Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, stum כתב:

אז למבינים - בהנחה ואתה רוצה להצמיד הון עצמי לדירה שתרכוש בשנה-שתיים הקרובות.

לא ברור לי מה יתרונות חסרונות של קרן כספית מול אגח ממשלתי או מוסדי, הרי בשניהם הסיכון דומה לא?

אתה רוצה להגיד לי שהשוק תמחר את זה כאטרקטיבי ?

פרמיה שאתה משלם עבור גידור שערי מטבע ? מה הסיפור פה ?

מול אג"ח ממשלתי קצר לא צמוד - פחות עמלות, יותר נזיל.

אבל קרן כספית היא לא בסיכון אפס כי היא לא תגן עליך במקרה של אירוע פיחות פתאומי. 

למה אג"ח ברחבי העולם (לא רק של גרמניה, זו היתה דוגמה מייצגת) נסחרו בתשואה שלילית זה סיפור ארוך. השווקים הם לא תמיד הגיוניים. לפעמים זה כמו בסיפור על בגדי המלך החדשים והנארטיב של השוק בסוף פוגש מציאות שונה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

נניח ויש לי הון ראשוני של 500 אלף שקל.

אני שם חצי בs&p500 וחצי בקרן כספית, האם מצב ההון הראשוני אל מול שוק הדיור השתפר או החמיר?

נניח ועשיתי את זה לפני שנה.

פורסם (נערך)

Sp500 עשה תשואה יפה מאוד השנה. אז השתפר.

וגם קרן כספית השיגה פלוס מינוס את ריבית בנק ישראל

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם
בתאריך 28.8.2024 בשעה 00:10, vxlan כתב:

הסתכלות אנקדוטלית מדי.

אותה קרן עשתה על  פני שנתיים 7.96%, המדד היה 8.3% באותה תקופה.

קרן כספית זו לא השקעה ,  אלא מקום להחזיק בו את הכסף לתקופת זמן של שנה, גג שנתיים. הכסף לא יצמח ריאלית משהיה בכספית. מטעה מאוד, אך אל תיפלו בזה.
אם זה לא כסף שאתה צריכים בזמן הקרוב - עדיף להשקיע אותו.

כסף שמיועד לקופת חירום, אתה לא צריך אותו, אבל בהחלט לא יכול לסכן אותו, אם וכשצטרך להוציא אותו, זה יהיה מעכשיו לעכשיו, איפה היית שם אותו?

פורסם
לפני 38 דקות, adi89 כתב:

מעכשיו לעכשיו

בסדר יורד של סכומי הכסף, בהתאם לתרחישים שמנסים להתכונן אליהם: קרן כספית, פקדון יומי ומזומן בעו"ש. כאשר הסדר נגזר מהנזילות. 

(אם מדובר בסכום גדול, למשל קרן חירום ל6 חודשי מחייה של משפחה אז אפשר לשקול לשים אחוז קטן במחקה מדד רחב)

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 שעות, adi89 כתב:

כסף שמיועד לקופת חירום, אתה לא צריך אותו, אבל בהחלט לא יכול לסכן אותו, אם וכשצטרך להוציא אותו, זה יהיה מעכשיו לעכשיו, איפה היית שם אותו?

בכספית.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, adi89 כתב:

תגדיר "לסכן" אותו. 

בהשקעות "רגילות" / במדדים. לא תמחק אף פעם את הכסף שלך. אם אתה לא יודע להשקיע את הכסף שלך בבורסה ולא מכיר את המנגנון הזה. אז כן, קרן כספית זה בחירה הגיונית. בטח אם מדובר בסכומים מאד גדולים (6 ספרות)

אחרת, לא רואה שום סיבה לשים כסף בקרן כספית.

אני הייתי שם את הכסף על מדד SNP500 עם סטופ לוס של כמה טולרנטי אתה להפסד / טווח זמן.

לפני 10 שעות, Lior_Django כתב:

אני שם חצי בs&p500 וחצי בקרן כספית, האם מצב ההון הראשוני אל מול שוק הדיור השתפר או החמיר?

SNP500 עשה 18.5 אחוז מתחילת השנה. ב 5 שנים האחרונות 93 אחוז. 

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 9 דקות, ArikM כתב:

. בטח אם מדובר בסכומים מאד גדולים (6 ספרות)

אחרת, לא רואה שום סיבה לשים כסף בקרן כספית.

הוא שאל על ״קופת חירום״.

קרן כספית היא בדיוק המקום לזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

הוא גם אמר שטווח הזמן לא ידוע. 

אין כאן תשובה אחת נכונה. הכל "תלוי".

קח את השנה האחרונה, אם לא השתמש בכסף היה עושה 20 אחוז. 

ב 5 שנים, היה מכפיל את הכסף. 

אלו העובדות. 

אם ממש לחוצים על הכסף, שים סטופ לוס. 

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 15 דקות, ArikM כתב:

אלו העובדות. 

אם ממש לחוצים על הכסף, שים סטופ לוס. 

זה קל להגיד "שים סטופ לוס", אבל אם יש למישהו חצי מיליון שקל לדירה, והפסיד עליו למשל 15-20 אלף שקל, יש מצב שכדי להחזיר את ה-20 אלף הוא צריך לחסוך מחדש 5-6 חודשים.

