Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, zaf כתב:

image.png.c99095a1397d667e38964fb91b97bbe5.png

הכל מבחירה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

זה כי אתה קפיטליסט חזירי שלא אכפת לו מהחלשים שעובדים בסלקום.

גאה להיות קפיטליסט חזירי LOL

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא ראיתי שעדכנו כאן במהלך כל הוויכוחים אז רק נעשה קצת סדר.

בהחלטה האחרונה של בנק ישראל הריבית נשארת כפי שהיא (4.5%)

עדכנו את צפי הצמיחה ל 1.5% (המשמעות היא צמיחה שלילית)

הגירעון ממשיך לגדול, מ7.2% ל7.6% (146 מיליארד ש"ח) מהתוצר הגולמי, לא כולל הוצאות קרן הפיצויים. אם כוללים אותה אזי הגרעון מגיע לרמה של 8.3% (161 מיליארד ש"ח).

• מעניין 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

היום בדה מרקר מצטטים את דוח הלמ''ס.

תשואת השכירות בארץ היא 2.6% בממוצע (2.0% בתל אביב, 3.0% בבאר שבע).

זה עקום לגמרי. ממש עדיף כלכלית לגור בשכירות מאשר לקנות דירה.

כדי להגיע לממוצע ארצי של 4%, שזה גם לא מציאה בתנאי הריבית הנוכחיים, אבל מתאים לטווח הארוך , מחירי השכירות צריכים לעלות ב 50% או מחירי הדירות לרדת ב 33%, או איזו קומבינציה ביניהם.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
לפני 25 דקות, Arik TG כתב:

תשואת השכירות בארץ היא 2.6% בממוצע

מעניין אם זה בקיזוז אינפלציה או לא

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, Arik TG כתב:

מחירי השכירות צריכים לעלות ב 50% או מחירי הדירות לרדת ב 33%,

או שמחירי הדירות יעלו, שזה מה שמייחלים לו המשקיעים.

עליה במחירי הדיור מביאה לעליית השכירות וגם לעליית התשואה עבור מי שכבר רכש דירה. וזה עוד לפני הרווח "על הנייר".

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, Arik TG כתב:

היום בדה מרקר מצטטים את דוח הלמ''ס.

תשואת השכירות בארץ היא 2.6% בממוצע (2.0% בתל אביב, 3.0% בבאר שבע).

זה עקום לגמרי. ממש עדיף כלכלית לגור בשכירות מאשר לקנות דירה.

כדי להגיע לממוצע ארצי של 4%, שזה גם לא מציאה בתנאי הריבית הנוכחיים, אבל מתאים לטווח הארוך , מחירי השכירות צריכים לעלות ב 50% או מחירי הדירות לרדת ב 33%, או איזו קומבינציה ביניהם.

4 אחוז תשואה - זה ממוצע היסטורי בארץ? על פני איזה טווח שנים?

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

או שמחירי הדירות יעלו, שזה מה שמייחלים לו המשקיעים.

עליה במחירי הדיור מביאה לעליית השכירות וגם לעליית התשואה עבור מי שכבר רכש דירה. וזה עוד לפני הרווח "על הנייר".

הקשר בין מחירי הדיור למחירי השכירות חלקי במקרה הטוב, יש קשר הדוק בין מחירי השכירות לשכר הממוצע במשק לאורך שנים.

לגבי הנקודה השניה שלך "עליה במחירי הדיור מביאה לעליית התשואה" זה גם לא תמיד קשור, כי אם מחירי הדיור עולים אבל השכירות סטטית אז התשואה אפילו יורדת.

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

השאלה איך אתה מחשב תשואה.
יש שתי דרכים ושתיהן לגיטימיות כתלות במה אתה מנסה להשיג/לבדוק.
בגדול משקיע מחשב תשואה על הכסף. כלומר כמה כסף הכנסתי VS כמה שכירות אני מקבל/כמה כסף נשאר לי אם אני מוכר את הנכס היום.
ויש את "הדרך" השניה שציינת, לבחון את ההשקעה כל הזמן, שזה משהו שכל משקיע צריך להסתכל עליו כל הזמן כאשר הוא מחזיק נכס, מה התזרים שאני מקבל למול שווי הנכס.

בסוף כשמשקיע בודק עסקה לא אכפת לו שהנכס עלה לו 2 מיליון. אכפת לו כמה כסף הוא הביא מהבית, מה התזרים שהוא מקבל (הדרך הראשונה) ובכל נקודה בזמן הוא צריך לשקול האם שווה לו עדיין להחזיק בנכס (הנקודה השניה).
כשימכור את הנכס אם ימכור הוא שוב הסתכל על כמה כסף הוא הוציא מהכיס וכמה נשאר לו, ככה הוא יבחן את התשואה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 שעות, yuvalganim כתב:

זה לא בקיזוז אינפלציה.

תשואה זה ההכנסה חלקי שווי.

לסכום שהם נותנים אתה צריך להוריד אינפלציה

כלומר ירידה ריאלית?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, Gorpi כתב:

4 אחוז תשואה - זה ממוצע היסטורי בארץ? על פני איזה טווח שנים?

סליחה אם הטעיתי. לא בדקתי ממוצע ארוך טווח (אני אחפש) אלא לאיזון בין תשואות באפיקים שונים של השקעה. סתם שלפתי מספר מהשרוול.

נדל''ן מצד אחד הוא נכס ריאלי, שבטווח הארוך (50 שנה) מוסיף לערכו אאז''נ 2% מעל עליית המדד בשנה, לפני תשואת השכירות, ומצד שני הוא לא נזיל ודורש תחזוקה.

אני עושה חשבון של גב מעטפה ומוריד את ה 2% תמורת העול של התחזוקה והנזילות הנמוכה, ומצפה שתשואת השכירות תהיה קרובה למה שאני מצפה מתוצאות של קרן פנסיה בטווח הארוך, שזה 4% ריאלי אאז''נ.

הערות -

אולי צריך להכניס פרמיה עבור תחושת הבטחון שבעלות על נדל''ן נותנת לאנשים, ואז זה מסתדר.

בגלל שהשכירות היא כאילו הריבית על ההשקעה, היא עצמה נומינלית ולא צריך להוריד ממנה את המדד בהשוואות מול אפיקי השקעה אחרים.

• אהבתי 1

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...