Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והנה עוד לוקש מגוחך מבית היוצר של כלכליסט שיאכיל בתיאבון את כל הקוטרים.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3515188,00.html

אולי האבסורד שבכתבה הזו ישכנע פה כמה אנשים , שהאג'נדה של האתר הזה , שחלחלה פה לכמה אנשים לראש- פשוט מופרכת.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
או לחיות בדירת 3 חדרים ולהיחנק עם המשכנתא, תלוי איפה הדירה. למרות שהיום אתה יכול לגור בדירת 3 חדרים בחדרה ולהיחנק עם המשכנתא.

הבעיה עם מחירי הדירות היא לא מחסור בדירות. אין כאן אנשים שחיים ברחוב בגלל מחסור בדיור, ואין כאן דירות שעומדות ריקות.

הבעיה היא שהרבה דירות הן "דירות להשקעה". לדעתי, אם המדינה רוצה להפיל את מחירי הדיור (וגם להביא עוד כמה שקלים לקופתה), היא צריכה להתחיל לגבות מס הכנסה ממשכירי דירות. במצב הזה הרבה מאוד מהם לא ירצו להתעסק עם זה, וירוצו לבנק עם המפתחות של הדירה ביד.

אין דירות שעומדות ריקות? אני מזמין אותך לעשות איתי סיבוב בהרצליה ותראה שבערך על כל בניין חמישי או שישי יש שלט "למכירה" ועל חלקם השלטים האלה תלויים כבר כמה חודשים. פשוט המחיר שלהן גבוה בלי פרופורציה.

אמנם אין אנשים שגרים ברחוב, אבל יש אנשים שגרים אצל ההורים.

אני בהחלט מסכים עם כולכם. אכן נעשה יותר יקר לחיות פה. אפילו מחירי הירקות זינקו בצורה חדה בשנים האחרונות. ומצד שני, מר וגברת ישראלי אכן מוציאים בלי בעיה כספים שאין להם בעידוד הבנקים וחברות האשראי. לא מזמן התקשרה אלי פקידה מהבנק וניסתה לשכנע אותי לקחת הלוואה. שאלתי אותה בשביל מה אני צריך הלוואה - אז היא אמרה שאני אוכל לטוס לחו"ל או לקנות רכב חדש למשל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
והנה עוד לוקש מגוחך מבית היוצר של כלכליסט שיאכיל בתיאבון את כל הקוטרים.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3515188,00.html

אולי האבסורד שבכתבה הזו ישכנע פה כמה אנשים , שהאג'נדה של האתר הזה , שחלחלה פה לכמה אנשים לראש- פשוט מופרכת.

האבסורד בכתבה הזאת, שהמרואיין מתבכיין על זה שאין לו חסכונות למרות (!) שהוא שורף הכול על מסעדות, קולנוע וטיסות לחו"ל.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

אנשים הזויים לא חסרים ותמצא אותם נותנים דעות וחווים חוויות בכל תחום ותחום, ותמיד הם ישמעו

לא טוב.

אבל אתם מפספסים את הפואנטה במחקר הזה, ו PILON תאר את זה הכי נכון.

עזבו אם הבנאדם חי כרגע טוב או לא, יחסית ללפני שנתיים שלוש, הוא חי פחות טוב, וזה העניין.

לגבי צמצום או לא, וחסכון בעלויות, זה לא קשור, את זה תמיד צריך לעשות, ולא לחיות מעל הפופיק,

מה שרבים עושים במדינה.

shlomub, תראה לי כמה אנשים שלמו באמת 4000 ש"ח על הסמארטפון שלהם? 2, אולי 3 אנשים...

הכל בכאילו, אתה לא משלם, רק תדבר ;-)

ככה גם ברכבים חדשים, ככה זה בהכל, תן מקדמה יפה, קח מה שאתה רוצה בתשלומים.

אח"כ כבר תחנק עם המוצר ועם התשלומים, אבל זה לא מעניין אף אחד.

פורסם

זה שילוב של 2 דברים בו-זמנית:

מצד אחד יש אינפלציה, כל דבר עולה יותר,

ומצד שני, מה שמוגדר כיום "רמת חיים סבירה" הוא כמה רמות מעל למה שנחשב לרמת חיים סבירה לפני 20 שנה.

או שההגדרה ל"רמת חיים" השתנתה לגמרי - פעם זה היה רק דירה/אוטו,

היום זה גם אייפון/פלזמה/גדג'ט פה/גדג'ט שם/חו"ל/עוד גדג'ט.

