Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, Nemesis כתב:

אף אחד מהם לא כתב שהוא צריך לשלם לקבלן בעוד x זמן.

בת הזוג שלי עשתה עסקת ״30/70״ מול אדם פרטי בסוף 2023. לאחר שמכרה את הדירה הקודמת, הכסף כמובן חונה בקרן כספית עד למועד התשלום.

קודם כל תעלה להודעה של @Gorpi - זה שאתה לא מכיר לא אומר שאין כאלה.

בת הזוג שלך חכמה, מהפוסטים שצירפתי אתה יכול להבין שיש המון ישראלים עם הבנה פיננסית גרועה יותר.

פורסם

ואיפה ה"חכמים" שהמליצו לקנות סנופי בשרשור "כסף ששוכב בעו"ש" ?

(נכון שהרוב המליצו על כספית... )

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
Just now, borsood כתב:

ואיפה ה"חכמים" שהמליצו לקנות סנופי בשרשור "כסף ששוכב בעו"ש" ?

(נכון שהרוב המליצו על כספית... )

זה תלוי - שוכב בשביל מה?

אם אתה לא צריך את הכסף הזה ל-10 שנים הקרובות, ויש לך סתם 250 אלף שקל, סנפ זאת החלטה מצוינת. אם התחייבת למישהו על הכסף הזה אתה טיפש שסיכנת אותו.

ולפי הדוחות של בנק ישראל, לאזרחי ישראל יש חצי טריליון שקל בעו"ש נכון לסוף 2023:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001485442

אני מניח שבשנה האחרונה המודעות לזה עלתה, אז נניח שיש היום "רק" 400 מיליארד. הרוב זה לא כסף שהולך להתחייבויות, אלא כל מיני חסרי מודעות עם מאות אלפי שקלים שוכבים סתם.

פורסם

לגבי ההודעה של @Gorpi השאלה אם מדובר בכסף שמיועד לתשלומים כנגד חוזה, או כסף שמיועד לדירה באופן כללי, מתישהו בעתיד? אם מדובר כנגד חוזה, עלול להיות בעיה. אם מיועד לדירה בעתיד מתישהו באופן כללי לא רואה עם זה בעיה. 
אחי התכוון לרכוש דירה, והתחלתי להסתובב איתו. רוב הכסף שהיה מיועד לעניין היה קבור במניות ואופציות שהיו נעולות זמנית לרגל דוחות. כרגע חטף תספורת משמעותית. אז הרכישה בינתיים מוקפאת, אבל לא קרה כלום. הוא לא חייב שום דבר לאף אחד.

אני מכיר במעגלים שלי 4 משחלפי דיור בזמן האחרון. אף אחד לא השקיע כסף שמחוייב לתשלום כלשהו במסלול מסוכן.
היחידים שקצת נדפקו הם משפחה שקנו דירה גדולה יותר בסוף 2022 ומכרו רק לאחרונה. קיבלו כמה אחוזים פחות ממה שציפו, ושילמו קצת ריביות גישור עד שהבינו שהמחיר של 2022 הוא כבר לא המחיר של 2024. לא נעים אבל לא אסון.

ברור שיש גם כאלה שעשו עסקאות חסרות אחריות, אבל קשה לי להאמין שמדובר ברוב.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

זה תלוי - שוכב בשביל מה?

אם אתה לא צריך את הכסף הזה ל-10 שנים הקרובות

אאל״ט היה מדובר על חצי שנה בסיכון נמוך...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

לגבי ההודעה של @Gorpi השאלה אם מדובר בכסף שמיועד לתשלומים כנגד חוזה, או כסף שמיועד לדירה באופן כללי, מתישהו בעתיד? אם מדובר כנגד חוזה, עלול להיות בעיה. אם מיועד לדירה בעתיד מתישהו באופן כללי לא רואה עם זה בעיה. 
אחי התכוון לרכוש דירה, והתחלתי להסתובב איתו. רוב הכסף שהיה מיועד לעניין היה קבור במניות ואופציות שהיו נעולות זמנית לרגל דוחות. כרגע חטף תספורת משמעותית. אז הרכישה בינתיים מוקפאת, אבל לא קרה כלום. הוא לא חייב שום דבר לאף אחד.

אני מכיר במעגלים שלי 4 משחלפי דיור בזמן האחרון. אף אחד לא השקיע כסף שמחוייב לתשלום כלשהו במסלול מסוכן.
היחידים שקצת נדפקו הם משפחה שקנו דירה גדולה יותר בסוף 2022 ומכרו רק לאחרונה. קיבלו כמה אחוזים פחות ממה שציפו, ושילמו קצת ריביות גישור עד שהבינו שהמחיר של 2022 הוא כבר לא המחיר של 2024. לא נעים אבל לא אסון.

ברור שיש גם כאלה שעשו עסקאות חסרות אחריות, אבל קשה לי להאמין שמדובר ברוב.

אני אגיד משהו שאמרתי כמה וכמה פעמים כבר - אני לא לוקח את הפורום הזה כמדגם מייצג של אוכלוסיית ישראל. 

מבחינתי אם אתה מכיר אדם אחד כזה אנחנו כבר בבעיה, כי בחוגים אחרים המספרים יהיו גדולים יותר פי כמה.

בעצם הם בבעיה, אנחנו פחות.

פורסם

לדעתי יש הרבה כסף שיועד להון עצמי שיושב במניות היום.

מצד שני מדובר ב10% ביומיים האחרונים, לא מדובר פה במחיקת שווי טוטאלית, פרופורציות.

אף אחד לא יודע מה יהיה שבוע הבא,

ואם יהיה MARGIN CALLS למשקיעים שימשוך עוד למטה,

או שכל הפנסיונרים שלא היו בלופ, ויבדקו את התיק שלהם בסופ"ש, הולכים להוציא הכל ביום שני בתחילת המסחר ועוד למטה,

או שבכלל טראמפ יוציא איזה הודעה מרגיעה והופ השוק יעלה שוב.

מה שבטוח, שמ2017 היו המון אירועים שבהם האדם הסביר היה אומר, שמע, השוק גבוה מאוד, אין פה כסף לאנשים לסגור את החודש, זה יפיל את השוק וכו' וכו'.

ועובדה, אנחנו פה, 2025, דירה באדמית/ יערית, בואכה חיזבאללה, בשוק במחיר של כמעט 2 מליון.

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

אבל אני לא מכיר אף אחד שנתקל בבעיה אקוטית...

כי אנחנו עדיין לא שם.

מבצעי 10/90 למיניהם התחילו לפני נגיד שנתיים +-?

אפשר להניח שאנשים יתחילו לקבל דירות עוד שנה+.

רק כשאנשים יתקלו בחומה נדע כמה היא גבוהה.

פורסם

אני לא מתרשם ממשבר המכסים הנוכחי.

בסוף כשזה ייגמר (וזה ייגמר) השוק יחזור לעלות ביתר שאת.

יש היגיון בטענה של טראמפ, למשל ישראל שממסה רכבים ב-113% מס בעוד ארצות הברית לא ממסה, אז נכון שישראל לא מוכרת רכבים, אבל הנקודה של טראמפ ברורה.

האם זה יצליח? נחכה ונראה (לדעתי כן)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...