Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

אני די חדש בנושא הזה ובכלל בתחום המשפטי אז לעיניין עצמו ואנסה לתת כמה שיותר פרטים ,

בשעות הצהרים אני יוצא מהבית נוסע כ5 דקות מגיע לצומת מרכזית בעפולה הבנויה משתי נתיבים מלפניי יש שתי רכבים ושנינו מציליחם ל"היכנס" ברזור הירוק מצד ימין השתלבה משאית לתוך הכביש , המכונית הראשונה מסוג הונדה (נהגת) בלמה בלימת פתע וכתוצאה מכך האוטו השני טויוטה (נהג) בלם וניכנס בה ואני שבוודאות שמרתי מרחק גם בלמתי בלימת פתע וניכנסתי בטויוטה , ההונדה לקחה פרטים מהטויוטה, הטויוטה ואני (פיאט פונטו) החלפנו בנינו פרטים,

ביטוחים -

הונדה (מקיף)

טויוטה (מקיף)

פונטו ( חובה + צג ג' , השתתפות עצמאית בסך 1500 שקל)

נזקים (מבחינה וויזואלי) -

טויוטה ניכנסה בהונדה - שיפשוף וסדקים מיזערים בטמבון , פרונט הטויוטה לא ניזוק בכלל.

פונטו ניכנס בטויוטה - נוצר בליטה קטנה בטמבון של הטויוטה ואני הפונטו התעקם לי המכסה מנוע רק בהתחלה שלו וקצת ניכנס לי לוחית הרישוי .

תמונות (פונטו ) -

ישר שכולנו התפזרנו לבתים (כעבור שעתיים של דיבורים והמתנות ) דיברתי עם הסוכן ביטוח שלי ואמר לי שנדבר ברביעי בבוקר (אחרי החג)

אז קיבלתי טלפון מהבחור שניכנסתי בו הטויוטה ואמר לי בשבילך תברר כמה יעלה לתקן את הטמבון וכך בעצם תמנע מהשתתפות עצמאית שלך (1500 שקל) ואמרתי לו חכה ליום רביעי לסוכן ביטוח שלי.

אז לשאלתי מה אתם אומרים לעשות להפעיל את הביטוח שלי וכך לשלם 1500 שקל או לחפש פתרון עצמאי ואולי לחסוך עלויות ?

יכול ליהיות שאני אוכל לתבוע את הביטוח שלו עקב שהוא לא שמר מרחק מהרכב הראשון וכך בעצם טווח הבלימה שלי קטן ואני בעצם לא אשם ושהוא יכסה לי את עלות הפחחות וכניראה שהתא מילוי של המיי הרדיאטור ניפגעו כי נוצרה נזילה כניראה.

חג שמח והמון תודה !

אשמח לתשובות מפורטות ככל שניתן !

פורסם

ניראה שאני מכיר את הצומת. אם זה 5 דקות מהבית אתה גם אמור להכיר אותה :)

אני מאמין לפי התיאור שהתאונה כתוצאה מאי שמירת מרחק. כל הזמן משאיות בצומת הזאת משתלבות מימני לשמאלי ןלכן יש לקחת את זה בחשבון ולהזהר יותר. כאשר שומרים מרחק וערניים לא נכנסים ברכב גם אם הוא בולם בלימת פתאומית.

אתה אומר שהוא ישלם לך על הפחחות כי רכב שנסע לפניו בלם והוא נכנס בו? הוא יכול להגיד שהוא בלם בזמן ואתה הדפת אותו על הרכב שהיה לפניו ואז תיאלץ לשלם גם לו וגם לגברת עם ההונדה.

גש עם בחור של הטויוטה לפחח וקבל הצעת מחיר. אם זה עד השתתפות עצמית שלך או חורג אותה במאט - אני חושב שכדאי לתקן בצורה כזאת. זה כמובן בתנאי שלא תקבל תביעה מצד הביטוח של ההונדה והטיוטה, כלומר כדאי להמתין וליראות לאן העינינים מתפתחים.

זאת דעתי בלתי מקצועית וסוביקטיבית שאינה מהווה יעוץ מכל סוג שהוא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני שמרתי מרחק בוודאות (עד כמה שאפשר ) וההונדה בכלל לא החליפה איתי פרטים ולהיפך וההיגיון אומר שהבחור האמצעי אשם לא ? הרי הוא קיצר לי את טווח הבלימה ?

בסופו של עיניין אני יצאתי בנזק הכי גדול ולשני הרכבים נזקים מיזערייים ביותר.