אני יודע שזה חישוב תיאורטי לגמרי, אבל תנסו לדמיין מישהו שחי היום "כמו" לפני 20 שנה,

בלי אינטרנט, בלי אייפון, בלי פלזמה, בלי גדג'טים בכלל, אבל בכלל. אפשר לחסוך סכום לא קטן.

אז תגידו ש"אי אפשר לחיות ככה היום" ויש בזה משהו...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חז"ל אמרו מרבה נכסים מרבה דאגה כנראה שחוסר בנכסים גם מרבה דאגה.

רמת החיים עולה בלי הרף.

אתה רואה זאת בכל כיוון אליו אתה מסתכל בתור לרכישת רכב בתור בנמל התעופה בן גוריון בתור לחנות החשמל בתור בחברת הסלולר, בהתנפלות על מכירת דירות של גינדי רק לפני כחודש וכו' ואפילו בתור בסופר.

אז יש מעמד ביניים והוא חי בועט רוכש.... ומקטר.

אותו קוטראי בדיוק כפי שנעשה לפני 20 שנה רק אז רמת החיים הייתה יותר נמוכה, ובהרבה.

משיכת יתר בבנק גם זו לא המצאה של היום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הנס, זה רק בגלל שהמחירים של רוב המוצרים ירדו פלאים.

פעם למשל בשביל לטייל בארופה היית צריך לפדות קרן השתלמות (ואני מדבר על שנות השמונים המוקדמות) בעוד שהיום אפשר לסגור טיול לזוג לשבוע בלי להתקמצן ב-10,000 ש"ח.

מצד שני דירה הייתה דבר אפשרי לחלוטין.

פעם מכונת כביסה עלתה פי 5 מהיום

טלוויזיה עם מסך גדול עלתה כמו רכב משומש

וטלפון אלחוטי, או מצלמה דרשו השקעה מיוחדת.

אז אנשים לפני 20 שנה הסתפקו בפחות כי לא הייתה להם ברירה.

שים לב שהמחקר שפורסם פה לא מדבר על הרגשת שייכות או ניכור של אנשים ספציפיים ששאלו אותם - אלא לקחו את ההכנסות והפעילו עליהן נוסחה מתמטית שחילקה אותן לקבוצות לפי קריטריונים מסויימים.

ואם תסתכל רק על ה-5 שנים האחרונות, תראה שבאופן מעשי לחיות הרבה יותר יקר (האוכל התייקר, המיסים השונים התייקרו פרט למס הכנסה, הדלק התייקר, המים התייקרו, שכ"ד עלה משמעותית וכו')

פורסם

Arilou, אתה כותב "המחירים של רוב המוצרים ירדו פלאים" וכמה שורות אח"כ אתה אומר "שבאופן מעשי לחיות הרבה יותר יקר".תחליט מה נכון 8)

פורסם

שניהם נכונים. הרבה יותר זול לקנות היום (לא רק בש"ח אלא במונחים של משכורת ממוצעת) מכונת כביסה, אבל אוכל, מיים ודלק, כמו גם שכ"ד יקרים הרבה יותר.

:turn-l:
פורסם

לעניות דעתי הבעיה היא לא זו.

אני (ואני חושב עוד רבים אחרים) הייתי מוכן לשאת בנטל המס הכבד, במילואים וכו' אבל רבאק! שתהיה תמורה!

בעשרים שנה האחרונות כל מה שציבורי והמדינה אמורה לתת כשירות לתושביה התדרדר לפי תהום.

מערכת הבריאות הציבורית אולי נגישה אבל רמתה (מבחינת תקנים ועומס במחלקות) גרועה מאד, תנסו להתאשפז בבית חולים פעם ותרגישו מה זה בכל רגע. האנשים שעובדים זהב אבל התנאים שנותנים להם בלתי אפשריים.

החינוך - מה יש עוד לומר ? מה מצפים שאני אעשה עם ילד לפני גיל 3 ? אקח איתי לעבודה ? גן זה כמו עוד משכנתא וזה רק לילד אחד! וגם אחר כך אין ממש מסגרות נרחבות לילדים עד שעות אחה"צ במחיר סביר.

במרבית הערים שאני מכיר בארץ התמורה לארנונה מעפנה, בקושי מחזיקים את מה שיש שלא יתפורר.

