Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דני, צר לי אבל אני חולק עליך... מי שהשתכר לפני שנתיים 7500 ש"ח מרוויח היום את אותו סכום... על המים הוא משלם עכשיו מעמ... הארנונה עלתה? הדלק עלה?... ויש עוד עשרות דוגמאות מהשנתיים האחרונות...

אז מה עושה אדם נבון? יוצא פחות, מבלה פחות... אבל זה בדיוק מה שנקרא ירידה ברמת החיים! :x

נכון שכל מיני דברים כמו דלק התייקרו; אבל דברים אחרים זולים יותר. למשל, היום אפשר לקנות מאד בזול (יחסית לפעם) מכונית משומשת שנוסעת מצויין. אין ספק שמכונית כזו הרבה פחות טובה/יפה/נוצצת ממכונית חדשה, אבל נוסעת היטב.

כנ"ל טלוויזיה, וכמעט כל מוצר חשמלי. לדוגמה, אפשר היום לקנות מכונת כביסה 7 ק"ג דיגיטלית (ומאד חסכונית במים) בערך ב-1600 ש"ח. חדשה.

אני עדיין חושב שמי שאינו משתתף במירוץ הזה, שיש הקוראים לו "מירוץ המלכה האדומה", ובוב מרלי כינה אותו "מירוץ עכברושים", יכול לחיות היטב במשכורת בינונית - אבל אך ורק בתנאי שאינו משווה עצמו לשכנו.

דני

פורסם

וזה האבסורד בהתגלומותו.

אני לא זקוק לשום מכונת כביסה חדשה, כל המכשירים החשמליים בבית

תקינים ועובדים, טפו-טפו-חמסה-חמסה...

אבל מוצרי יסוד כגון פסטה, קמח, סוכר ושמן עלו לאחרונה באיזה 10-20 אחוז

(מדגם לא מייצג של הסופרמרקטים בעיר שלי). זה המון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

dny, איך אתה עושה את החישוב הזה?

אני צריך לשלם שכר דירה, מים, ארנונה ודלק. המחיר של כל אלה(פרט אולי לארנונה שעלה אבל פחות) הכפיל את עצמו בשנתיים - שלוש האחרונות.

גם סל הקניות שלי בסופר התייקר בעשרות אחוזים.

אני יכול להראות לך עוד לא מעט שירותים בסיסים שאני זקוק להם ומחירם עלה בשנים האחרונות בעשרות אחוזים.

אז לא מעניין אותי עם המכונות כביסה או הטלויזיות עולות פחות, זה ממה לא עוזר לי. אלה מוצרים שאני משתמש בהם כבר שנים ולא מתכוון להחליף, כי מבחינתי אלה מותרות, גם אם מחירם ירד.

למזלי אני עוד גר ולומד בדרום, כך שמחיר שכר הדירה והארנונה יחסית נמוך. אין לי מושג איך שורדים במרכז.

פורסם
נכון שכל מיני דברים כמו דלק התייקרו; אבל דברים אחרים זולים יותר. למשל, היום אפשר לקנות מאד בזול (יחסית לפעם) מכונית משומשת שנוסעת מצויין. אין ספק שמכונית כזו הרבה פחות טובה/יפה/נוצצת ממכונית חדשה, אבל נוסעת היטב.

כנ"ל טלוויזיה, וכמעט כל מוצר חשמלי. לדוגמה, אפשר היום לקנות מכונת כביסה 7 ק"ג דיגיטלית (ומאד חסכונית במים) בערך ב-1600 ש"ח. חדשה.

דני

בהסתכלות 10 שנים אחורה, אני מסכים איתך לחלוטין.

בהסתכלות 3-4 שנים אחורה, אני לא מסכים לחלוטין, הרבה מאוד מוצרים חשמליים ורכבים הגיעו כבר למחירי שפל אבל עלות המחיה הכוללת עלתה בצורה דרסטית!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
black joker -

בכל מקרה אני אנסה לתת דוגמא למעמד הביניים:

כשהייתי ילד, אבא שלי עבד כל יום משמונה בבוקר ועד חמש בתור מנהל חשבונות. אמא שלי הייתה מורה (היום שניהם בפנסיה) ובכל זאת גדלנו בבית גדול ומרווח במרכז הארץ, תמיד היה לנו אוטו (לפחות אחד) ומשנות ה-80 ההורים שלי גם נהגו לטוס לחו"ל לפחות פעם בשנה. מה שנקרא מעמד בינוני גבוה.

אוכל לא היה חסר בבית, וגם דברים אחרים מעולם לא היו חסרים. עכשיו בוא נחזור להיום - יש מעט מאוד משרות היום שעובדים בהן משמונה עד חמש ומרוויחים סביר.

