Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, Buki כתב:

לא אמרתי איך קוראים לי,

איך לעזאזל עושים את זה? אתה בעצם נותן שם נוסף שהוא לא רוסי?

לפני 9 שעות, Buki כתב:

אז בקיצור אם אני אאמור את שמי בתחילת הפגישה זה לא יפתור לי את הבעיה...

שבעצם מרכלים עלייך? 

לא נעים לשמוע את הריכולים הללו, גם בעברית זה מבאס, אל תשאל איך אני יודע.

אבל זו גם האמת לפרצוף, בין אם זה טוב או לא. אתה מקבל את זה ישר לפרצוץ, מבין ויכול להתמודד מול זה. בין אם אתה רוצה להגיב לזה או לא להגיב. בין אם לשמור לעצמך את העלבון הזה או למנף את זה בדרך אחרת (אל תשאל אותי אני לא יודע איך אפשר למנף כזה דבר, בייחוד שמדובר במפגשים חד פעמיים).

גם להגיד לך לא להזדהות בתור רוסי זה קצת עבורי חוצפה כי אני לא יכול להגיד לך לוותר על הזהות שלך. הרי זה מי שאתה וממה שאתה עשוי ואלו הקלפים שחילקו לך.

אבל אני לא רוצה שתרגיש רע עם עצמך [אתה לא צריך, אם זה לא היה ברור], כי גם אם זה רק מפגש חד-פעמי, יכולות להצטבר תחושות לא נעימות בתוכך וזה אני פחות מעוניין.

אני יכול להמליץ לך על ניר אידלמן - אל תמכור קרח לאסקימואים.

https://www.facebook.com/EDELMANIR.CO.IL

אני ממליץ לצפות בפודקאסט האחרון שראיתי של ניר עם מרטין "בולדוג".

הוא נגע בכמה נקודות שיכולות נראה לי להתחזק אצלך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

דעתי שתשאיר את זה לעצמך, תמיד יותר טוב לאסוף מודיעין ככה (המוצר שלהם טוב\חרא)...

שתי דוגמאות: דוברת הערבית (א״ט) מקשיבה לערבים שמרכלים בסופר, בית מרקחת, ואחרי זה אומרת "למה ככה"?  זה מבטיח שירות מעולה

מכר מהמשטרה ההולנדית נראה כמו נער פוסטר נאצי כולל שפם בלונדיני והתסרוקת. עומד ליד עברייני צעצוע ישראלים שמנסים לתאם גרסאות בלי שהם חושדים בו...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

עלה לי רעיון. שים סיכה מעל כיס החולצה

טכנאי בוריס (לצורך העניין) ככה שזה עדין  בין 1 ל2. מצד אחד לא סוכן ק.ג.ב ומצד שני לא קצין סס 😝

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 1 דקה, דובצע כתב:

שים סיכה מעל כיס החולצה

לא.

זה מקובל רק בגופים כמו משטרה וצבא ובדרך כלל מגיע עם מדים או תלבושת אחידה כלשהי לפי דרס קוד מאוד מוגדר ויראה מוזר ומיותר בכל מקום או גוף אחר. 

פורסם

אם כבר אני מדבר. אני עצמי נולדתי בארץ ודובר רוסית רצוצה (בעיברית אני דיי עילג אז הרוסית שלי בכלל קטסטרופה)

ככה שאני תמיד מזדהה בעיברית ואם מישהוא הבין שאני דובר רוסית ומנסה לתקשר איתי בשפה זו אני ישר אומר לו מוי רוסקי פלכוי-כי זה רוסית של שנות ה60 + ההורים חזרו בתשובה אז הפסיקו להגיד חלק מהמילים + דיברו איתי כשהייתי קטן 

אבל לכן זה רק סיפור ולא אותו דבר כמו לדוברי רוסית ראויים

פורסם
לפני 25 דקות, DareDevil כתב:

שבעצם מרכלים עלייך? 

כמעט אף פעם לא מרכלים, זה נדיר מאוד. 

זה יותר דברים כמו שיחה בין שתי חברות  על משהו פרטי, כשהן בטוחות שאף אחד בחדר לא מבין אותן, או  שיחה  בן שני חברים עם קללות שגם אם היו יודעים שיש בחדר בן אדם זר שמיבן את השפה, לא היו מדברים ככה והם מרגישים מאוד נבוכים כשהם מגלים... 

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

לא.

