Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ההורים ואני מחפשים רכב אוטומט באיזור 30 אלף ומטה.

מצאנו פיאט פונטו איבו 2011 ברמת גימור MyLife 1.4 רובוטית על פי המודעה. בשיחה שלי עם המוכר שאלתי אותו באיזו רמת גימור מדובר והוא לא ידע לומר לי. אך כן ידע לומר כי זו רמת הגימור המפוארת. אני לא ממש בקיא ברמות הגימור של הדגם הנ"ל אבל אני כן יודע שהרמות הגימור המפוארות באות עם ידיות בצבע הרכב וחישוקי מגנזיום ועוד. ראוי לציין שלרכב אין אף אחד משני אלה.

במודעה באינטרנט צויין כי הרכב יד 2 ושתי הבעלויות פרטיות. בשיחת הטלפון התברר כי הרכב אכן היה בליסינג ולטענת המוכר, מפני כך המחיר יחסית נמוך. הדבר גרם לי לחשוד בכך שיש עוד כמה דברים שקריים. כששאלתי את המוכר מה הסיבה לשוני תשובתו הייתה שאמו היא זו ששמה את המודעה למכירה ו"טעתה" בציון הבעלות הקודמת.

בנוסף יש הבדל בין הק"מ שצוין במודעה לבין זה שבטלפון. במודעה - 2000 ק"מ יותר מהטלפון.

טסט בחודש 8

טיפול אחרון לפני 4 חודשים, לא הוחלפו מכלולים. כשנשאל המוכר על החלפת הקלאץ' הוא היה בתדהמה גמורה. נדמה ולא היה לו מושג שקיים קלאץ' באוטו. הדבר מדאיג אותי כי זה אומר שאני אצטרך להחליף את הקלאץ' שלהבנתי הולך באיזור ה 100K ק"מ וזה יקרה בקרוב מאוד.

למוכר אין מושג כמה כריות אוויר ברכבו.

לטענתו יש אזעקה "ברור שיש" כך אמר. כשאמרתי לו שאין אזעקה בכל רכב וזה לא הכי ברור שתק. נדמה כי אינו בטוח מה יש ברכבו ומה אין. לטענתו הכל תקין. יש גם מפתח רזרבי.

מתחייב בבדיקה.

אין חיישני חניה.

בנוסף לטענתו סיבת המכירה היא שאמא שלו קנתה סוזוקי אלטו חדשה לטענתו כיוון שהוא עכשיו סטודנט. לא הבנתי מה זה קשור אבל לא משנה לדעתי...

עם זאת, הוא בעל הפיאט.

אמרתי לו שנהיה בקשר. ואולי עדיף לחכות אחרי חול המועד כיוון שסניפי הדואר נסגרים ב-2 וזה לא נוח להורים ולי. בנוסף שבוע הבא כבר לא יהיה לי מלווה ולא תהיה לי בעיה ליסוע ברכב בחזור לבד.

ברצוני לשאול, האם שווה ללכת ולראות את האוטו?

עד כמה אני אמור לדאוג מעניין הליסינג?

עד כמה אני אמור לדאוג מעניין הקלאץ'? וכמה עולה להחליף קלאץ' ברכב זה?

אזעקה זה בכלל חוקי?

עריכה אחרונה על ידי ofekwac11
פורסם

יותר מדי דברים לא מסתדרים כאן. לפיאט הזו יש 7 כריות אוויר, יש הרבה דברים יפים שלפי דבריך אין שם - דהיינו, זו לא רמת הגימור הגבוהה.

אפשר לפתור חלק נכבד מהמחלוקת עם צילום רישיון רכב, שם אמורה להופיע רמת הגימור.

באופן כללי למיטב ידיעתי לא מחזיקים רכבים ברמת הגימור הגבוהה בליסינג, ככה שאתה יכול להיות די בטוח שזו רמת גימור רגילה.

