Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר כזה ל508 לא היה מעולם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מה שכתבת לא רלוונטי, גם סיאט מי חדשה מהניילון עולה עשרות אלפי שקלים פחות מהעסקה הזאת

ה508 זה רכב מנהלים גדול ומרשים, במחיר שהוא מוצע כרגע לא קיים רכב מנהלים בישראל חדש מהניילון, המתחרים מתחילים בפער של עשרות אלפי שקלים מ110K.

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני בצד שלא קונה אך מביע את דעתי.

לפי חלק מהתגובות לפיגו 508 אין לה זכות קיום בשום מחיר ובשום מצב ולא משנה כמה היא תעלה, זה פשוט לא נכון, הרכב טוב ובמחיר טוב זה עסקה טובה, כעת במחיר שלה זה עסקה מאוד טובה.

99,990 לפיגו 508 נשמע יותר טוב? היא ממש לא רחוקה משם לאחר הטבות נוספות, מחיר הזוי

פורסם
יאריס עולה באפס ק"מ פחות מ-90 אלף.

מי שהולך לקנות באפס ק"מ יכול לקבל בסביבות המחיר של הפיג'ו: גראנד קופה, ג'טה, אוקטביה, סיד סטיישן דיזל, איוניק או אלנטרה החדשה - וכל אלה 2018. אפשר גם XV 2017. יש גם סיאט ארונה ב-100 אלף.

אם כבר משווים את המתחרים - תשוו את אלה מאפס ק"מ. לא בטוח שהעסקה של הפיג'ו כל כך כדאית. מי שרוכש רכב בסכום כזה, הוא לרוב אדם שיש לו כסף בכמות מוגבלת, הגם שיש לו לא מעט. לא בטוח שכלכלית הפיג'ו תהיה הרכישה העדיפה, וגם החסרון במערכות בטיחות פוגע באטרקטיביות שלה מול חלק מהמתחרות. בקיצור - מי שחלם על מכונית מנהלים, ורצה לרכוש כזו משומשת - זה אחלא. לא בטוח שלשאר.

צודק ב-100%.

הפיגו הזו היא לא העסקה הכי כלכלית בשוק - יש גם C1/107 בפחות מ-60. ירידת הערך שם בוודאות תהיה נמוכה יותר.

כמובן שהאיוניק והסיד דיזל יהיו חסכוניות יותר, ה-XV והארונה הם בכלל ג'יפונים (מה שמיידית משדרג את מעמדם), ויש גם לא מעט רכבים שלטווח ארוך כנראה יהיו אמינים יותר, ויציגו ירידת ערך לא פחות טובה (אם לא טובה יותר, אפילו בהרבה).

ועדיין, הפיג'ו הזו תיתן חווית נסיעה הרבה יותר נעימה מכל האלטרנטיבות פה. למי שזה מעניין אותו, ופחות חשובים לו צריכת הדלק ובטיחות אקטיבית, ואין לו בעיות חניה, נפתחה פה אפשרות שלא היתה עד היום.

למי שמחפש את הרכב הזול ביותר לתחזוקה, עם ירידת הערך הנמוכה ביותר, פיתח פאראנויה קשה ממוסכים, או סתם מחפש רכב עירוני / ספורטיבי / שטח, זו כנראה עסקה פחות טובה.

בקטגוריה שלה, זו עסקה לא רעה בכלל כלכלית, אחרי שמבינים את החסרונות של הרכב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

נראה לי שלא הבנתם אותי - אני התייחסתי לכל אלה שאמרו 508 במחיר של יאריס.

אז לא. מדובר ב--508 במחיר של אוקטביה. מדובר ב-508 במחיר של איוניק. במחיר של XV, במחיר של ג'טה.

עדיין נשמע טוב. אבל רחוק מההשוואות החוזרות למחיר של יאריס.

למי שמוכן לקנות מאפס ק"מ - יש אלטרנטיבות טובות מיאריס במחיר הזה. ויאריס עולה הרבה פחות מה-508.

השאלה אם 508 2017 במחיר של אוקטביה 2018, עדיין נשמע כמו עסקת המאה שאנשים פה עשו ממנה.