והמהירות הייתה איטית ביותר שאין מצב בחיים מבחינה הגיונית ופיזיקלית שאני הצלחתי לדחוף את הטויוטה שהיא תיכנס בהונדה שמראש הוא כבר ניכנס בה לפני שאני ניכנסתי בו וישר ההונדה נסעה לכיוון השוליים וכך גם אנחנו.

אני יודע שעם היגיון אי אפשר להגיע להסכמות אבל אני שמרתי מרחק רציונלי , מה עוד ביכולתי לעשות ?

לסיכומו של עיניין אני אגש לסוכן על הבוקר ברביעי וניראה מה עושים בכל אופן , את האוטו שלי כבר לשים בפחחות נכון ? הרי אם במידה ואקבל את כפסי הביטוח ממנו זה לא עינייין מיידי ?

נ.ב.

לגבי הצומת מדובר על הצומת מתחת לגשר החדש לכיוון הקאנטרי/מתחם.

פורסם
אני שמרתי מרחק בוודאות (עד כמה שאפשר ) וההונדה בכלל לא החליפה איתי פרטים ולהיפך וההיגיון אומר שהבחור האמצעי אשם לא ? הרי הוא קיצר לי את טווח הבלימה ?

בסופו של עיניין אני יצאתי בנזק הכי גדול ולשני הרכבים נזקים מיזערייים ביותר.

והמהירות הייתה איטית ביותר שאין מצב בחיים מבחינה הגיונית ופיזיקלית שאני הצלחתי לדחוף את הטויוטה שהיא תיכנס בהונדה שמראש הוא כבר ניכנס בה לפני שאני ניכנסתי בו וישר ההונדה נסעה לכיוון השוליים וכך גם אנחנו.

לפי הנזק שלך זה ניראה שנכנסת בו די חזק כי במהירות איטית לא נגרם נזק למעט שריטות, הרי נפגעה מערכת קירור ולשני הרכבים שהיו מולך נזקים מזעריים. זה מחזק את התיאוריה שהדפת אותו (בין אם זה היה בפועל או לא, נהג טויוטה יכול להשתמש בזה כי בתאונת שרשרת לרוב האחרון שנכנס אוכל אותה - לפחות כמה שאני יודע).

אני לא מבין את ההיגיון בו נהג טויוטה יוצא אשם בזה שנכנסת בו: הוא בלם בלימת חירום כי רכב שלפניו עצר. הוא לא שמר מספיק מרחק לכן נכנס ברכב ממול. אבל גם אתה נכנסת בטויוטה, כלומר גם לא שמרת מרחק או לא הגבת בזמן.

כמה שאני מבין מדובר על כביש 65. בהתחלה חשבתי שמדובר על צומת חדשה של כביש 60 איפה משאיות משתלבות. אתה מתכוון לגשר של הולכי רגל? אם כן אני לא מדמיין לעצמי מאיפה המשאית יכלה להשתלב.

על פניו נשמע שהדבר הנכון לעשות זה להתיעץ עם סוכן ביטוח. להבא, כדאי להחליף פרטים עם כל המעורבים בתאונה.

בכל אופן, הכי חשוב שכולם יצאו מזה בריאים.

אגב,

ושנינו מציליחם ל"היכנס" ברזור הירוק

אתה יכול לפרט מה הכוונה שלך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כוונתי ששלושתינו ניכנסו ברמזור הירוק לא היה הפרש זמנים , הכל היה רציף.

עכשיו אם רק הייתי יכול להעלות תמונה הייתי מראה לך מה קרה לי לאוטו

ואיך אתה משווה בכלל פונטו אשכרה פח לשתי מכוניות מסיביות שעובדה שההונדה יצאה בנזקים ממש אבל ממש מיזעריים והטויוטה יצאה עם בליטה קטנה.

איך רכב כזה קטן וקל משקל , יכול לדחוף אוטו משפחתי ועוד לגרום נזק להונדה הראשונה ? ואנחנו מדברים על מהירויות מאוד נמוכות 10-20( גג אבל חנוק 20), אני רק מתאר לעצמי מה היה יכול לקרות אם היינו מדברים על פגיעה במהירות של 40 קמ"ש עם האוטו שלי.

נ.ב.

לטענתי פשוט הבחור האמצעי קיצר לי את טווח הבלימה משום שהוא נסע קרוב אליה וכך בעצם אני ניכנסתי בו ואני שמרתי טווח בלימה כמו שצריך והגבתי הכי מהר לנהג ממוצע .

