Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז,

מי שלא מסוגל לשלם על מגורים, להחזיק רכב (אחד!), ולצאת פעם בחודש לסרט - הוא בהחלט לא מעמד ביניים. הוא מעמד נמוך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זו בדיוק הנקודה.

לפני כמה שנים, זה היה נחשב למעמד הביניים... אתה יודע, ההוא ז"ל, שכבר מת מזמן, ובכל זאת דוקרים אותו בקבר לראות אם יקרה משהו מעניין.:shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני לא יודע בן כמה אתה, כמה אתה מרוויח או אם אתה גר לבד או לא, אבל אני חושב שאתה עדיין צעיר מאד לפי התגובה שלך.

אדם מן היישוב, לא מסוגל להחזיק דירה במשכורת של מעמד הביניים. במיוחד לא אם הוא מחזיק גם רכב.

אז כן, לצאת פעם בחודש או אפילו חודשיים לקולנוע, זה דיי מותרות. וזה אומר לך מישהו שראה המון סרטים בקולנוע בימי חייו, כי זה הבילוי המועדף עליי.

בכסף של הקולנוע+אוכל שיוצא באותו ערב, אפשר לקנות דברים קצת יותר חשובים, או לפחות לא להגדיל את המינוס.:evil:

לגבי האייפדים, אני לא מדבר בכלל. לא הבנתי מה הנקודה פה.

אז אל תחשוב, כי אתה לא בכיוון.

כדי להיכנס לפרופורציה:

אתה צודק, אני לא גר לבד, אני גר עם אישתי. :)

אני מרוויח מעל הממוצע אבל מחזיק רכב ומשלם לעצמי על הלימודים.

כבר רשמתי פה שהיינו אמורים להיות מעמד ביינים קלאסי, אבל בפועל כבר שנתיים אנחנו רודפים אחרי "חלום הדירה", גם 3 חדרים בבניין בן 30 תספיק, וחיים בצניעות.

עצם העובדה שההתנהלות הכלכלית שלנו נכונה (תקציב חודשי, חיסכון, רישמומים ועוד...) ואנחנו עדיין לא יכולים לקנות דירת 3 חדרים מסכנה בשרון בלי להיחנק עם משכנתא ל30 שנים, מראה על מוות קליני של מעמד הביינים.

תתעוררו, דירה הפכה לסמל סטאטוס.

הרי בעצמך אמרת שאדם עם משכורת של מעמד הביינים לא יכול להחזיק דירה + רכב, זה נשמע הגיוני?

עובדה זו מוכיחה שוב שמעמד הביינים מת ונרקב לו יחד עם המעמד הנמוך.

גם דבר בסיסי ופשוט כמו הליכה לסרט לא אמורה לעלות כמה שהיא עולה היום או לגרום לך לחשוב פעמיים עם לצאת מהבית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אפרופו מחירי הסרט, בטח רובכם מכירים את "מדד מקדונלד", הייתי לפני חצי שנה בפולין, ארוחת מק רויאל עם ציפס וקולה בגודל סטנדרטי, 17 ש"ח.

למה פה זה 32 ש"ח אין לי מושג אבל זה בטח מעצבן! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגרמניה ארוחה במקדונלדס עולה 8-7 אירו (אבל אני לא מתלונן, אפילו בחינם לא הייתי אוכל שם), סרט בקולנוע 11-9 אירו וליטר בנזין 1.59 אירו. :cry:

מזל שאני סטונדט, ארוחה בקמפוס 4-2 אירו, סרט 2 אירו (בד"כ מוקרנים סרטים בני כמה חודשים ורק בימי חמישי-שישי) ותחבורה ציבורית בחינם.

אה, ויש שמועה שהחל מסמסטר חורף 2012 מבטלים לנו את השכר לימוד (מצד שני אנחנו חייבים לקנות ציוד בעלות של כ2500אירו).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לעניות דעתי הבעיה היא לא זו.

