Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מהמעט שיצא לי לחוות ואני מודה שאני לא איזה מתווך שחי את השוק יום יום.
שוק היד 2 מת.
דירות חדשות קבלנים מוכרים, אבל בעיקר כי הם נותנים תנאי תשלום נוחים מאוד. נקווה שהרוכשים שקונים דירות חדשות באמת יצליחו לשלם עליהן, אין לי חשק לתספורת לפנסיה.

המציאות שבה מאפשרים לקבלנים למכור כך דירות היא רעה מאוד. זה אמנם לא יהיה בהיקפים של הסאב פריים בארה"ב בזמנו, אבל הקלות שבה אפשר לרכוש דירה היא במידה מסויימת לרעת חלק מהקונים.

אנחנו לפני מיתון, לאנשים לא יהיה עוד שנתיים-שלוש את הסכומים שהם חושבים שיהיה להם.

{מיתון = פעילות כלכלית מואטת. זה לא בהכרח צמיחה שלילית אלה זה ביחס לתקופות הקודמות לתקופה הזו}

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

שני שכנים שלי מכרו בחודשיים האחרונים את הדירות שלהם, במחירי שיא++.

זה לא מעיד על הכלל. 

דירות שנמצאות במיקומים טובים ימכרו . אבל דירות בפריפריה שנקנו להשקעה עומדות כמה חודשים כאבן שאין לה הופכין. אני אישית מכיר מוכרים שקנו דירות פח באזורים מפוקפקים להשקעה באשקלון ועשו להם שיפוץ רציני ואין להם ביקוש. יש כאלו שירדו כבר ב200k במחיר.

היה פיק רציני של מכירות באזורים האלו ועכשיו הוא נעלם . קשה מאוד למצוא שוכרים כי אף אחד לא רוצה לגור שם וגם אם תמצא מחיר השכירות הוא בדיחה ביחס למשכנתא (הריביות גבוהות) ולכן הם מנסים למכור בכוח .

אני גר באזור הכי מעפן / מסוכן בקריית מלאכי. דירות שעלו 300 אלף נמכרו אחרי הקורונה ב800 ואפילו 900. הייתה פה חגיגה. מתווכיים רצו מבית חבית ושאלו אם רוצים למכור. 

מעליי מישהו קנה והשכיר את הדירה לפועלים סינים . ועשה קופה יפה. הסינים ברחו, באו ערבים . רק השיפוץ שבעל הדירה היה צריך לעשות אחרי הסינים והמשכנתא שהוא שילם עד שהוא מצא פועלים ערבים  (משםחות רגילות לא רוצים לגור באזור הזה) לקחה לו המון כסף מההשקעה והוא מכר את הדירה. אח"כ הגיע ה7 באוקטובר והערבים ברחו. והדירה שוב פעם נמכרה למישהו אחר. 

כרגע הדירה עם 2-3 פועלים. 

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם (נערך)

גם זה לא מעיד על הכלל.

מכיר מתווך באזורי ביקוש. הוא תיאר לי את זה ככה, דירה שב-2022 הייתה נעלמת מהלוח תוך שבוע שבועיים היום שוכבת חודש-חודשיים-שלוש+. קונים באים רואים ומהססים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 שעות, - XM - כתב:

אי אפשר להגיש בקשה לטופס 4 על דירות ספציפיות, זה ברמת הבניין או הפרוייקט, (ובמקרים מאוד חריגים ברמת השכונה). אם הקבלן מכר אפילו דירה אחת בבניין, הוא מבקש טופס 4 על כל הבניין כדי לאכלס את הדירות שנמכרו וממילא הוא מקבל טופס 4 על כל הדירות.

אין פה מניפולציות וכדו', המס' הנ''ל פשוט כולל את כל הדירות בישראל שנמצאים בתהליכי בנייה וזה המון דירות, המספרים של הדירות המוכנות שלא נמכרו נמוכים מאוד.

כן ולא.

קבלן לפעמים יעדיף לגרור את הפרויקט עוד ואפילו לשלם פיצויים רק כדי להרוויח את עליית המחיר של הדירות הלא מכורות

לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

אתה באמת לוקח 2 מקרים בודדים ומשליך על השוק?

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, MiniMiz3r כתב:

לפני 5 שעות, yuvalganim כתב:

כן ולא.

קבלן לפעמים יעדיף לגרור את הפרויקט עוד ואפילו לשלם פיצויים רק כדי להרוויח את עליית המחיר של הדירות הלא מכורות

3, עוד מישהו רוצה להצטרף?

במשפחה מכרו דירה תוך יום/חודש (תלוי איך אתה מסתכל על זה).

הדירה הייתה מפורסמת חודש, הראשון שהגיע קנה בלי להתווכח על המחיר.

למה לקח חודש לבוא לראות את הדירה? שילוב של שוכרים מהגיהנום ומתווך שמסנן כראוי.

הדירה הייתה מפורסמת מעל למחיר של דירה מקבילה שנמכרה בחצי שנה האחרונה בבניין.

הדירה נמצאת בגוש דן והיא עם ממ"ד.

האם זה מייצג? לא. אבל זה רחוק שנות אור מנבואות הזעם שמפרסמים פה.

השוק כרגע מדשדש. היה גם עשור כזה. אי אפשר באמת לדעת אם זה שינוי מגמה או השקט שלפני הסערה (כמו שקרה בתחילת הקורונה).

