Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא שם לב שאתה מצדד בדריכה במקום, דיכוי התפתחות ונחיתות טכנולוגית ממה שהשוק מאפשר כדי לחסות את הדחף הרגעי של העובד הקטן? אתה לא מצליח לחשוב על יתרונות? סליחה על הביטוי אבל אתה מצליח לראות מעבר לת+ת של עצמך? כי אם אתה רוצה להתחיל להיות "גדול" (על פי שרשורים אחרים שפתחת) כדאי שתתחיל לחשוב כך.

מה זה עבודה? מה זה מקומות תעסוקה? הם נוצרים על ידי האנשים שאתם אוהבים לשנוא (אתם=so called מעמד הביניים), תתחיל להסתכל על התמונה הכללית, הגדולה. בסין יש מקומות שעדיין חורשים אדמה עם פרדות וחל איסור על שימוש בטרקטורים כדי שהחקלאים שמרוויחים דולר ליום ומנוצלים לא יאבדו עבודתם, למצב כזה נגיע? אם אפשר לייעל את השוק ולהחליף את העובדים ברובוטים זה מבורך, השוק ייצר מקומות עבודה חדשים בתפקידים המתאימים לעשור השני של שנות ה2000, כך היה תמיד וכך יהיה גם עכשיו.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני הייתי מהמר על מובטלים. אבל זה רק אני.

אתה שם לב, שאתה מצדד בהעלמת מקומות תעסוקה, שזה דבר שמגדיל את האבטלה, כן?

זו לא עבודה - בוא נקרא לזה "רצוייה", אני מסכים איתך, אבל!

-אם השכר יחסית גבוה, אני לא רואה פה בעייה. יש הרבה שיקפצו על המציאה. בכתבה צויין ששם השכר היה של "מעמד הביניים", דהיינו, יחסית גבוה.

-אל תשכח את השכבות שצריכות לעבוד ביום וללמוד בערב. עבודה מונוטונית שכזו מתאימה ללומדים, דווקא כי המוח פנוי לחשיבה על דברים אחרים. ומשלמת את החשבונות בינתיים.

ויש עוד הרבה חסרונות להעלמות העבודות הללו. יתרונות? אני לא מצליח לחשוב כרגע על אחד משמעותי דיו.

אם התהליך הוא כפי שמתואר בכתבה, אתה צודק.

אבל הכתבה היא חד צדדית ומראה רק את הצד השלילי. ניסיתי להגיד שבסיכום יש לתהליך תוצאה חיובית עבורנו, גם מבחינת היווצרות של מקומות עבודה חדשים. הבעיה קימת לגבי מי שמפוטר כתוצאה מהקדמה (נניח עו"ד זוטר שלא מסוגל ליותר מאשר לנבור במסמכים) שיתכן שימצא רק עבודה פחות משתלמת. אבל לדור החדש לא תהיה בעיה מכיון שנוצרים מקומות עבודה חדשים וטובים.

ניקח לדוגמא את "תעשית" הפנאי הבילוי והתיירות. לפני 100 שנה רק מעטים יכלו להרשות לעצמם לצאת לסקי ולכן מספר מדריכי הסקי היה מצומצם. עם הקדמה, יותר אנשים יוצאים לסקי ונוצרים ביקושים לעוד מדריכי סקי.

לא מתאים לך מדריך סקי? הנה דוגמא אחרת.

עם הקדמה הממשלה גובה יותר מסים ומפנה סכומים הולכים וגדלים לחרדים. נוצר ביקוש למשגיחים בישיבה. מתאים לך אולי?

בשורה התחתונה, למרות שאין לנו אפשרות לשלוט בתהליך, הקדמה היא מבורכת לכולם (חוץ ממעטים מבני הדור הנוכחי שצריכים לעבור לעבודה מכניסה פחות, אבל טובה לבניהם)

יהודה

פורסם

Z4-אתה רציני?

תחשוב לרגע על כל האנשים שלא הצליחו ללכת ללמוד, לא משנה מאיזו סיבה. אתה חושב שמצב שבו אין עבודות שיכולות להתאים להם זה מצב טוב?! קח דוגמא אחת מהעשור האחרון- סגירה של מפעל טקסטיל גדול בארץ. הרבה מהעובדים שם היו מבוגרים, רובם להבנתי היו ללא השכלה, בוא ותגיד לי מה האפשרויות שלהם בשוק העבודה עכשיו. אתה עדיין חושב שזה דבר טוב שמקומות עבודה נעלמים?

ובאשר ל"לראות מעבר לת*ת של עצמי". האם אתה מסתכל על התמונה הכללית? אתה חושב שמקומות שייסגרו לא יוסיפו מובטלים ונטל כלכלי על המדינה? אתה חושב שזה לא יתרום הרבה לפיחות במטבע שלנו ולעוד עיזים בכלכלה?

יודע מה, בוא ונלך אחרת- איזה בעיות המצב שאתה מתאר פותר? ולמי?

בקשר ל"למי", התשובה פשוטה- למעמד העליון, לבעלי המפעלים, שלטווח הארוך מפחיתים את ההוצאות שלהם, אך לא מורידים מחירים למרות הייעול. בקשר ל"איזה", לא יודע מה להגיד לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

Z4 מציג לנו את הטיעונים של הסופר-קפיטליזם ששלט עד לא מזמן בארה"ב, ראינו לאן זה הביא אותם ואיך זה השפיע על כולנו.

קידמה וטכנולוגיה זה מבורך אבל ברגע שאתה דוחף רק קידמה (או רק רווחים) ומתעלם מהגורם האנושי זה נהפך לקפיטליזם חזירי ולזה בארץ אין שום מקום (למרות שלצערי זה כבר פה ובגדול!).

מה רע בלהעביר חוק שבגדי צהל/שב"ס/ שרות המדינה/ דגלי המדינה וכו' ייוצרו אך ורק בארץ?

אז מה עם זה יותר זול בסין? לשלם דמי אבטלה לפועלות מתפרות במשך שנים זה יותר זול?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...