אני (ואני חושב עוד רבים אחרים) הייתי מוכן לשאת בנטל המס הכבד, במילואים וכו' אבל רבאק! שתהיה תמורה!

בעשרים שנה האחרונות כל מה שציבורי והמדינה אמורה לתת כשירות לתושביה התדרדר לפי תהום.

מערכת הבריאות הציבורית אולי נגישה אבל רמתה (מבחינת תקנים ועומס במחלקות) גרועה מאד, תנסו להתאשפז בבית חולים פעם ותרגישו מה זה בכל רגע. האנשים שעובדים זהב אבל התנאים שנותנים להם בלתי אפשריים.

החינוך - מה יש עוד לומר ? מה מצפים שאני אעשה עם ילד לפני גיל 3 ? אקח איתי לעבודה ? גן זה כמו עוד משכנתא וזה רק לילד אחד! וגם אחר כך אין ממש מסגרות נרחבות לילדים עד שעות אחה"צ במחיר סביר.

במרבית הערים שאני מכיר בארץ התמורה לארנונה מעפנה, בקושי מחזיקים את מה שיש שלא יתפורר.

אפשר להוסיף לרשימה גם את רמת השירות המתקבל במשרדי הממשלה השונים, ההוצאה לפועל, בתי המשפט, התחבורה הציבורית, הספריות הציבוריות, בתי החולים הפסיכאטריים, מוסדות לקשישים, למפגרים, פנימיות לנוער במצוקה, מעונות לנשים מוכות ונפגעות סחר בנשים... יש הרגשה שדברים שהם לא משהו שעשירים יכולים לקנות לעצמם נהיו בלתי חשובים ולא מתוקצבים כיאות ושכולם יישרפו, איפה המסים שלי הלכו ?

אלי, לא לגמרי מסכים איתך.

בבתי החולים זה מאוד תלוי באיזה בית חולים אתה נמצא ולא בעומס. יש בתי חולים שלא תראה אחות במחלקה אבל תמצא אותן בחדר האחיות ושהחולים יחכו ויש כאלה שאתה יכול להשאיר חולה מרותק למיטה ולהיות בטוח שיקבל את כל צרכיו (מניסיון. בברזילי הייתי 3 שבועות מרותק למיטה בלי יכולת אפילו להסתובב על הצד ולא נזקקתי לשום דבר. הצוות שם פשוט מלאכים)

לגבי חינוך מה שקורה במרכז זה באמת טירוף אבל בפריפריה המחירים שפויים לחלוטין (אצלנו בסביבות ה 1900 ש"ח לגן פרטי טוב מ 7.30 ועד ל 16.00. מי שלחוץ יכול למצוא גם ב 1400 ש"ח).

לגבי ארנונה פה אתה צודק לגבי מרבית הערים אבל הסיבה היא לא תקציבים אלא שחיתות. אם קראת את הכתבה עם הקבלן ששיחד לדבריו את צבי בר אתה מבין למה הקופה ריקהץ

לגבי השירותים הציבוריים שמנית, יש כאלה שנשארו במקום אבל יש כאלה שהשתפרו פלאים. היום התורים במערכת המשפט יותר קצרים, אתה יכול ללכת למשרד הפנים ולהיות בחוץ תוך חצי שעה ועוד הרבה שיפורים שפעם לא היו.

מסכים איתך שיש עוד הרבה מה לשפר אבל לא הכל שחור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לא יודע בן כמה אתה, כמה אתה מרוויח או אם אתה גר לבד או לא, אבל אני חושב שאתה עדיין צעיר מאד לפי התגובה שלך.

אדם מן היישוב, לא מסוגל להחזיק דירה במשכורת של מעמד הביניים. במיוחד לא אם הוא מחזיק גם רכב.

אז כן, לצאת פעם בחודש או אפילו חודשיים לקולנוע, זה דיי מותרות. וזה אומר לך מישהו שראה המון סרטים בקולנוע בימי חייו, כי זה הבילוי המועדף עליי.

