Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

סיטואציה שאני נתקל בה כל הזמן ואשמח לשמוע מה אתם חושבים.

אני חי הרבה שנים בארץ, אין לי מבטא בעברית ואם יש זה משהו קליל מאוד שדוברי רוסית לא מזהים.

מגיע בעבודה למקום מסויים שיש בו הרבה דוברי רוסית. 

1. לא מזדהה כדבור רוסית, מדבר איתם בעברית ואז בשלב מסויים שומע מאחורי הגב שיחות שלא רצו שאני אבין.  אחרי זה  עונה לטלפון לדוגמא ברוסית, הם שומעים את זה ומרגישים נבוכים.

2. מההתחלה אומר - שלום קוראים לי יבגני/איגור/אלכס, קאק דילה? 

וזה פותר את העניין.

מה עדיף, 1 או 2?

פורסם

מאוד תלוי. 

אני בדיוק במצב שלך, ואין לי גם מראה רוסי טיפוסי, אז זה משעשע אותי לראות את הפרצוף המבולבל של מישהו שמגלה את זה. אבל אני לא עובד חוץ ולכן לא נתקל הרבה במצבים כאלה. 

אני חושב שאם הייתי נתקל בזה באופן די תדיר, זה היה קצת מעצבן אותי, אז פשוט הייתי דואג שידעו שאני דובר ומבין רוסית וזהו. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום כמו עבודה- שאתה שם לטווח ארוך, ורוצה סך בכל להיות בטוב עם האנשים- מזדהה על ההתחלה.

במקומות אחרים- לא, להבדיל אלף אלפי הבדלות יש לי חבר שיודע ערבית על בוריה ונראה אשכנזי טילים, יצא כבר כמה פעמים לשמוע לכלוכים שלא היה אמור לשמוע, בעיקר בבתי חולים מכח עזר וכולי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 33 דקות, davemustaine87 כתב:

מאוד תלוי. 

אני בדיוק במצב שלך, ואין לי גם מראה רוסי טיפוסי, אז זה משעשע אותי לראות את הפרצוף המבולבל של מישהו שמגלה את זה. אבל אני לא עובד חוץ ולכן לא נתקל הרבה במצבים כאלה. 

אני חושב שאם הייתי נתקל בזה באופן די תדיר, זה היה קצת מעצבן אותי, אז פשוט הייתי דואג שידעו שאני דובר ומבין רוסית וזהו. 

תלוי במה? תארת בדיוק את מה שאני מרגיש, רק שאני נתקל בזה די הרבה .

פורסם

תלוי באם זה מעצבן או לא. 

אני נחשף לזה לעיתים רחוקות אז זה לא מעצבן אז אני ממשיך את המשחק הזה. אבל אם הייתי נחשף הרבה, זה כן היה מעצבן, והייתי דואג שידעו מראש שאני דובר רוסית. 

פורסם

חוויתי את זה בצבא ואני לא דובר רוסית, פשוט מאוד קל להבין שמדברים עלייך כאשר אתה היחיד שלא דובר את השפה בחדר וכולם מדברים רוסית.

לא מתרגש ולא עושה עניין. נותן להם להמשיך לכלך עלייך וברגע המתאים זורק הערה ברוסית.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

שלום קוראים לי יבגני/איגור/אלכס, קאק דילה? 

תגיד להם קוראים לי בוקי 🤪

אני נתקל לעיתים בסיטואציה שפונים אלי ברוסית, אני עונה שאני לא מדבר רוסית ולא מאמינים לי. חושבים אני עושה את עצמי לא מבין..

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

חושב שאישית אם הייתי מגיע לעבוד למקום שבו יש הרבה דוברי רוסית, והם מדברי םאחד עם השני ברוסית, ואני צריך לעבוד איתם - הייתי מדבר ברוסית.

בסיטואציות יומיומיות אחרות מתאים את עצמי למצב. יש נהגי מונית, למשל, שרואים את השם בגט וישר ינהלו איתי שיחה ברוסית. אין לי שום בעיה עם זה. אבל יש מצבים שבהם אני מעדיף להשאר בעברית, גם כי לפעמים זה מייצר סוג של דיסטנס ולפעמים זה עדיף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בגדול, אני עושה את עצמי לא מבין גם עברית כשמדברים איתי.

אז רוסית? 

וברצינות, במקום העבודה הקבוע - ברור שכן.

במקומות אקראיים - לא. זורם, ורואה לאן הרוח נושבת. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 19 דקות, discoTD5 כתב:

וברצינות, במקום העבודה הקבוע - ברור שכן

כמו שאתה בטוח יודע, אני מהנדס שרות. 

כל פעם מגיע למקום אחר ופוגש אנשים אחרים, אבל כמובן שיש עבודות חוזרות פה ושם ויכול מאוד להיות שאפגוש את אותם האנשים שוב אחרי תקופה. 

אבל זה לא משרד קבוע עם אותם אנשים כל הזמן. 

מה דעתך לגבי המצב הזה?

פורסם

לא ממהר לשתף שאני דובר את השפה. גם לא ממש מסתיר את זה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 54 דקות, amosbmw כתב:

נתקל לעיתים בסיטואציה שפונים אלי ברוסית, אני עונה שאני לא מדבר רוסית ולא מאמינים לי. חושבים אני עושה את עצמי לא מבין..

גם אני.. 🤣

יש לי מראה רוסי ואני לא דובר מילה בשפה.

לפעמים מי שפונה אלי ברוסית מסרב להאמין ומתעקש להמשיך ברוסית, אז אני מתחיל לדבר בערבית.

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

יש נהגי מונית, למשל, שרואים את השם בגט וישר ינהלו איתי שיחה ברוסית

אני אם אני רואה את השם בגט ישר מתחיל לדבר על גבינה מסריחה (תסלחו לי אני בצרפת כרגע ועבר עלי יום קשוח)

• מצחיק 3
פורסם
לפני 1 דקה, flytomars כתב:

קשוח

דווקא הרכות יותר מסריחות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, DareDevil כתב:

דווקא הרכות יותר מסריחות

אבל גם יותר טעימות... דילמה

• תוכן חדש...