Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
. זוגות צעירים קונים דירות חדשות במליון ש"ח ויותר כשליד הדירה שהם קנו עומד בניין ישן וללא מעלית שדירה באותו הגודל עולה כ 650,000 ש"ח אז שלא יבכו שהמשכנתא חונקת אלא על זה שהם מפונקים.

ולמה אנשים עושים את זה? חלק מזה זה השפעת התקשורת/חברה/סביבה.

הרבה יותר קל להוריד את רמת החיים (לוותר על טיסות לחו"ל, אם אין אפשרות, לוותר על נסיעה לא הכרחית...וכו').

אבל אין שום קול שקורא לדבר כזה (חוץ מהקמפיין של איכות הסביבה... ) כי זה לא "מתאים" לאג'נדה של בעלי האינטרסים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 305
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנחנו לא חיים במדינות דרום אמריקה בהן ההון מצוי בידי 2% מהאוכלוסיה והשאר רעבים ללחם.

אנחנו בדרך לשם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה לא נכון, וזה לא יכול להתרחש כאן.

פשוט, אנשים התרגלו לחיות ברמת חיים שעולה על גובה ההכנסות שלהם, נטלו משכנתאות ענקיות, משלמים מאות שקלים בחודש לשידרוגי סלולארי, מאות שקלים על ריבית החובה בבנק ועוד כהנה וכהנה הוצאות שהן ממש לא הכרחיות.

אני משייך עצמי למעמד הביניים, וכמו כולם אני מרגיש את עליות המחירים במשק, אבל בניגוד לרבים טובים נקטתי בכמה צעדים שלא יגרמו למצבי להתדרדר.

1. מעולם חשבון הבנק שלי לע עמד בחובה, ולו של שקל בודד אחד, חיים מכסף שיש ולא מכסף שאין.

2. חשבון הסלולארי שלי ושל זוגתי לא עובר את סך 200 הש"ח, גם כך זה כסף "חראם".

3. ביטלתי ערוצים לא ניצפים ב YES.

4. ממעטים בנסיעות לא הכרחיות.

5. ביטלתי מנויים לשבועונים שניזרקים לאחר יום לפח.

6. ביטלתי את כרטיס הזהב שהיה ברשותי, חבל על העמלה הגבוהה, וגם זה כבר לא מותיר רושם על אף אחד..

לסיכום - תחיו נכון, תתקצבו ותכלכלו נכון חייכם, ולעולם לא תקלעו לבעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יכול ואפילו קרוב יותר משאתה חושב.

1. מעולם חשבון הבנק שלי לא עמד בחובה, ולו של שקל בודד אחד, חיים מכסף שיש ולא מכסף שאין.

יותר ממסכים אתך בקטע הזה. במשך שנים רבות כך היה המצב גם אצלי. עד שיום בהיר אחד החלטתי לקנות רכב. לצאת מהמינוס לא הצלחתי עד שלקחתי הלוואה...

שמע, צודק- לא חייבים לפטפט כל היום בנייד.

בעידן המחשב, מי מתחבר לכבלים?! לא אני בכל מקרה. עוד נקודה לחיסכון ומחשבה.

מה שכן אתה טועה בענק.

המצב היום הוא כזה שפשוט לא ניתן להתקיים ברמה סבירה, דהיינו "בינונית", כמו "המעמד הבינוני".בן אדם בלי השכלה גבוהה לא יצליח למצוא עבודה עם שכר "רציני", שיאפשר לו להתקיים בכוחות עצמו בכבוד.

גם אם הייתי מוכר את האוטו, מפסיק לעשן, וקונה רק לחם לאכול, עדיין לא הייתי מצליח לסגור את החודש אם הייתי חי לבד. תודה לאל שיש את בת הזוג שתעזור קצת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כל מה שלא כרוך חלילה בבריאות סובל דיחוי\ביטול.

משיכת יתר ותשלומים אין קץ מהווים מעגל קסמים שקשה מאד לצאת ממנו, ועדיף עוד יותר לא להכנס אליו.

אל תשכחו שהשנה נמכרו על 200,000 מכוניות חדשות, מה שאומר שהמצב לא נוראי עד כדי כך..

פורסם

חן, אני שמח לקרוא שיש אנשים כמוך. אבל, כמה אנשים כאלה אתה מכיר? שיודעים להפעיל ביקורת, לראות תוכנית טלויזיה מבלי לחשוב שיש מניפולציה עליהם...?

מישהו שחי מהכסף שיש לו ולא נמצא במינוס (ומצליח לחסוך).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אני לא שייך למעמד הגבוה.

