Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הנדל"ן מתחיל להתקרר בדרך למטה?

iceco

פוסטים מומלצים

אתה יכול כבר ללכת לחפש לקרדות בפסגות אפק בראש העין.

מאות דירות עומדות למכירה ויש הזדמנויות לא רעות.

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/hy2gzn3s1l

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, פינדר כתב:

אתה יכול כבר ללכת לחפש לקרדות בפסגות אפק בראש העין.

מאות דירות עומדות למכירה ויש הזדמנויות לא רעות.

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/hy2gzn3s1l

קודם כל כבר זרקתי לשם חכה, ואם תבוא הזדמנות נקפוץ עליה, אבל הכתבה הזאת עצבנה אותי:

מנכ"ל משרד השיכון יהודה מורגנשטרן אומר כי זו בדיוק התוצאה שהמשרד ייחל לה. "בשנים האחרונות שיווקנו מעל 100 אלף יחידות בשנה, וידענו שאנחנו אמורים לראות בשלב מסוים ירידת מחירים ובטח לא עליית מחירים. יש פער שמצטמצם ואנחנו נמצאים במקום טוב, אנחנו רואים החל מ־2023 בלימה של מחירי הדיור. זה תוצר של הריבית אבל גם של ההיצע הגדול שיצא אל השוק. אנחנו יכולים רק לברך על כך שמדיניות ההיצע שלנו עובדת, כי בסוף, המשימה שלנו היא לא להשיא הון לבעלי הדירות אלא לייצר להם דירה", הוא הסביר.
יחד עם זאת, מורגנשטרן הודה כי בכל הקשור לדירות שנמכרות על ידי יזמים - הוא סבור שיש כשל שוק. "צריך לשאול איך היזמים מצליחים לא להוריד מחיר ריאלית, וזה הרבה בגלל הבנקים. יש שם מחלקות עסקיות שמלמדות אותם איך לשמר את המחירים. יזם שמכר ב־2 מיליון שקל לפני שבוע, לא יכול למכור אחרי שבוע ב־1.9 מיליון שקל, אז הוא יעשה מבצע שהאזרח שמחזיק דירה בודדת לא יכול לעשות אותו. זה מסמל שיש כשלים עם מערכת בנקאית שהיא גוף ריכוזי, זו אנומליה ופנינו בנושא גם לממונה על הבנקים. היינו רוצים לראות ירידות מחירים גם במחירי הדירות החדשות"

איזה יופי דירות עלו מ1.3 מיליון ל3 מיליון ועכשיו יורדות ל2.8
מדיניות נהדרת
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כבר 2.5 מליון לדירות 4 וגם 5 חדרים. וזה רק מהצצה  ביד 2. בעבודת רגליים אפשר כנראה למצוא בפחות.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה ממש מטומטם איך הם מנכסים לעצמם את ירידת המחירים. כאילו שלמלחמה שמתחוללת פה כבר יותר משנה אין שום קשר לעניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. דירות יד 2 בלי ממ״ד - בעייתי ביותר למכור.
2. (א) דירות חדשות מקבלן (הידועות גם בכינוי מחיר למסתכן) בתנאי תשלום של לקרדה היום, 5 מליון עוד שנתיים/שלוש - קל לקנות, לך תחפש פראייר גדול יותר בעתיד למכור לו (בהנחה שבכלל מותר לך למכור את הזכות לדירה, מה שנדיר ביותר).
(ב) יהיה מעניין איך הבנקים יגיבו לקבלנים כאשר מצד אחד הם לא יאשרו משכנתאות ללקרדות אבל מצד שני ידרשו מהקבלנים להראות כסף מכל הלקרדות ובינתיים ירוויחו מיליארדים מריביות ...
3. כל אלו מסעיף 2 ש״קנו דירה חדשה״, וה-18 חודש שלהם למכור דירה (מהסוג של סעיף 1) בלי לשלם מאות אלפי ש״ח מס רכישה של 8/10 אחוזים יאלצו למכור או לבטל את הרכישה (מה שאולי יהיה זול יותר, קשה לדעת).
4. לרובנו מרגיש שאין עוד לאן למחירים לטפס, אבל זאת הרגשה שמלווה אותנו כבר עשורים.
5. הדינמיקה של כל בניין/רחוב/שכונה/עיר שונים לחלוטין האחד מהשני ולכן אי אפשר לעשות הכללות.
6. לאור מספר 3, יתכן שיהיו כאלו ש״ירוויחו״ מרכישה שלא בדיוק בתנאי שוק רגיל, אבל קשה מאוד לכמת כמה זה יהיה. כנראה שזה יהיה בגבולות רוב מס הרכישה העודף שידרש, כלומר 4-5%.
7. כאמור לעיל בסעיף 2(ב), מי שבאמת ירוויחו כרגיל מכל הסיפור הם הבנקים.   

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001504866

אמלק - רק 14% מהדירות נמכרו במבצעי 90/10

זה מתוך הפוסט האחרון של גלית בן נאים בלינקדאין
image.thumb.png.181d83c7da46799ccf818dc7139b7d51.png

אלו הטבות מימון *של הקבלנים*, לא מימון באופן כללי (כלומר משכנתא). 
מכאן עולה ש 63% מהדירות נמכרו במבצעי מימון.

ובערך 30% במימון של למעלה מ 70%, בסגנון שלם היום רק X ואת השאר במסירה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, MiniMiz3r כתב:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001504866

אמלק - רק 14% מהדירות נמכרו במבצעי 90/10

אמלק, יש בכתבה שצירפת יותר מגורם אחד שסבור שהנתונים שהלמס הציג שגויים.
מהטירגוטים שלי בפייסבוק אני יכול לומר לך שהנתונים בוודאות שגויים, לא הייתה פרסומת אחת של פרוייקט שלא היה כתוב בה 20/80.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתם באמת ובתמים מופתעים? ללמ״ס אין מושג מה האינפלציה האמיתית, שבשביל זה הוא שם ... מה זה 14% אם המספר האמיתי הוא פי 3-4? טעות קטנה ולא חשובה בכלל

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלמ"ס זה ארגון הנדסת תודעה.

רק בשנה שעברה הם "גילו" המון ישראלים שכבר לא גרים בישראל ותיקנו.

לא חושב שמישהו באמת מאמין להם כבר

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, yuvalganim כתב:

הלמ"ס זה ארגון הנדסת תודעה.

רק בשנה שעברה הם "גילו" המון ישראלים שכבר לא גרים בישראל ותיקנו.

לא חושב שמישהו באמת מאמין להם כבר

הם שינו את שיטת החישוב לגבי מגורים בישראל.

לא הנדסה ולא נעליים.

בגדול ומבלי להיכנס יותר מדי לפרטים, ישראל אינה מיוחדת בסיפור של חישובי הגירה וכו'. גם מדינות אחרות לא מצליחות לדייק בנושא הזה.

ואם הזיכרון שלי לא מטעה אותי, הלמ,ס הלכו על דרך האמצע.

מה דעתי? שיש להלמ"ס עוד עבודה רבה בשביל לדעת את המספר האמיתי אבל זה כאמור דורש עבודת רגליים.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מגוף שמסתמך על סוקרים ידניים במקום על טכנולוגיה אני לא מצפה לדיוק בנתונים.

מעניין שלפי הפרסום האחרון שלהם (14/3) מחירי הדיור עדיין בעליה.

image.jpeg.2cae2ad969c418b3089ab527825877a8.jpeg

מקור: https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/Madad/Pages/2025/שינוי-במחירי-שוק-הדירות-פברואר-2025.aspx

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...