אם הרכב היה בליסינג, אתה צריך להפחית 20% מהמחירון (של רכב ברמת הגימור הנמוכה) ועל זה להוסיף עוד 10% כי השוק של רכבים כאלה די גרוע.

לגבי קלאצ' - הוא מוחלף כשהוא מחליק. אם הוא מחליק עכשיו, תחליף עכשיו. עולה סביבות 2000 ש"ח. אם לא מחליק, לא מחליפים.

שיהיה לך בהצלחה - באופן כללי אני אישית הייתי מעדיף במקומך לגשת לסוכנות אוטו דיל, שהיא הטרייד אין של סמל"ת, יש שם רכבים פרטיים מאוד שמורים של לקוחות פיאט ואפשר למצוא מציאות - אם כי מבחינת מחיר, כנראה שלא תצליח להוציא מחיר יותר טוב ממחירון מינוס 10%, אחרי מיקוח.

פורסם (נערך)

לגבי קלאצ' לא חייבים להחליף כשהו מחליק. לעיתים מדובר בבעיית כיוון, או שניתן לכוון במוסך ולמשוך ככה עוד. מנסיון.

תחליף קלאצ' כשבמוסך אומרים לך להחליף.

אין יותר מדי מה לומר על הרכב. רכב פשוט ואמין. נותן תמורה גבוהה בגלל שהשוק שלו מאוד חלש.

יש לי נסיון מאוד גדול עם הרכבים האלה. בחודש שעבר מכרנו אחת שנת 2012, דגם פשוט(אקטיב) עם 80K ק"מ וטסט לשנה ב30K. לרכב היו נתונים לא מחמיאים, יד 3, יד ראשונה נרשמה על היבואן. מה שכן הוא היה בבעלותנו כחצי שנה מאז שעלה על הכביש עם 5000 ק"מ כך שבתכלס כמו יד ראשונה. הקונה היה חבר של אבא שלי והם מרוצים מאוד.

אני מספר לך את זה כדי שתקבל מושג באיזה מחירים רכב עם נתונים דומים לשלך נמכר. אל תפחד להוריד במחיר והרבה.

לגבי מה שכתבת נראה לי די מוזר כל הסיפור, למרות שרמות הגימור יכולות לבלבל אפילו אותי(אגיע לזה בהמשך). נשמע כמו סוחר, אבל יש מצב שאני סתם חשדן.

לגבי רמות הגימור. רק ההוא שבשמיים מכיר את כל רמות הגימור וכל ההבדלים בפונטו איבו. זה מגיע למצב הזוי שגם באותה רמת גימור יש הבדלים קטנים ומעצבנים בין דגם ידני לרובוטי.

אם אני לא טועה מה ששווה להזכיר ברמת הגימור שדיברת עליה הוא שהרכב מגיע עם דיבורית bluetooth וUSB. פרט לכך לא להיט.

לגבי עניין הליסינג. לא יודע אם דואג זו המילה הנכונה, אבל צריכה להיות לזה באמת הצדקה. בגלל שהשוק כל כך חלש אפשר למצוא רכבים פרטיים במחיר טוב אז למה ליסינג? שוב חייבת להיות סיבה טובה(מחיר נמוך, או מצב טוב בצורה קיצונית).

אם אפשר לשאול מה הן הדרישות שלך מהרכב? מה התקציב?

סתם כדי לתת דעה אם אכן זה הרכב המתאים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אני חושב ששווה לי לבדוק את הרכב הנ"ל.

לגבי הקלאץ' איך אני יודע שהוא מחליק? הרי התיבה רובוטית ואני לא לוחץ פיזית עליו אלא הרובוט.

לגבי הסוכנות המדוברת ראיתי ובדקתי, המחירים גבוהים מדי עבורי...

עריכה: כשהתקשרתי למוכר לא ציינתי את שם הרכב מה שאולי קצת מוריד את הסיכויים שמדובר בסוחר.

מעצבן אותי שהוא לא יודע את רמת הגימור....

