Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנה הראשונה עם הפונטו חלפה מהר, ו-11,000 ק"מ עברו (עוד יותר מהר). הזדמנות טובה לסיכום קצר.

קודם כל למי שלא מכיר (אם יש פה כאלה...) מדובר באבארת המבוססת על פונטו איוו, גרסת אסהאסה. הפונטו להבדיל מה-500 לא ניחנה בעשרות גרסאות, בשנת חייה האחרונה נמכרה בארץ גרסא יחידה - סופרספורט, עם מנוע 1.4 טורבו המכוון להוציא 180 כ"ס ו-27.5 קג"מ. גרסת האסהאסה שדרגה לה במסגרת קיט יצרן את המתלים (קוני FSD) ג'אנטים ("18 ) ודיסקים מוגדלים בהתאמה, וזרימת האוויר (פילטר פתוח, אגזוז).

הרכישה התבצעה לאחר התלבטות די ממושכת, בין שתי אפשרויות - החלפת הפיאט בראבו ברכב משפחתי בעל ביצועים, או בחירת ספורטיבית קטנה והשארת הבראבו לתקופה נוספת. בסופו של דבר ההחלטה ללכת על ספורטיבית קטנה נבעה מהעדפה אישית למכוניות קטנות, ומהעובדה שלא התחברתי עד הסוף לאף אופציה משפחתית (פוקוס ST היתה מועמדת מובילה ומרשימה אבל לא מרגשת, ג'ולייטה תלתן לא הציעה גרסא ידנית, גולף GTI ידנית נראתה כמו משהו שצ'מפיון מוכנים להביא רק בימים אי-זוגיים שנופלים על רביעי). האמת שלא הספקתי לנסות הרבה קטנות - נהגתי במיטו תלתן, בקליאו (נסיעה מביכה כמיטב מסורת קרסו) ובפונטו. סיבוב אחד על הפונטו בעלת הקיט של חבר הספיקה כדי לשכנע שזה הכיוון שלי - כל התחושות הנכונות היו שם, מהצליל דרך המראה ועד התנהגות הרכב עצמו. כאשר מלאי הפונטואים האחרון ירד ל-2 בלבד, הובהר כי לא יגיעו יותר, וסמל"ת הציעו מבצע חצי מחיר על הקיט - הפסקתי לחפש וסגרתי הזמנה.

למי שתוהה, איפה נכנס פה כל העניין של שרות סמל"ת, הצ'ופרים, הטיולים וכו'... כן, זה בהחלט משפיע. זה לא השיקול העיקרי, אבל בסיטואציה שבה משווים בין מכוניות מהנות - וההנאה כשלעצמה אינה עניין מדיד בדיוק - אני מאמין שגם אילו הייתי מגלה עוד קטנה מהנה, צרפתית או אחרת, היא היתה מתקשה להציע חווית בעלות מתחרה לזו שאבארת ישראל מציעה. בסופו של דבר, גם הקליאו, פיג'ו ושאר חברותיהן אינן פרארי בתוך ביצת הפתעה - עוד שניה מ-0-100 או פחות, הגה קצת יותר מתקשר או פחות, לא ראיתי או קראתי על מכונית בסגמנט שמשאירה את כל המתחרות מאחור. בסוף זה עניין של טעם אישי.

ובכן, הדבר החשוב הוא שלאורך תקופת הבעלות עד כה, הפונטו לגמרי מצדיקה את הרכישה ומספקת את הסחורה ממש כפי שאותה נסיעת מבחן רמזה. הרכב מבצע יפה, מהר מאוד התחברתי אליו ולמרות שהייתי שמח להיגוי "כמו פעם" בסה"כ החבילה הכוללת - שילדה, מתלים והגה - מספקת משוב ויכולת שליטה גבוהה, כזו שהופכת את ההתנהגות לצפויה גם בקרבת המגבלות.

החוויה החושית בפונטו כמעט מושלמת, לפחות בסגמנט הזה של "עד 200K". צליל מנוע עמוק, נעים, רועם כשצריך אבל אף פעם לא מוגזם או מטריד. בולמי ה-FSD, מעבר להיותם פתרון טכני מצוין לשיפור אחיזת הרכב, משמיעים גם הם נשיפות קלות כשהם מתקשחים. הטורבו שורק לעצמו שיר לכת נעים, קצת בקפיירים כשצריך, בקיצור חגיגה קטנה. העיצוב מוצלח פלוס, לדעתי. עיצוב הפנים נעים, ללא אלמנטים מיותרים שמפריעים להתרכז במה שחשוב - הכביש. מבחוץ, הקווים של הפונטו (רכב נאה כשלעצמו) עברו שינויים מינוריים אבל מורגשים, וביחד עם הצבע הייחודי (כן, אני יודע, אפור זה עניין של טעם) המראה המתקבל בהחלט נדיר. מקץ שנה אני עדיין נהנה להסתכל על הרכב הזה שניות ארוכות אחרי שהחניתי ויצאתי ממנו, ולמרות היותו קטן יחסית ואפור - הוא בולט ברחוב לא פחות מה-R8 האדומה שחונה לרוב בקרבת מקום.

חווית הבעלות לא מאכזבת. בין ארועים רשמיים, חצי-רשמיים וסתם "טיולי חבר'ה", עם אבארת אתה אף פעם לא לבד... תמיד יש עם מי לעשות סיבוב, בנ"ה או רחוק יותר. מתנות לחגים וליום הולדת, ושרות VIP במוסך. היו על זה שרשורים לא מעטים, אין מה להרחיב. בהחלט כיף ותורם להרגשה הטובה.