נדבר עם הסוכן כדי להיכנס לעובי הקורה בנושא זה.

פורסם

תיראה ידידי, אני סך הכל מנסה להבין מה היה שם ומעלה כל מיני השארות (הרי לא הייתי שם ובכל זאת צריך להבין מה בדיוק קרה כדי לעזור לך).

פיאט פונטו אומנם רכב קטן, אבל במהירות מספיק גבוהה הוא יכול להדוף רכב שעוד לא עצר עצירה מוחלטת (לא מדובר על הבדלים של סדרי גודל במשקל אלא כמה מאות קילו בין פונטו לטויוטה). יחד עם זאת על מהירות של 10 קמ"ש אני לא מצפה שהיה לך יותר נזק מאשר שריטות בפגוש. מערכת קירור נמצאת מאחורי הפגוש, פגוש צריך להכנס ממש חזק כדי המכה תגיע למערכת קירור. אלא אם כן לטויוטה היה וו גרירה ואז זה מסביר מהירות נמוכה ונזקים שלך.

אז בכל זאת, כיצד ומאיפה המשאית השתלבה? אולי בלימת פתע לא הייתה מוצדקת? יש פרטים של המשאית?

ועוד משהו: זה הרי שני נתיבים במקום הזה, כולם נסעו בשיירה בנתיב אחד? היה עומס תנועה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למיטב ידיעתי, האשמה היא מתגלגלת ותמיד של הנהג האחרון למעט במקרים ממש ממש יוצאי דופן (אם יש עדים שראו שהשני נכנס בראשון לפני שאתה נכנסת בו- אז אתה אשם רק בנזק לשני בשרשרת ולא לנזק שנגרם לראשון).

בכל מקרה, מה זה השטויות האלה, אתה שמרת מרחק? אם היית שומר מרחק לא היית נכנס באף אחד, זו ההגדרה של שמירת מרחק!

פורסם

מחזק את דבריו של flytomars

אם היית שומר מרחק - לא היית מעורב בתאונה.

לא שמרת מרחק מספק מהרכב לפניך -> לכן אתה אשם בתאונה עם הרכב האמצעי (ואולי גם עם הרכב הראשון).

אין לך את מי לתבוע לגבי נזק.

סביר להניח כי הנזק שתדרש לכסות הוא של הרכב האמצעי, אך יתכן שגם הרכב הראשון "יצטרף לחגיגה" (דרך חברת הביטוח).

הנזק שנגרם לך - לא מעניין אף אחד. הוא באשמתך / באחריותך.

פורסם

אתה יכול לפרט מה הכוונה שלך?

נראה לי שהוא ניסה "להספיק" את הירוק, וכתוצאה מכך לא שמר מרחק (איך שהוא אי שמירת מרחק תמיד באה ביחד עם להספיק משהו), ונכנס ברכב שלפניו, זה הכל.

גם בתוך צומת יש שמירת מרחק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עכשיו הבנתי איזו צומת זאת. הרמזור דולק שם מאוד קצר (במיוחד בסופי שבוע וחגים), לכן אני תמיד מראש נוסע לאט בידיעה שיהיה צריך לעצור. אם פותח השרשור גר 5 דקות מהמקום הזה, אני מצפה שגם הוא ידע את זה. כניראה שהוא ניסה להספיק ומכיוון שהיה אחרון בשיירה אז לחץ. זה גם מסביר מהירות ונזק. המשאית השתלבה מכיוון של סופר מרקט גדול, יש שם נתיב השתלבות.

זה מחזק את ההשארה שלי לאפשרות שהדף את הטויטה. מכיוון שמרחק קצר מאוד ממקום איפה משאית השתלבה, כל זה קרה מאוד מהר ואולי הוא לא שם לב ולא נהג טויוטה.

רק נישאר לו לקוות שאף אחד לא הלך לחדר מיון אחרי זה, כי אחרת זה תאונת שרשרת עם נפגעים.

