Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין הגיון בטענה שלו על רכבים כי ישראל כמו שאמרת לא מייצרת רכבים והיא ממסה את כל הרכבים באותו שיעור מכס (כל המונעים בדלק אותו שיעור, כל החשמליות אותו שיעור).
המיסוי הזה לא נועד כדי להגן על תוצרת מקומית, ויצרן אמריקאי לא סובל ממנו יותר מיצרן אירופאי או סיני.
גם עניין התקינה כבר לא רלוונטי, המדינה מאפשרת לייבא רכבים בתקינה אמריקאית ולא מחייבת תקינה אירופאית, זה שיבואנים מעדיפים לייבא רכבים בתקינה אירופאית זה לא בשליטת/אשמת המדינה. כנראה עניין חשבונאי שלהם או תכתיבים של היצרן.

בישראל מעדיפים פחות רכבים אמריקאים או כי הם פחות מתאימים לשוק הישראלי (מה לעשות שבישראל לא נהוג לקנות טנדר ענק כדי לאסוף את הילדים מבית הספר) או כי כמו שרשמתי היבואן בוחר לא להביא אותם מסיבותיו שלו (כנראה תכתיבי יצרן), למרות שיש להם פוטנציאל לא רע למכור.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא חקרתי לעומק, אז כותב בהסתייגות.

לזכרוני עיקר היצוא הישראל לארה"ב הוא שירותים ולא מוצרים (הייטק מישהו?), לכן הפגיעה בישראל לא אקוטית 

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

אני לא מתרשם ממשבר המכסים הנוכחי.

בסוף כשזה ייגמר (וזה ייגמר) השוק יחזור לעלות ביתר שאת.

יש היגיון בטענה של טראמפ, למשל ישראל שממסה רכבים ב-113% מס בעוד ארצות הברית לא ממסה, אז נכון שישראל לא מוכרת רכבים, אבל הנקודה של טראמפ ברורה.

האם זה יצליח? נחכה ונראה (לדעתי כן)

השוק יחזור לעלות כי מה לעשות שתמיד יש יותר ויותר כסף והוא צריך ללכת לאנשהו - אז ערך נכסים עולה, גם אלו שבבורסה.

לטראמפ רעיון בסיסי שנשמע הגיוני - למסות את היבוא בשביל להחזיר את הייצור לארה"ב.

בוא ניקח את זה לישראל בשביל שההסבר יהיה ברור יותר - נניח היו מחליטים לעשות את זה בארץ בשביל להחזיר את ימי הזוהר של החקלאות ומפעלי הצמיגים והנייר, מה היתה התוצאה? שכל התוצרת המקומית בשלב הראשון תעלה יותר (היבוא יותר זול) אז אתה גורר את כולם לעליות מחירים.

מה השלב השני? העובדים שעולים הרבה כסף בחקלאות ובמפעלים הם על חשבון משהו אחר (הם הרי מועסקים כיום, המשק באבטלה נמוכה) ולכן ענף אחר יפגע ממחסור בעובדים אז  יצא שלא שיפרת הרבה.

במקביל לזה יש לך עליות מחירים כי הייצור המקומי יקר יותר, ואז אתה נכנס לאינפלציה שהיא דבר רע לכלכלה.

השוק החופשי שקיים ב 100 שנים האחרונות בעולם גורם לזה שכל אחדד עושה את מה שהוא טוב ויעיל בו, טראמפ יחזיר את השווקים לחוסר יעילות וכל עוד הוא לבד במערכה והאחרים ימשיכו לסחור באופן חופשי זה ייצר עליות מחירים בארה"ב = אינפלציה = האטה = פחות השקעות וכו'.

הרעיון טוב, הביצוע פחות. אי אפשר להפוך את הקערה בלי שהחלב ישפך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, natco כתב:

∆יהלומים ותכשיטים.

מעניין, לא חשבתי על הענף הזה כענף יצוא משמעותי לארה"ב. הכיוון שלי היה יותר לאירופה, משום מה.

אתה יודע לומר לי מה ההיקף? ומה השיעור מתוך כלל היצוא?

חלילה לא טענתי שאין ענפים שיפגעו

השאלה שלי היא על ההשפעה על המשק ברמת המאקרו 

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, yuvalganim כתב:

יש היגיון בטענה של טראמפ, למשל ישראל שממסה רכבים ב-113% מס בעוד ארצות הברית לא ממסה, אז נכון שישראל לא מוכרת רכבים, אבל הנקודה של טראמפ ברורה.

האם זה יצליח? נחכה ונראה (לדעתי כן)

ואז יהיו רכבים אמריקאיים בישראל במחירים זולים ושאר הרכבים יימכרו במחירים הזויים?