אפשר להוסיף לרשימה גם את רמת השירות המתקבל במשרדי הממשלה השונים, ההוצאה לפועל, בתי המשפט, התחבורה הציבורית, הספריות הציבוריות, בתי החולים הפסיכאטריים, מוסדות לקשישים, למפגרים, פנימיות לנוער במצוקה, מעונות לנשים מוכות ונפגעות סחר בנשים... יש הרגשה שדברים שהם לא משהו שעשירים יכולים לקנות לעצמם נהיו בלתי חשובים ולא מתוקצבים כיאות ושכולם יישרפו, איפה המסים שלי הלכו ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא מבין מה ההתלהבות? כולה 2000 מכשירים.

פורסם
האבסורד בכתבה הזאת, שהמרואיין מתבכיין על זה שאין לו חסכונות למרות (!) שהוא שורף הכול על מסעדות, קולנוע וטיסות לחו"ל.

האבסורד הוא שאתה מצפה מבן אדם לשבת בחושך ולחסוך את כל כספו.

אני לא יודע מה אופי הצריכה של האדם בכתבה וכמה פעמים בשנה הוא טס לחו"ל אבל אני לא מבין איך אפשר לקרוא ללכת לקולנוע או למסעדה "שריפת" כסף.

האם בראשו של אדם צריכה לעבור המחשבה "הממ... רציתי לראות את הסרט החדש של צ'אק נוריס אבל אני מעדיף להישאר בבית לחסוך עוד כמה שקלים לדירה"?

זה נראה לכם הגיוני?

איפה בעולם הנאור ללכת לסרט זו מותרות?

כנ"ל מסעדה, בכל ארץ באירופה שביקרתי היה זול יותר לאכול במסעדה מאשר בארץ, כשלוחקים בחשבון את שכר המינימום באותה ארץ הפער קיצוני יותר.

נמכרו 3000 אייפדים?

וואוו, מעמד הבייניים חיי ובועט, 3000 אנשים רכשו אייפד מתוך אוכלוסיה של 7 מיליון.:shock:

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מעמד הביניים קורס

http://rotter.net/forum/scoops1/30142.shtml

אתה מתחיל להצטייר כלא רציני!

אתה מוביל אג'נדה מסוימת עבור מישהוא?

2000 מכשירים זה אומר שחצי פרומיל ממעמד הביניים באו לרכוש מכשיר (וזה רק אם נניח שכל מי שרכש הוא ממעמד הביניים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
האבסורד הוא שאתה מצפה מבן אדם לשבת בחושך ולחסוך את כל כספו.

אני לא יודע מה אופי הצריכה של האדם בכתבה וכמה פעמים בשנה הוא טס לחו"ל אבל אני לא מבין איך אפשר לקרוא ללכת לקולנוע או למסעדה "שריפת" כסף.

האם בראשו של אדם צריכה לעבור המחשבה "הממ... רציתי לראות את הסרט החדש של צ'אק נוריס אבל אני מעדיף להישאר בבית לחסוך עוד כמה שקלים לדירה"?

זה נראה לכם הגיוני?

איפה בעולם הנאור ללכת לסרט זו מותרות?

כנ"ל מסעדה, בכל ארץ באירופה שביקרתי היה זול יותר לאכול במסעדה מאשר בארץ, כשלוחקים בחשבון את שכר המינימום באותה ארץ הפער קיצוני יותר.

נמכרו 3000 אייפדים?

וואוו, מעמד הבייניים חיי ובועט, 3000 אנשים רכשו אייפד מתוך אוכלוסיה של 7 מיליון.:shock:

אני לא יודע בן כמה אתה, כמה אתה מרוויח או אם אתה גר לבד או לא, אבל אני חושב שאתה עדיין צעיר מאד לפי התגובה שלך.

אדם מן היישוב, לא מסוגל להחזיק דירה במשכורת של מעמד הביניים. במיוחד לא אם הוא מחזיק גם רכב.

אז כן, לצאת פעם בחודש או אפילו חודשיים לקולנוע, זה דיי מותרות. וזה אומר לך מישהו שראה המון סרטים בקולנוע בימי חייו, כי זה הבילוי המועדף עליי.

בכסף של הקולנוע+אוכל שיוצא באותו ערב, אפשר לקנות דברים קצת יותר חשובים, או לפחות לא להגדיל את המינוס.:evil:

לגבי האייפדים, אני לא מדבר בכלל. לא הבנתי מה הנקודה פה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...