Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא לפיתרון מציאותי.

נדל"ן תמיד היה ותמיד גם יהיה, מקור להון לא קטן. בשנים האחרונות, המון "חולמים" נזכרו להתעורר ולהכנס ל"עניינים".

בכנות, אני לא צופה ירידת מחירים בשנים הקרובות, בטח לא בחמש הבאות.

משק תחרותי הוא מושג מצויין בשיעורי מיקרו כלכלה, אבל במציאות שאנו חיים, המושג "מונופול" בא יותר לידי ביטוי, לצערי.

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהג לילה - משק תחרותי לא אומר בהכרח משכורות נמוכות יותר לעובדים, זה כן אומר שאין מונופולים (או דואופולים, או אוליגופולים או קרטל - הבנת למה אני מתכוון). משק תחרותי כן מכריח פיקוח על השחקנים השונים - ובעלי ההון שונאים את זה. בהיעדר פיקוח מגיעים למצב של מונופולים (או קרטלים) בסופו של דבר.

אבל כמו בארה"ב שבה פיצלו חברות גדולות לחברות קטנות יותר, ופיצלו בעלויות של עסקים בין יותר אנשים - ככה צריך לעשות גם פה.

במקביל כמובן שצריך לצמצם את הבירוקרטיה כדי שיהיה קל יותר לפעול וברור יותר מה המסגרות שבתוכן פועלים.

כמובן שתיאום ציפיות זה דבר נהדר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לאוהבי הסיפורים:

מעשה שהיה בדייג, שכל יום היה יוצא מהבוקר ודג דגים לבני ביתו לארוחת הערב,

יום אחד פגש אותו איש עסקים מצליח

ושאל אותו: "מדוע אינו קונה לעצמו סירה קטנה והולך לדוג בעומק הים?

שאל הדייג: "למה אני צריך את זה"?

השיב לו: " כדי שתוכל לדוג דגים יותר דגים ביום ואז לימכור אותם בשוק ולהרוויח יותר כסף, ובכסף הזה תיקנה עוד סירות גדולות יותר ויהיו לך פועלים ואז תהייה עשיר מאוד"

שאל הדייג: "ואז מה יהיה אחרי שאהיה עשיר גדול"?

השיב לו: "אז תוכל לשבת יום שלם בלי לעשות מאומה"

אמר הדייג: אבל אני אוהב לדוג

השיב לו: "אז יתפנה לך כל היום כדי לדוג בחקה"

אמר הדייג: "הבט בי, זה מה שאני עושה כבר עכשיו".

סיפור יפה, אבל איך הוא משלם משכנתא? כנראה הוא מוכר את אשתו.

פורסם

הסיפור עם הדייג הוא סיפור ישן אבל מאלף ביותר.

המירוץ להצלחה לפעמים הוא חסר ערך ויש רבים שבפועל אכן מחליטים לחיות חיים פשוטים יותר צרכניים פחות ולהינות מהחיים.

אני בדעה ,שללא האישה שקינאה בחברתה שבעלה הביא לה פרווה של חיה יפה למערה ,ודירבנה את בעלה להביא לה אחת יותר יפה עד היום היינו חיים במערות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הסיפור עם הדייג הוא סיפור ישן אבל מאלף ביותר....אני בדעה ,שללא האישה שקינאה בחברתה שבעלה הביא לה פרווה של חיה יפה למערה ,ודירבנה את בעלה להביא לה אחת יותר יפה עד היום היינו חיים במערות .

אה, אתה מדבר על סיפור דומה, אותו דייג, אותו דג, רק אשה אחרת.

אתה מדבר על הדייג ודג הזהב! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש אנשים שאצלם זה יותר כמו הסיפור על הדוב והצייד מאשר כמו הדייג ואיש העסקים.

צייד שחי מציד דובים (לך תבין), הולך ליער, מוצא דוב (כמה אירוני), מכוון, יורה-ומפספס. הדוב מסתער לכיוון שלו, ותופס אותו מהגרון.

הצייד מתחנן על חייו, והדוב חושב לרגע, ואומר לו:

יודע מה? אני אתן לך עוד צ'אנס. אם תצליח להרוג אותי, ניצחת. אם לא, אני מביא וואזלין ועושה לך (המילים הבאות הוחלפו ל"נעימים בגב" עקב הצנזורה) "נעימים בגב".

הצייד מסכים, מהפחד הוא מפספס... הדוב בא ועושה לו את אותם ה"נעימים".

למחרת הצייד הלך וקנה רובה הרבה יותר רציני בהון כסף. הלך ליער, מצא את אותו הדוב, והזכיר לו את ההסכם- הרי יש לו אחלה רובה עכשיו, אין סיכוי שיפספס. הדוב מסכים, והצייד האומלל נופל על אבן בדיוק כשהוא בא לירות, ומפספס... ושוב, בא הדוב עם הוואזלין ועושה לו "נעימים בגב".