זה מקובל רק בגופים כמו משטרה וצבא ובדרך כלל מגיע עם מדים או תלבושת אחידה כלשהי לפי דרס קוד מאוד מוגדר ויראה מוזר ומיותר בכל מקום או גוף אחר. 

אני אישית לא חושב כך אבל לא מתווכח

מה שאני אוהב ברוסים שהם אהרד קור לעומת הישראלים שחושבים אך ניראה ואך מקובל

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

זה יותר דברים כמו שיחה בין שתי חברות  על משהו פרטי, כשהן בטוחות שאף אחד בחדר לא מבין אותן, או  שיחה  בן שני חברים עם קללות שגם אם היו יודעים שיש בחדר בן אדם זר שמיבן את השפה, לא היו מדברים ככה והם מרגישים מאוד נבוכים כשהם מגלים... 

שורה תחתונה, אתה צריך עור עבה יותר ופחות להתרגש מדברים כאלה. החוסר נעימות לשמוע שיחות פרטיות של אנשים, אני לא חושב שאתה עושה משהו לא בסדר.

מה גם שאתה נותן דוגמאות של שיחות רגילות, מניח שיש טווח גדול יותר בכל הנוגע לתוכן השיחות.

יכול להיות שאני נמצא בחברה שהיא נוטה יותר לשיח עם קללות בעברית אז אני נרמלתי את זה לאורך השנים אבל עדיין. כמו שכבר כתבתי לא להתרגש. זה תהליך מסוים אבל לאורך זמן, תוכל לנצל ולהיות "רגיש" עם תחושת אכפתיות מסוימת כאשר דברים קורים או שצריך "לקרוא" מחשבות.

אני מניח שיש לך אינטואיציה מאוד חזקה ויודע לזהות דברים מתחת לפני השטח (כשמדובר בשיח לא מילולי). להיות רגיש לסביבה זה כיף ואפשר לחיות עם זה. כן, לפעמים הולכים עם משהו שלא מרגיש "נכון" בלב ובראש אבל זה חלק מלהיות עם עור עבה. לא על כל דבר צריך להבליג או לא לעזור לאנשים אבל לפעמים אתה צריך לבחור את המלחמות שלך.

לפני כשעה, דובצע כתב:

מה שאני אוהב ברוסים שהם אהרד קור לעומת הישראלים שחושבים אך ניראה ואך מקובל

זה מבאס אותי במדינה הזו, כי חאלס עם בינוניות הזו. רוצה קצת יותר רמה אבל עדיין לא לוותר על חוסר פורמליות אבל כשצריך שיהיה רשמי ויפה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

בהרבה חברות וארגונים, אחד הדברים שמלמדים אותך כשאתה נקלט כעובד חדש זה לחשוב על כל מה שאתה אומר או כותב במהלך יום העבודה דרך 'מבחן הכותרת'. כלומר, אם למחרת יתפרסם בעמוד הראשי של YNET שלסבטלנה ממחלקת בקרת איכות יש הרפס - מה זה יעשה למוניטין שלה ושל המעסיק, בטווח הקצר והארוך. 

אם סבטלנה לא רוצה שכל העולם ידע על ההרפס שלה, היא יכולה לדבר עליו בשעות הפנאי או בהפסקת האוכל בקפיטריה, בשקט, כשרק היא והחברות שלה יושבות ביחד. לא במרחב הפתוח, לא כשיש אנשים אחרים בחדר, ורצוי גם לא בטלפון או בזום של החברה (שלעיתים קרובות יש עליהם האזנה קבועה). האחריות היא לא עליך, לא על הקולגות שלה, ולא על אף אחד אחר.

הדחף שלך להגן על אנשים אחרים מפני פגיעת ריקושט עקב משהו שבכלל לא באחריותך אמנם מוערך, אבל לא רלוונטי לישראל ולמרבית העולם המערבי. בגילך המופלג ובמיוחד על רקע החברה הישראלית המודרנית, כבר אפשר להפסיק עם זה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Buki כתב:

כשהן בטוחות שאף אחד בחדר לא מבין אותן, או  שיחה  בן שני חברים עם קללות שגם אם היו יודעים שיש בחדר בן אדם זר שמיבן את השפה, לא היו מדברים ככה והם מרגישים מאוד נבוכים כשהם מגלים... 

לדעתי זה אתה שמגלה רגישות יתר...

בחייאת - לפחות 10% מהאוכלוסיה בארץ דוברים רוסית,

ועוד אחוז גבוה מבינים קצת רק מתוך אינטראקציה עם אותם 10 אם לא 20 אחוז.

