Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך המלצות ספציפיות לספרי קריאה\עיון מועילים?

ומה נתנה לך אותה חוסר בורות שרכשת במהלך מס' השנים האחרונות בנושאים פיננסיים?

Mazda 2 2013

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן,

תיגש לחנות ספרים ופשוט תעבור על "מדף הכלכלה" ותראה מה הכי מוצא חן בעינייך.

הספר "אבא עני אבא עשיר" תרם לי רבות ולפי המאמרים שאני קורא לאחרונה, אני לא היחיד.

בקשר לחלק השני של ההודעה, קצת קשה לי להתייחס לכך במלוא הרצינות, אך אנסה:

למדתי לעבוד לפני "נהלים" שלימדתי את עצמי. ההוצאות שלי, היום, מחושבות, אומנם לא באופן מושלם, אבל הרבה יותר טוב מהעבר.

היום אני קורא עיתונים כלכליים ולא סובל, אלא פשוט נהנה מכל הידע שאני רוכש דרכם.

עוד לא סיימתי את תהליך הלמידה שלי ולמען האמת, זה תהליך שאף פעם לא מסתיים וטוב שכך. פתאום כייף ללמוד ולהבין.

אחרי שלב מסויים, המושג "השקעות" מתחיל ליטול חלק לא קטן בחיים.

בקיצור, תן לזה צ'אנס :).

פורסם

איך אני מגדיר את עצמי היום? איש עסקים. מה זה אומר? אני ,כרגע, לא יודע.

אתה עושה עסקים? אם לא, אתה לא איש עסקים.

או שבעצם כן, אבל אז אני טייס שטיח מעופף. מה זה אומר? אני כרגע, לא יודע.

(אל תיקח ללב, אבל המשפט המסכם שלך הוא בערך תמצית כל הספר "אבא עשיר, אבא עני", וכבר פשוט נמאס לי להתנצח על עומקו הלא קיים של הספר הזה. אני ממליץ לך אח"כ לקרוא את "מי הזיז את הגבינה שלי", וגם את "הנזיר שמכר את הפרארי שלו". יהיו לך עוד הרבה משפטי מפתח כאלה).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
יש לך המלצות ספציפיות לספרי קריאה\עיון מועילים?

מלחמה ושלום, החטא ועונשו, אנה קרנינה.

אם כל ערב תקרא אותם עד שתסיים את שלושתם (שאם אני בעצם זוכר נכון, זה שישתם), תחסוך עשרות אלפי שקלים בכסף יציאות בערב. :lol:

בנימה יותר רצינית, חשוב להבין שהתא המשפחתי הוא גוף כלכלי שאמור להיות רווחי בדיוק כמו כל עסק אחר או שבמהרה הוא פושט את הרגל ומתפרק.

אצל עצמאים אני רואה יותר הבנה לעניין (למרות שבדיוק כמו שיש עצמאים שמנהלים את העסק לא טוב, כך מנהלים גם את הבית לא טוב), עיקר הבעיה היא אצל שכירים שאין להם את הידע הבסיסי של מה זה לנהל גוף כלכלי עיסקי.

כשאתה מדבר עם אנשים על הבעיות הכלכליות אתה נדהם לגלות שאין להם מושג כמה כסף הם מוציאים בחודש, מעולם הם לא לקחו ליד דף ועט (שלא לדבר על דף אקסל)ועשו רשימה של "מה ההוצאות הקבועות שלנו, מה ההוצאות המשתנות שלנו וכו'", הם פשוט "זורמים" וחיים מצלצול אחד של מנהל הבנק לבא בתור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מעולם הם לא לקחו ליד דף ועט (שלא לדבר על דף אקסל)ועשו רשימה של "מה ההוצאות הקבועות שלנו, מה ההוצאות המשתנות שלנו וכו'", הם פשוט "זורמים" וחיים מצלצול אחד של מנהל הבנק לבא בתור.