למחרת הלך הצייד המוכשר לחנות וקנה לעצמו (במחיר של משכון כל הבית, האוטו והבטחת נישואין של ביתו) וואחד רובה, פשוט תותח, יותר מאשר רובה. הולך ליער, מוצא את הדוב, מזכיר לו, בא לירות, מתעטש-ומפספס.

בשלב הזה, בא אליו הדוב ושואל אותו ב"דיבור צפוף", עם יד על הכתף:

"תגיד, אחי, -אתה צייד או מZדייN בת*ת???"

מוסר ההשכל הוא,

שכמה שלא תעבוד קשה, ותנסה לקנות לך את הכלים הנכונים להתקדמות, וואלה אם אין לך מזל (או שאתה לא יודע מה אתה עושה), בסוף יבוא אליך דב שיתקע אותך.

כמה שאני לא אנסה לשנות ולשפר, ולעבוד קשה, לאן יש לי לצמוח? לעוד 1-2K למשכורת מק-סי-מום למשך כל שנות חיי?

נ.ב.

הסיפור הנ"ל הוא הסיבה למה לא הלכתי לראות את הסרט "יוגי הדב" בקולנוע. לא נעים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוב, אז עכשיו תורי לבדיחה עם מוסר השכל כלכלי:

אחד מסתובב בשוק בסין, רואה בפתח חנות איזה חתול מרוט ומכוער אוכל מקערת אוכל.

מסתכל מקרוב על עד כמה החתול מכוער ופתאום קולט שהחתול אוכל מתוך קערה עתיקה ונדירה ששיכת לשושלת מינג! :shock:

הוא לא רוצה לעורר חשד אז הוא ניגש לסוחר ושואל, תגיד, החתול למכירה?

בטח עונה לו הסוחר, אלפיים דולר והוא שלך!

עושה ההוא חשבון, אלפיים דולר החתול, מאתיים אלף דולר הצלחת, וואלה שווה!

קונה את החתול באלפיים דולר, בא כבר ללכת ואז מסתובב ואומר לסוחר, שמע, החתול הקשיש כ"כ קשור לקערה שלו, חבל לי נורא להפריד בניהם, אולי אני אקח עבור החתול גם את הקערה שלו?

עונה לו הסוחר, הצלחת? אין שום סיכוי, בזכות הצלחת זה כבר החתול העשירי שאני מוכר השבוע!

פורסם

לא יודע מה על מעמד הביניים אבל מעמד הבדחנים בעלייה.

לברווז

לפחות לפי הכתיבה בפורום אתה בחור מוכשר. אז למה להיות פסימי.

תשקיע תלמד ותראה שכר בעמלך.

מזל טוב לחתונה המתקרבת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברווז,

מה הכישורים שלך (חוץ מלעשות "נעים בגב")?

פורסם

זה דווקא הכישורים של הדוב, ידידי.

תודה ישה,

לצערי ניסיתי ללמוד-ללא הצלחה. את היכולת שהייתה לי בתיכון (כישרון טבעי) איבדתי במהלך העשור שעבר מאז. תודה רבה על המזל"ט וההמלצה בשירשור אחר!.

באגירה, עקרונית- אני מחסנאי. מבחינת כישורים, זה משלח ידי בעשור האחרון מאז הצבא. כל השאר טוב ויפה אבל רק מהווה "תחביב", עקב המחסור בניסיון.

אם לא הבנתי מה כוונתך בשאלה, אתה יודע את כתובת הה"פ שלי, נכון?...:-D

נ.ב.

אני אינני פסימי, אני אופטימי במינוס. יש הבדל...

פורסם

ברווז,

הבדיחה שהבאת היא נחמדה, אבל "מוסר ההשכל" שלה כ"כ לא נכון, עד שאני מפציר בך לא להראות אותה לאנשים נוספים :).

"כמה שאני לא אנסה לשנות ולשפר, ולעבוד קשה, לאן יש לי לצמוח? לעוד 1-2K למשכורת מק-סי-מום למשך כל שנות חיי?" - אני לא מכיר אותך, אבל כזה משפט יחסל אותך, לא רק אותך, אלא כל בן אדם.

זה נחמד שקיים שרשור, שניתן "לפרוק בו" הכל, אבל זה הרי רק עניין וירטואלי בלבד.

תתחיל להאמין בעצמך ולא לכתוב בדיחות מייגעות, שלא נכונות בשיט.

פורסם

בוא ותוכיח לי שאני טועה.

עזוב ענייני גורל של "לזכות בלוטו", עזוב "להוציא פטנט" ועזוב שטויות דומות.