הכל מושלם? לא דווקא, שום דבר לא מושלם. תקלה אחת מציקה היתה, בערך לאחר חצי שנה, שהשביתה את ה-ABS והמערכות הנלוות (ESP וכו'). הרכב בילה כ-10 ימים במוסך, בהמתנה להנחיות מאיטליה ובהמשך פירוק, החלפה חלקית והרכבה של חיישני ה-ABS. ובכל זאת, השרות היה טוב, הרכב נאסף והוחזר לביתי, צמיגים שקיבלו פלטה כתוצאה מבלימה נטולת ABS הוחלפו, רכב חלופי הוצע לאורך כל זמן הטיפול (אבל ויתרתי ונסעתי בבראבו) והתקלה לא חזרה.

מעבר לזה, יש לי מעת לעת חרטות לגבי הג'נטים הלבנים, שהם מאוד HIGH MAINTENANCE. כל לכלוך נראה מרחוק, כל שריטה קטנה בולטת ומעבר לזה הצבע מאוד רגיש לשפשופי מדרכות. לפני כחודש צבעתי מחדש את כל הג'נטים.

בשורה התחתונה, שביעות הרצון שלי מהפונטו הזו גבוהה מאוד. אם בתחילה חשבתי שהיא תשמש בעיקר לסופ"שים וטיולים והבראבו תשמש אותי ביום יום, מהר מאוד האבארת הפכה לרכב יומיומי והבראבו משמשת בעיקר לנסיעות מרובות-ילדים, אם כי אני מקפיד לנסוע בה לפחות פעם בשבוע כדי שלא "תתיבש". הפונטו נוחה מספיק לרוב הנסיעות, גם המנהלתיות, וזה מסוג הרכבים שגם בדרך לעבודה יכול להסב הנאה - מספיק סיבוב אחד פנוי קצת בירידה לאיילון, או מרווח האצה קטן שנפתח שמאפשר לשמוע את המנוע על הבוקר, כדי להגיע למשרד עם חיוך.

כפי שהסברתי לאחד מעמיתי במהלך פגישה בה הוא היה עצבני מדי ושאל איך אני כל כך רגוע - "תנהג ברכב יותר עצבני, תגיע לעבודה יותר רגוע".

mca-150428-539.jpg

10658563_10152824352534683_6453565964359136825_o.jpg

10860870_1081800415178738_5943877943669478209_o.jpg

11159932_855932397813473_7190928554121245043_o.jpg

11698852_1196281757063936_3338355479584255189_o.jpg

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערן,

תודה רבה על הסקירה ושיתוף המחשבות. מכתיבתך ניכר שאתה נהנה מאוד מהרכב ואני בטוח שיש ממה ליהנות.

להבדיל מה-500 הפונטו מועצבת מדהים בעיניי. גם הצבע והג'אנטים הלבנים מאוד מחמיאים לרכב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אגב יצויין כי גם את ה-500 שקלתי, והבחירה בפונטו היתה בסופו של דבר בגלל היותה a rarity among rarities. כלומר, יש לה כמה יתרונות פונקציונליים (וגם כמה חסרונות) לעומת ה-500, אבל אני מכיר את עצמי מספיק בשביל להודות שהיותה אחת מ-15 על הכביש, ואחת מ-7 אסהאסה, והיחידה מהן בצבע הזה, זה מה שעושה לי את זה יותר מכל פריט אבזור או יכולת דינמית כזו או אחרת.

בדיעבד - הבחירה נכונה עוד יותר לאור זה שהפונטו הפכה רכב יומיומי, כולל הסעת ילדים לעתים (לא כולל התינוקת, שבשבילה כבר צריך את הבראבו). לא בטוח שב-500 היינו מסתדרים באותו אופן. אני נכנס ל-500 ומוצא בה תנוחת נהיגה סבירה ללא בעיה, אבל לא יכול להתרווח בה באותו אופן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

סקירה מרשימה. הרכב נראה מעולה!

ממליץ לך להחליף את התמונות בכאלה שלא מכילות את מספר לוחית הרישוי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אגב למיטב ידיעתי, יש פונטו אחת נדירה ממשפחת היבואן שעומדת למכירה (אם טרם נמכרה). עומר באולם המכירות אמור לדעת מה הסטטוס. מאובזרת עד הגג (כולל הגג ...) ומומלצת ביותר.

פורסם

הפונטו הכי יפה שיש, שהיא גם זו שאני מוצא עצמי מצלם יותר מהשאר...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא מתרגש יותר מדי מפרסום מספר. הפונטו לא מבוקשת מדי בשטחי הרשות, ותמונות שלה עם המספר כבר הופיעו במספיק פורומים רבי תפוצה (בכלל זה מגזין אוטו והאינסטוש של אבארת ישראל).

אגב, תוך כדי שיחה אושרר לי שאכן פונטו כזו עומדת למכירה, בתמונות.

20150719034821.jpg

20150719034822.jpg

20150719034834.jpg

פורסם

הצבע מאוד מחמיא לרכב!

בכל התמונות זה אותו הרכב?, (אם כן,אני הוזה או שמאחור יש 222 באמצע ומקדימה 232? :lol:)

• תוכן חדש...