Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלקסווגן ג'טה 2010 אוטמט 102 כ"ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי.

וכל יום שעובר אני למד יותר.

כמה השוק השתנה בשנים האחרונות וכמה קשה לעקוב.

היום הלכתי בידיעה לרכוש מזדה 3 2010(כמעט נשברתי והלכתי עם העדר :) ) אבל שוב לא הגעתי להחלטה ונסוגתי.

למראה פולקסווגן ג'טה 2010 עם ק"מ נמוך 45,000 102 כ"ס

רציתי לדעת האם הרכב מומלץ כאן בפורום ?

מהם המחלות שלו ואיזה גיר בדיוק יש ברכב הזה ?

אני עשיתי נסיעת מבחן והרגשתי רעידות קלות בתחילת הנסיעה.

אני יודע שיש כמה דגמים לג'טה

מדובר בדגם של הליסינג

אודה לתשובתכם

פורסם

הרעידות שהרגשת כנראה בגלל שיש בעיה,שמצריכה החלפת סט מצמדים/בדיקה מעמיקה יותר שאין בעיה קריטית יותר בגיר.

מדובר בגיר DSG עם 6 או 7 הילוכים,טיפולים יקרים בחברה.

אם אתה הולך על זה וקונה,לבדוק היטב היסטוריה ואם אי כזו ברח כמו מאש והעדף לטפל במוסך מתמחה ברכב כמו רון שיהיה לא פחות מקצועי וזול בהרבה ממורשי היבואן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היי

הרכב נראה ומרגיש כמו חדש 46,000 ק"מ

וכמובן שיש לו היסטוריית טיפולים במוסך מורשה.

יש לו גם בדיקת רכב טובה על הנייר.

רק עובדה שלא דיווחו על בעיה בגיר (או תופעה ידועה ואני סתם מגזים)

שורה תחתונה בהשוואה לקיה פורטה, יונדאי I30

האם היית ממליץ על הרכב הזה יותר ?

ובכלל האם הייתם ממליצים על הרכב הזה בתור משפחתי ?

פורסם

אם מדובר בגמגום שגורם ליציאה לא חלקה מהמקום אז מדובר בהתנהגות סטנדרטית של הגיר DSG עם 7 מהירויות שיש ברכב הזה.

אם הרגשת רעידות וגם מישהו שנסע איתך באוטו הרגיש אז צריך לבדוק את המצמדים שהיו אמורים להיות מוחלפים בתיבת הילוכים כזאת משנת יצור שאתה מדבר עליה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

נהגתי על רכב זהה של חבר וגם הרגשתי את הרעידות בתחילת הנסיעה,ברוורס יש רעידות חזקות יותר.

אבל חברי הפורום הסבירו לי שזה תקין ואני כמובן הזדעזעתי כי אני רגיל לנסיעה חלקה בכל מצב מהקיה שלי ולא לגיר ששובר לך חוליות בעמוד השדרה בתחילת נסיעה. עם זאת הרעידות יפסיקו ככל שתתרגל לרכב ותדע איך לצאת מהמקום בצורה של תגרום לרכב לרעוד.

אם נסתכל מהצד ללא קשר לגיר זה רכב מעולה,אני אהבתי אותו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא רואה היגיון ברכישת הג'טה,

היא מיוצרת במקסיקו וכזכור לי בסקרי אמינות בארה"ב היא לא יצאה מכונית אמינה במיוחד.

בנוסף, מנוע 1.6 מיושן, חלש ולא חסכוני בכלל, הקוריאניות וחלק מהיפניות מאותן שנים מציעות מנועים חזקים יותר, אמינים מאוד ואף חסכוניים יותר.

גם קמצנות באבזור זה דבר שמאפיין את הג'טה.

רכב בן 4, אמנם ק"מ נמוך, אבל עם DSG, וללא אחריות, אני הייתי מתרחק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היה לי רכב כזה, פרטי, כשנתיים וחצי. למעט מצמדים שהוחלפו לא היתה כל בעיה אחרת . טיפולים לא יותר יקרים מרכבים קוריאנים המטופלים במוסכים מורשים. לפני הג'טה היתה ברשותי הונדה 2008 עם מנוע 1.8 140 כ"ס. השילוב של מנוע הג'טה עם תיבת שבעת ההילוכים טוב בהרבה. עם שתיהן עליתי פעמיים בשבוע לירושליים. היבואן האריך את משך האחריות על הגיר ל 5 שנים או 150000 ק"מ. הרכב יושב על הכביש, היגוי שלא תקבל בשום קוראנית ויפנית. אני הייתי בוחר בג'טה ודואג להחליף למצמדים משופרים בחברה.

המנוע אכן מיושן אך מספק ודי חסכוני. אצלי בנסיעה משולבת 1/12 ובחוץ 1/14 עד 1/15. עוד דוגמה - בשנה האחרונה אבא שלי נסע עם קיה פורטה חדשה שקיבל מהחברה. לפני כחודש החלפתי לו לג'טה 2010 עם 260000 ק"מ שהתפנתה בחברה. הוא מבסוט עד הגג. מעדיף אותה על הפורטה החדשה שהיתה לו.

