Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום, שלום.

לפני חודשיים קניתי מאזדה 2 שנת 2013 (הרכב עדין באחריות). זמן קצר לאחר מכן שמתי לב כי יש לרכב רעש שריקה מהמזגן כאשר המזגן מופעל לקור. הרעש מסוג של שריקה, כמו שריקת נחש הייתי אומרת, והוא מופיע לסירוגין אך ורק תוך כדי הנסיעה ואך ורק תוך כדי לחיצה על דוושת הגז. הרעש מופיע מכיוון המושב הקדמי למטה. הייתי עם הבעיה הזאת במוסך כבר 4 פעמים ולפי שעה יש לי רושם כי לא ממש מנסים לפתור לי את הבעיה. פעולות שעשו עד כה: החלפת שסטום התפשטות, כל מיני מניפולציות עם גז, עכשיו רצו להחליף את כל יחידת הקירור/מיזוג (?) אך כרגע אומרים לי שזה לא יעזור ויעשו שתיפת מדחס. כל זה מתחיל להיות די מציק, במיוחד כשלא נראה לי שמתקדמים עם הפתרון. עוד דבר שמפריע לי מאוד הוא זה שעכשיו הם מנסים לומר לי שככה זה בכל הרכבים של שנת 2013 ואילך, כאילו בעיה ידוע ואין מה לעשות עם זה. כשלעצמו הטיעון הזה נראה לי מופרך כי הרעש מעצבן נורא (לא שומעים אותו רק אם עושים מוזיקה לפול-ווליום) וגם אפילו נניח שכל הרכבים עם הבעיה זה לא אומר שצריך להשלים אם הבעיה.

אשמח לעזרה/עצה בשני דברים:

1). מה הדרך היעילה ללחוץ על מאזדה כדי לקדם טיפול רציני בבעיה.

2). אשמח לדעת האם יש כאן בעלי מאזדה 2 משנת יצור 2013, אולי למישהו נוסף יש בעיה דומה (אשמח גם לפניה בפרטי).

תודה.

פורסם
זה נשמע כמו חור באחת מצינוריות הואקום.

למרות שאני אישית לא ממש מבינה מה זה אומר, מהחיפוש שעשיתי בגוגל באנגלית למילים " AC hiss on acceleration", מצאתי בדיוק תוצאות שמדברות על איזושהי בעיה בואקום (leaking vacuum problem). אני אמרתי את זה מזמן במוסך, אין לי מושג האם הם בדקו את זה בכלל. נראה לי מאוד מוזר שהם לא מצליחים לאתר את מקור הבעיה וממש יש לי רושם שהם ממש לא מנסים אפילו אלא עושים כל מיני החלפות ודברים לא קשורים בלי טיפת מחשבה ועוד מנסים לנפנף אותי בטענה שככה זה בכל המאזדות משנתון מסוים שזה נראה לי ממש שטויות ולא רלוונטי. השאלה שלי איך אני גורמת להם לטפל בבעיה?

פורסם
באיזה מוסך היית? תנסה מוסך מורשה מאזדה אחר....

מוסך מורשה גדול ומוכר באזור חיפה. האמת אני כבר הרבה שנים עם המוסך הזה ובגדול הייתי די מרוצה (הייתה לי מאזדה 2 גם קודם). עכשיו יש לי רושם כי משהו השתנה שם לרעה, לא יודעת להגדיר במדויק. מצד אחד הם כביכול נורא הולכים לקרתך - יש איש קשר, אוספים את האוטו, מחזירים את האוטו הביתה או לעבודה, אבל עם כל זה יש תחושה של בית חרושת וחוסר אכפתיות. אני למשל לא עד היום לא ממש בטוחה מה בדיוק הם בדקו, האם בכלל הבינו מה הבעיה. האיש קשר נשמע לא ממש מעודכן במה שקורה, פעם אחד אומר דבר אחד, פעם אחרת דבר אחר, באופן כללי נשמע מאוד לחוץ, עייף, משאיר רושם של בן-אדם עם עומס יתר תפקודי קיצוני ששוחק אותו ולא מאפשר לו לבצע את תפקידו כמו שצריך. מה אני צריכה את כל השטויות האלה של אוספים/מחזירים את האוטו עד הבית אם לא מטפלים בבעיה.