שמע, יש גם כאלה שמסוגלים לעשות את זה בראש פחות-או-יותר.

אני יודע מה המצב שלי מבחינת משכורת, יש לי צפי דיי טוב לויזה, להורדות הקבועות בבנק, ופחות או יותר ידע מה הולך להפתיע אותי ובאיזה סכום, ואני מתוכנן לפי זה.

לא עוזר הרבה.

מסקנה? -צריך להגדיל את המשכורת. :shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

משפט יפה ואני מסכים איתו ב-100 אחוזים.

אתה עושה עסקים? אם לא, אתה לא איש עסקים.

או שבעצם כן, אבל אז אני טייס שטיח מעופף. מה זה אומר? אני כרגע, לא יודע.

(אל תיקח ללב, אבל המשפט המסכם שלך הוא בערך תמצית כל הספר "אבא עשיר, אבא עני", וכבר פשוט נמאס לי להתנצח על עומקו הלא קיים של הספר הזה. אני ממליץ לך אח"כ לקרוא את "מי הזיז את הגבינה שלי", וגם את "הנזיר שמכר את הפרארי שלו". יהיו לך עוד הרבה משפטי מפתח כאלה).

לא לוקח ללב וכל עוד יש פה כבוד הדדי, אני גם אגיב לעניין.

הספר הזה שינה את כ-ל התפיסה שלי, ברמה שפשוט לא הבנתי איך לא קראתי אותו לפני.

אני למדתי ועדיין לומד כ"כ הרבה מהספר הנ"ל, שפתאום "השקעות קטנות" של עשרות שקלים על השכלה קטנה, פשוט משתלמים.

אם אני אעז ואגזים טיפה, אז אגיד שהספר הנ"ל שווה, מבחינתי, לקורס במוסד לימודי. כן, כן , לא פחות מזה.

יש לי ה-מ-ו-ן דברים לכתוב בנושא והמון תסכול להוציא פה, אבל בשורה התחתונה, לא כולם רואים באותו אופן את הדברים ואני מכבד זאת.

לגבי עסקים,

כן, אני עושה עסקים ולא אפרט יותר, כיוון שזה עניין אישי.

המשפט שרשמתי גם נבע מתסכול, שאני פשוט לא מבין איך אנשים לא פותחים את העיניים ואין לקחת אותו בכזו רצינות, כפי שעשית :).

פורסם

תראה, כל מה שגורם לך לקחת החלטות שנכונות לך הוא מבורך בעיני.

אני בחרתי לעסוק כעצמאי בתחום שבד"כ לא ניתן למצוא בו עבודה כשכיר (אם כי היום אני גם שכיר במשרה מלאה במקצוע שלי, נוסף על עבודותי כעצמאי. זה זמני, מקווה שלכמה שנים, אבל אין אופק התקדמותי כשכיר). אני יודע שמליונר לא אהיה מעבודה, ואני גם לא חולם על כך. טוב לי מאוד להיות עסק קטן, לעסוק במה שאני הכי אוהב לעשות בעולם, ולחיות בצניעות יחסית (עם עין על העתיד, אני גם שם כמה שקלים בצד כל חודש).

אני לא חושב על השקעות, מתנהל בצורה שקולה יחסית אבל בלי חישובים קטנוניים כל חודש. בסופו של יום, אני רוצה להנות מהחיים. זה לא הכסף שיגרום לי לעשות זאת. הוא יעזור, בהחלט, אבל זו הגישה שגורמת לי לקום כל בוקר עם חיוך.

אני לא קורא ספרי זן ופסיכולוגיה בגרוש, מעדיף בהרבה לשוחח עם אנשים שאני מעריך, ללמוד נקודתית את מה שאני צריך, ולקרוא ספרות יפה בשעות הפנאי.

שיהיה בהצלחה בעסקים! (ברצינות גמורה, בלי טיפת ציניות).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
הנה וידוא ההריגה למעמד הביניים:

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1819427&m=1&mid=111862

טענה מעניינת - רק בעלי ההכנסות הגבוהות נהנים מהטבות מס כי רק הם משלמים מס.