פורסם

טוב שלא הגזמת! ג'טה שחוטה על פני פורטה מהניילון :shock:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ללא כל הגזמה. גם אני אחרי ומיים עם פורטה חדשה הבנתי אותו. מזל שאצלי זה היה רכב חלופי לתקופה קצרה. יש אנשים שמוכנים שמעדיפים רכב, גם עם הרבה ק"מ על פני פחון. 260k ונוסע טוב יותר. אבל אנשים מעדיפים קוראנית חדשה. ציינתי מצב אצלנו. מכבד כל אחד והבחירה שלו.

פורסם
היה לי רכב כזה, פרטי, כשנתיים וחצי. למעט מצמדים שהוחלפו לא היתה כל בעיה אחרת . טיפולים לא יותר יקרים מרכבים קוריאנים המטופלים במוסכים מורשים. לפני הג'טה היתה ברשותי הונדה 2008 עם מנוע 1.8 140 כ"ס. השילוב של מנוע הג'טה עם תיבת שבעת ההילוכים טוב בהרבה. עם שתיהן עליתי פעמיים בשבוע לירושליים. היבואן האריך את משך האחריות על הגיר ל 5 שנים או 150000 ק"מ. הרכב יושב על הכביש, היגוי שלא תקבל בשום קוראנית ויפנית. אני הייתי בוחר בג'טה ודואג להחליף למצמדים משופרים בחברה.

המנוע אכן מיושן אך מספק ודי חסכוני. אצלי בנסיעה משולבת 1/12 ובחוץ 1/14 עד 1/15. עוד דוגמה - בשנה האחרונה אבא שלי נסע עם קיה פורטה חדשה שקיבל מהחברה. לפני כחודש החלפתי לו לג'טה 2010 עם 260000 ק"מ שהתפנתה בחברה. הוא מבסוט עד הגג. מעדיף אותה על הפורטה החדשה שהיתה לו.

כשאני קורא את השירה שלך בגין רכב בינוני, לא מאובזר, ואם אמינות רופפת, אני שמח להשתייך לעדר אחר.

פורסם

מבחינת הגיר, יש אחריות מורחבת של היצרן עד 5 שנים או 150 אלף ק"מ- מה שבא קודם.

יתכן שצריך לעשות עדכון תוכנה או החלפת מצמדים.

צריך לקחת זאת בחשבון, כי אם יש רק עוד שנה אחריות- זה לזה מחיר כלכלי לא מבוטל.

לגבי המנוע, אכן זה מנוע מיושן.

אם כבר ג'טה- שווה לבדוק את הגרסאות של 1.2 טי.אס.איי. או 1.4 טי.אס.איי- מדובר ברכבים מתקדמים יותר, מנועים חסכוניים יותר.

לא צריך להתרגש מתגובתו של בורשט כאן למעלה- הוא פוסל כל רכב שאינו רנו. זה ממש סוג של הפרעה.

צריך לדעתי לבדוק לגופו של ענין.

פורסם
מבחינת הגיר, יש אחריות מורחבת של היצרן עד 5 שנים או 150 אלף ק"מ- מה שבא קודם.

יתכן שצריך לעשות עדכון תוכנה או החלפת מצמדים.

צריך לקחת זאת בחשבון, כי אם יש רק עוד שנה אחריות- זה לזה מחיר כלכלי לא מבוטל.

לגבי המנוע, אכן זה מנוע מיושן.

אם כבר ג'טה- שווה לבדוק את הגרסאות של 1.2 טי.אס.איי. או 1.4 טי.אס.איי- מדובר ברכבים מתקדמים יותר, מנועים חסכוניים יותר.

לא צריך להתרגש מתגובתו של בורשט כאן למעלה- הוא פוסל כל רכב שאינו רנו. זה ממש סוג של הפרעה.

צריך לדעתי לבדוק לגופו של ענין.

לנוכח העובדה שאתה לא תוקף אותי פעם ראשונה,

אני מציע לך להציץ בהיסטוריה שלי. תגלה שהמלצתי על יצרנים רבים ומגוונים מלבד רנו,

תווכח לדעת שאתה טועה ובגדול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל דעה כאן אני מקבל ושוקל.

אין צורך לריב :)

אין ספק שהיום בבוקר אני יותר חכם ובעל ניסיון לקריאת תגובתכם.

נסיעת המבחן הוכיחה לי שוב את ההבדל הגדול בין קוריאניות יפניות לאירופאיות.

השאלה היא מדוע הסוכן לא עדכן שיש אחריות ל5 שנים ?

ויכול להיות שהאחריות אינה תקפה לרכבים שהיו בליסינג ?

אמנם הרכב לא מאובזר כראוי אבל אין כל הבדל בנו לטויטה עם מחיר גבוה בהרבה.

פורסם

אמורה:

אני לא מבין מדוע אתה לא מחפש רכבים בשוק הפרטי? לא הכי ממומלץ לחפש מכוניות "רגישות" (לדוגמא TSI / DSG ) במגרשים.

לגיסתי הייתה גולף + 1.6 DSG7 (סט של מנוע וגיר זהים לזה שבג'טה המדוברת) ונהגתי עליה לא מעט, למרות המנוע היחסית חלש הרכב הרגיש זריז ולא הייתה תחושה של חוסר בכוח דווקא בגלל תיבת ההילוכים. לאחר כשלוש שנים היא החליפה אותו בסביבות ה 100 אלף ק"מ ללא שום תקלה.

חפש גם אוקטביה מקבילה 2009-1010 עם מנוע 1.6 MPI זהה אך עם גיר אוטומטי טיפטרוניק 6 הילוכים

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...