• ספונסר פורום
פורסם
אהלן ,

אני די חדש בנושא הזה ובכלל בתחום המשפטי אז לעיניין עצמו ואנסה לתת כמה שיותר פרטים ,

בשעות הצהרים אני יוצא מהבית נוסע כ5 דקות מגיע לצומת מרכזית בעפולה הבנויה משתי נתיבים מלפניי יש שתי רכבים ושנינו מציליחם ל"היכנס" ברזור הירוק מצד ימין השתלבה משאית לתוך הכביש , המכונית הראשונה מסוג הונדה (נהגת) בלמה בלימת פתע וכתוצאה מכך האוטו השני טויוטה (נהג) בלם וניכנס בה ואני שבוודאות שמרתי מרחק גם בלמתי בלימת פתע וניכנסתי בטויוטה , ההונדה לקחה פרטים מהטויוטה, הטויוטה ואני (פיאט פונטו) החלפנו בנינו פרטים,

ביטוחים -

הונדה (מקיף)

טויוטה (מקיף)

פונטו ( חובה + צג ג' , השתתפות עצמאית בסך 1500 שקל)

נזקים (מבחינה וויזואלי) -

טויוטה ניכנסה בהונדה - שיפשוף וסדקים מיזערים בטמבון , פרונט הטויוטה לא ניזוק בכלל.

פונטו ניכנס בטויוטה - נוצר בליטה קטנה בטמבון של הטויוטה ואני הפונטו התעקם לי המכסה מנוע רק בהתחלה שלו וקצת ניכנס לי לוחית הרישוי .

תמונות (פונטו ) -

ישר שכולנו התפזרנו לבתים (כעבור שעתיים של דיבורים והמתנות ) דיברתי עם הסוכן ביטוח שלי ואמר לי שנדבר ברביעי בבוקר (אחרי החג)

אז קיבלתי טלפון מהבחור שניכנסתי בו הטויוטה ואמר לי בשבילך תברר כמה יעלה לתקן את הטמבון וכך בעצם תמנע מהשתתפות עצמאית שלך (1500 שקל) ואמרתי לו חכה ליום רביעי לסוכן ביטוח שלי.

אז לשאלתי מה אתם אומרים לעשות להפעיל את הביטוח שלי וכך לשלם 1500 שקל או לחפש פתרון עצמאי ואולי לחסוך עלויות ?

יכול ליהיות שאני אוכל לתבוע את הביטוח שלו עקב שהוא לא שמר מרחק מהרכב הראשון וכך בעצם טווח הבלימה שלי קטן ואני בעצם לא אשם ושהוא יכסה לי את עלות הפחחות וכניראה שהתא מילוי של המיי הרדיאטור ניפגעו כי נוצרה נזילה כניראה.

חג שמח והמון תודה !

אשמח לתשובות מפורטות ככל שניתן !

הויכוחים לא יועיל,אתה תצא אשם פגעת מאחור, הפתרון סע עם הבחור שפגעת בו למוסך נסה לקבל הצעת מחיר פחות מ 1500 שח סגור עינין תחתים את בעל הרכב שהרכב תוקן לשביעות רצונו, גם כך את הנזקים של רכבך תתקן על חשבונך, אם היה לך מקיף הסיפור שונה

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

matanamos - שלא יבלבלו אותך כל אלו שקובעים בפסקנות שאתה אשם.

אם הרכב השני לא שמר מרחק , גם אם אתה שמרת מרחק לא יכלת למנוע את התאונה והרכב השני אשם.

הרכב השני לא בלם אלה נבלם ולכן גם אם שמרת מרחק כחוק לא יכלת לבלום ולמנוע את הנזק.

פורסם
matanamos - שלא יבלבלו אותך כל אלו שקובעים בפסקנות שאתה אשם.

אם הרכב השני לא שמר מרחק , גם אם אתה שמרת מרחק לא יכלת למנוע את התאונה והרכב השני אשם.

הרכב השני לא בלם אלה נבלם ולכן גם אם שמרת מרחק כחוק לא יכלת לבלום ולמנוע את הנזק.

בידיוק , זה גם מה שאני חושב ,

תודה לכולם על התגובות , ניסגר הסיפור , לא הערבנו ביטוחים וסגרנו את זה בנינו !

חג שמח !

פורסם
הויכוחים לא יועיל,אתה תצא אשם פגעת מאחור, הפתרון סע עם הבחור שפגעת בו למוסך נסה לקבל הצעת מחיר פחות מ 1500 שח סגור עינין תחתים את בעל הרכב שהרכב תוקן לשביעות רצונו, גם כך את הנזקים של רכבך תתקן על חשבונך, אם היה לך מקיף הסיפור שונה

אלי, אתה צודק בהחלט.

אבל מה יקרה אם הרכב הראשון (ההונדה) יחליט שהוא תובע את שני הרכבים שנכנסו בו מאחור ומסבך את העלילה ?

• תוכן חדש...