פורסם

ושוב, זה תלוי מה אתה מחפש.

XV 1.6 וה-508 הם רכבים די שונים, לא רואה איך אפשר להשוות ביניהם. לכל אחד יתרונות מאוד שונים, אני באמת לא מצליח לראות מי בכלל עשוי להתלבט בין שניהם.

האוקטביה, גרנד-קופה, ולטעמי גם מאזדה 3 2 ליטר וקרוז כבר הרבה יותר קרובות. אני לא חושב שהן פחות טובות, הן פשוט נותנות חוויה שונה (כשלאוקטביה, לג'טה ולרנו יש בעיית גיר פוטנציאלית, ולקרוז שוק לא פחות גרוע מל-508, כשהרנו לא נמצאת הרחק מאחור בתחום הזה, אם בכלל, והמאזדה צפופה משמעותית ופחות חסכונית).

אם כבר, יש מליבו (ברמת הגימור הפשוטה, LS) ב-130.

עדיין, ה-508 היא המשפחתית הגדולה הכי זולה, by far, ופרט לבטיחות אקטיבית ושמירת ערך היא לא נופלת בנקודות משמעותיות. אם מה שהיא נותנת מדבר אליך, זו עסקה טובה. אף רכב מאלו שהוזכר פה לא עולה עליה משמעותית בכל הפרמטרים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
איך חיסכון של 10 אלף?

ולא הבנתי את הדוגמא של המאזדה שלך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

]

עשיתי השוואה של רכישת מאזדה לעומת הפז'ו ומכירה בעוד 5 שנים.

למה חיסכון של 10K? ההנחה האפקטיבית האמיתית היא כ50K שזה המון, ההקרבה היא שהרכב 2017 עם רישום ליסינג ושהדגם מוחלף.

עדיין אין רכב מנהלים בישראל חדש מהניילון שניתן לקנות במחיר של טיוטה יאריס.

הירידת ערך במקרה הזה תהיה סבירה ביותר ואף נמוכה בסגמנט הרכב.

העסקה מתאימה למי שרוצה רכב מנהלים במחיר של סופר מיני, לא למי שמחשב על האגורה, בשביל זה כדאי לקנות קיה פיקנטו משומשת בת 3

אתה מסתכל רק על מחיר הרכישה ואני מסתכל על ירידת הערך. ברור שזה קצת לעסוק ב"לא נודע" אבל זה מכניס קצת לפורפורציות.

נכון שעבור רכישה של המאזדה צריך להביא יותר כסף מהבית אבל בסופו של דבר הכסף שנשאר בבנק הוא מחיר הקניה פחות מכיר המכירה. ב-2 המקרים מקבלים רכב חדש (לא נכנס כרגע מי עמד יותר או פחות בבונדד) עם 3 שנים אחריות.

אני יכול רק לנחש, אבל יש כמה אפשרויות:

אולי הוא היה צריך מקום ל-3 כיסאות ילדים מאחורה?

אולי הוא בכלל קנה גרנד סניק כי הוא צריך 7 מקומות?

אולי יש לו מצוקת חניה ולא התאימה לו ספינה כמו מאזדה 6?

אולי הוא בכלל קנה סניק דיזל כי הוא נוסע הרבה?

ואולי הוא סתם העדיף את הסניק כרכב?

ואיזה מוניטין בעייתי יש לסניק דור 3 (פרט לגיר הרובוטי, שהעלויות שלו לפחות מתקזזות עם החיסכון בדלק)?

אפילו אם ירידת הערך של הצרפתיה והיפנית זהות או לפחות קרובות (בהנחה הריאלית שהירידה במחירון של הסניק לא מייצגת את מחיר המכירה האמיתי), אפילו זה לא מספיק כדי שאפשר יהיה לשקול רכב לא יפני, כי כל רכב צרפתי בן 5 נכנס בוודאות לפחות 3 פעמים למוסך בשנה, בעלות של חמש ספרות (במקרה הטוב).

