Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באיזה אזורים סבירים?

אם ניקח את אשקלון, אתה יכול לקנות דירת 3 חדרים חדשה בסביבות ה 700-750K ש"ח ואתה יכול לקנות דירת 3 חדרים באפרידר או ברנע (שכונות טובות) בבנין בן 30 בלי מעלית וחנייה צמודה (ולא צריך את החנייה הצמודה כי אין בעיות חנייה) ב 450-500K ש"ח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זקנים מקבלים יחס חרא, הכושי עשה את שלו, שירקב במסדרון של וולפסון.

לא חסרות בעיות בארץ, אבל אם משוים קריטריון כמותי כמו תוחלת החיים, אז תתפלא ללמוד שתוחלת החיים בארץ גבוהה משמעותית מאשר בארה"ב , וקצת יותר גבוהה מאשר ברוב ארצות מערב אירופה.

תשווה לפי קריטריון כמותי (היכן שאפשר) ותתפלא ללמוד שהמצב אצלנו טוב יותר מארצות מפותחות אחרות ( כמובן לא בכל נושא).

יהודה

פורסם
אם ניקח את אשקלון, אתה יכול לקנות דירת 3 חדרים חדשה בסביבות ה 700-750K ש"ח ואתה יכול לקנות דירת 3 חדרים באפרידר או ברנע (שכונות טובות) בבנין בן 30 בלי מעלית וחנייה צמודה (ולא צריך את החנייה הצמודה כי אין בעיות חנייה) ב 450-500K ש"ח.

אתה כותב כאילו זה זול נורא ? על דירה כזאת אתה תשלם אחריי ריבית מיליון שקל או 250,000$ להראות לך איזה בתים אפשר לקנות בעולם במחיר הזה ? דירות לא אמורות להיות רק לבעלי ממון ובארץ רק אלו יכולים לקנות אחת ,שלא לדבר על בית .

לפני 20 שנה דירות נמכרו ב 1/4 ממחיר שלהם כך שגם בעלי הכנסה נמוכה יכלו להרשות לעצמם אחת .

נראה לך שבעלי הכנסה במשותף של 8K (בעל ואישה) יכולים להרשות לעצמם לשלם חצי מזה על משכנתא ? ועוד על דירת 3 חדרים .

גם דירות שתי חדרים ניתן לקנות ב250 אלף זה אומר שאפשר לחיות כך ?

פורסם
אתה כותב כאילו זה זול נורא ? על דירה כזאת אתה תשלם אחריי ריבית מיליון שקל או 250,000$ להראות לך איזה בתים אפשר לקנות בעולם במחיר הזה ? דירות לא אמורות להיות רק לבעלי ממון ובארץ רק אלו יכולים לקנות אחת ,שלא לדבר על בית .

לפני 20 שנה דירות נמכרו ב 1/4 ממחיר שלהם כך שגם בעלי הכנסה נמוכה יכלו להרשות לעצמם אחת .

נראה לך שבעלי הכנסה במשותף של 8K (בעל ואישה) יכולים להרשות לעצמם לשלם חצי מזה על משכנתא ? ועוד על דירת 3 חדרים .

זה כל הרעיון של לחיות לפי היכולת.

אם אין לך הון התחלתי ,מן הסתם המשכנתא(כל משכנתא) תהיה יקרה.

אם אין אפשרות לקנות דירה,לא קונים דירה ,משכירים או גרים אצל ההורים(אם זה אפשרי כמובן).

בעולם הגדול קניית דירה היא לא טאבו(לא טאבו -רשם המקרקעין),לחיות כל החיים בדירות מושכרות היא נורמה רגילה ויש שיגידו גם בריאה.

אפשר לחיות בכל צורה,זה הכל עניין של הרגל וצורת חשיבה, לדוגמה אני מכיר מס' זוגות שנמנים עם הזרם הדתי(לא חרדים) שאין להם שום בעיה לגור בדירת 3 חדרים עם 4 ילדים ולא בעלי משכורות של מנכ"לים,אבל הם מסתדרים עם מה שיש כי הם מאמינים שהכל לטובה והכל יסתדר בסוף(אני אישית לא חושב ככה אבל זאת לא הנקודה).

אין ספק שיש יוקר מחיה,המצב לא משהו והמון דברים עולים יותר,אבל הרעיון הוא להיסתדר עם מה שיש ולהיסתגל למצב ,כי לבכות בפורומים זה לא מועיל לאף אחד ולצערי אנחנו לא עם שבאופי שלו לבצע הפגנות נרחבות שיכולות להשפיע.

פורסם

"להסתדר עם מה שיש", זה אפשרי, רק אם "יש" משהו שאפשר להסתדר איתו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, קראתי את התגובות שלך בשרשור הזה ואני אגיד לך משהו כנה אז אל תעלב,קח את זה ברוח הנכונה.