בכסף של הקולנוע+אוכל שיוצא באותו ערב, אפשר לקנות דברים קצת יותר חשובים, או לפחות לא להגדיל את המינוס.:evil:

לגבי האייפדים, אני לא מדבר בכלל. לא הבנתי מה הנקודה פה.

אדם מהיישוב בהחלט מסוגל לעשות את זה משכר ממוצע. הכל תלוי באיך אתה מתכנן את ההוצאות שלך.

אם לא תגור במרכז היקר אלה תצא ממנו טיפה דרומה או צפונה הדיור יעלה לך כ 2500 ש"ח לדירת 3 חדרים טובה באיזור טוב. על זה תוסיף עוד כ 700 ש"ח חשמל/מים/ארנונה.

רכב בן 12-13 יעלה לך כ 15K לקנייה ועוד כ 3500 ש"ח בשנה. על זה תוסיף דלק כ 700 ש"ח בחודש.

כלכלה עוד כ 600 ש"ח.

סה"כ פחות מ 4800 ש"ח לקיום בסיסי ותחבורה בסיסית. מעמד הביניים מרויח הרבה יותר מזה כך שנשאר לך מספיק עודף לבלות ולחסוך.

פורסם
אתה מתחיל להצטייר כלא רציני!

אתה מוביל אג'נדה מסוימת עבור מישהוא?

2000 מכשירים זה אומר שחצי פרומיל ממעמד הביניים באו לרכוש מכשיר (וזה רק אם נניח שכל מי שרכש הוא ממעמד הביניים).

3000 מכשירים וכל השאר לא יכלו לקנות כי אזל המלאי.

http://tech.walla.co.il/?w=/4/1819493

וזו רק דוגמא אחת. איפה 240 אלף הרכבים שנמכרו בארץ ב2010 - שיא כל כל הזמנים, מיליון סמארטפונים ועוד ועוד.

האג'נדה שאני מוביל היא : אתם חיים טוב, די לקטר :)

פורסם
אדם מהיישוב בהחלט מסוגל לעשות את זה משכר ממוצע. הכל תלוי באיך אתה מתכנן את ההוצאות שלך.

אם לא תגור במרכז היקר אלה תצא ממנו טיפה דרומה או צפונה הדיור יעלה לך כ 2500 ש"ח לדירת 3 חדרים טובה באיזור טוב. על זה תוסיף עוד כ 700 ש"ח חשמל/מים/ארנונה.

רכב בן 12-13 יעלה לך כ 15K לקנייה ועוד כ 3500 ש"ח בשנה. על זה תוסיף דלק כ 700 ש"ח בחודש.

כלכלה עוד כ 600 ש"ח.

סה"כ פחות מ 4800 ש"ח לקיום בסיסי ותחבורה בסיסית. מעמד הביניים מרויח הרבה יותר מזה כך שנשאר לך מספיק עודף לבלות ולחסוך.

אם אתה תצא מהמרכז טיפה צפונה או דרומה, אתה אולי תשלם פחות שכירות, אבל תשלם יותר על דלק

700 ש"ח דלק? אולי אם גרים קרוב לעבודה ורק בן/בת זוג אחד עובדים

כלכלה 600 ש"ח? מה זה כולל?

מה עם אוכל? גני ילדים? או שלמעמד הביניים אסור להביא ילדים לעולם?

פורסם
איפה 240 אלף הרכבים שנמכרו בארץ ב2010 - שיא כל כל הזמנים...

...האג'נדה שאני מוביל היא : אתם חיים טוב, די לקטר :)

1. שיא של כל הזמנים בגלל התפוצצות במכירות של קבוצה שמעולם לא הייתה קיימת בארץ רק בגלל הסיבה שכאשר למעמד הביניים היה כסף אז הוא לא טרח לקנות את ה"חצאי מכוניות" האלה. אם לא היה שינוי במעמד הביניים אז למה פתאום הוא החליט לרכוש מכוניות כאלה קטנות?