ובאופן כללי, מי שמוכן לספוג ירידת ערך של כמעט 100,000₪ בחמש שנים, כנראה יוכל להתמודד גם עם תקלה פעם ב, אפילו אם העלות שלה תמדד בארבע ספרות (לפחות אני, אם הייתי מתכנן על כזו ירידת ערך, כנראה לא הייתי פושט רגל מתקלה פה ושם)

ציטטי את ההודעה שלו בגלל חישוב ירידת הערך שהוא עשה, לא התכוונתי לבצע השוואה בין המאזדה לסניק כי מדובר ב-2 סגמנטים שונים אלא לבצע השוואה בין הפיז'ו למאזדה על בסיס ירידת הערך שהוא ציין.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ושוב, זה תלוי מה אתה מחפש.

XV 1.6 וה-508 הם רכבים די שונים, לא רואה איך אפשר להשוות ביניהם. לכל אחד יתרונות מאוד שונים, אני באמת לא מצליח לראות מי בכלל עשוי להתלבט בין שניהם.

אנשים השוו ליאריס. שם ההשוואה הרבה יותר מופרכת.

כל בסיס ההשוואה היה המחיר. אני רק הראיתי שההשוואה שעשו לא נכונה, ושאם עושים השוואה על בסיס מחיר בלבד - ההשוואה היא לסט אחר של מכוניות. ה- XV ביניהן.

אגב יש גם פריוס ב-126, חסכונית, מצויידת היטב, מערכות בטיחות רבות, מרווחת, אמינה ושומרת ערך - אבל מעוצבת ממש מוזר. אם אני הייתי בשוק לרכב משפחתי - זו היתה נראית לי עסקה טובה יותר.

פורסם

צריך כנראה לדבר עם לובינסקי, הוחלט ש508 כנראה לא שווה 110, אולי מקסימום 60,יועילו בטובם לשנות את המחיר,

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

קושר אצלי את הענין לשיחה אגבית עם חבר, כזה שממון באמת לא חסר אצלו, אבל קונה רק משומשות מהמזרח בשל הבחילה שהוא חוטף מאובדן הערך הקשה הצפוי למשהו חדש מהניילונים ועוד מאירופה. בקיצור ייצוג נאמן למתעבי הצרפתיות למיניהן. אז במענה לסיפור הזה של ה 508 בלי כסף ( אוטו באמת יוצא דופן באיכויות הנסיעה, המרחב והעידון ) אומר לי, יודע מה, גם בחצי כסף לא נוגע באוטו הזה והוא התכוון לכל מילה. המיאוס הלא מוצדק מתוצרת צרפתית בתחום כבר הפך לצערי לחלק מהדי.אנ.איי הישראלי הממוצע, אין מה לעשות. ולמשווים למיניהם בין האוטו הזה לאיוניק וחברותיה, ממליץ לעשות עליו סיבוב ואז לדבר שוב.

פורסם (נערך)
נראה לי שלא הבנתם אותי - אני התייחסתי לכל אלה שאמרו 508 במחיר של יאריס.

אז לא. מדובר ב--508 במחיר של אוקטביה. מדובר ב-508 במחיר של איוניק. במחיר של XV, במחיר של ג'טה.

עדיין נשמע טוב. אבל רחוק מההשוואות החוזרות למחיר של יאריס.

למי שמוכן לקנות מאפס ק"מ - יש אלטרנטיבות טובות מיאריס במחיר הזה. ויאריס עולה הרבה פחות מה-508.

השאלה אם 508 2017 במחיר של אוקטביה 2018, עדיין נשמע כמו עסקת המאה שאנשים פה עשו ממנה.

אם היית נוהג בשתיהן אחת אחר השנייה היית מבין איזה הבדל באיכות הנסיעה ונהיגה יש בין השתיים..

להשוות את ה508 למאזדה 3/XV/איוניק זאת בדיחה,הרכבים האלה מסגמנט נמוך משל ה508 וזה מורגש היטב,תנסו!.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

אגב יש גם פריוס ב-126, חסכונית, מצויידת היטב, מערכות בטיחות רבות, מרווחת, אמינה ושומרת ערך - אבל מעוצבת ממש מוזר. אם אני הייתי בשוק לרכב משפחתי - זו היתה נראית לי עסקה טובה יותר.