משהו לא מתאים בדוגמא של הוריך. עובדתית כוח הקניה של המשכורות רק עלה מאז , והחיים אז היו קשים יותר. תמיד שכר מורה היה לא מי יודע מה . אולי אביך הרויח מצוין, אולי הבית במרכז הארץ נקנה בגרושים לפני זמן רב כשהמקום עדיין לא היה נחשב.

אני לא מעונין לחפש פרטים על הוריך, אלא להגיד שעם כל הבעיות של היום, פעם היה יותר גרוע.

יהודה

פורסם

ואני עדיין אל מבין כיצד ניתן לחיות ממשכורת מינימום. לא מעט אנשים חולמים להגיע היום למשכורת 7000-8000 ואני עדיין רואה בזאת אבסורד.

אני עדיין מאמין שכל דבר שלילי, ניתן לתעל לטובתנו. זה אומנם לא קל, אבל, בסופו של דבר, זה משתלם.

פורסם

הכתבה נוגעת בבעיה נכונה ואמיתית עם אנשים(זוגות צעירים בפרט)שלא יודעים לחיות עם היכולות האמיתיות שלהם,הזדהתי מאוד עם הכתוב ואני שמח שאני ואשתי בתור "זוג צעיר",יודעים לחיות לפי יכולותנו למרות שיש המון פיתויים מסביב שיכולים לגרום לנו להידרדרות כלכלית.

פורסם

יש כאן בעיה אמיתית ולהגיד לאנשים "תוציאו פחות" זה פתרון ברמת המיקרו - האינדיבידואל - ולא ברמת המקרו. הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה כאן הוא שאנשים יוציאו פחות, תאמינו לי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אכן כתבה מאלפת

שמה את האצבע בדיוק על שורש הבעיה .

צריכה ( צריחה ) מעל היכולת היא אם כל חטאת, ויש להתקדם בכל דבר בחיים בשלבים , כמו שאף בן אדם לא מתחיל באוניברסיטה אלא מתחיל בגן הילדים , ואף הרמטכ"ל התחיל בתור טירון מושתן.

אין קיצורי דרך , ואין קפיצות בדרך אלא באמת במקרים יוצאי דופן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השאלה הקשה מכולן היא, מה לעשות במידה והיכולת נמוכה מלכחתחילה?

פה כבר יש בעייה רצינית.

יש משפט שאומר, ש"העשירים יתעשרו (בזמן ש)העניים יתרוששו יותר".

בתנאים המשוגעים של היום- האם למישהו שמרוויח פחות מהממוצע (לא כולל בן או בת זוג), יש סיכוי לקחת משכנתא אי פעם?

בלי הכנסה של כ-15 עד 20K לחודש, אין לאף אחד סיכוי "לחיות", אולי רק לשרוד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווזת יש בהחלט סיכוי לקחת משכנתא ולחיות.

אם תוותר על איזור המרכז ותעבור לפריפריה לשכונות הותיקות בהחלט תוכל. אני יכול להעיד שבאשקלון תוכל לקנות דירה בבנין ישן במקום סביר (אולוסייה לא חזקה אבל נורמטיבית) בסביבות ה 450K ש"ח. זה מחיר שזוג צעיר שמשתכר מתחת לממוצע יכול לעמוד בו.

נכון שלא תחזיק רכב חדש ולא תיסע לחו"ל אבל בהחלט תתקיים ותתקיים סביר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
השאלה הקשה מכולן היא, מה לעשות במידה והיכולת נמוכה מלכחתחילה?

פה כבר יש בעייה רצינית.

יש משפט שאומר, ש"העשירים יתעשרו (בזמן ש)העניים יתרוששו יותר".

בתנאים המשוגעים של היום- האם למישהו שמרוויח פחות מהממוצע (לא כולל בן או בת זוג), יש סיכוי לקחת משכנתא אי פעם?

בלי הכנסה של כ-15 עד 20K לחודש, אין לאף אחד סיכוי "לחיות", אולי רק לשרוד.

הכנסה של 11-12 בחודש(לזוג כמובן) יספיקו לך לחיות בכבוד רב גם עם 2 ילדים(ובייננו,אם המצב לא טוב,גם ילד אחד שיחיה בכבוד עדיף על 2 שיחיו חיים קשים),מן הסתם 2 מבוגרים בלי השכלה ייצתרכו לעבוד בצורה יותר אינטנסיבית על מנת להכניס סכום שכזה אבל זה בוודאי אפשרי,הכל תלוי ברצון.דרך אגב,אף אחד לא אמר שחייבים לרכוש דירה, אפשר גם לשכור בסכומים שפויים במקומות פחות טובים,זה בדיוק העניין של הכתבה,חיה לפי יכולתך.

• תוכן חדש...