אני רק רוצה להעיר ש... יש דברים שלא אומרים. אולי, אנשים צריכים לחיות לפי הכיס שלהם, ולא לחגוג עם כסף שאין.

כל התוכניות בערוצים המסחריים מנפחות לאנשים את הראש. אז זוג צעיר יכול להתחיל את חייו בדירת 3 חדרים. לא חייבים ישר דירת 6 חדרים, ולהיחנק עם המשכנתא.

ולא שאני לא נהנה לבזבז את כספי בחנויות מותגים או להוציא כסף על שטויות.

היום גם 3 חדרים במרכז הארץ זה משהו שאתה לא יכול לקנות גם אם יש לך מליון שקל במזומן בבנק.

פשוט, אנשים התרגלו לחיות ברמת חיים שעולה על גובה ההכנסות שלהם, נטלו משכנתאות ענקיות, משלמים מאות שקלים בחודש לשידרוגי סלולארי, מאות שקלים על ריבית החובה בבנק ועוד כהנה וכהנה הוצאות שהן ממש לא הכרחיות.

אני משייך עצמי למעמד הביניים, וכמו כולם אני מרגיש את עליות המחירים במשק, אבל בניגוד לרבים טובים נקטתי בכמה צעדים שלא יגרמו למצבי להתדרדר.

1. מעולם חשבון הבנק שלי לע עמד בחובה, ולו של שקל בודד אחד, חיים מכסף שיש ולא מכסף שאין.

4. ממעטים בנסיעות לא הכרחיות.

5. ביטלתי מנויים לשבועונים שניזרקים לאחר יום לפח.

6. ביטלתי את כרטיס הזהב שהיה ברשותי, חבל על העמלה הגבוהה, וגם זה כבר לא מותיר רושם על אף אחד..

מסכים איתך 100 אחוז וגם אני נוהג ככה לגבי סעיף 1.

בראייה מוטורית : עד שאין לך את מלוא הכסף לשלם על הרכב ועוד אקסטרא לתחזק אותו - פשוט לא קונים.

אני לא יורד לרמת הספירת דקות סלולריות אבל אני כן מעדכן את התוכנית מפעם לפעם כדי לקבל יותר בפחות כסף. כנ"ל בYES.

בחישוב נכון אתה יכול לגור ברמת חיים גבוהה ולהנות למרות שהמשכורת ממוצעת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל התוכניות בערוצים המסחריים מנפחות לאנשים את הראש. אז זוג צעיר יכול להתחיל את חייו בדירת 3 חדרים. לא חייבים ישר דירת 6 חדרים, ולהיחנק עם המשכנתא.

כבר 3 חודשים אני מחפש דירה 3 חדרים באזור השרון, המחירים שדורשים פה תלושים מהמציאות.

גם אנחנו, זוג קלאסי במעמד הביינים, לא מצליחים לקנות דירה קטנה בתקציב נורמאלי בלי משכנתא למעל 20 שנים.

רמת החיים בישראל גבוהה ודומה לזו שמדינות מערב אירופה, ואין שום סיבה שמשפחה שמשתכרת 15,000 ש"ח, וזה השכר הממוצע של שני בני זוג שעובדים, לא תחייה טוב.

הכול עיניין של תכנון התקציב המשפחתי ותו לא.

מניסיון אישי עם שכר באזור שציינת (נטו) ועדיין בלי ילדים, מאוד קשה להתקיים ולהרשות לעצמך פינוקים מדי פעם.

כאדם שיודע טוב מאוד לנהל תקציב ומנסה לחסוך קצת כל חודש אני בהחלט מרגיש שכל חודש שעובר נהיי פה קשה יותר ויותר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני חייב לציין שאני נמצא באמצע קריאת הספר "אבא עשיר, אבא עני". רבאק, כמה אני לומד! שום מורה במכללה שלי, עדיין לא לימד אותי כך.

ההערה המכזית בספר היא עניין החינוך הכלכלי - כל כך חשוב ואם זאת לא נלמד בשום שלב (יסודי/חטיבה/תיכון).

יכול להיות שלא תיקחו את דבריי ברצינות, אבל החלום ללמוד מקצוע, לפתח קריירה ואחרי 20 שנה להגיע לתפקיד בכיר, אף פעם לא עניין אותי וכמה שניסיתי להמשך לכיוון, פשוט דחפתי את עצמי החוצה.

איך אני מגדיר את עצמי היום? איש עסקים. מה זה אומר? אני ,כרגע, לא יודע.

פורסם

בלי להעליב חלילה איש, אבל יש פה כמה אנשים מצחיקים.

אתם טוענים שהחלטם להצטמצם בצריכה (יס, סלולארי דלק וכו), אבל זהו בדיוק לב העניין!

