Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שמרבית חברי הפורום באים ממעמד הביניים, מחקר חדש של ד"ר דניאל גוטליב, סמנכ"ל מחקר בביטוח הלאומי מראה שאנחנו עולם הולך ונעלם, קריאה מהנה (או מענה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אופי ההוצאות היום בתוספת המשכורות הנמוכות לא מאפשרות מצב ביניים.

או שאתה על הגל או שאתה בפח.

ומה שמפחיד בכל זה, שלאף אחד זה לא באמת אכפת. מי שיש לו, סוגר את הדלת. מי שאין לו, אין מי שיעזור לו.

פורסם

אני לא שייך למעמד הגבוה.

אני רק רוצה להעיר ש... יש דברים שלא אומרים. אולי, אנשים צריכים לחיות לפי הכיס שלהם, ולא לחגוג עם כסף שאין.

כל התוכניות בערוצים המסחריים מנפחות לאנשים את הראש. אז זוג צעיר יכול להתחיל את חייו בדירת 3 חדרים. לא חייבים ישר דירת 6 חדרים, ולהיחנק עם המשכנתא.

ולא שאני לא נהנה לבזבז את כספי בחנויות מותגים או להוציא כסף על שטויות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ובמאמר המשך למאמר שבקישור, מחקר נוסף מחפש את הצמיחה במשק שכולם במדורי הכלכלה (בארץ ובעולם) כ"כ אוהבים לדבר עלי, מסתבר שהיא אכן קיימת... במאיון העליון בלבד! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשנים 2000-2001 זכיתי לעבוד תחת ד"ר דניאל גוטליב כמנהל ברמה הניהולית, לא המקצועית (אני בא מתחום המחשבים, לא הכלכלה).

ד"ר דניאל גוטליב הוא איש מחקר מוכר ומוערך בנושא מדיניות חברתית ורווחה ובנושא תעסוקה ושכר. לפני שעבר לביטוח הלאומי, עבד בתפקיד בכיר (נדמה לי ששימש כיועץ לנגיד פרנקל) בבנק ישראל.

ניתן לקרוא מחקרים שלו (חלקם בכתיבה משותפת עם אחרים) באתר האינטרנט של בנק ישראל, בדף הפרסומים. יש לבחור "גוטליב דניאל" בשדה "מחבר":

http://www.bankisrael.org.il/publheb/publhslf.php

קריאה מהנה למי שתחום הכלכלה מעניין אותו.

פורסם

קצת קשה לי עם ההגדרות האלו, של מעמדות לפי ניכור והזדהות. זה לא קצת סובייקטיבי מדי? אנשים מסוימים יכולים להרגיש שהם מהמעמד הנמוך כשבעצם הם מהמעמד הבינוני, ואפילו להפך. בנוסף, מוזר לי לראות שהמעמד הבינוני הוא כזה שההכנסה החודשית ליחיד היא פחות מ-5000 שקלים. זה אפילו לא קרוב לשכר הממוצע במשק.

אותו הדבר ב-2008 - עיקר המעמד הגבוה מרוויח 9000 שקל לחודש? מצטער, זה לא מעמד גבוה. זה בפירוש מעמד בינוני. אי אפשר לחיות בסגנון חיים של מעמד גבוה עם כזה סכום חודשי, ובטח שאי אפשר להתעשר. המעמד הגבוה גם הרבה יותר מצומצם מהמעמד הנמוך, ואת זה לא רואים בגרפים.

בנוסף, זה גם ממש לא רק עניין של הכנסה. יש אנשים שמרוויחים 15000 שקל בחודש אבל מוציאים המון על משכנתא והוצאות אחרות, ויש אחרים שמרוויחים פחות אבל למשפחה יש נכסים, נניח.

בקיצור - לא מבין את המחקר. אולי לא קראתי מספיק לעומק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבנת נכון את המחקר.

רוב האוכלוסיה בארץ היא בעצם במעמד הביניים; אנחנו לא חיים במדינות דרום אמריקה בהן ההון מצוי בידי 2% מהאוכלוסיה והשאר רעבים ללחם.

רמת החיים בישראל גבוהה ודומה לזו שמדינות מערב אירופה, ואין שום סיבה שמשפחה שמשתכרת 15,000 ש"ח, וזה השכר הממוצע של שני בני זוג שעובדים, לא תחייה טוב.

הכול עיניין של תכנון התקציב המשפחתי ותו לא.

