Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם צולע, פיסח, טומטום ואנדרוגינוס מבינים שמישהו שם בוחש במדד

ומשנה בדיוק מה שצריך כדי שהוא לא יבטא את העלייה הממשית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושש שחברי הפורום האחרים (לא כולם, אבל חלקם) יצטרכו ביאור לגבי הקשר וההקשר בין הטומטום והאנדרוגינוס...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מה שאותי מדהים זה איך כל מוצרי הצריכה כל הזמן מתייקרים (כולל כמובן הדיור) ועדיין המדד נשאר יושן, ממש כאילו שטייניץ מרים טלפון ללמ"ס ואומר להם, "שמעו, לא מתאים לי אינפלציה בסקרים, תעשו טובה, אל תעלו את המדד החודש" :?

זה אחד הסודות היותר גלויים של המשק הישראלי. סוד גלוי נוסף הוא שקר הסטטיסטיקה של "אחוז האבטלה במשק"...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני לא בטוח שיש כזה דבר "אחוז האבטלה", יש אחוז דורשי העבודה וזה כבר משהוא אחר לגמרי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא בטוח שיש כזה דבר "אחוז האבטלה", יש אחוז דורשי העבודה וזה כבר משהוא אחר לגמרי.

יש אחוז דורשי עבודה ויש אחוז בלתי מועסקים. דורשי העבודה הם אלה שזכאים לדמי אבטלה ונרשמים בלשכה ובלתי מועסקים זה דורשי עבודה ועוד יושבי בתי הקפה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז מה אתם אומרים, באמת היינו צריכים את המחקר הזה בשביל להבין שמשהוא פה לא עובד?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשלאנשים הנכונים יהיה מספיק רע להבין שמשהו פה כבר לא עובד, אז אולי יתחיל שינוי משמעותי.

או שהם יברחו לחו"ל וישאירו אותנו עם הבלאגן שהם יצרו...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יניב זה בדיוק המצב בשוק לא תחרותי (בעיקר שוק הייבוא, אבל גם שוק הריטייל) ולא פתוח.

לגבי מתי יהיה שינוי, לדעתי רק במשבר הגלובלי הבא. לישראלים עדיין לא רע מספיק כדי לצאת לרחובות en masse.

לגבי הגירת אזרחים יצרנים, אני חושב שהתופעה רק תלך ותחמיר עד שהמדינה תתערב כדי להגביל אותה (לדעתי בטווח של 5-10 שנים מהיום).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חזרתי אתמול מהממלכה המאוחדת - וכמעט הכל שם יותר זול מבארץ, או לכל היותר עולה כמו בארץ. אפילו הסופרים במרכז לונדון לא יקרים יותר מהסופרים בארץ (ובטח שהם יותר זולים מ-AMPM למיניהם).

זה נתן לי הרגשה ממש מבאסת ללכת אתמול בערב לסופר כשאני יודע כמה עולים אותם המוצרים באנגליה. :(

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
לישראלים עדיין לא רע מספיק כדי לצאת לרחובות en masse.

מסכים לחלוטין.

כולנו מתלוננים ובצדק אבל בד בבד עדיין רובנו חיים ברמת חיים טובה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3523451,00.html

הסבר חד מאוד על לאן נעלם מעמד הביניים. אני רואה את התוצאות של התהליך שמוסבר שם בעיניים כל יום.

ארוך, אבל שווה קריאה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בהחלט שווה קריאה.

פורסם
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3523451,00.html

הסבר חד מאוד על לאן נעלם מעמד הביניים. אני רואה את התוצאות של התהליך שמוסבר שם בעיניים כל יום.

ארוך, אבל שווה קריאה.

תודה לnitch על הקישור המענין.

לתהליך הזה, של החלפת אנשים בתכנה \ רובוטים , יש גם צד מבורך, כלומר משחררים אנשים מעבודה משעממת ומונוטונית. מה רע בזה? מדוע צריך להתאבל על כך? מי מאיתנו היה רוצה לעבוד כך?

במאמר מזכירים שפעם בארה"ב , הורים שעשו עבודות כאלה יכלו להרשות לעצמם רמת חיים סבירה וילדיהם רכשו השכלה גבוהה. למרות כל הטוב הזה ההורה הלך לעבודה ועשה עבודה משעממת ומונוטונית. מענין איך הרגיש כל בוקר כשיצא לעוד יום מיגע וללא סיפוק.

ההתפתחות הטכנולוגית הזו, מיצרת גם מקומות עבודה חדשים, אולי לא בהקף שווה לאלה שנעלמים. הדור הנוכחי באמת בבעיה, אבל הדור הצעיר מסתגל למציאות החדשה ועובד במקצועות שקודם לא היו.

במאה ה 16 ממשלת העיר- מדינה דאנציג החליטה להטביע ממציא של מכונת טוויה בגלל החשש לאבטלה. זה לא ממש עזר להם לעצור את הקידמה.

לא הכל רע בקידמה.

יהודה

פורסם

לתהליך הזה, של החלפת אנשים בתכנה \ רובוטים , יש גם צד מבורך, כלומר משחררים אנשים מעבודה משעממת ומונוטונית. מה רע בזה? מדוע צריך להתאבל על כך? מי מאיתנו היה רוצה לעבוד כך?

אני הייתי מהמר על מובטלים. אבל זה רק אני.

אתה שם לב, שאתה מצדד בהעלמת מקומות תעסוקה, שזה דבר שמגדיל את האבטלה, כן?

זו לא עבודה - בוא נקרא לזה "רצוייה", אני מסכים איתך, אבל!

-אם השכר יחסית גבוה, אני לא רואה פה בעייה. יש הרבה שיקפצו על המציאה. בכתבה צויין ששם השכר היה של "מעמד הביניים", דהיינו, יחסית גבוה.

-אל תשכח את השכבות שצריכות לעבוד ביום וללמוד בערב. עבודה מונוטונית שכזו מתאימה ללומדים, דווקא כי המוח פנוי לחשיבה על דברים אחרים. ומשלמת את החשבונות בינתיים.

ויש עוד הרבה חסרונות להעלמות העבודות הללו. יתרונות? אני לא מצליח לחשוב כרגע על אחד משמעותי דיו.

• תוכן חדש...