Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי, אני גם במעמד הביניים (בחלק העליון שלו אבל במעמד הביניים) ושותי מי ברז מבחירה (למרות שיש תמי 4 על השיש).

אנחנו מדברים על מעמד הביניים ולא על העשירות העליון ומעמד כזה הוא עדיין מעמד שצריך לוותר ולעשות פשרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון שמעט אנשים מגיעים לשכר הממוצע או מעליו וגם אלה שכן לא מגיעים לזה מיד עם כניסתם לשוק העבודה אבל צריך ללמוד לחיות עם מה שיש ולא עם מה שרוצים.

כמובן שיש הוצאות שאי אפשר לוותר עליהן (חיתולים לילד/גן טוב וכו') אבל יש בהחלט הוצאות שאפשר לחסוך בהן.

מי אמר שכל זוג צעיר צריך לקנות דירת 5 חדרים חדשה בבנין יוקרתי? אי אפשר לגור כמה שנים בדירת שיכון בקומה 3 בלי מעלית באיזור בינוני ומטה (הרי אין ילדים שצריך לדאוג לחינוך שלהם ואנחנו מספעיק בכושר כדי לוותר על המעלית). בדרך כזו אתה יכול לחסוך כמה עשרות אלפי שקלים.

בקניות בסופר אפשר לחסוך לא מעט ע"י השוואת מחירים באותו הסופר וע"י קנייה יותר נכונה (אנחנו זורקים לא מעט ולכן גם אם בחבילה של 10 ק"ג חומוס נשלם חצי מחיר לקילו עדיין הוא יעלה הרבה יותר אם נזרוק 7 ק"ג ממנו).

לפעמים יותר זול לקחת מימון קטן ולהחליף את הרכב לרכב יותר זול לאחזקה (למשל להחליף אמריקאית בת 10 לאיזו סופר מיני באותו הגיל).

כיום בעידן האינטרנט המהיר בהחלט אפשר לוותר על כבלים (נכון שהכבלים זה נוח אבל הנוחות עולה לא מעט).

ד"א, המתנ"ס שלכם גנבים. אצלנו לוקחים עד 30 ש"ח כשההורה המלווה נכנס חינם.

הכל נכון, אבל אנחנו מדברים על מעמד הביניים ההולך ונעלם, לא על איך לשרוד בתור המעמד הנמוך. כל העצות האלה נכונות, אבל העובדות הן שכוח הקניה של מעמד הביניים נשחק וככה הוא נעלם.

שמע, אני ואישתי חיים יחסית בנוחות. באמת שלא חסר לנו כלום, יש לנו חסכונות ואנחנו עדיין חוסכים והמשכורת אפילו עולה בינתיים עם הזמן. ועם זאת, משנה לשנה מחיר המוצרים בסופר עולה, מחיר אחזקת הרכב עולה, מחיר המים, החשמל הגז והארנונה עולה וזה שוחק את ההכנסות שלנו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה כי רמת החיים בכלל יורדת בעולם ואנחנו לא שונים בזה.

מעמד ביניים הוא מעצם גדרתו באמצע. יש יותר עניים ממנו שלא מחזיקים רכב ויכולים לחלום על טיול לחו"ל או דירה בבעלותם ויש יותר עשירים ממנו שקונים מה שבא להם מתי שבא להם.

פורסם
DNY, אני לא מדבר על פתרון לבעיה, אלא על העובדה שהופך קשה מיום ליום,

ולחיות ברמה שחיית לפני שנתיים שלוש, זה כבר קשה, ומחייב "אכילה" של חסכונות,

שלא לדבר על לשים כסף בצד, או לחלופין לרדת ברמת החיים, וזה בדיוק מה שצויין

בתחילת השרשור, כתוצאה של המחקר שנעשה שם.

הפתרון הוא פשוט, לצמצם, ולרדת ברמת החיים, ואת זה יש כאלה שלא מבינים,

ואומרים לך "מה אתה רוצה, אתה חי טוב?!", במקום להבין שרמת החיים יורדת

ויורדת, ומעמד בינוני גבוה הופך לבינוני, והבינוני הופך לבינוני נמוך, וכך הלאה.

לא מסכים עם הפיתרון.

המיסים עולים? ההוצאות עולות? הפיתרון הוא להרוויח יותר. צריך להבין שאם 5000 ש"ח הספיקו פעם והיום הם לא מספיקים, אז חייבים לחשוב על דרך להרוויח אפילו 10000 ש"ח וכך יותר.

לפני שאתם מעקמים קצת השפתיים ומתכננים לכנות אותי "ילד", חשוב לציין שבניגוד לחלק לא קטן פה, אני צריך לדאוג רק לעצמי.

אחד החלומות שלי הוא להיות מבוסס מבחינה כלכלית לפני נישואים עם ילדים. לעבור את "המשבר" ההתחלתי עם כמה שפחות "נזקים".

