Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המקור של הגרף?

בכותרת מדובר על מדד שכירות ובגרף על מדד שירותי דיור, שהוא משהו שלפעמים כולל גם עלות של דיור בדירה בבעלות עצמית.

היסטורית תשואה על דירה נעה סביב ה3% מהשווי שלה. הגרף לא משקף את זה ולכן אני לא בטוח מה בדיוק הוא מראה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה תואם את מה שכתבתי מלכתחילה על קורלציה בין עליית מחירי הדירות לעליית מחירי השכירות.

כשמחירי הדירות מזנקים בחדות, כמו בתקופה שמתייחסים אליה בכתבה, יכול להיפתח פער. אבל לרוב הפער הזה נסגר אחרי תקופה. זה בולט יותר באיזורי ביקוש כמו תל אביב, שבה מלכתחילה התשואה נמוכה יחסית, סביב ה2%.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 21.8.2024 בשעה 15:40, yuvalganim כתב:

החישוב היבש הוא שאם הדירה שווה 2.7 מיליון ואתה מקבל עליה 6500 שקל, התשואה השנתית שלך עומדת על 2.88%.

תשואה כזאת היא נמוכה בריביות של היום, על פיקדון אפשר לקבל הרבה יותר.

אבל יש כאן גם שיקולי מיסוי ולכן כדי להגיע לתשובה סופית צריך לעשות בדיקה מעמיקה עם בעל מקצוע

או לשים את הכסף בקרן כספית שקלית, להנות מתשואה של 4-5% (שזה יותר מכל פיקדון בבנק) ולשלם מס רק על הרווח הריאלי.

לפחות בתנאים של היום זה יותר כלכלי מדירה להשקעה או חיסכון "טיפש" בבנק.

במינימום סיכון למי שלא חובב גדול של הרפתקאות.

פורסם
לפני 14 שעות, Lior_Django כתב:

אבל השיפוע לא זהה..

וגם לא הערכים

עליה זו עליה.

לגבי השיפוע והערכים אין לי הסבר. אולי אני טועה והתשואה על השכרה היתה פעם 10% וירדה ל2%. אבל זה לא מסתדר עם מה שאני מכיר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

טוב נתקלתי בגרף הזה שטוען שאכן התשואה משכירות בארץ נמצאת בשפל.

IMG_9398.jpeg

וזה ד''ר למימון והשקעות שמסביר שהציפיה לעליה במחיר השכירות היא זו שמביאה משקיעים.

כי גם אם התשואה היום היא 2%, אם מחירי השכירות יעלו, התשואה של מי שכבר קנה דירה תעלה. גם אם היא לא תשיג את עליית מחירי הדירות.

IMG_9399.jpeg

לפני 21 שעות, BeBest כתב:

או לשים את הכסף בקרן כספית שקלית, להנות מתשואה של 4-5% (שזה יותר מכל פיקדון בבנק) ולשלם מס רק על הרווח הריאלי.

קרן כספית זו לא השקעה. זה מכשיר שמשיג בערך את הריבית של בנק ישראל ויכול להגן במידה מסוימת מהאינפלציה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

קרן כספית זו לא השקעה. זה מכשיר שמשיג בערך את הריבית של בנק ישראל ויכול להגן במידה מסוימת מהאינפלציה.

בדיוק כמו פיקדון בבנק, רק שפיקדון ממוסה במלואו וגם הריבית שם פחותה = אתה בעצם מפסיד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, פינדר כתב:

ויכול להגן במידה מסוימת מהאינפלציה.

לא בדיוק, כלומר תלוי איך מגדירים להגן. אאלט קרן כספית לא רשאית להשקיע בניירות צמודים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

כשהאינפלציה היא כ 3.2 אחוז וקרן כספית נותנת ריבית של כ 4.5 אחוז, אי אפשר לקרוא לקרן כספית לא השקעה.

השקעה טובה או לא זו כבר שאלה אחרת.

יש גם בבנק ירושלים פקדונות של כ 2 אחוז צמודי מדד, אבל צריך לסגור לתקופה.

פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

כשהאינפלציה היא כ 3.2 אחוז וקרן כספית נותנת ריבית של כ 4.5 אחוז, אי אפשר לקרוא לקרן כספית לא השקעה.

רק אם יש לך חסכונות של כמה מיליונים ואתה בשלב שאתה רוצה מינימום סיכון. לא רואה שום סיטואציה אחרת שבה זה נחשב "השקעה".

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

איפה ראית שקרן כספית נותנת 4.5%?

הקרנות הנ"ל (תמיד) מפגרות אחרי המדד.

https://www.funder.co.il/kaspit

• תוכן חדש...