מרבית סוגי הטבות המס הן בשיעורים קטנים ובהחלט יכולות לעזור למי שמרוויח משכורת ממוצעת ומטה (ולא רק). למשל - מי שמסיים תואר אקדמי מקבל חצי נקודת מס למשך מספר שנים זהה למשך התואר שלו. זה שווה יותר מ-1000 שקלים בשנה בקלות.

מצד שני, בעלי המשכורות הגבוהות (ולא שצריך לרחם עליהם) משלמים הון עתק על ביטוח לאומי ומס בריאות (שלא לדבר על מס הכנסה). מה הם יקבלו מזה בפנסיה? 1000+ שקל לחודש, כמו כולנו. ואילו מגזרים לדעתכם יקבלו יותר, מבלי לעבוד כמעט בכלל? :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
משפט יפה ואני מסכים איתו ב-100 אחוזים.

אם אני אעז ואגזים טיפה, אז אגיד שהספר הנ"ל שווה, מבחינתי, לקורס במוסד לימודי. כן, כן , לא פחות מזה.

.

יש "עתידות" בבדיחות בזוקה אשר שווים יותר מקורס במוסד לימודי.

פורסם
תראה, כל מה שגורם לך לקחת החלטות שנכונות לך הוא מבורך בעיני.

אני בחרתי לעסוק כעצמאי בתחום שבד"כ לא ניתן למצוא בו עבודה כשכיר (אם כי היום אני גם שכיר במשרה מלאה במקצוע שלי, נוסף על עבודותי כעצמאי. זה זמני, מקווה שלכמה שנים, אבל אין אופק התקדמותי כשכיר). אני יודע שמליונר לא אהיה מעבודה, ואני גם לא חולם על כך. טוב לי מאוד להיות עסק קטן, לעסוק במה שאני הכי אוהב לעשות בעולם, ולחיות בצניעות יחסית (עם עין על העתיד, אני גם שם כמה שקלים בצד כל חודש).

אז יש לנו פה מכנה משותף - שנינו חיפשנו/עדיין מחפשים את העצמאות הכלכלית שלנו.

אני לא חושב על השקעות, מתנהל בצורה שקולה יחסית אבל בלי חישובים קטנוניים כל חודש. בסופו של יום, אני רוצה להנות מהחיים. זה לא הכסף שיגרום לי לעשות זאת. הוא יעזור, בהחלט, אבל זו הגישה שגורמת לי לקום כל בוקר עם חיוך.

גישה לא רעה, אבל זו לא הגישה שלי.

בכל מקרה, לחשב את המהלכים הכלכליים שלך בחיי היום יום, זהו דבר מאוד מבורך, מבחינתי. בעבר נהגתי להוציא מאות שקלים בשבוע לחינם ואני יכול להגיד בלב שלם, שעם קצת תכנון, הם יכלו להיות עשרות. אז נכון, כשמסתכלים על זה מהצד, ניתן לחשוב שאנחנו קמצנים, אבל אתה הרי יודע שאנחנו לא :).

אני לא קורא ספרי זן ופסיכולוגיה בגרוש, מעדיף בהרבה לשוחח עם אנשים שאני מעריך, ללמוד נקודתית את מה שאני צריך, ולקרוא ספרות יפה בשעות הפנאי.

פסיכולוגיה בגרוש? לא עבורי. לי, באופן אישי, קשה מאוד לשבת בכתה, להקשיב למרצה ולהעתיק את דבריו למחברת - זה משגע אותי!

כאשר אני לבד בבית, בסוף היום (זה נשמע כ"כ פאקינג עצוב, אבל מילא...), אני קורא ספרים וממש טוב לי. הכל הולך בקצב שלי ואני נהנה ללמוד את החומר באופן עצמאי.