הדרישות שלי מאוטו הן שיהיה טוב לנסיעות בינעירוניות אם כי לא ארוכות במיוחד. באיזור בו אני גר יש המון דרכים בין עירוניות כך שצריך שלרכב יהיה מספיק כוח. רצוי חסכוני כמה שיותר ואמין. הכי הכי חשוב וזו גם הסיבה שהחלטנו למתוח את התקציב ל30 היא בטיחות. לא מוכנים להתפשר על רכב שקיבל פחות מ-5 כוכבים במבחני הריסוק או שחסרה לו מערכת ABS או ESP

עריכה אחרונה על ידי ofekwac11
פורסם

כפי שאמרתי אם הקלאצ' מחליק זה לא אומר בהכרח שהוא דורש החלפה במקרה הזה.

רק בדיקה במוסך תוכל לתת לך תשובה לגבי מצב הקלאצ' והגיר.

לא ענית על השאלות.

מה אתה מחפש ברכב?

מה התקציב?

כמה הבחור דורש על הרכב?

פורסם

ערכתי את הודעתי הקודמת והוספתי את עניין הדרישות והתקציב (30K אחרי מתיחה של התקציב- רוצים ב25) הבחור דורש 31K. הרכב ישמש כרכב שני בבית וישמש בעיקר אותי ואת אחותי. אני מחפש גם מראה צעיר ואבזור מספק ושהכל יעבוד כמו שצריך...

פורסם

אני כרגע עם הגיר הזה ברכב על 198,500 ק"מ, אני יכול להגיד לך שלפחות 130 מהם הם שלי אישית, בפונטו גרנדה שגם יוצאת ליסינג, ובהם הקלאצ' לא הוחלף (אני בספק אם גם לפני זה) כל יום בעליות של חיפה ולא מראה סימנים אפילו.

ברובוט מצד שני נדרשת החלפה \ שיפוץ כבר כמעט 5 שנים הוא איכשהו שורד ומתנהג בדיוק כמו ביום שקניתי אותו..

ממליץ לך לנהוג ברכב לראות שהגיר רובוטי חד מצמדי מתאים לך, ואחרי זה אולי גם לקחת את הרכב למוסך שיבדקו אם הגיר תקין, הוא ידוע כבעייתי ותיקון שלו זה לא זול.

כרית אוויר בצד הנוסע בדר"כ מנפחת את הדש בורד שם - תראה אם אתה יכול להוריד על זה עוד כמה שקלים.

חוץ מזה - אחלה רכב.

פורסם

כפי שהבחור מעליי מעיד קלאצ' ברכבים האלה זה בדיוק כמו ברכבים ידניים.

הוא יכול להחזיק הרבה יותר ממה שנדמה לך. רק מוסך מורשה יוכל להגיד לך מה מצבו. חשוב מאוד לבדוק את הגיר הזה, ואל תתייחס למה שאומרים במכון בדיקה. הם לא מבינים על מה הם מדברים מנסיון (אצלנו רשמו שנראה שהגיר נפתח לצורך תיקון, למרות שהוא לא נפתח או תוקן מעולם!).

אני לא יודע מה המחירון של הרכב שלו, על פניו המחיר שלו נשמע סביר, בגלל עברו יש אפילו מקום לעוד מיקוח.

לגבי אבזור. כבר רשמתי לך מה אני זוכר לגבי הרמת גימור הזו. יש לרכב מראה לא רע בכלל לדעתי גם ברמות האבזור הנמוכות.

לקבלת מראה צעיר ומגניב יותר כדאי לחפש את הגרסאות עם הגג הנפתח (150TH, my style). עדיפות לmy style שמגיעה מאובזרת יותר. גם בגירסה הזו תקבל את מה שחשוב לדעתי, דיבורית מקורית וכניסות לנגן מוזיקה.

לדרישות שלך נשמע שהרכב מאוד מתאים. גיר ידני היה מקנה לך עוד קצת שקט, אבל עדיין מדובר ברכב מתאים.