לפני 23 שעות, BeBest כתב:

קצת מהכותרות האחרונות בשוק הנדל"ן:

• האינפלציה עומדת על 3.8% - סביר להניח שלא נראה ירידת ריבית בעתיד הקרוב, אם הייתי צריך להמר לפחות עד סוף 26.

תשמע, אני חייב לערער על זה.

מתוך ה-3.8% שמייצגים 12 חודשי אינפלציה (בעולם הומוגני 0.32% לחודש), 0.6% זה רק בחודש האחרון. זה מן הסתם אירוע נקודתי שקשור להעלאת המע"מ.

נכון שייקח עכשיו עוד 12 חודשים להוציא את הקפיצה הזו מהממוצע, אבל לצאת בהצהרות על תאריך הורדת הריבית רק בגלל חודש אחד זה לדעתי צ'רי פיקינג.

אני רק שם את 2 העובדות הבאות ליד ההצהרה שלך:

- בכל שנת 2024 האינפלציה הייתה 3.2%, מרחק נגיעה מהתכנסות ליעד האינפלציה (2-3%).

- בחודשיים האחרונים של 2024 (נובמבר דצמבר) האינפלציה ירדה ב-0.7% (0.3+0.4).

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא חושב שעליית האינפלציה בינואר זה אירוע נקודתי שקשור להעלאת המע"מ.

הלמ"ס עדכנו את סל המוצרים שהם מודדים (קורה פעם בשנתיים), אפשר לראות את המשקולות החדשות פה: https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/

doclib/2025/043/10_25_043t1.pdf

ובקשר לריבית, לדעתי הריבית לא תרד כי גם בארה"ב האינפלציה שוב במגמת עליה, באוגוסט 24 עמדה על 2.6% ועכשיו נכון לינואר 25 עומדת כבר על 3%.

כך שלא סביר שתהיה כאן הורדת ריבית לפני שבארה"ב תתבצע הורדת ריבית ואם האניפלציה שם תמשיך לעלות זה לא יקרה בקרוב.

פורסם
לפני 14 שעות, yuvalganim כתב:

לא, זו הייתה פשוט דוגמה אנקדוטלית נגדית. אני לא חושב שזה מייצג יותר או פחות ממתווך אלמוני כלשהו איפשהו. 

לפני 5 שעות, BeBest כתב:

כך שלא סביר שתהיה כאן הורדת ריבית לפני שבארה"ב תתבצע הורדת ריבית ואם האניפלציה שם תמשיך לעלות זה לא יקרה בקרוב.

הפד ביצע כבר שלוש הורדות ריבית מהשיא. הצפי הוא שהריבית בישראל תתחיל לרדת במהלך הרבעון השני, ככל שהאינפלציה בפברואר תתמתן. 

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, redroze כתב:

אשמח
שני חברים , מנסים למכור דירה באשדוד כל אחד (אזורים שונים)
הראשון חצי שנה - 0 הצעות
השני שנה וחצי מפרסם , דירה שנבנתה ב2016, סה״כ 2 הצעות שלא הבשילו לעסקה.
השני כבר ירד במעל 100k מהמחיר 

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אשדוד היא באמת עוף מוזר. מחירים בשמיים על עיר בלי כלום. ניראה שזה בעיקר התבסס על רוסים וגרוזינים שרוצים נואשות לגור ליד ההורים. אבל כניראה שאין כבר מספיק כאלה. 

פורסם
לפני 9 שעות, MiniMiz3r כתב:

הפד ביצע כבר שלוש הורדות ריבית מהשיא. הצפי הוא שהריבית בישראל תתחיל לרדת במהלך הרבעון השני, ככל שהאינפלציה בפברואר תתמתן. 

כבר שמעתי את הצפי הזה לפני שנה וזה לא התממש. אולי בגלל המלחמה, אולי לא. אז תרשה לי להיות סקפטי בנושא.

לפני 18 שעות, redroze כתב:

קרובי משפחה מפרסמים כבר 3 חודשים דירה שהם זכו בה במחיר למשתכן ביבנה, בינתיים חוץ מכמה מתעניינים ובניהם המון מתווכים אין שום דבר רציני.

הדירה עם כל מיני שיפורים מהמפרט הבסיסי, כמו למשל מטבח משודרג בכמה עשרות אלפים.

הם כבר התחייבו לדירה אחרת והאכלוס מתקרב. ככל שהזמן יעבור הם יהיו לחוצים יותר ויאלצו להתפשר במחיר המבוקש.

פורסם

כמי שמכר דירה להשקעה בחיפה לפני שבוע וחצי. השוק קפוא.

בגלל שהתחייבתי למכור תוך שנה וחצי ( משפר דיור) ושרפתי כבר 10 חודשים העדפתי טיפה להוריד ולשחרר מאשר להלחם בשוק ואז אמצא את עצמי גם בלחץ למכור כדי לא לשלם מס רכישה על נכס שני וגם להתחיל לחפש דיירים חדשים כי הדיירים הנוכחיים לא ישארו באי ודאות.

הגיעו רק 2 קונים בחודשיים וחצי לראות את הדירה. הקונה השני קנה מתוך התפשרות קלה שלי.

פורסם

מחיר המכירה ביחס לפנטזיות הראשוניות לא מעניין

מה שמעניין זה נומינלית וריאלית, כמה הרווחת / הפסדת על הדירה ביחס לרכישה *שלך*

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...