לא תודה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אם היית נוהג בשתיהן אחת אחר השנייה היית מבין איזה הבדל באיכות הנסיעה ונהיגה יש בין השתיים..

להשוות את ה508 למאזדה 3/XV/איוניק זאת בדיחה,הרכבים האלה מסגמנט נמוך משל ה508 וזה מורגש היטב,תנסו!.

כמה פעמים אפשר לכתוב זאת לא ביצעתי השוואה כזו.

רק טענתי שההשוואה ליאריס היא יותר מופרכת. טענתי שמי שמבצע את ההשוואה הסופר המופרכת הזאת צריך לבצע השוואה פחות מופרכת.

מקווה שעכשיו ברור.

צריך כנראה לדבר עם לובינסקי, הוחלט ש508 כנראה לא שווה 110, אולי מקסימום 60,יועילו בטובם לשנות את המחיר,

אני לא ראיתי אף אחד שטען את הטענה הזו. הטענה "זו לא העסקה הטובה בהיסטוריה" אינה שקולה לטענה "זה לא No Brainer שזו העסקה הכי טובה ב-110 אלף" וזו אינה שקולה לטענה "508 כנראה לא שווה 110".

אני ראיתי פה לא מעט אנשים שטוענים את אחת משתי הטענות הראשונות. ראיתי לא מעט אנשים שטוענים את הטענות ההופכיות לשתי הטענות הראשונות (כלומר שזו העסקה הטובה בהיסטוריה והעסקה הברורה מאליה למי שיש 110). הטענה השלישית היא טיעון איש קש ודמגוגית.

פורסם (נערך)
קושר אצלי את הענין לשיחה אגבית עם חבר, כזה שממון באמת לא חסר אצלו, אבל קונה רק משומשות מהמזרח בשל הבחילה שהוא חוטף מאובדן הערך הקשה הצפוי למשהו חדש מהניילונים ועוד מאירופה. בקיצור ייצוג נאמן למתעבי הצרפתיות למיניהן. אז במענה לסיפור הזה של ה 508 בלי כסף ( אוטו באמת יוצא דופן באיכויות הנסיעה, המרחב והעידון ) אומר לי, יודע מה, גם בחצי כסף לא נוגע באוטו הזה והוא התכוון לכל מילה. המיאוס הלא מוצדק מתוצרת צרפתית בתחום כבר הפך לצערי לחלק מהדי.אנ.איי הישראלי הממוצע, אין מה לעשות. ולמשווים למיניהם בין האוטו הזה לאיוניק וחברותיה, ממליץ לעשות עליו סיבוב ואז לדבר שוב.

יכול להבין אותו. יש אנשים שנכוו עם צרפתיות בצורה כל כך קשה שהם לא מוכנים לשמוע.

דוגמא מהימים האחרונים. אחד השכנים של ההורים שלי קנה 5008 מהדור הקודם עם המנוע הבעייתי מליסינג עם 90K ק״מ ב40 אלף שקלים.

אבא שלי סיפר לי את זה ולפני שהוא הגיע לפאנצ׳ כבר אמרתי לו שכדאי שהוא התפלל כל יום שהמנוע שלו לא התפגר. אבא שלי הסתכל עליי בהפתעה ואמר לי ״הלך לו מנוע אחרי יומיים איך ידעת?״...

חברת הליסינג שממנה הרכב נקנה החליפה לו את המנוע לאחד משומש עם 40K , ועדיין זו חתיכת מכה.

מי שקונה רכב צרפתי בלי לדעת טוב טוב מה הוא קונה עלול ליפול חזק מאוד בטח אם הוא קונה אותו חדש.

ברכבים מהמזרח קשה מאוד ליפול. גם אם הרכב גרוע הוא כנראה לא התקלקל ובסוף אנשים זוכרים את מה שכואב להם בכיס לא בגב.

בלי קשר הדיל המוצע הוא דיל טוב.

עריכה: עשיתי חישוב לא נכון ביחס לקורולה ומחקתי אותו. כנראה שלמי שחשוב השקט והכסף עדיין שווה לקנות קורולה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...