2. חיים טוב? כן בהחלט! הבעיה היא שחיים הרבה פחות טוב מלפני 5 שנים ועל זה הזעקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה לעשות שעם עובדות אי אפשר להתווכח:

רכבים שנמכרו ב 2010 : 216,430

רכבים שנמכרו ב2009 : 172,715

הגידול: 25%

מקור: http://motocar.ifeel.co.il/article/13147.aspx

רכבים שנמכרו בקטיגורית מיני ב2010 : 8000

רכבים שנמכרו בקטיגורית מיני ב2009: 3000

מקור: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-26438,1651-%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%A0%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%91-2.aspx

בקיצור למקרה שאתה לא מבין, הגידול במכירות הוא הרבה יותר ממספר "חצאי המכוניות" שנמכרו.

אז מי לא רציני???

פורסם
אם אתה תצא מהמרכז טיפה צפונה או דרומה, אתה אולי תשלם פחות שכירות, אבל תשלם יותר על דלק

700 ש"ח דלק? אולי אם גרים קרוב לעבודה ורק בן/בת זוג אחד עובדים

כלכלה 600 ש"ח? מה זה כולל?

כל החשבון שלי מתייחס ליחיד ולא למשפחה. משפחה ממעמד הביניים מכניסה כ 15-20 אלף לחודש לפחות.

לגבי נסיעות יותר חסכוני להגיע מאשקלון לראשון בבוקר מאשר מפ"ת לתל אביב למשל בגלל הפקקים. חוץ מזה כשבוחרים מקום מגורים אז מן הסתם מחפשים עבודה באיזור.

אני בהחלט מה שנקרא "מעמד הביניים" ולמרות שאני מגדל שני בנות אני מחזיק 2 רכבים (אחד מהעבודה והשני בבעלות שלנו), נוסע לחו"ל, אוכל במסעדות כמה פעמים בחודש עם המשפחה, מחזיק בית מרוהט ומאובזר ומצליח גם לחסוך 4200 ש"ח לחודש וכל זה מהכנסה משותפת של כ 20K.

פורסם

תגדיר "שכר ממוצע"....

אני חיפאי. דירה 2 חדרים, איזור עלה"פ, שכירות 1900 לחודש.

חשמל 500 לחודש, ארנונה גם.כבר 1000. ומים? וטלפון? ואינטרמת? וסלולארי? מזל שאני לא רואה טלוויזייה, כבלים זה יקר...

רכב בן 12-13 יעלה קצת הרבה יותר, רק מהתיקונים שהוא יצטרך. רכב חדיש לפחות מהבחינה הזו יהיה יותר חסכוני. מבחינת הדלק, בינתיים הגזמת (הצריכה שלי נמוכה יותר. למה "בינתיים"? עד לעלייה הבאה במחיר :evil: ), אבל אתה לא טועה ב-3500 ש"ח בשנה.

כלכלה עוד כ 600 ש"ח.

ומה בדיוק אוכלים ב-600 ש"ח? היית בסופר לאחרונה?! :shock::cry:

לא כל כך פחות ידידי.

לא אסור. אי אפשר.:arrow::-(:cry:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תתחילו לקרוא ספרי כלכלה ותלמדו קצת מושגים פיננסיים.

הבעיה העיקרית אם לא היחידה (!) היא שלא מלמדים אותנו התנהגות פינססית בסיסית רצוייה, במהלך כל אותן 12 שנות לימוד חובה.

את כולנו לימדו שכסף זה טוב. O.K, מה הלאה?

בקיצור, בתור אדם שהיה בור בענייניים פיננסיים עד לפני כמה שנים, ההמלצה שלי היא קריאת ספרים. גם אם אתם לא אוהבים לקרוא/ללמוד, אתם חייבים לפחות לנסות לתת לזה צ'אנס.

• תוכן חדש...