יבואנים של מותגים לא אמריקאיים יפשטו רגל?

לפני 5 שעות, yuvalganim כתב:

בסוף כשזה ייגמר (וזה ייגמר) השוק יחזור לעלות ביתר שאת.

את הסינים לא קל לכופף. ואם זה לא יקרה אז Apple תהיה בבעיה גדולה.

אמריקאים יטוסו לישראל או לאירופה כדי לקנות אייפונים במקום המצב ההפוך.

זה יתבטא במכפילי רווח נמוכים (ולכן במחירי מניות נמוכים) אצל חברות רבות ב-S&P500.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 21 דקות, avargel כתב:

אתה יודע לומר לי מה ההיקף? ומה השיעור מתוך כלל היצוא?

יהלומים זה 3.2 מיליארד דולר ב-2024.

תכשיטים זה בעיקר היי-אנד, תכשיטי פלטינה, שיבוצים מורכבים (invisable) וסחורה בעיצובים יותר "חדישים" שלא נמכרים כ"כ באירופה.

אבל לא זה העניין. היצוא לארה"ב הוא 54 אחוז מכלל היצוא בענף. גם כך התחרות נהיתה ממש קשה בשני העשורים האחרונים.

יתרה מכך- רוב החברות בענף "מתמחות" בשוק אחד (עניין של דרישות שונות בכל מקום), כך שמי שמשווק לארה"ב, לא מוכר (בד"כ) באירופה. מה שאומר- מכת מוות לחברות, עובדים שיתקשו למצוא עבודה אחרת...

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

השוק יחזור לעלות כי מה לעשות שתמיד יש יותר ויותר כסף והוא צריך ללכת לאנשהו - אז ערך נכסים עולה, גם אלו שבבורסה.

לטראמפ רעיון בסיסי שנשמע הגיוני - למסות את היבוא בשביל להחזיר את הייצור לארה"ב.

בוא ניקח את זה לישראל בשביל שההסבר יהיה ברור יותר - נניח היו מחליטים לעשות את זה בארץ בשביל להחזיר את ימי הזוהר של החקלאות ומפעלי הצמיגים והנייר, מה היתה התוצאה? שכל התוצרת המקומית בשלב הראשון תעלה יותר (היבוא יותר זול) אז אתה גורר את כולם לעליות מחירים.

מה השלב השני? העובדים שעולים הרבה כסף בחקלאות ובמפעלים הם על חשבון משהו אחר (הם הרי מועסקים כיום, המשק באבטלה נמוכה) ולכן ענף אחר יפגע ממחסור בעובדים אז  יצא שלא שיפרת הרבה.

במקביל לזה יש לך עליות מחירים כי הייצור המקומי יקר יותר, ואז אתה נכנס לאינפלציה שהיא דבר רע לכלכלה.

השוק החופשי שקיים ב 100 שנים האחרונות בעולם גורם לזה שכל אחדד עושה את מה שהוא טוב ויעיל בו, טראמפ יחזיר את השווקים לחוסר יעילות וכל עוד הוא לבד במערכה והאחרים ימשיכו לסחור באופן חופשי זה ייצר עליות מחירים בארה"ב = אינפלציה = האטה = פחות השקעות וכו'.

הרעיון טוב, הביצוע פחות. אי אפשר להפוך את הקערה בלי שהחלב ישפך.

זה רק צד מאוד חלקי של המטבע.

הטענה היא שמדינות אחרות חוסמות יבוא של מה שארהב טובה בייצור שלו בשל הטלת המכסים. הטלת המכסים היא בעצם כלי מעין עונשי בשל חסמי היבוא שמטילות מדינות אחרות על התוצרת שלך.

טוב או לא טוב אין לי מושג.

פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

יהלומים זה 3.2 מיליארד דולר ב-2024.

תכשיטים זה בעיקר היי-אנד, תכשיטי פלטינה, שיבוצים מורכבים (invisable) וסחורה בעיצובים יותר "חדישים" שלא נמכרים כ"כ באירופה.

אבל לא זה העניין. היצוא לארה"ב הוא 54 אחוז מכלל היצוא בענף. גם כך התחרות נהיתה ממש קשה בשני העשורים האחרונים.

יתרה מכך- רוב החברות בענף "מתמחות" בשוק אחד (עניין של דרישות שונות בכל מקום), כך שמי שמשווק לארה"ב, לא מוכר (בד"כ) באירופה. מה שאומר- מכת מוות לחברות, עובדים שיתקשו למצוא עבודה אחרת...

קשוח

עד כה היה שם סחר חופשי לחלוטין? או שהיה מכס מסויים שקפץ ל17?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 25 דקות, Nemesis כתב:

זה רק צד מאוד חלקי של המטבע.