עכשיו לגבי ללכת למוסך אחר. אני מנסה להבין את ההגיון. לפי מה שאני מבינה במוסך שלי כבר ערבו את "החברה", זאת אומרת עובדים על פי הוראות של מוסך ראשי או מי מטעמו, הרי הרכב באחריות. מה יעזור לי ללכת למוסך אחר אם כל המסכים המורשים עובדים לפי אותו נוהל, או שאני טועה ויש לי סיכוי למצוא מוסך אכפתי יותר שלא יעשה ראש קטן?

פורסם

נסי את המוסך בעכו, הבנתי שהם יותר טובים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רעשי הססססס בזמן האצה זה פשוט הגז של המזגן שעובר במערכתזה משהו שקיים בכל רכב באופן דיי חלש ואם זה מוגזם מאוד ונשמע חזק רק אז זה תקלה ואז זה חוסר גז או שסתום התפשטות לא תקין.

פורסם
רעשי הססססס בזמן האצה זה פשוט הגז של המזגן שעובר במערכתזה משהו שקיים בכל רכב באופן דיי חלש ואם זה מוגזם מאוד ונשמע חזק רק אז זה תקלה ואז זה חוסר גז או שסתום התפשטות לא תקין.

שסתום התפשטות הם החליפו, עם הגז עשו משהו כבר פעמיים. כל זה לא שינה כלום. רעש "הסססס" הזה לא מופיע כל הזמן שלוחצים על דוושת הגז, אבל ברוב הלחיצות כן מופיע. הוא מוגזם ברמות כאלה שרק המוזיקה בוולום של סביבות 40 מצליחה "להשתיק" אותו, זה ממש בלתי נסבל. שלשום בדקתי אצל מישהו עם מאזדה 2 משנתון זהה וכמובן שאין לו את זה.

פורסם (נערך)
תקליטי את הרעש ותשמיעי לנו.

הקלטתי.

שומעים אותו ממש מהתחלה עד ל-00:06, אחר כך בין 00:22-00:30, ואחר כך יש עוד פעמיים, לא קשה לזהות.

היום גם שמתי לב שתפוקת הקור של המזגן ירדה משמעותית (לא יודעת האם כתוצאה מהתקלה או כתוצאה מכל הפעולות שהם עשו עם המזגן עד כה בניסיון לפתור את התקלה). נורא נמאס לי, כתבתי תלונה לשירות היבואן, נראה מה יהיה.

עריכה אחרונה על ידי Maureen
פורסם

קצת קשה לקבוע מהקלטה אבל לי זה יותר נשמע רעש שריקה של המדחס ולא רעש פנאומטי של הקרר במערכת.

האם נבדק או הוחלף המדחס או המיסב שלו? האם נבדק כמות השמן המערכת? האם נבדק תושבת המדחס? האם נבדק אטימות ובידוד של קיר האש?

פורסם
האם נבדק או הוחלף המדחס או המיסב שלו? האם נבדק כמות השמן המערכת? האם נבדק תושבת המדחס? האם נבדק אטימות ובידוד של קיר האש?

האמת אין לי מושג, אבל נראה לי שחוץ מהחלפת שסתום התפשטות הם רק פעמיים הורידו ומילאו את כל הגז מחדש. עכשיו הם מבקשים להביא את הרכב ל"שטיפת מדחס", מה זה אומר? אני דרשתי להסביר איך זה יעזור והוא אמר לי שזה לא יעזור (!) ושוב התחיל להגיד לי ש"ככה זה בכל הרכבים" שזה בפירוש שטויות. אני ממש לא יודעת איך להמשיך, הרעש הזה משגע אותי ועכשיו גם המזגן לא מקרר כמו שצריך, שאני לא יודעת האם זה מהתקלה או מכל המניפולציות עם המזגן שהם עשו.

• תוכן חדש...