אותו כנ"ל לגבי העוני - בשבוע שעבר נסעתי לתת לעמותת "פתחון לב" בראשל"צ בגדים משומשים.

בתור לחלוקת מצרכים "לניזקקים במצב קשה" ראיתי אנשים שביד אחת מחזיקים אייפון (!) וביד השנייה קופסת סיגריות אמריקאיות.

אכן, עוני מודל 2011.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני חושב שמרבית חברי הפורום באים ממעמד הביניים [/url]

איזה מעמד ביניים? הרוב פה נוסעים על מכוניות חדשות. :roll:

מי שיכול להרשות לעצמו אוטו חדש, וזה לא משנה כרגע אם זה ליסינג או משהו אחר, הוא לא מעמד ביניים מבחינתי.

פורסם

E.L - אתה צודק. למראית עין יש המון כסף שמסתובב. אבל לי נראה שזה כסף שאנשים מוציאים מחסכונות. חיים על הקצה. וזאת הבעיה.

תכלס, הכל מגוייס, על מנת שאנשים יוציאו את הכסף, וכך "יקדמו את הכלכלה".

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לדעתי זאת פונקצייה נטו של שכר ואינפלציה ,שוחקים לאט לאט את ערך המשכורות עם האינפלציה .

הפגם העיקרי הוא בחישוב השכר ,בגלל שהוא אינו צמוד למדד נשחק מעמד הביניים מה גם זה יוצר מצב של שביתות שגם פוגעות במשק עצמו .

שאר השיקולים הם גם משפיעים אבל לדעתי פחות .

פורסם
ק מוזר לי לראות שהמעמד הבינוני הוא כזה שההכנסה החודשית ליחיד היא פחות מ-5000 שקלים. זה אפילו לא קרוב לשכר הממוצע במשק.

צודק- זה המעמד הנמוך. הייתי שם, ויצאתי ממנו בקושי רב ועם הציפורניים רק לפני חודש.

איזה מעמד ביניים? הרוב פה נוסעים על מכוניות חדשות. :roll:

מי שיכול להרשות לעצמו אוטו חדש, וזה לא משנה כרגע אם זה ליסינג או משהו אחר, הוא לא מעמד ביניים מבחינתי.

תגדיר "חדש". יש "חדש מהסוכנות" שזה החדש בעיניי. ויש "חדיש", שאתה משלם 10K וממשיך לשלם תשלומים 3 שנים, ואז שם שוב 10K על רכב חדיש אחר. או 40K, או מה שתבחרו.

אישית, הרכב הראשון שלי היה שווה 30K, שאני ואבי התחלקנו חצי חצי בעלות שלו. בתור ילד שגר אצל ההורים 15K לא היווה בעייה- קצת לא יוצאים, קצת לא מבזבזים, חוסכים 4-5 משכורות, והופ!...

הכסף שקיבלתי עליו מהביטוח נכנס לחיסכון שלא הניב כמעט כלום (20K נכנס, 20K יצא). כמה שנים אחר כך, שבירת החיסכון, הלוואה וחלוקת ההפרש בכרטיס אשראי הביאו אותי לנבלה שלי, המאזדה (ברוך שפטרנו מעונשה של החולרה הזו). זה גלגל שממשיך, וגם המעמד הנמוך יכול לשרוד אותו (כל זה בהנחה שאתה גר עם בת זוג שעובדת ועוזרת לשלם את השכר דירה והחשבונות. אחרת זה בלתי אפשרי בעליל).

E.L חיים על הקצה. וזאת הבעיה.

כמה שאתה צודק. וכמה שאין ברירה אחרת.:-(

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אז זוג צעיר יכול להתחיל את חייו בדירת 3 חדרים. לא חייבים ישר דירת 6 חדרים, ולהיחנק עם המשכנתא.

או לחיות בדירת 3 חדרים ולהיחנק עם המשכנתא, תלוי איפה הדירה. למרות שהיום אתה יכול לגור בדירת 3 חדרים בחדרה ולהיחנק עם המשכנתא.

הבעיה עם מחירי הדירות היא לא מחסור בדירות. אין כאן אנשים שחיים ברחוב בגלל מחסור בדיור, ואין כאן דירות שעומדות ריקות.