הטענה היא שמדינות אחרות חוסמות יבוא של מה שארהב טובה בייצור שלו בשל הטלת המכסים. הטלת המכסים היא בעצם כלי מעין עונשי בשל חסמי היבוא שמטילות מדינות אחרות על התוצרת שלך.

טוב או לא טוב אין לי מושג.

החישוב שטרמפ עושה הוא לא נגזרת של המיסוי הנגדי אלא של הגרעון המסחרי מול המדינות, אם מדינה תוריד את המיסים על תוצרת אמריקאית ממילא הגרעון המסחרי יקטן.

מדינה שאין לה היום גרעון מסחרי - הוא לא נוגע בה ולא משנה מה המיסוי.

פורסם

גם דרך להסתכל על הדברים. אבל בכל מקרה הנקודה היא שלא מדובר רק בתוכנית להחזיר עבודות הביתה, למרות שיש ערך גם לחלק מהעבודות האלה, אלא גם לשפר את הייצוא.

בכל מקרה נראה לי שסטינו לגמרי מנושא השרשור.

בעניין נושא השרשור, חוזה השכירות שלנו תם בעוד מספר חודשים. ממתינים לתשובה של בעלת הדירה מה היא תרצה.

מתוך סקרנות בת זוגי פרסמה מודעה סתמית של 5 חדרים להשכרה באיזור שלנו (פת) ב 8000 שח. רצתה לראות כמה באמת ביקוש יש במחירים האלה. הטלפון שלה התפוצץ כאילו היא מחלקת משהו בחינם.

אז אם גם 9000 זה ריאלי זה אומר שבאיזור שלנו תשואת השכירות מטפסת כבר ל 3 אחוז. לפני אי אילו שנים זה היה קרוב יותר ל 2 אחוז.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, avargel כתב:

עד כה היה שם סחר חופשי לחלוטין? או שהיה מכס מסויים שקפץ ל17?

ההחלטה  על מכסי המגן האלו היא חדשה בכל הענפים, ולכל המדינות. 

היו מיסי יבוא מסויימים (לא מתמצא בזה), אבל ה-17 אחוז הללו הם בנוסף לכל מה שהיה קודם.

הענף גמור, בגלל כל מיני תנודות שהיו.

פעם, לפני ההייטקס, יהלומים היה ענף היצוא מס' 1 של ישראל.

אני זוכר שזה היה רשום בענק על הגשר בין בניין מכבי לבניין שמשון. ממש גאוות יחידה היתה לנו....

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 44 דקות, natco כתב:

פעם, לפני ההייטקס, יהלומים היה ענף היצוא מס' 1 של ישראל

אני זוכר איך לפני המון שנים, כל נופש בטבריה היה עובר במרכז המבקרים של קפריס.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אנחנו נכנסים למיתון הרציני הכי גרוע מאז 2008.

לא מבין איך מחירי דירות יכולים לעלות כשיש דם ברחובות.

ההון העצמי של אנשים נמחק.

הפנסיות נמחקות.

החיסכונות החודשיים ירדו בעקבות עליית המחירים בגלל המכסים.

חברות כמו אפל בדרך לאבד 50 אחוז משווי השוק בימים בודדים.

הם יפטרו אנשים כדי לאזן את העיניין. וככה עוד אלפי חברות.

הבנקים יעשו margin call לחברות בגלל ירידת שווי נכסים, יכולים באותה מידה להקשיח נתינת משכנתאות כדי להיות בטוחים יותר.

כשכולם דפנסיביים אז כסף לא זורם בקלות להלוואות או משכנתאות ואם כן אז בטח לא בריבית טובה.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני כשעה, Gorpi כתב:

אנחנו נכנסים למיתון הרציני הכי גרוע מאז 2008.

לא מבין איך מחירי דירות יכולים לעלות כשיש דם ברחובות.

ההון העצמי של אנשים נמחק.

הפנסיות נמחקות.

החיסכונות החודשיים ירדו בעקבות עליית המחירים בגלל המכסים.

חברות כמו אפל בדרך לאבד 50 אחוז משווי השוק בימים בודדים.

הם יפטרו אנשים כדי לאזן את העיניין. וככה עוד אלפי חברות.

הבנקים יעשו margin call לחברות בגלל ירידת שווי נכסים, יכולים באותה מידה להקשיח נתינת משכנתאות כדי להיות בטוחים יותר.

כשכולם דפנסיביים אז כסף לא זורם בקלות להלוואות או משכנתאות ואם כן אז בטח לא בריבית טובה.

המחירים לא עוליםץ זה פייק שמפמפמים לנו. מי שמכיר את השטח יודע שיש עצירה במחירים ואפילו ירידה מתונה למי שלחוץ למכור. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...