות עמדו לרשותם - סדרה 5 דיזל ו-M6 - אחרי המריבות על מי ייקח את ה-M6 יצאו שתי המכוניות יחד לדרכן על פני אוטובאנים וכבישים מהירים.

הם הגיעו יחד בגלל עצירות התדלוק להן נדרשה ה-M6...

זה בגדול כל הקונספט מאחורי תוכנית הרכב המצליחה בעולם. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

משום מה חבר'ה שלא מתלהבים מרכב חשמלי בגלל זמני טעינה, שוכחים את העובדה הפשוטה: כשיש לך חניה פרטית, אתה חוסך 99% מהביקורים בתחנת דלק. 

• רעיון טוב! 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

ואז אתה יוצא לטיול ארוך עם כל המשפחה, וההוא עם הסיטרואן  דיזל צוחק עליך כשאתה מחכה בתור לעמדות טעינה המהירות.

אתה ממשיך לחייך לילדים שזה העתיד, רכב חשמלי וכל השאר אז שלמישהו נשבר.

זה כמובן ייפתר כשיהיה הרבה יותר עמדות טעינה והסוללה תשרוד זמן רב יותר.

בנקודת הזמן הזאת וכרכב יחיד לא לכל אחד זה מתאים.

פורסם

מחזק את הנאמר - רכב חשמלי כיום לא כדאי כרכב יחיד. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אתם מדברים מתוך ניסיון או שסתם מלקטים שטויות מהאינטרנט?

אני טיילתי במהלך אוגוסט ולא היה שום תור ולמען האמת רוב העמדות, גם הבודדות, לא של טסלה, היו ריקות.

לפני שעתיים, אליהו שבת כתב:

ואז אתה יוצא לטיול ארוך עם כל המשפחה, וההוא עם הסיטרואן  דיזל צוחק עליך כשאתה מחכה בתור לעמדות טעינה המהירות

הסיבה היחידה לתור בעמדות טעינה הוא בגלל שאנשים לא מוכנים לוותר על החשמל חינם. אני מנחש שגם נהג הדיזל היה יושב כמו ישראלי ממוצע בתור של שעתיים אם משהו היה נותן לו דיזל חינם, אבל...דיזל יקר מידי בשביל לתת אותו חינם 😒

כך שבהינתן ונהג הדיזל לא נוהג רצוף 3 שעות, עושה פיפי בבקבוק ואוכל סנדוויצ'ים באוטו, בסופו של יום שניהם יגיעו באותו זמן. והדבר היחיד שיהיה פה, זה בכי על הדיזל היקר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 4 דקות, Uri-G כתב:

אתם מדברים מתוך ניסיון או שסתם מלקטים שטויות מהאינטרנט?

אני יכול לספר לך שלושה סיפורים מהניסיון שלי (לא עם טסלות אלא חשמליות אחרות, אבל זה לא באמת משנה כי הרעיון פה כללי ולא מי/מה אשם בתקלה).

האחד - הגעתי לעמדת טעינה עם 6% סוללה (כ-20 ק"מ). הטעינה המהירה לא עבדה לא משנה מה ניסיתי. חיברתי לטעינה האיטית, והלכתי לשבת בבית קפה. 45 דקות אח"כ חזרתי רק כדי לגלות שהרכב לא נטען אפילו בעוד ס"מ נוסף. למה? ככה. זה היה בערך ב-11 בלילה ולמזלי זאת הייתה עמדה שנמצאת בערך 5 ק"מ מהבית שלי. בבוקר למחרת חזרתי כדי לנסות שוב, הטעינה המהירה שוב לא עבדה. דרך היבואן, מישהו מהחברה שבונה את העמדות הוקפץ כדי לתת תמיכה (כמובן שביצים שלי שזה היה קורה עבור לקוח מהשורה ולא כתב). גם הוא לא הצליח להפעיל את העמדה המהירה, אז התחברנו לאיטית (ווידאנו שהיא עובדת) והלכנו לאכול חומוס. אחרי כ-40 דקות היה לי מספיק חשמל כדי להחזיר את הרכב ליבואן.

השני - הגעתי לעמדת טעינה שנמצאת באחד הקניונים בארץ, שאלתי את השומרת בכניסה איפה היא נמצאת והיא אמרה לי ש"היא בקומה שסגורה עכשיו בגלל הקורונה". הסתובבתי ונסעתי לאחת אחרת. אחרי סיבוב קצר הייתי צריך להטעין שוב אז הגעתי לעמדה המהירה באם הדרך, שלא עבדה. טלפון ליבואן, מהם טלפון למפעילת העמדה (לא זוכר מי זו), חיבור כל השיחות, הפעלת העמדה ע"י החברה, מרחוק (ביצים שלי שזה היה קורה עבור לקוח מהשורה ולא כתב #2), וטעינה - שוב, מספיק כדי להחזיר את הרכב.

השלישי - הגעתי לעמדת טעינה בכניסה לאילת. האפליקציה של החברה לא מכירה בכלל שיש עמדה כזו. העמדה כמובן לא עובדת, לא מקבלת את הנתונים שאני מזין (מהחשבון שלי באפליקציה של החברה) ולא סורקת את ה-QR או מה שזה לא יהיה אז. לא משנה מה ניסיתי, זה פשוט לא עבד. בסוף, בגלל שזה היה רכב פלאג-אין ולא חשמלי פשוט וויתרתי והמשכתי על בנזין. 

אני מתחלחל מהמחשבה על מה היה קורה אילו דבר כזה היה קורה ללקוח של איזו יבואנית שמעיפה 20K מכוניות בשנה והחליטה להשתעשע עם רכבים חשמליים. 

הסרטון של MKHB מדגיש בצורה פנטסטית את הבעייתיות ברשת עמדות טעינה מבוזרת מבלי שיש גוף אחד שמרכז מידע בזמן אמת, ומבלי שהחברות שמתפעלות את העמדות - או אלו שעמדות כאלה עומדות בשטחן - יעדכנו את המידע הזה. התחום הזה סובל מאוד מ"מנטליות תחנות דלק" של שגר ושכח וזה פשוט לא עובד ככה. אי אפשר להתייחס לעמדות טעינה כמו אל תחנות דלק כי אתה לא "מקסימום תחכה 5-10 דקות שייתפנה" אלא אתה עלול במקרה הטוב להתקע שם שעה במקרה הפחות טוב לחכות 4 שעות לגרר ולבזבז חצי יום למחרת בנסיעה להחזיר את הרכב. 

חברות (קניונים/מלונות) שעמדות טעינה נמצאות בשטחן חייבות לעדכן את המפעילות על הגבלת גישה לעמדות, החברות המפעילות חייבות לעדכן על מצב העמדות בזמן אמת וחייב להיות גוף שמרכז את המידע הזה ומזין אותו למשתמשים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...