זה סבבה כשכותבים בקארספורום, פחות סבבה כשרואים את הכיתוב האדום בחשבון.

פורסם

אתה מתעלם ממה שרשמתי. 

לפני 30 דקות, ArikM כתב:

אני הייתי שם את הכסף על מדד SNP500 עם סטופ לוס של כמה טולרנטי אתה להפסד / טווח זמן.

לפני 32 דקות, ArikM כתב:

אם אתה לא יודע להשקיע את הכסף שלך בבורסה ולא מכיר את המנגנון הזה. אז כן, קרן כספית זה בחירה הגיונית. בטח אם מדובר בסכומים מאד גדולים (6 ספרות)

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 11 שעות, Lior_Django כתב:

250 אלף על ה-S&P.

ה-S&P ב-1.9.2023: 4515

ה-S&P היום: 5648.

תשואה של 25 אחוז. השתפרת רצח.

ה-S&P ב-6.3.2027: ~1400

ה-S&P ב-6.3.2008: 683

הפסדת 50%. No Good.

מה שנקרא, אם יש לך כדור בדולח ואתה יכול לדעת מתי להיכנס מתי לצאת, תעשה את זה. בכל מצב אחר, אם אתה רוצה לקנות דירה, אל תסכן את הכסף.

לפני 2 דקות, ArikM כתב:

אתה מתעלם ממה שרשמתי. 

אני לא מתעלם, אני רק אומר שיש הבדל בין תיאוריה למציאות.

בתיאוריה זה קל להגיד "שים סטופ לוס", בתאכלס כשבן אדם רואה את מחירי הדירות ונמצא בסטרס לגבי "איך אני קונה דירה ראשונה" הוא לא יכול להרשות לעצמו לראות אדום בחשבון.

פורסם
לפני 3 שעות, ArikM כתב:

תגדיר "לסכן" אותו. 

בהשקעות "רגילות" / במדדים. לא תמחק אף פעם את הכסף שלך.

SNP500 עשה 18.5 אחוז מתחילת השנה. ב 5 שנים האחרונות 93 אחוז. 

אמנם אני לא אריק אבל לסכן מבחינתי זה הפסד של יותר מ 5%.

גם בהשקעות במדדים אפשר להפסיד סכומי כסף עצומים. ראה את כל המפלות והימים השחורים מהעבר. זה שההפסדים נמחקים אחרי כמה שנים לא עוזר למי שצריך את הכסף עכשיו.

מה משנה מה סנופי עשה בעבר? תסתכל בכדור הבדלח שלך ותאמר כמה סנופי יעשה עד סוף השנה או בחמש השנים הבאות.

ולא, מה שהיה הוא אף פעם לא מה שיהיה.

ועוד משהו, תפסיקו להשוות תשואות ברוטו ותתחילו להשוות תשואות נטו. מיסים ועמלות יכולות לשנות מאד את תמונת שורת הרווח.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הכל בסדר, אין נכון או לא נכון. 

כמו שאמרת, אתה יודע לגדר את הסיכון שלך ויודע למתי אתה צריך את הכסף. 

כל עוד אתה מבין מה אתה מסכן, הכל בסדר. 

ולגבי ברוטו / נטו, זה נכון גם לגבי דירה - עלויות משכנתא, מס שבח, מס רכישה עלויות עו"ד, שיפוצים וכו.

העיקר שבשורה התחתונה אתה מבין מה אתה עושה ולא הולך אחרי איזה מישהו שכתב איזו הודעה ב carsforum.

נק' למחשבה. 

כולם מדברים על כמה אתה מוכן להפסיד, אבל עדיין לא ראיתי אף אחד שמדבר על הצד השני. להפסיד יכול להיות גם לא להרוויח.

Infiniti G37 2013

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלשום פורסמה הסקירה החודשית של ענף המגורים, הפעם עבור חודש יולי 24.

ואלו הם עיקרי הדברים

• עליה של 8% בכמות העסקאות בהשוואה לחודש קודם, לסך של 8,909 דירות.
  • מכירות קבלנים הסתכמו ב-3,770 דירות (כולל מחיר למשתכן), עליה של 5% בהשוואה לחודש קודם. בניכוי מחיר למשתכן העליה היא 3% בלבד.
  • כ-63% מדירות הקבלנים נמכרו "על הנייר", ירידה של 0.1% לעומת חודש קודם.
  • מחיר הממוצע לדירה שנרכשה עומד על 1.7 מליון ש"ח.
  • משכורת ממוצעת למשק בית שרכש דירה עומד על 17,600 ברוטו
  • באר שבע מככבת - האזור עם הכי הרבה רכישות דירות חדשות בשוק החופשי.
  • נמכרו 5,139 דירות יד שנייה, עליה של 11% לעומת חודש קודם, אך מדובר עדיין במספרים מאוד נמוכים יחסית לתחילת המילניום.
  • המשקיעים רכשו 1,390 דירות, עליה של 5% לעומת חודש קודם. 16% מתוך סך העסקאות, נמוך ב0.5% בהשוואה לחודש קודם. אך בו בזמן מכרו 1,752 דירות, עליה של 9% לעומת חודש קודם. מה שגורע ממלאי המשקיעים כ-360 דירות.

לסקירה המלאה

• תוכן חדש...