Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מצורפת בדיקה שביצעתי היום לקיה סול 2012 פרטית יד 1 עם 41 אלף ק"מ.

במהלך הבדיקה התברר לי (מה שלא נאמר לי קודם) שהרכב קיבל ממכה ממשאית זבל אחרי

שהיה כמה חודשים על הכביש ובעקבות כך הוחלפו שתי דלתות בצד ימין (הבנתי כי ברכב חדש כאשר

יש פגיעה בדלת מחליפים ולא מתקנים).

הבחור הציג לי את דו"ח השמאי המלא של התאונה ושם מפורט התיקון ואף מצויינת ירידת ערך של 3% בעקבות התיקון.

הבדיקה של הרכב נקייה לגמרי מלבד הנושא הזה של החלפת הדלתות, הבוחן ציין כי אין פגיעה בקורות או בשילדה.

המחירון של הרכב הוא 74 אלף (75 לאחר שקלול) והוא מוכן לרדת ל-70 ולא פחות.

אני בדילמה מכיוון שהייתי בטוח שהרכב נקי, השאלה שלי האם נושא הדלתות הוא משמעותי או שזה לא נורא ולא מבטא ירידת ערך משמעותית.

אשמח לקבל חוות דעת לגבי אטרקטיביות הקניה.

תודה!

בדיקה לקיה.jpg

פורסם

אשמח לדעת גם האם בהכרח כאשר מופיע בסעיף שלדה ומרכב : ליקויים בעלי משמעות נמוכה, זה מבטא ירידת ערך או שזה תלוי בסוג הפגיעה.

תודה.

פורסם

משמעות נמוכה - הכוונה שאין פגיעת שלדה.

לגבי ירידת ערך - בטוח שיש ירידה מסויימת, עוד יותר בטוח שהבעלים של הרכב קיבל מחברת הביטוח את ירידת הערך. הייתי מתעקש להוריד עוד במחיר.

פורסם

אני אישית הייתי מדלג,רכב די חדש וכבר הוחלפו 2 דלתות די מבאס.

מה גם שהמידע הזה הוסתר ולא היה גלוי בפניך לפני הבדיקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע מה איתך.

כשחפשתי רכב לאחרונה לא הייתי סובלני לשום שקר. גם אם הוא "לא קשור לטיב הרכב".

לך תדע מה הוא עוד מסתיר.

פורסם

אם היה מדובר ברכב ישן יותר הייתי אומר לך להתחדש.

בגלל שמדובר בן רכב בן שנתיים-שלוש ועוד אחד כזה שנמכר ללא מעט לקוחות פרטיים - אני בטוח שתמצא רכב עם נתונים דומים וללא מכה מבאסת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תנזוף בו ראשית על ההסתרת מידע, אני בספק שלא שאלת "הרכב עבר תאונות?" והוא במצח נחושה אמר לך שלא.

דבר שני, אתה לא כזה רחוק ממהמחירון ואני בספק שלא תוכל למצוא אקזמפלרים דומים, במידה ואינך מרגיש איתו בטוח, שחרר אותו.

קח בחשבון שאת הירידת ערך שהוא סופג אתה גם תספוג, לכן תקזז.

Seat Mii 3Doors

פורסם

גם הרכב השמור ביותר, נמכר היום ב-10% מתחת למחירון, גם אם אתה מוכר לטרייד אין וקונה רכב חדש לגמרי.

מכיוון שזה לא המצב כאן, ואתה מדבר על רכב שעבר ק"מ שהוא קצת פחות מהממוצע אבל עבר החלפות והצבע עליו לא מקורי - אין סיבה באמת לשלם את הסכום הנ"ל.

65K נשמע לי יותר הגיוני במקרה הזה.

פורסם

תודה רבה על התגובות,

בנושא אחר לגמרי, אשמח לדעת מה דעתכם על קניית רכב מליסינג עם ק"מ נמוך? במקרה כזה החברות פשוט לא מוכנות להוריד את כל האחוזים שקבועים במחירון ומורידות 6-7%, האם זה עדיין אטרקטיבי בהנחה והרכב שמור ומטופל ?

פורסם

עם התמקחות קלה אפשר להוריד 10-12%. במידה והק"מ מאוד נמוך והרכב מטופל, זה שווה את זה.

קח בחשבון שבד"כ מדובר בדגמים הפחות מאובזרים.

• תוכן חדש...