שיהיה בהצלחה בעסקים! (ברצינות גמורה, בלי טיפת ציניות).

האם ההערה הזו נכתבה כביקורת על הספר, שנתתי כדוגמא ?

הספר הנ"ל מכין המון נקודות חשובות ולא אחת או שתיים.

אנחנו אומנם מדברים פה על עסקים, אבל פתיחת עסק פרטי קטן איננו בראש מעייני כרגע, אלא "עמודת ההכנסות" :).

אני לא אוהב לעשות עסקים לבד ותמיד כייף לי הרבה יותר עם שותפים ולכן פתיחת עסק משלי, עם כל המחוייבות לכך, היא לא אופציה, כרגע.

גם אני לא אוהב כסף, אבל אני כן אוהב את מה שהוא מסוגל להשיג עבורי וזה קו המחשבה הראשי שלי.

שיהיה בהצלחה לכולנו :).

פורסם
הנה וידוא ההריגה למעמד הביניים:

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1819427&m=1&mid=111862

טענה מעניינת - רק בעלי ההכנסות הגבוהות נהנים מהטבות מס כי רק הם משלמים מס.

מרבית סוגי הטבות המס הן בשיעורים קטנים ובהחלט יכולות לעזור למי שמרוויח משכורת ממוצעת ומטה (ולא רק). למשל - מי שמסיים תואר אקדמי מקבל חצי נקודת מס למשך מספר שנים זהה למשך התואר שלו. זה שווה יותר מ-1000 שקלים בשנה בקלות.

מצד שני, בעלי המשכורות הגבוהות (ולא שצריך לרחם עליהם) משלמים הון עתק על ביטוח לאומי ומס בריאות (שלא לדבר על מס הכנסה). מה הם יקבלו מזה בפנסיה? 1000+ שקל לחודש, כמו כולנו. ואילו מגזרים לדעתכם יקבלו יותר, מבלי לעבוד כמעט בכלל? :-P

יש תוכנית של מס הכנסה שלילי לבעלי הכנסה נמוכה.

העשיר משלם בסה"כ מס נמוך יותר מהעני ביחס להכנסותיו משני טעמים.

האחד יש תקרה לתשלום עבור בטוח לאומי ומס בריאות , כמו שיש תקרה למס הכנסה שמגיע לשיעור המקסימלי , ואינו גדל יותר.

בנוסף הצריכה של העשיר מהווה חלק יחסי קטן מהכנסותיו , וחלקה הגדול מופנה לחיסכון, וכולנו משלמים מיסים עקיפים כמו מע"מ בכל רכישה ורכישה.

העני לעומת זאת מוציא את כל הכנסתו לרכישת מוצרים עליהם הוא משלם מיסים עקיפים.

לכן בסכום משלם העשיר יותר באחוזים פחות.

פנסית זקנה מביטוח לאומי אכן מקבלים ללא קשר להכנסותיך בעבר. "דופקים " את העשירים.

העני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
העשיר משלם בסה"כ מס נמוך יותר מהעני ביחס להכנסותיו משני טעמים.

...

לכן בסכום משלם העשיר יותר באחוזים פחות.

העשיר משלם מעל לשליש מהכנסתו מיסים. העני לא משלם (כמעט או בכלל לא) מיסים על הכנסתו.

גם אם כל הכנסתו של העני מופנית לצריכה, המסים על הצריכה (מע"מ, בלו, ...) לא מתקרבים לשיעור זה.

:turn-l:
פורסם

העני לא משלם מס הכנסה אבל משלם ב"ל ומס בריאות בשיעור גבוה מאוד יחסית לעשיר. אל תשכח שלעשיר יש הרבה יותר מפלטי מס בצורת רכב צמוד שהוא אולי משלם את המס על העלות שלו אבל לא על עלות השימוש (דלק וטיפולים חינם או אם הוא עצמאי אז מהברוטו ועוד החזר בלו) או טלפון סלולארי בשווי מס של 80 ש"ח מקסימום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...