כמה פעמים יצא לי להתפלא כמה רוסית מבינים הילדים שלי, רק מהחברים והשכנים שלהם.

יש לנו חבר סודאני שדובר רוסית מצויינת בזכות מקום עבודה ובת זוג שהייתה לו בעבר,

ולא חסרות דוגמאות, שבטח אתה מכיר יותר טוב ממני.

שים את עצמך במקומם לרגע...

האם היית מנהל שיחה אינטימית ברוסית בנוכחות אנשים שאתה לא מכיר?

או מקלל במילים גסות? הרי קללות כמעט כולם מבינים.

אם אני הייתי נקלע לסיטואציה מביכה, אולי הייתי שולף את הנייד ושולח הודעה קולית קצרה ברוסית

נניח משהו כמו "אני בעבודה, נדבר אח"כ " וכדו', ככה יזהו אותך כדובר רוסית בלי להביך או להיות מובך.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 39 דקות, Derish כתב:

הדחף שלך להגן על אנשים אחרים מפני פגיעת ריקושט עקב משהו שבכלל לא באחריותך אמנם מוערך, אבל לא רלוונטי לישראל ולמרבית העולם המערבי. בגילך המופלג ובמיוחד על רקע החברה הישראלית המודרנית, כבר אפשר להפסיק עם זה

קודם כל זה לא מאוד מפריע לי, אני נתקל בסיטואציות האלו המון פעמים ואיכשהו מסתדר עם זה, זה מפריע ממש מעט ולא סיפור גדול.

היה רק מקרה אחד שבאמת עשו מזה עניין והתלוננו על הדבר הזה לממונה עלי. מקרה אחד ב20 שנה פלס זה כלום. 

החלטתי לעלות לפורום כמו דברים אחרים שאני מעלה, סתם בשביל הדיון ושיתוף דעות. 

ושנית. אופי, רגישות לדברים, מבנה אישיות וכו' הם דברים נתונים שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לשנות אותם.

אני יכול בלי סוף לנסות לשכנע אותך להשתנות ולהיות בן אדם אחר ממה שאתה וזה לא ישנה אותך בכלום, כי אתה ילד גדול ותהליך בניית האופי אצלך הסתיים מזמן. וככה זה אצל כולם.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

אופי, רגישות לדברים, מבנה אישיות וכו' הם דברים נתונים שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לשנות אותם.

יש תכונות שלא  ניתנות לשינוי, יש כאלה שכן, ויש כאלה שמשתנות עם הגיל והחיים.

אבל גם אלה שלא משתנות, יכולות לקבל מודעות גבוהה יותר והשלמה עם קיומן על הטוב והפחות טוב שבהן.

אני יכול להעיד על עצמי שתמיד הייתי קצת 'עוף מוזר', והרבה שנים ניסיתי להתנהג 'רגיל'.

תכונות האופי האלה לא השתנו אצלי עד היום, אבל בשנים האחרונות אני הרבה יותר שלם איתן,

וברוב המקרים כבר לא מרגיש את ה'לא נעים' שהרגשתי בעבר, וכבר אין לי בעייה להגיד ככה אני וזה מה יש,

ובעקבות כך יש לי הקלה גדולה בכל מיני סיטואציות שבעבר היו מלחיצות אותי להתנהג אחרת ממה שהייתי מרגיש ורוצה.

דיון מעניין בסה"כ, וסחתיין על הפתיחות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, Buki כתב:

אתה ילד גדול ותהליך בניית האופי אצלך הסתיים מזמן. וככה זה אצל כולם.

אנחנו כולה בני ארבעים ומשהו, קצת מוקדם מדי להזמין חלקת קבר. 😉

האנשים הכי מעניינים שאני מכיר ממשיכים להשתנות ולהתפתח גם בבגרותם והרבה מעבר לגיל שלנו. גם אני משתדל לשמור על ראש פתוח ולא 'לסגור תצורה', אם כי עדכוני התוכנה אצלי יוצאים מדי כמה שנים וכבר לא באופן ספונטני כמו פעם. שאלת שאלות מנחות וקיבלת טיעונים מוצקים (פחות או יותר פה אחד מכל העונים) למה אתה סתם אוכל סרטים - מפה זה כבר החלטה שלך אם להמשיך להרגיש לא בנוח או לוותר לעצמך קצת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

האם שינוי אופי שכולל SSRI, האם זה באמת שינוי?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...