הבעיה היא שהרבה דירות הן "דירות להשקעה". לדעתי, אם המדינה רוצה להפיל את מחירי הדיור (וגם להביא עוד כמה שקלים לקופתה), היא צריכה להתחיל לגבות מס הכנסה ממשכירי דירות. במצב הזה הרבה מאוד מהם לא ירצו להתעסק עם זה, וירוצו לבנק עם המפתחות של הדירה ביד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
היא צריכה להתחיל לגבות מס הכנסה ממשכירי דירות. במצב הזה הרבה מאוד מהם לא ירצו להתעסק עם זה, וירוצו לבנק עם המפתחות של הדירה ביד.

המשפט הזה לא ברור- אני מניח שאתה מתכוון לאדם אשר משכיר את הדירה שבבעלותו לשוכר, ולא לשוכר עצמו.

יש מן ההיגיון בדבריך, אבל תחשוב על זה כך: מה יעשו כל אותם זוגות צעירים שלא יוכלו למצוא דירה להשכרה ושידם אינה משגת לקנות דירה ועוד אחרי ההנחיות החדשות לגבי המשכנתאות? אני בין אותם זוגות צעירים אגב.

הרי אם יהיה מס על השכרה, כמות המשכירים תרד במשהו כמו 50% (!!!) בהערכה גסה. ואז מה שישאר זה רק הבררה שאי אפשר לגור שם (כי אי אפשר למכור את זה...).

אני לא מתיימר להבין מאיפה נובעים מחירי הדירות, ובכנות זה לא ממש מעניין אותי. אבל מדובר בסכומים אסטרונומיים לדעתי(קנייה). רוב האנשים פה בארץ לא יכולים להרשות לעצמם סכומים כאלה גם עם משכנתא, מה שתורם רבות לבנקים בצורה של ריבית על האובר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני דווקא מסכים עם המאמר ועם המסר שהוא מעביר.

אני לא יודע מה איתכם,אבל אני וחבריי שייכים למעמד בינוני גבוה.

אבל התחושה היא שכל חודש נהיה קשה יותר, וכל חודש קשה יותר

לגמור את החודש. פעם עוד יכולנו לחסוך ולאפשר את רמת החיים

הנוכחית שלנו, היום, אין על מה לדבר. וזה נעשה תוך כרסום הולך וגדל

בחסכונות והעודפים משנים קודמות.

נכון, אנחנו לא חיים רע, לכולנו יש רכבים חדשים, או יקרים וכמעט חדשים,

אנחנו נוסעים לחול, יוצאים למסעדות וגרים במקומות דיי טובים, אם כי לא

בצפון תא או מקומות בסגנון, שכבר יותר יקרים למחיה.

ועל זה המחקר מדבר, שהמעמד הבינוני נשחק, והוא רק מרגיש איך המלחציים

סוגרות עליו, ולא איך הוא ממשיך לעלות מעלה.

ואני לא מדבר על המעמד הנמוך שהפך מזמן לאבק. נכון יש כאלה כמו שתארו פה

שבאים עם אייפון וסיגריות אמריקאיות לבקש נדבות, אבל יש רבים אחרים שעובדים

ואין להם כסף לכלום. אני לא יודע כמה מכם הורים, אבל הורה שהילד שלו צריך כסף

לבית ספר או טיפול שיניים או שיעורים פרטיים, ואין לו לתת, אני בטוח שנקרע לו הלב,

והוא מרגיש שכבודו נרמס, בייחוד אם הוא עובד.

ואני מניח שלמעמד בינוני או בינוני נמוך, זה עוד יותר קשה.

אתה לא מוריד ביום את רמת החיים, אלא ממשיך להאבק, עד שאתה קורס

וזה כנראה יהיה הטריגר עליו מדבר כותב המחקר.

פורסם

הכל תלוי איפה מעמד הביניים רוצה להיות מבחינת צריכה והאם זה ריאלי.

כל זמן שרמת ההכנסה מפוזרת באופן כזה שכ 10% עשירים, 10% עניים והיתר מפוזרים ביניהם זה בסדר ויש מעמד ביניים כמו בכל מקום ראחר. השאלה היא אם מעמד הביניים חי לפי מה שהמדינה שלו ברמות המחירים שלה מאפשרת או שיש לו עיניים גדולות.

אני רואה את זה טוב כאן באשקלון. זוגות צעירים קונים דירות חדשות במליון ש"ח ויותר כשליד הדירה שהם קנו עומד בניין ישן וללא מעלית שדירה באותו הגודל עולה כ 650,000 ש"ח אז שלא יבכו שהמשכנתא חונקת אלא על זה שהם מפונקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...