Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה פשוט מאד.

כולכם צודקים, אבל רק קצת מבלבלים מושגים.

פועל יומית מקצועי (מאלה שקבלני טנדר אוספים מהגדרות בבוקר, או כאלה שמחכים בצמתים למישהו פרטי שצריך עבודה קטנה בבית) באמת מרוויחים יומית כמו שנכתב.

פועל שהוא חלק מקבוצה של קבלן ביצוע, ומקבל משכורת חודשית, מרוויח כמו שכתוב בדה-מרקר.

לפועל היומית יש כסף מזומן ביד (היום, בלי שום הבטחה שיהיה לו מה לאכול מחר), לפועל השכיר יש בטחון תעסוקתי (יחסי), תנאים סוציאליים (בסיסיים מאד ועדיין) , ובוס קבוע.

לקבלן שמעסיק פועלים במשכורת יש בראשון לכל חודש הוצאה קבועה וכבדה ללא קשר לאם יש או אין הכנסות, לקבלן (טנדר) שמעסיק ביומיות יש עלות גבוהה יותר לכל עבודה שהוא מקבל.

בשני המקרים, שני הצדדים מתפרנסים.

• אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

image.png.c99095a1397d667e38964fb91b97bbe5.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אז למה לא הלכת להיות רצף?

יכולת כבר להיות בפנסיה.

בעזרת השם אני אולי אהיה במצב שאני אוכל לצאת לפנסיה בעוד שנתיים.
למה? כי יכולתי ללמוד תכנות, ואני אוהב את העבודה שלי.
אם לא יכולתי ללמוד תכנות אז וואלה, יש מצב, בכל מקרה שום סיכוי שהייתי מסתפק ב12K בסלקום או הולך ללמוד תואר כללי רק כדי להגיד "יש לי תואר" ואז לחפש מישהו שיעסיק אותי ובקושי לגמור את החודש.

לפני 3 שעות, natco כתב:

זה פשוט מאד.

כולכם צודקים, אבל רק קצת מבלבלים מושגים.

כמה מרוויח סיני כשהוא עובד גלובלי?
כמה מרוויח סיני כשהוא עובד בקבלנות יומית?

ממה שאני מבין סיני רעב גם עובד 7 ימים בשבוע, 5 גלובלי+2 יומית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא זוכר את הסכום, אבל אני בהחלט זוכר את הסטיפה שהשיפוצניק נתן לרצף הסיני שעבד אצלי 3-4 שבועות, מצאת החמה עד צאת הנשמה ועד היום אני לא יודע איך הסתדר בלי שירותים. היה מדובר בעשרות אלפי שקלים במזומן, וזה לא כלל את שלוש הארוחות ביום שהיה מביא מהסופר השכונתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

ועד היום אני לא יודע איך הסתדר בלי שירותים

חלק מהמרכיבים לדבק לריצוף.

• מצחיק 5

פורסם

ראית פעם את המדבקות בסינית בכניסה לשירותים באירופה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, farkash7 כתב:

ממה שאני מבין סיני רעב גם עובד 7 ימים בשבוע, 5 גלובלי+2 יומית.

וזה מה שאתה מציע לאנשים במקום קריירה משעממת בסלקום?

לעבוד שבעה ימים בשבוע?

זה מתאים לעובד זר ממדינה שבה המחיה זולה ובכמה  שנים בארץ הוא מפרנס שם משפחה. וגם זה מחוסר ברירה.

כל עבודה מכבדת את בעליה. אבל אני מבין טוב מאוד למה צעיר יעדיף לעבוד בסלקום, עם אופק לקידום, מאשר לעבוד עבודה פיזית שוחקת, עם סכנה לפציעות, בתנאים קשים. יש סיבה לזה שאין הצפה של רצפים ישראלים בשוק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

יש סיבה לזה שאין הצפה של רצפים ישראלים בשוק

ברור כולם עצלנים, ואף אחד לא רוצה לספר שהוא עובד בתור רצף, בושות, עדיף להגיד "איש מכירות בסלקום"...
תשמע הייתה לי תקופה בתור צעיר שהייתי עושה 9-10 משמרות בשבוע בעבודות פיזיות: ראשון חופש. שני כפולה. שלישי משמרת. רביעי משמרת. חמישי כפולה. שישי כפולה. שבת כפולה.
הייתי צריך כסף, לא הייתה לי הכשרה, אז במקום איכות הולכים על כמות.
זה קשה, אבל אחרי שבועיים מתרגלים להכל האמן לי.

אף אחד לא אומר להם להיות סינים, אבל גם אם יעבדו 5 ימים בשבוע+יומית וירוויחו מה שסיני מרוויח הם יעשו כסף כמו עובד הייטק.
גם אם יעבדו רק 5 ימים בשבוע הם ירוויחו יפה יפה, כמו הייטק או לא רחוק.
לגבי שחיקה, סיני כנראה יודע איך לעבוד נכון, איך להרים, איך לשבת ואיך לעמוד. הוא לא שובר את הגב יותר ממני על הכסא במשרד.

לפני 16 דקות, sperial כתב:

ראית פעם את המדבקות בסינית בכניסה לשירותים באירופה?

פורסם (נערך)

אופק? כשאתה מגיע למצב שאתה לוקח 200 שקל למטר או 2000 יומית ועומדים אצלך בתור תאמין לי שאתה לא צריך לא אופק ולא לעבוד 7 ימים בשבוע.
אתה עובד מתי שבא לך כמה שבא לך וחי טוב.
למה מה האופק של "איש מכירות בסלקום"? להיות "מנהל קבוצת סיגל שימור לקוחות"?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

למה מה האופק של "איש מכירות בסלקום"? להיות "מנהל קבוצת סיגל שימור לקוחות"?

אתה מכיר הרבה אנשים בני 50 שעובדים בשימור לקוחות? אלו שאני הכרתי כשהייתי צעיר, כבר מזמן עובדים במשרות טובות יותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 7.7.2024 בשעה 22:12, יובל .מ. כתב:

למה ככה?

תראה איך הם תרמו מהכיס של כל אזרח 400 שקל כדי לממן את המלחמה.. 

מישהו חוץ מהם היה עושה את זה?

לא הייתי נותן לאף אחד שם לנהל משהו. רק כי יש להם כוח פוליטי גדול עם שאלטר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

לא הייתי נותן לאף אחד שם לנהל משהו. רק כי יש להם כוח פוליטי גדול עם שאלטר.

זה כי אתה קפיטליסט חזירי שלא אכפת לו מהחלשים שעובדים בסלקום.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 14 שעות, פינדר כתב:

אלו שאני הכרתי כשהייתי צעיר, כבר מזמן עובדים במשרות טובות יותר

אלו שאתה הכרת? ומה עם אלו שאתה לא מכיר? כל מני אנשים שעובדים במשרה במזגן, מגרדים 15K בקושי עם וותק של 10 שנים רק כדי להחזיק את המינוס בתחום הסביר.
אני משווה רצף להייטק אבל בוא... רוב האנשים לא בהייטק. רוב האנשים הם מה שתיארתי במשפט הקודם.
מה זה משרות טובות יותר? הם בוסים של עצמם? הם עושים יומית של בעל מקצוע מבוקש? אתה מבין שגם רצף מתקדם עם הזמן בשכר ואפילו במעמד, ואם הוא מסוגל אישיותית הוא יכול להפוך לקבלן עם עובדים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...