Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הנדל"ן מתחיל להתקרר בדרך למטה?

iceco

פוסטים מומלצים

לפני 10 דקות, DareDevil כתב:

כי הם בת'כלס ברמת גימור נמוכה יחסית לעומת דירות חדשות אחרות שאפשר למצוא בשוק.

לפעמים כן לפעמים לא, ובכל מקרה, תמורת כמה מאות אלפי שקלים פחות, זה דיל סביר למי שאין לו דירה, במיוחד כשלוקחים בחשבון את שאר תנאי התשלום.

האם זה הפתרון הנכון?   כנראה שלא. אני מכיר יותר מאדם אחד שזכה לפני כמה שנים, ועכשיו יכול לעשות "אקזיט" על הדירה (רווח של מיליון+ על הנייר). כלומר יש אנשים שזוכים במאות אלפי שקלים מהמדינה, על חשבון כל השאר, כשהחלוקה היא לא בהכרח "הוגנת".

לעניין מחירי הדיור - זה דיון שכבר היה פה, כשלפני שנה-שנתיים אנשים אמרו שתכף הכל פה מתרסק, ואני טענתי שלא יקרה. נראה שבינתיים ההתרסקות רחוקה.

אם כבר אז להיפך, משכנתאות ל-30 שנה, יותר תושבי חוץ שרוצים דירה בישראל, אוכלוסיה צעירה ועוד ועוד. לזה צריך להוסיף את העובדה שכ-66% ממשקי הבית הם בעלי דירה אחת לפחות, ואת העובדה שרוב הדירות, או חלקן הגדול, הן למעשה בבעלות הבנקים (משכנתאות), ואפשר להסיק שהתרסקות במחירי הדיור כנראה לא תהיה בזמן הקרוב.

אולי לא נראה עליית מחירים דו-ספרתית, אבל גם לא ירידה רצינית שאנשים מפנטזים עליה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

כלומר יש אנשים שזוכים במאות אלפי שקלים מהמדינה, על חשבון כל השאר, כשהחלוקה היא לא בהכרח "הוגנת".

בדיוק, אנחנו ממנים אלפי שקלים בשביל אלו שזכו. למה אנחנו צריכים לממן דיור לאנשים שאין להם? זה מעוות את השוק.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה ה"יופי". אתה אפילו לא בהכרח מממן להם דיור.

אני יכול רק לנחש שחלק גדול הם משקיעים בעל כורחם (זוכים בעיר בה אין להם כוונה לגור ואז משכירים, אחרי כמה שנים מוכרים ברווח יפה). כלומר משקיעים שמקבלים "מתנה" מהמדינה.

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שעליות המחירים נעצרו (או האטו דרמטית) זה כבר מעולה.

אם יש לי הון של חצי מיליון, זה אומר שאני לא חייב לקנות עכשיו אלא יכול להשקיע במדד שייתן לי יותר מעליית מחירי הדיור - מה שירחיק לפחות חלק מ"משקיעי הנדלן" ויעזור לי לרכוש דירה עוד כמה שנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה סוג של wishful thinking.

אל תשכח שבזמן שהחצי מיליון שלך יעשה נגיד 50 אלף בשנה (אפילו אחרי מס), ואני אהיה נדיב, דירה של 2 מיליון תעלה באותו הסכום כל שנה (2-3% עליה בשנה זה לדעתי המינימום שאפשר לצפות, בממוצע).

אם זה דירה של מיליון, אז כל שנה "תנגוס" 20-30 אלף בתשלום המשכנתא, אבל מה עם שכירות?

כל זה בהנחה ומחירי הדיור לא יעלו ב-5% שנתי נגיד, ובהנחה ואתה מצליח לתזמן את השוק כדי לקבל תשואה שנתית של 10%.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

זה ה"יופי". אתה אפילו לא בהכרח מממן להם דיור.

מימ של ג'קי צ'אן עם המילה wat.

מה לעזאזל?! אני משלם מיסים ומשם מגיע המימון למכרזים הללו. אז אני כן ממן את הדבר הזה.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנת את הכוונה שלי.

אתה (ושאר משלמי המיסים) אכן מממנים את זה, אבל הבעיה היותר גדולה היא שהכסף שלך לא בהכרח הולך כדי לממן לזוכים דירה שהם יגורו בה (כלומר "דיור"). לפעמים אתה פשוט מממן להם דירה שהיא דירה להשקעה.

• אהבתי 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז אנחנו מסכימים שאפשר להפסיק עם פרויקטים הסוציאליסטים הללו..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

זה סוג של wishful thinking.

אל תשכח שבזמן שהחצי מיליון שלך יעשה נגיד 50 אלף בשנה (אפילו אחרי מס), ואני אהיה נדיב, דירה של 2 מיליון תעלה באותו הסכום כל שנה (2-3% עליה בשנה זה לדעתי המינימום שאפשר לצפות, בממוצע).

אם זה דירה של מיליון, אז כל שנה "תנגוס" 20-30 אלף בתשלום המשכנתא, אבל מה עם שכירות?

כל זה בהנחה ומחירי הדיור לא יעלו ב-5% שנתי נגיד, ובהנחה ואתה מצליח לתזמן את השוק כדי לקבל תשואה שנתית של 10%.

ההון הראשוני עדיין יגדל ביחס לעלייה במחירי הדירות.

גם אם אני לא אוסיף לו כלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, DareDevil כתב:

אז אנחנו מסכימים שאפשר להפסיק עם פרויקטים הסוציאליסטים הללו..

דווקא זה לא סוציאליסטי, כי אם זה כן היה לא ניתן היה להשכיר את הדירה והיית חייב לגור שם לשנים רבות. דיור ציבורי זה סוציאליסטי, אבל זה דיבור מלוכלך ב-2025.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, DareDevil כתב:

אתה מבין שההגרלות ימשכו אבל לא יפתחו חדשות לקבלנים? 

לא רואה איך זה יפסק, במיוחד בתקופה הקרובה, כל עוד אין ירידה מחירים משמעותית, שבה הזכאים ירגישו שאין צורך בתוכנית. 

שר שיכון - ממפלגה חרדית, רוצה מאוד לדאוג לדירות לאוכלוסיה שלו במחיר מסובסד. 

קבלנים שמקבלים הנחה על הקרקע, ורשימת רוכשים ל25-50 אחוז מהדירות בפרויקט. 

100 אלף זכאים, ביניהם המון מילואימניקים שמקבלים עדיפות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

מימ של ג'קי צ'אן עם המילה wat.

מה לעזאזל?! אני משלם מיסים ומשם מגיע המימון למכרזים הללו. אז אני כן ממן את הדבר הזה.

אם משלמי מיסים אמריקאים מימנו עד עכשיו כל מיני שטויות כמו קונדומים לעזה או קומיקסים על טרנסג'נדרים במדינות זרות (תקרא על הסקנדל של usaid) אז אתה יכול לממן הגרלות לדירות מסובסדות לחסרי דיור ישראלים.

זה לא הדבר הכי לא הגיוני בעולם.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה הגיוני רק כשמבינים שזה באמת ׳לחם ושעשועים׳.

אחרת זה הגיוני בדיוק כמו הגרלות לזכאות לדמי אבטלה, הגרלות לטיפול רפואי והגרלות לגבי למי מותר לסוע בנתיב המהיר.

חבר שלי זכה במחיר למשתכן בראשל״צ.

הבחור ברילוקיישן כבר כמה שנים מחכה לדרכון ובונה על אזרחות אח״כ.

אני אפילו לא בטוח אם הוא ראה את הדירה לפני שהושכרה.

• מבאס 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...