אתה מהודעה להודעה משווה לך תדמית של מסכן מה שדיי סותר את התגובות שלך בשרשורים אחרים,תגובות שמראות שאתה כנראה בחור עם ראש על הכתפיים וידיים שיודעות מה שהן עושות ולכן אני לא מבין מה העניין איתך בשרשור הזה, כבר רשמתי את זה בשרשור הזה ואני אגיד את זה שוב, החיים לא קלים ולא כולם נולדו עם כפית של כסף ביד,השאלה מה אתה עושה עם העניין הזה,כל אחד מביא את החבילה שלו מהבית,לחלק היא כבדה יותר ולחלק היא כבדה פחות,אני מגיל 15 עובד וחוסך כי מה לעשות להורי לא היה יותר מדי לתת ל"מותרות" שילדים אחרים בגילי קיבלו,אז אני עבדתי אחרי הלימודים ועבדתי בשבתות בזמן שאחרים בילו ועבדתי בזמן הצבא ותמיד ידעתי לחסוך ולשים בצד ולכן גם הגעתי למצב שכאשר התחתנתי,היה לי פרוטה בצד.

אתה כרגע במצב שאין יותר מדי?לא שמרת כסף בצד כל השנים?אין הורים שיכולים לתת גב? אז תתמודד עם המצב ותעשה מה שצריך לעשות,הכסף לא יפול לך מהשמיים,אם צריך לעבוד בעבודה נוספת ,תעבוד,אפשר להיות מלצר,אפשר להוציא רישיון על מונית, ולקרוע ת'תחת אבל להכניס כסף,אפשר להוציא רישיון תיווך ולעשות כסף מהצד במשרה חלקית אחרי העבודה במשרד תיווך ויש עוד דוגמאות עם תחשוב על זה,קל זה לא ,נכון.אבל זה המצב וכל אלו דוגמאות למשרות בלי שום השכלה גבוהה.

שורה תחתונה הכל בידיים שלך בסופו של דבר,יש כאלו שצריכים לעבוד קשה ולצערי יש כאלו שבשביל לחיות נורמלי צריכים לעבוד מאוד קשה,אלו שעובדים קל ומרווחים הרבה זה המיעוט של המיעוט והם לא משקפים את המציאות(לא שלא כדאי לשאוף להגיע לזה)אז גם אם אתה מהצד שצריך כנראה לעבוד מאוד קשה,קבל את הדין ועשה משהו על מנת לשפר את מצבך,אתה הולך להתחתן ולכלכל בית וזה לא דבר קל,תאמין לי.

פורסם

זוג שמביא 8K הוא זוג ששניהם עובדים בשכר מינימום. זוג כזה לא הולך לגור באשקלון או בתל אביב אלא במקומות הרבה יולתר זולים ובשכונות פחותץ חזקות. גם באשקלון ניתן למצוא דירות 3 חדרים בפחות מ 300K ויש ערים הרבה יותר זולות (ק. גת/אופקים/רמלה/לוד ועוד). זוג שיקנה במחיר כזה עם 100% משכנתא ל 25 שנים ב 3.5% ריבית ישלם 1252 ש"ח לחודש או 375,000 ש"ח בסך הכל.

פורסם
זוג שמביא 8K הוא זוג ששניהם עובדים בשכר מינימום. זוג כזה לא הולך לגור באשקלון או בתל אביב אלא במקומות הרבה יולתר זולים ובשכונות פחותץ חזקות. גם באשקלון ניתן למצוא דירות 3 חדרים בפחות מ 300K ויש ערים הרבה יותר זולות (ק. גת/אופקים/רמלה/לוד ועוד). זוג שיקנה במחיר כזה עם 100% משכנתא ל 25 שנים ב 3.5% ריבית ישלם 1252 ש"ח לחודש או 375,000 ש"ח בסך הכל.

קודם כל תבדוק את החישוב שלך לגבי ריבית ,זה רחוק ממה שחישבת ,מה גם הריבית היא לא קבועה אבל לא ניכנס לזה ,דבר שני תמצא לי דירה בפחות מ 300 אלף שקל אפילו בדימונה ,טוב שלא הצעת כפר ערבי :-).גם אם מצאת באיזה חור עלוב ,דירה עלובה (וזה באמת יהיה המצב) ב300 אלף שקל אתה לא יכול לעזוב עבודה והסדרי חיים רק כדי להגיד קניתי דירה .

נכון זה מקובל לחיות בשכירות/הורים וגם אני לא רואה שום בעייה אם הנושא ,רק שמדובר במדינה מפותחת וכיאה למדינה מפותחת היתה רוצה שתיהיה לך יכולת מזערית לקנות נכס . אנחנו לא בפליפינים ששם נלחמים על חלקת קבורה וזה לא שהצפיפות כאן היא צפיפות של הונג-קונג אז הייתי מצפה שהממשלה תפעל להורדה של המחירים חסרי הפרופורציה .