אם לפני שנתיים יכולתם להסתדר עם כל אותן "מותרות" ושכר של 5000 שקל, ואחרי שנה נאלצתם להתחיל להצטמצם,

וכעבור שנה נוספת נאלצתם שוב להצטמצם, אז השכר שלכם כבר אינו בעל אותו כושר קנייה כמו לפני שנתיים ושנה.

השכר נשחק ויוקר המחייה עולה כתוצאה מעליית מחירים, מיסים ואגרות.

אבל רגע, אמרו שכמעט לא נפגענו מהמשבר הכלכלי, ובעצם זכינו בשיפור המשק ב 7.9%.

7.9% למי בדיוק? לאלה שפתאום צריכים להצטמצם ? אתם לא רואים פה את גודל האבסורד?

זוהי בדיוק הפואנטה, ואותה אתם מפספסים.

פורסם
אל תשכחו שהשנה נמכרו על 200,000 מכוניות חדשות, מה שאומר שהמצב לא נוראי עד כדי כך..

שמת לב במקרה איפה הפריחה הנהדרת הזאת שאתה מדבר עליה?

בקטגוריה הכי נמוכה, הכי זולה, שעד ממש לאחרונה מעולם לא היה לה זכות קיום בישראל.

עכשיו צא ולמד למה עם ישראל פתאום "התאהב" בקטגוריה הזאת.

בנוסף חן, אני מסכים לחלוטין עם פילון, האם אתה באמת ובתמים לא מבין שכל הצמצומים האלה שביצעת שנעשו רק בכדי שתוכל להמשיך "לצעוד במקום" זאת ירידה משמעותית ברמת החיים?

אם בשביל שתוכל להחזיק את החשבון ביתרת זכות הורדת משמעותית את רמת המחיה שלך אז ידידי, מעמדך מתדרדר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אבל מצד שני, לא מעט מיגזרים פוצו בתקופה האחרונה, ושורה של הסכמי שכר שנחתמו מעידים על כך.

עדיין אחוז גדול מהמכוניות שנימכרו הן קומפקטיות\משפחתיות 1600 סמ"'ק, ומה שהביא לרכישה מאסיבית של מכוניות מיני זה עליית מחירי הדלק.

אני אישית לא הצטמצמתי, פשוט אני לא זורק כסף על שטויות ולא חי על כסף שאין לי.

פורסם
בלי להעליב חלילה איש, אבל יש פה כמה אנשים מצחיקים.

אתם טוענים שהחלטם להצטמצם בצריכה (יס, סלולארי דלק וכו), אבל זהו בדיוק לב העניין!

אם לפני שנתיים יכולתם להסתדר עם כל אותן "מותרות" ושכר של 5000 שקל, ואחרי שנה נאלצתם להתחיל להצטמצם,

וכעבור שנה נוספת נאלצתם שוב להצטמצם, אז השכר שלכם כבר אינו בעל אותו כושר קנייה כמו לפני שנתיים ושנה.

השכר נשחק ויוקר המחייה עולה כתוצאה מעליית מחירים, מיסים ואגרות.

אבל רגע, אמרו שכמעט לא נפגענו מהמשבר הכלכלי, ובעצם זכינו בשיפור המשק ב 7.9%.

7.9% למי בדיוק? לאלה שפתאום צריכים להצטמצם ? אתם לא רואים פה את גודל האבסורד?

זוהי בדיוק הפואנטה, ואותה אתם מפספסים.

לא יכולתי לנסח את זה בצורה טובה יותר.

+1

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם
שמת לב במקרה איפה הפריחה הנהדרת הזאת שאתה מדבר עליה?

בקטגוריה הכי נמוכה, הכי זולה, שעד ממש לאחרונה מעולם לא היה לה זכות קיום בישראל.

עכשיו צא ולמד למה עם ישראל פתאום "התאהב" בקטגוריה הזאת.

בנוסף חן, אני מסכים לחלוטין עם פילון, האם אתה באמת ובתמים לא מבין שכל הצמצומים האלה שביצעת שנעשו רק בכדי שתוכל להמשיך "לצעוד במקום" זאת ירידה משמעותית ברמת החיים?

אם בשביל שתוכל להחזיק את החשבון ביתרת זכות הורדת משמעותית את רמת המחיה שלך אז ידידי, מעמדך מתדרדר.

תבדוק את הנתונים - קטגורית המיני היא פחות מ10% מכלל המכוניות החדשות שנמכרו.

חוץ מזה נמכרו בארץ בשנה האחרונה למעלה ממיליון סמארטפונים, רובם מכשירי אייפון שעולים ~4k.

• תוכן חדש...