Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אנשים מפסידים את התחתונים בבורסה בימים האחרונים (תיקים פרטיים, קרנות השלמות).

ההון העצמי קטן וכך היכולת שלהם לקנות דירות במחירים המופרכים של היום.

תנועה מלקחיים. מצד אחד בנק ישראל עם הריבית הגבוהה והמגבלות על מבצעי הקבלנים.

מצד אחד טראמפ עם המכסים שלו. הסערה המושלמת.

אולי עוד כמה חודשים נקנה שברולט סילברדו ב-100K שקל (אחרי ביטול המכסים של ישראל) ודירות ב-20 אחוז הנחה.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, Gorpi כתב:

אנשים מפסידים את התחתונים בבורסה בימים האחרונים (תיקים פרטיים, קרנות השלמות).

תבדוק בבקשה מתי ה- S&P500 היה ברמתו הנוכחית, ואז תחליט האם "מפסידים את התחתונים" זאת הגדרה הגיונית לחזרה לרמת המחירים של אוגוסט 2024...

• רעיון טוב! 4
פורסם

לא כולם מפסידים, אבל לירידות בבורסה יש אפקט פסיכולוגי על תחושת העושר של אנשים. זה משפיע על הנכונות שלהם להוציא כסף, בייחוד על דברים גדולים כמו רכב או נדלן.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

לא כולם מפסידים, אבל לירידות בבורסה יש אפקט פסיכולוגי על תחושת העושר של אנשים. זה משפיע על הנכונות שלהם להוציא כסף, בייחוד על דברים גדולים כמו רכב או נדלן.

נכון, תארו לעצמכם שבעידכון הבא באתר הפנסיה מישהו רואה 200 אלף פחות בשווי הפנסיה וקרנות ההשתלמות שלו.

או הייטקיסט שעובד במייקרוסופט והיה על סף קניית דירה בהרצליה רואה את מענק המניות שלו נמחק ה-2-5 אחוז, כל יום במשך כמה שבועות.

האם הוא הולך לקנות את הדירה?

בוודאות יש פה השפעה.

פורסם

לכל מטבע יש שני צדדים.

הירידות האלו מחזקות אצל חלק מהאנשים את ההרגשה שעדיף להשקיע בנדלן, כי בניגוד לשוק ההון שם אין ''נפילות''. 

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ב-5 שנים האחרונות, ה-SP500 עלה ב-14.5% בממוצע בשנה. מי שחושב שזה יכול להמשיך לעד ולא יהיו "תיקונים" , חי בסרט או שמכרו לו סיפורים יפים. 

אני לא מחדש כניראה יותר מדי, אבל יש תופעה פסיכולוגית בשם שנאת ההפסד. הפסד של X כסף נתפס ככואב הרבה יותר מרווח של אותם X. יש כאלה שטוענים שנדרש 2X של רווח על מנת לכפר על הפסד של X 

מי שלא יכול נפשית להתמודד עם זה(וזו אכן התמודדות), שלא ישקיע בבורסה

אם מישהו רוצה להשקיע לטווח הקצר, שלא ישקיע בבורסה. 

מי שלחוץ ונכנס 10 פעמים ביום בשביל לראות בכמה ההון שלו עלה/ירד, שלא ישקיע בבורסה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 דקות, davemustaine87 כתב:

ב-5 שנים האחרונות, ה-SP500 עלה ב-14.5% בממוצע בשנה. מי שחושב שזה יכול להמשיך לעד ולא יהיו "תיקונים" , חי בסרט או שמכרו לו סיפורים יפים. 

אני לא מחדש כניראה יותר מדי, אבל יש תופעה פסיכולוגית בשם שנאת ההפסד. הפסד של X כסף נתפס ככואב הרבה יותר מרווח של אותם X. יש כאלה שטוענים שנדרש 2X של רווח על מנת לכפר על הפסד של X 

מי שלא יכול נפשית להתמודד עם זה(וזו אכן התמודדות), שלא ישקיע בבורסה

אם מישהו רוצה להשקיע לטווח הקצר, שלא ישקיע בבורסה. 

מי שלחוץ ונכנס 10 פעמים ביום בשביל לראות בכמה ההון שלו עלה/ירד, שלא ישקיע בבורסה. 

אנשים מגלים אם הם בנויים להשקעה לטווח ארוך רק אחרי שהם רואים את הירידה בתיק שלהם בפעם הראשונה, לך לכל הקבוצות הפיננסיות ותראה איזה שאלות יש.

"אמרו לי להשקיע בסנפ 500 אבל ירד ב4 אחוז היום זה שווה עדיין או למכור??"

"אני רוצה לקנות מניות של נבידיה כי הם עלו אתמול זה שווה??"

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

שוק הדירות בישראל עלה בממוצע כ10-15% שנתי ב15 שנים האחרונות 

בסוף גם כאן יהיה תיקונים.

רק שתיקונים בשוק הדיור הם הרבה יותר איטיים 

ונכון לכרגע גם קורונה ומלחמה של שנה וחצי לא עשו את זה.