פורסם

קודם כל תודה.

1) לא הבנתי מה עם כרית האוויר בצד הנוסע?

2) קצת התבלבלתי עם הבדיקות... ללכת לעשות בדיקה במוסך מורשה? ואם כן סתם אני שואל...עשיית הבדיקה במוסך בו טופל הרכב זה טוב או רע?

פורסם

לעיתים הדשבורד בצד הנוסע מתנפח. מנסיון עם 4 רכבים כאלה בשש שנים האחרונות לא קרה אצלנו. אולי כי על כולם היה כיסוי בד לדשבורד, ואולי כי הבעיה לא כזו שכיחה. עדיין שווה לבדוק את העניין.

לגבי הבדיקה. ללכת לבדיקה במכון בדיקה זה בסדר. מה שכן אל תוותר על בדיקה נוספת במוסך מורשה כדי לאשש או לבטל סעיפים שנכתבו בבדיקה במכון. אין בעיה לעשות את הבדיקה במוסך שמטפל ברכב, בתנאי שזה מוסך מורשה.

פורסם

farkash7

האם התנפחות כזו מהווה סכנה ופוגעת בבטיחות? האם מעידה על חוסר תקינות של כרית האוויר? או שזה רק אסטטי?

בנוסף לא כל כך הבנתי מדבריך איפה מומלץ לעשות את הבדיקה? מדוע לבצע שתי בדיקות? לא עדיף לעשות בדיקה אחת במוסך מורשה? זה אפשרי בכלל? אני פשוט מעולם לא רכשתי רכב משומש, וגם ההורים לא...

פורסם

שאלה שולית - למרות שדיברתי עם מוסכניק שאני מכיר שהמליץ על פיאט פונטו איבו ולמרות הדברים הטובים שקראתי על הרכב בפורום, אבי עדיין חושש מקניית פיאט... קצת תקוע בסטיגמות של פעם... ההתלבטות השנייה שלנו הייתה מיצובישי לנסר 2010 שמוצעת למכירה במחיר דומה ולדעתו המיצובישי עדיפה כי היא יפנית. אני לא הכי מבין אבל לדעתי לא צריך לפסול את הפיאט ישר וייתכן כי קנייה זו תהיה טובה ותשתלם מבחינת צריכת דלק.

לדעתכם עדיף מיצובישי לנסר?

פורסם

לגבי הבדיקות. בדיקה במוסך מורשה בדרך כלל לא עולה כסף או עולה סכום שולי ביחס למכון.

עניין המכון הוא יותר קריטי לגבי המרכב והשילדה. אתה יכול לבקש בדיקת מרכב ושילדה בלבד במכון ואת הבדיקה המכאנית לעשות במוסך. אתה יכול גם לבצע בדיקה רגילה במכון. לרוב תקבל דף עם המון ריג'קטים ותוכל להתמקח עליהם עם המוכר. מה שחשוב זה לאשש במוסך מה באמת ריג'קט ומה סתם כסת"ח של מכון הבדיקה.

לגבי נושא האמינות. הנסיון שלי הוא עם 4 רכבים כאלה. שנתונים 2010, 2012, 2014.

2010 הייתה ידנית נסעה 135 אלף קמ וגילתה אמינות מוחלטת ואז נמכרה.

שתי ה2012 נסעו 80k (נמכרה) ו96k בבעלותנו אמינות כמעט מוחלטת(מסרק הגה הוחלף במסגרת האחריות באחת מהן).

ה2014 לא נסעה הרבה לכן לא רלוונטי.

הקמ שציינתי לא מספיק גבוהים אולי כדי לקבוע בוודאות אבל עושה רושם שמדובר הרכבים אמינים.

לגבי הכרית אוויר באמת שאין לי מושג. בזמנו היה שרשור על ההיבט הבטיחות ואני חושב שאמרו שאין משמעות.