זה, בכל מקרה, הפיתרון שלי.

פורסם

אז כמה שאלות

רמת החיים בעולם יורדת?

המחירים עולים?

המשכורות לא משתנות ונוצרת שחיקה בשכר?

הכל אלו סיסמאות בסופו של דבר המצב הוא כזה.

העשירים מתעשרים והעניים מתענים ואין באמצע מעמד ביניים.

מה שיש היום זה שבתוך המעמדות יש מעמדות.

במעמד העליון יש לנו אלפיון עליון, ויש את מעמד הביניים שלו שזהו המאיון עליו,ן ויש את המעמד התחתון שהם המסכנים והוא העשירון העליון.

ובמעמד הביניים יש לנו את אלו שחיים, חיים בקושי, ועניים ואלו שמתחת לקו העוני.

תשימו לב למחאות שיש מחאה על הדלק מי צועק אחד שנוסע ברכב ששווה 250 אלף ש"ח או אחד שנוסע ברכב ששווה 60 אלף ש"ח.

מי צועק על התייקרות הלחם?

מי צועק על התייקרות התרופות?

מי צועק על התייקרות מזון לתינוקות?

רק שתדעו דבר אחד לפני כמה זמן כשהעלו את מחיר האוכל לתינוקות הגעתי לסופר לבצע קניה, ואני רואה שם כמה חברה צעירים יותר או פחות מתחילים להתקשר לנשים שלהם, ואמרים להן מאמי מה להוריד מהרשימה? היא שואלת למה והתשובה היא האוכל של הילד התייקר ב 18 ש"ח לפחית. וכמו כולם גם אני שהייתי קונה 4 פחיות גדולות של פורמולה לילד התחלתי לצמצם בדברים אחרים.

בנתיים מי שצעק זה אלו שהם מעמד הביניים ומטה, לא ראיתם אחד כמו אדון שטייניץ שקם ואמר חברה המצב כאן גרוע,צריך לראות איך משנים אותו, או אחד כמו סטנלי פישר שבא ואמר מחירי הדירות יקרים אז נעזור לקונים מתוך הארץ, אלא מר פישר היקר החיל את התקנות רק על תושבי הארץ, ומי שתושב חוץ או משקיע זר, חוקי המשכנתאות החדשים לא חלים עליו.

באמת המצב הוא בלתי נסבל.

רותם

פורסם

אם יש כאן מישהו שבאמת מונע משיקולים מקצועיים ובאמת מנסה לעשות משהו למען מעמד הביניים - המישהו הזה הוא סטנלי פישר. לא אני, וכנראה שגם לא אתה, רואים את מכלול השיקולים כפי שפרופ' פישר רואה אותם, והעובדה היא שעד היום, המדיניות שהוא התווה היא אחד הגורמים העיקריים שהמקום הזה נשאר יציב ביחס למשברים שהתחוללו במערב.

למרות שההחלטה האחרונה שלו בשוק המשכנתאות מעוררת לא מעט תמיהות, אני סמוך ובטוח שהאיש יודע היטב מה הוא עושה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא מסכים עם הפיתרון.

המיסים עולים? ההוצאות עולות? הפיתרון הוא להרוויח יותר. צריך להבין שאם 5000 ש"ח הספיקו פעם והיום הם לא מספיקים, אז חייבים לחשוב על דרך להרוויח אפילו 10000 ש"ח וכך יותר.

לפני שאתם מעקמים קצת השפתיים ומתכננים לכנות אותי "ילד", חשוב לציין שבניגוד לחלק לא קטן פה, אני צריך לדאוג רק לעצמי.

אחד החלומות שלי הוא להיות מבוסס מבחינה כלכלית לפני נישואים עם ילדים. לעבור את "המשבר" ההתחלתי עם כמה שפחות "נזקים".

זה, בכל מקרה, הפיתרון שלי.

בעקרון אתה צודק, אבל הכוונה במעמד הביניים ההולך ונעלם הוא שהפער בין העשירים (נגיד עשירון עליון) לשאר האוכלוסיה רק הולך וגדל, ורמת החיים של שאר העשירונים רק הולכת ויורדת. ברור לך אני מקווה שלא כולם יכולים להיות בעשירון העליון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ברור לי.

השאלה היא האם ברור לך כי לא מעט אנשים יכולים להיות בעשירון העליון ופשוט לא יודעים או רוצים להגיע לשם...

הסיבה הראשונה והעיקרית היא פחד, אותו פחד שנובע פה.

הרעיון של ההודעות האחרונות: ניקח לדוגמא במבה - לא מבוסס על שום דבר.

המחיר של במבה היה 3 ש"ח לשקית. ניגשת לסופר וראית שהמחיר השתנה והיום הוא 5 ש"ח לשקית.