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אנשים מגלים אם הם בנויים להשקעה לטווח ארוך רק אחרי שהם רואים את הירידה בתיק שלהם בפעם הראשונה, לך לכל הקבוצות הפיננסיות ותראה איזה שאלות יש.

"אמרו לי להשקיע בסנפ 500 אבל ירד ב4 אחוז היום זה שווה עדיין או למכור??"

"אני רוצה לקנות מניות של נבידיה כי הם עלו אתמול זה שווה??"

מכיר לא מעט אנשים שהחנו כסף שמיועד לקניית דירה ב-S&P500.

בשנים האחרונות זה נתפס בעיני הציבור מדד סולידי שעושה 20+ אחוזים כל שנה.

אנשים ראו בזה משהו שיגדיל את היכולת שלהם לקנות דירה, בניגוד לפיקדון בבנק שנותן רק 4 אחוז במקרה הכי טוב (כשסוגרים את הכסף לשנה ומעלה).

לפני 58 דקות, om2 כתב:

אם נלך על ההגדרה של תיקון כירידה של 10 פלוס אחוזים, אז לא היה תיקון בשוק הדיור מאז 2008. מדובר ב-17 שנה.

בשוק המניות יש תיקון כמעט כל שנה (ותיקונים קטנים של 5-10 אחוז כל כמה חודשים).

פורסם
לפני שעתיים, Gorpi כתב:

אנשים ראו בזה משהו שיגדיל את היכולת שלהם לקנות דירה, בניגוד לפיקדון בבנק שנותן רק 4 אחוז במקרה הכי טוב (כשסוגרים את הכסף לשנה ומעלה).

כרגיל, כמו בהרבה נושאים, לאנשים אין מושג בהרבה דברים,  והידע היחיד שלהם זה גורו יוטיוב שמספר להם סיפורים(ויכול להיות שהוא בעצמו ניזון מאיזה גיורו יוטיוב אחר) אז לא פלא שזה מה שהם חושבים. 

לפני 3 שעות, om2 כתב:

אין שום סיבה אמיתית שיהיה "תיקון". הדרך היחידה לבלום את מחירי הנדלן זה יכולת הקניה. 

שוק הנדלן זה ה-שוק לאינפנטילים. כי הוא מאוד פשוט להבנה. הכול IN YOUR FACE לכאורה. 

פורסם
לפני 11 שעות, Gorpi כתב:

מקווה שזה לא אנשים שצריכים להשלים הון במבצעי הקבלנים (5/95 10/90 20/80) וכו׳

פורסם
לפני 7 שעות, תחבצ כתב:

מקווה שזה לא אנשים שצריכים להשלים הון במבצעי הקבלנים (5/95 10/90 20/80) וכו׳

זה כן.

לפני 18 שעות, Gorpi כתב:

לפי שנה היה לי דיון על זה חבר, ששאל למה ההון העצמי שלי בכספית ולא בהשקעות.

כמה האנשים שהסתמכו על העליות והתחייבו למשכנתאות הולכת להיות מטורפת.

אם כל העניין הזה יימשך שנה+ ואנשים יתחילו לקבל דירות יהיה פה מעניין.

Screenshot_20250405_073146_Facebook.jpg

• אהבתי 1
פורסם

אף אחד מהם לא כתב שהוא צריך לשלם לקבלן בעוד x זמן.

בת הזוג שלי עשתה עסקת ״30/70״ מול אדם פרטי בסוף 2023. לאחר שמכרה את הדירה הקודמת, הכסף כמובן חונה בקרן כספית עד למועד התשלום.

פורסם
בתאריך 4.4.2025 בשעה 11:37, om2 כתב:

שוק הדירות בישראל עלה בממוצע ב- 6.1% בשנה מינואר 2010 עד דצמבר 2024 (יש נתונים בלמ"ס, לא צריך להמציא לפי ההרגשה שלך).

דבר שני, יש מחקרים טובים על מחירי הדיור בישראל, תסתכל באתר של מכון אהרון. הם מוצאים שכמו בשאר העולם, גם כאן מחירי הדיור תלויים בשינוי בריבית וביחס בין כמות משקי הבית לכמות הדירות במשק. העליות ב- 15 השנים האחרונות נבעו מהירידה בריבית ומכך שבנו פחות מתוספת משקי הבית, זאת לא ממש בועה. אבל, כרגע הריבית עלתה, מה שצינן את השוק בשנתיים האחרונות, וגם התחלות הבניה היו עקרונית גבוהות מתוספת משקי הבית, מה שאמור להפריע למחירים לעלות בשנים הקרובות, ויש סבירות גבוהה לירידה ריאלית. אגב, כל הדיבורים של הקבלנים על ההאטה בהתחלות בניה ב- 2024? חרטא, תסתכלו על התחלות הבניה למגורים בלמ"ס. וזה יחד עם שיא בכמות דירות חדשות לא מכורות.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...