מיצובישי או פיאט פונטו? לא יודע לכל אחת היתרונות שלה. לצרכים שציינת אני מוצא את הפיאט כמתאימה יותר הן בהיבט הבטיחותי, הן מבחינת המראה והן מבחינת צריכת הדלק.

פורסם

בדיוק עכשיו משיחה שלי עם אבי, הוא אמר לי שהסיבה העיקרית שמפריעה לו זה השקר של המוכר לגבי הבעלות הקודמת במודעה באינטרנט. הוא אומר שבגלל זה אסור לסמוך עליו ושאם נמשיך בהליכים אנחנו עלולים ליפול בפח. האם הוא צודק?

מה לעשות??

הוא ביקש ממני לחפש עוד רכב ובאמת אחרי חיפושים מעמיקים באיזור חיפה והקריות לא מצאתי שום דבר מלבד המיצובישי המדוברת, שגם שם אני מרגיש שיש קאץ' אם כי עוד לא דיברתי עם המוכר.

קראתי שרשורים רבים בפורום וצפיתי בסרטוני הדרכה לרכישת רכב משומש של chrisfix ויש כל כך הרבה דברים לבדוק ולדאוג להם שאין לי נסיון בכך מה שמאוד מקשה עליי בהתמודדות בתהליך. אבי אדם מאוד עסוק ועובד כל הזמן ואני לא רוצה להעמיס עליו יותר מדי... כך שזה מתחיל להיות מתסכל... גם הניסיון שלו בקניית רכב משומש לא מי יודע מה. אני לא חושב שמעולם קנה רכב משומש מאדם זר.

פורסם (נערך)

אני מבין את אבא שלך, ואפילו מסכים איתו.

בעסקת יד 2 עניין האמינות הוא מעל הכל, ואם המוכר עושה רושם של מוכר לא אמין או שאתה פשוט לא סומך עליו לפעמים שווה לחפש עסקה אחרת.

העובדה שהוא לא ידע את רמת האבזור של הרכב לא מדאיגה. העובדה שהוא לא ידע כמה כריות אוויר גם לא מדאיגה. הסתרה של בעלות קודמת קצת יותר מדאיגה. תראה בשוק של היום קשה למכור לכן אני יכול להבין שבנאדם לא יציין במודגש במודעה שלו שהיד הראשונה הייתה ליסינג כאשר הוא יד 3 (אנחנו לדוגמה כן ציינו זאת). עדיין התשובה שלו נשמעת מעט מתחכמת. הייתי מרגיש הרבה יותר נוח אם הוא היה אומר "אנשים פוסלים את הרכב בגלל זה, אני בטלפון אני גלוי ומספר הכל" או משהו בסגנון. סיפורים אמא שלי העלתה את המודעה והחתול צילם את התמונות נשמעים פחות טוב.

אני מבין שמה שמרתיע אותך הוא עניין המחירים. רוב הרכבים מתהדרים בתג מחיר של 40K. מהנסיון שלי תג המחיר הזה לא מחובר למציאות, לשוק של הרכב הזה ולמצב השוק הקשה ביד 2.

אל תפחד להציע לאנשים 30K, אל תפחד להציע להם גם פחות. תראה רצינות.

הרכב שלנו שהיה עם נתונים טובים יותר (שנתון 2012, יד ראשונה 0 ק"מ יבואן השאר פרטי, ק"מ נמוך יותר), נמכר ב30K.

דגם 150TH, רמת אבזור מבוקשת יותר, משנת 2011 ידנית (מנסיוני השוק של הידניות טוב יותר), הוצע כאן למכירה בלוח ב35K ונמכר לך תידע אם במחיר הזה או פחות. כך ש40K זה ממש לא הסביבה בו הרכב הזה נמכר לשנתון שציינת.

לגבי המיצובישי. לרכב יש את היתרונות שלו. קצת יותר פרטים עליו יעזרו לקבל רושם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• תוכן חדש...