בעבר נהגת לקנות ארבע שקיות, אבל בעקבות התייקרות המוצר, עכשיו אתה קונה שלוש.

למה? למה לא לקנות עדיין ארבע שקיות? למה לוותר על הדברים שאתה אוהב?

כמו במלחמה, צריך להילחם ולגבור על האוייב.

כתיבת הודעות בפורומים/ הפגנות מעטות הן לא הפיתרון!

פורסם

בעשירון העליון יכול להיות רק העשירון העליון ולא אף אחד נוסף (אם אתה זוכר את המערכון של הגששים שאמרו שביו שלושת הראשונים יכולים להיות רק שלושת הראשונים).

ברור שכמעט תמיד ניתן להגדיל הכנסה אבל גם לזה יש מחיר. אתה חושב שבעל משפחה כל כך מהר מוותר על האפשרות לראות את הילדים לשעה בערב לפני שהם הולכים לישון?

פורסם
השאלה היא האם ברור לך כי המון אנשים יכולים להיות בעשירון העליון ופשוט לא יודעים או רוצים להגיע לשם...

השאלה אם ברור לך שמספר האנשים בעשירון העליון הוא קבוע?

:turn-l:
פורסם

לא הבנתי את המשפט האחרון, אשמח אם תרחיב עליו.

לגבי עניין המשפחה, אני מסכים ולכן היה חשוב לי להבהיר כי אני רווק.

עדיין, עם תמיכה מלאה המשפחה, ניתן להצליח - הכל תלוי בכוח הרצון.

פורסם
השאלה אם ברור לך שמספר האנשים בעשירון העליון הוא קבוע?

היקף האוכלוסיה צומח, ולכן עשירית ממנה הוא סכום שצומח אף הוא.

לגבי היציבות בזכות פישר, בא נאמר שהיציבות שלנו היא הרבה יותר בזכות ברננקי מאשר בזכות פישר, אלא אם מישהו כאן נותן לפישר קרדיט גם על זה שברננקי למד אצל פישר. (כל זה מבלי לגרוע נימה מהתרומה האדירה שיש לפרופ' פישר למדינת ישראל. מבחינתי, הוא יכול להיות הנשיא הבא אחרי פרס, ולהדליק כל יום עצמאות את כל המשואות. מגיע לו.)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה מדבר על תמיכה במובן שהמשפחה מקבלת את זה שאתה כמעט לא בבית. אני מדבר עליך עצמך מול עצמך בלבד. האם אתה תהיה מוכן לא לראות את הילדים שלך ערים אלא בסופי שבוע.

אני יודע שאני אהפוך את העולם כדי להגיע הביתה בזמן לתת לילדות את נשיקת הלילה טוב ואם אני צריך לקפוץ לחו"ל אני אדחס כמה שיותר על מנת להגיע מה שיותר מהר הביתה (בחוה"מ קבתי פגישות ב 5 מדינות באירופה ודחסתי את זה ל 3 ימים).

פורסם
לא הבנתי את המשפט האחרון, אשמח אם תרחיב עליו.

לגבי עניין המשפחה, אני מסכים ולכן היה חשוב לי להבהיר כי אני רווק.

עדיין, עם תמיכה מלאה המשפחה, ניתן להצליח - הכל תלוי בכוח הרצון.[/quote

אני אתערב בדיון בקטנה .

קראתי תגובות שלך כאן בשרשור וגם בשרשורים אחרים בעניין דומה ואין ספק שספרים אלו או אחרים משפיעים עלייך מאוד.

בשביל שלא יהיה לך מפח נפש בהמשך(כי תאורטית זה יכול לקרות אתה מבין את זה),אתה חייב להבין שבניגוד לספרים ששם כביכול הכל תלוי רק בך ובמה שתעשה,במציאות יש גם את הפן של המזל שאי אפשר להתעלם ממנו בכלל ,יכול לקרות מצב שאתה תעשה הכל נכון וזה עדיין לא יצליח בגלל דבר שלא תלוי בך שלא התיישר באותו רגע למהלך שאתה ביצעת(לזה קוראים מזל אצלנו בשכונה).

אני מנסה להגיד שיכול להיות שלא תצליח כלכלית בחיים, למרות שאתה באמת משתדל מאוד ועושה הכל באמונה שאתה תצליח.

נ.ב

אני באמת מקווה שתצליח ושלא תיקח את דברי לכיוון השלילי נגדך.

פורסם
היקף האוכלוסיה צומח, ולכן עשירית ממנה הוא סכום שצומח אף הוא.

בכל יום נולדים אנשים שאין להם שקל אחד, ומנגד בכל יום מתים אנשים שהיה להם הרבה כסף. יוצא מכך שכל יום אנחנו מתקרבים עוד יותר לעבר העשירון העליון :lol:

:turn-l:

• תוכן חדש...