Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין בזה, אבל הבנתי שדיור מוגן נחשב היום לאחד העסקים הרווחיים ביותר. כנראה שזה מצדיק ליזמים את המחיר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 שעות, Lior_Django כתב:

זה פחות מהריבית, לא?.

שיעלה, רק שיעלה פחות מהריבית או מהמדדים בבורסה.

אז בזמן שמי שלקח משכנתא משלם גם ריבית, ומי שלא מקבל ריבית.

אכן פחות מהריבית, אבל לרוב נוהגים להסתכל על תשואת השכירות בתור תשואה פלוס הצמדה לכל הפחות לטווח הארוך.

אז 2.8 אחוז צמוד מדד למשל זה די דומה לעלות המימון.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

לא מבין בזה, אבל הבנתי שדיור מוגן נחשב היום לאחד העסקים הרווחיים ביותר. כנראה שזה מצדיק ליזמים את המחיר.

איך הבנת את זה?

פורסם

מכותרות כמו זו, שצצות בתקופה האחרונה.

כמו שאמרתי, אני לא מבין ואין לי מושג אם יש אמת מאחורי הכותרות האלו.

image.thumb.png.b8ae3abac2b0b99768429a69324070ee.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 שעות, Nemesis כתב:

אכן פחות מהריבית, אבל לרוב נוהגים להסתכל על תשואת השכירות בתור תשואה פלוס הצמדה לכל הפחות לטווח הארוך.

אז 2.8 אחוז צמוד מדד למשל זה די דומה לעלות המימון.

קצת לא מבין.

הרי השכירויות לא עולות באותו הקצב של מחירי הדירות, אז אם אני מבין אותך, זה לא עומד במבחן.

אם התמורה בסוף התקופה עלתה פחות מעליית הריבית, אז אין לי בעיה שהיא תעלה.

שלא להשוות לסנופי 500, 100 או 20.

פורסם

בכלל לא בטוח שמה שאתה אומר הוא נכון.

מחירי השכירות לטעמי קשורים גם לריבית בצורה כזו או אחרת. כשהריבית היתה אפסית, מחירי הדיור טסו לשמיים אבל התשואה משכירות ירדה ל 2-2.5 אחוז באיזורי ביקוש. אחרי שהריבית עלתה, מחירי הדיור נעמדו במקום ואפילו נסוגו אחורה ריאלית, אבל תשואת השכירות מטפסת לכיוון 3 אחוז. 

להסתכל על שכירות 2.8 אחוז לעומת ריבית הלוואה של כ- 4.8 אחוז קבועה לא צמודה לדעתי לא מבט נכון. 

פורסם
בתאריך 16.2.2025 בשעה 08:43, - XM - כתב:

אין פה מניפולציות וכדו', המס' הנ''ל פשוט כולל את כל הדירות בישראל שנמצאים בתהליכי בנייה וזה המון דירות, המספרים של הדירות המוכנות שלא נמכרו נמוכים מאוד.

איפה אפשר לראות את המספר של הדירות המוכנות (חדשות או דירות יד  ריקות2) שלא נמכרו?

פורסם (נערך)

דירות יד 2, לא חושב שיש דרך לדעת.

דירות חדשות הנתון מקופל בדו"ח הלמ"ס.

נכון לאוקטובר 24, 17.4% מהדירות שהחלה בנייתן (שהם 80% ממלאי הדירות הלא מכורות) הם דירות שבנייתן הסתיימה והם לא נמכרו.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
בתאריך 21.2.2025 בשעה 15:34, - XM - כתב:

דירות יד 2, לא חושב שיש דרך לדעת.

דירות חדשות הנתון מקופל בדו"ח הלמ"ס.

נכון לאוקטובר 24, 17.4% מהדירות שהחלה בנייתן (שהם 80% ממלאי הדירות הלא מכורות) הם דירות שבנייתן הסתיימה והם לא נמכרו.

אם אני רוצה לקנות מקבלן דירה שעומדת ריקה ועדיין לא נמכרה - איך אפשר למצוא כזאת ? אם אתקשר לקבלן לבדוק אם יש לו דירות ריקות שעומדות הרבה זמן אני מניח שהוא לא יסכים  להודות בזה ? או שאני טועה ובשביל כסף יעשו הכול ? 

לפי המחשבה שלי בדירות כאלה אפשר להוריד הרבה במחיר לכן חושב על דירות שעומדות הרבה זמן .... 

.

פורסם
לפני 10 דקות, פאביה כתב:

אם אני רוצה לקנות מקבלן דירה שעומדת ריקה ועדיין לא נמכרה - איך אפשר למצוא כזאת ? אם אתקשר לקבלן לבדוק אם יש לו דירות ריקות שעומדות הרבה זמן אני מניח שהוא לא יסכים  להודות בזה ? או שאני טועה ובשביל כסף יעשו הכול ? 

לפי המחשבה שלי בדירות כאלה אפשר להוריד הרבה במחיר לכן חושב על דירות שעומדות הרבה זמן .... 

אתה יכול להתקשר, אבל הוא יחרטט "אחייי זאת דירה אחרונה אם אתה לא חותם יש 3 שבאים מחר עם מזומן".

פורסם
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה יכול להתקשר, אבל הוא יחרטט "אחייי זאת דירה אחרונה אם אתה לא חותם יש 3 שבאים מחר עם מזומן".

בסדר מזה אני לא מתרגש . עסקאות כאלה גדולות לא עושים בלחץ . 

.

פורסם
לפני 31 דקות, פאביה כתב:

באזורי ביקוש לא תצליח להוריד הרבה אם בכלל.

אתה תצליח להוריד רק אם הוא ממש רוצה לסיים את ההוצאות שלו על שיווק הפרויקט, אבל סביר שבדירה אחרונה כבר אין משרד מכירות, אין פרסום וכו' אז הם גם ככה נמוכות.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, פאביה כתב:

אתה יכול להתקשר ולשאול, הקבלן מעוניין למכור זה לא שהוא יסתיר דירות משיקולי אגו..

אם תקבל הנחה או לא, לא בהכרח קשור ל - אם הדירה כבר מוכנה או לא.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

נשמע שאתה חי קצת בסרט.

בכל מו״מ עם קבלן, הוא הצד החזק ויש לו יתרון עליך. הוא יודע מה מצב המכירות בבניין, ברחוב, בשכונה. הוא יודע את רמת המחירים. הוא יודע אם הוא לחוץ על תזרים או לא (כנראה שלא).

אלא אם יש לך מידע פנים על קבלן ספציפי שחנוק עם התזרים, כנראה שלא תמצא מציאות. והאמת שגם אם יש קבלן כזה, שכל כך נואש למכור דירה אחת, אז זה יהיה סיכון מסוים לרכוש ממנו.

יש לך יותר סכוי למצוא מציאות מול מוכר יד2 לחוץ, מאשר מול קבלן שזה המקצוע שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...