מחסנאי ללא השכלה על-תיכונית. לאן אני יכול להגיע? להיות מנהל מחסן? אולי. אפילו למשרת מחסנאי רגיל דורשים היום תואר בהרבה מקומות (כל המקומות הנורמאליים לפחות).

זה לא שאין כיווני מחשבה אחרים בגלל (או שמא עליי לומר "בזכות")המצב הזה, אבל העובדה הידועה היא, שכדי לעשות כסף, צריך כסף, כי כסף אוהב חברים. אז או שיש לך כסף, או שעדיף שתאהב "נעימים בגב", כי זה מה שהחיים נוטים לעשות לך.

-לאיפה נעלמה חתימתך על "יזמות"?

פורסם

בשביל לעשות כסף, צריך כסף, אבל לא הרבה כסף :).

אז זהו, נגמרו החיים שלך? אין לך יותר סיכוי ללמוד/לעבוד/למצוא משהו שאתה טוב בו?

נ.ב

החתימה נעלמה כלא הייתה :).

פורסם

ברווז היקר, ערב טוב ידידי :-P

אני צעיר ממך בהמון שנים, ואין לי כל כך איך לעזור לך. למרות שממש

ההיתי שמח. אני קורא את דברייך וממש מקווה ומאחל לך שתצליח בחיים,

שאיכשהו איך אומרים "שתבוא המכה". שתפרוץ, תצליח, תתקדם. תהיה מאושר.

סתם כמה דברים שאני רוצה לשלוף, אשמח מהאנשים להעיר לי אם משהו לא במקום.

קודם כל, אם זה בסדר, בן כמה אתה?

דבר שני, תגיד לי איך צורת המחשבה הזאת, אולי אני טועה:

מה אתה אומר על להתחיל לעבוד בחברת תקשורת, או כל חברה אחרת

שאפשר להתקדם ממנה. לצורך העניין לדוגמא: בזק. (אני לא קשור אליהם, פשוט דוגמא טרייה שהוצעה לי לאחרונה). להתחיל כעובד זוטר, לרכוש ידע (כמובן שקשור למחשבים, שרתים, מערכות הפעלה וכו'), לעבור קורסים, הסמכות, הכשרות. להתקדם לאט לאט בשרשרת הדרגות.

ואולי כמו שתמיד החברות הגדולות אוהבות לנפנף, תצליח להגיע אפילו לתפקיד מנכלי סמנכלי.

גם עבודה בחברה גדולה טובה ויציבה, גם רוכש בה ידע והשכלה, גם ניסיון, גם טוב לרזומה, גם יש אופציה לקידום, גם כל התנאים המגיעים לך כעובד ואפילו יותר (זה מה שהם אומרים).

וזוהי רק דוגמא אחת ידידי היקר.

אני בטוח שישנם עוד המון.

אפשר להתחיל ולפנטז ואולי אפילו להגשים, לדוגמא עולה לי עוד משהו תוך כדי כתיבה.

אם יש לך חברים עם ראש פתוח, ייזמים, אנשים שמעוניינם להמציא משהו, להקים משהו. למה שלא תעזור להם? תייעץ להם? תקימו משהו יחד, לאט לאט זה יגדל ויהפוך למשהו גדול שיכניס לך המון.

רק אתמול ראיתי שאדם חשב על אתר אינטרנט של חלקי חילוף.

הוא עובד במוסך, והוא אומר שממש קשה למצוא חלקי חילוף למכוניות

תמיד מתקשרים אליו מבקשים ממנו שיעזור להם. עד שהוא החליט לעשות מעשה.

הקים אתר, כמו אוול ג'ובס? רק של חלקי חילוף.

ריכז בתוכו את כל החברות המספקות חלקי חילוף לרכבים,

הקים מנוע חיפוש, הרים אתר. וכרגע הוא מחכה לעשות את האקזיט שלו.

והוא מקבל מכל חברה שכזאת כמה מאות שקלים בחודש הוא אמר, רק על זה שהוא המתווך בין יוסי שצריך חלקי חילוף לבין XXX חלקי חילוף בע"מ.

יש עוד המון דוגמאות. אני פשוט לא יודע כמה זה מעשי עבורך, האם באמת תעשה את זה, או לא.

למשל גם אולי להתחיל לפסל בבית בשעות הפנאי ואז לנסות למכור את היצירות למישהו. לצייר, לכתוב שירים ולשלוח אותם.

אם אתה שולט בשפה כלשהיא מעולה אולי אפילו לתרגם מאמרים לאט לאט יכניס לך עוד כסף.

אני יכול להמשיך ככה עד מחר, אבל אולי זה כי אני עדיין צעיר ומלא רעיונות ומחשבות. לך תדע.

בכל זאת באמת שאני רוצה שתצליח, שתהיה מאושר ותצליח! :)

פורסם

ברווז, איך אתה מסתדר עם מחשבים ואנגלית? (עברית יש לך...)

שאלה רצינית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...