משום מה האוכלוסיה הכי חלשה בארץ (בני דודינו) בעלי הבתים הכי מפו"ע"רים בארץ ,מה הם שילמו 3 מיליון ומעלה על ווילה של 3 קומות ? לא נראה לי הגיוני ,פשוט במגזר שלהם הכל מוערך בפחות ופחות בירוקרטיה .אם יש דבר אחד שמהם כדאי ללמוד זה איך בונים ,אני לא מדבר על האיכות אלא על המהירות וההתפשטות :lol: .

לפני 20 שנה גם בעל משכורת מינימום יכל לקנות דירה גם בתל-אביב ,בפירפריה יכל גם לקנות בית קרקע ,מאז המחירים זינקו במאות אחוזים והמשכורות כמעט ולא השתנו ,אז מה קרה מאז ? ישראל נהפכה להיות יעד לדירות להשקעה או אולי גילו כאן זהב ? הסיבה היא ריבית אפסית שהתחילה מאז פרוץ המשבר הכסף ניהיה זול ויחד איתו באה האינפלציה ,הנדל"ן הוא הברומטר לשינויים הוא הראשון שיעלה והוא הראשון שיפול .

פורסם

קודם כל טעות שלי. הם ישלמו 1501 ש"ח ב 3.5% שזו ריבית ריאלית למשכנתא צמודה.

לגבי דירות בסכומים כאלה אז סתם בשביל הספורט נכנסתי ליד3 ואתה יכול למצוא דירות כאלה בחיפה (הדר עליון ומטה), נהריה, קריות, באר שבע ועוד. ברור שלא תקבל דירה עם לוקסוס אבל אתה מדבר על המעמד הנמוך וטבעי שלא יגור בפאר.

האוכלוסייה הכי חלשה היא לא בני דודינו ואם אתה תהיה מוכן לבנות את הבית שלך במו ידיך תאמין לי שגם אתה תחסוך המון. מישהו צריך לשלם את הפרסום, משרד המכירות, המרצדס של הקבלן ואת השופינג של אשתו.

פורסם

לא צריך לסתבך את השינוי רואים הכי טוב בכמות המשכורות שהיית צריך לקניית אותו בית ואם אני לא טועה ,השינוי הוא בכ50% עלייה לעומת מה שהיה לפני עשור או קצת יותר .

לדעתי עדיף לחיות בשכירות ולשלם אותו סכום מאשר לחיות במקומות ההם שדירה עולה 300 אלף (ואני גרתי/גדלתי בדיוק במקומות האלה ) .

עריכה : http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000631058

פורסם

לכל מי שטוען שאני עושה מעט מדיי, ייתכן ואתם צודקים.

אך כמו שאמרתי, יש דבר מה בתהליכים "מאחורי הקלעים".

היום קיבלתי תשובה לאקונית מקרן כלשהי לעידוד יזמות, שהנוסח שלה אומר ש"אין לך מספיק כסף, אז לא נוכל לתת לך כסף". כמובן, לא במילים אלו, אבל עדיין, מעצבן טילים.

כאילו, מה, אם היה לי מספיק כסף, הייתי פונה אליכם?!:brickwall:

כבר מתחיל להתייאש:cry:

פורסם

בכל השקעה, צריך סכום התחלתי מסויים. הרי, כאשר אתה מעוניין לקחת משכנתא, אתה לא יכול לבוא עם כיסים רייקים ולבקש אחת.

אם אתה מאמין במוצר בכל ליבך ואין לך כסף התחלתי, אתה תמיד יכול לפנות למשקיעים פרטיים.

במידה ואתה לא מכיר אנשים, אשר יכולים להוות משקיעים פרטיים, ואתה מפחד/מתבייש לגשת להתעניין אצל אנשים, פרסום מודעה בעיתון, יכול להיות גם אפקטיבי.

פורסם

זה ידוע שצריך סכום התחלתי, ואילו לא הייתה האפשרות לא הייתי פונה אליהם (במקרה שלי, הרכב- אשר מכסה את הסכום ההתחלתי לפי החישוב שלהם, ואת רוב סכום ההלוואה המבוקש, לפי מחיר המחירון שלו).

PIZDIEZ.

פורסם

ברווז, אתה פשוט צריך משקיע שמאמין במוצר שלך ויסכים להיכנס כשותף (לא הלוואה אלא מכירת חלק מהזכויות העתידיות. נכון שהרווח יהיה הרבה יותר קטן אבל גם הסיכון).

• תוכן חדש...