Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר הזכרתם נוכלי וכספומט,

באחד מימי החמישי שיצאתי אחרי 21 יום עם קיטבג ענק עמדתי בתור למשוך כסף אחרי קשיש אחד שנתמך במקל,כשהוא הוציא את הכסף מהצד זינק בחור צעיר וחטף לו את השטרות מהיד והתחיל לרוץ.

בלי לחשוב יותר מידי זרקתי את הקיטבג והתחלתי לרוץ אחרי הזבל תוך כדי שהנשק בידיים ואני צועק לו לעצור,אחרי שרצנו במעלה הרחוב והוא נכנס לגינה של אחד הבנינים ,הוא קפץ מעל גדר,כשאני קפצתי מעליה הקנה של הנשק נתפס בגד ונפלתי וכך הוא ברח.

כשחזרתי לכספומט התקבצו שם אנשים שאמרו לי כל הכבוד ,והקשיש לא הפסיק לומר תודה.

חבל רק שלא הצלחתי לחזור עם הכסף שלו,מה שמוזר זה שהצעיר היה לבוש כמו איש עסקים ולא כמו איזה פושטק.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

IdobI,

מכיר את הסיפור ומכיר את הגברת, היא מסתובבת הרבה בפ"ת, אני מופתע לגלות שהפעם הסיפור שונה והמיקום אחר.

בדר"כ היא מספרת שאבד לה הארנק והיא תקועה בלי כסף למונית, התקשרו אליה מבית חולים בבקשה שתבוא דחוף כי בעלה מאושפז בטיפול נמרץ לאחר שעבר אירוע מוחי, היא חייבת מונית ספיישל כי היא צריכה להגיע לבית חולים דחוף, היא אכן מראה תעודת זהות ואפילו כמה דמעות, מספרת שהיא לא אישה מהרחוב ויש לה ילדים, הבן שלה בצבא והוא יבוא מחר להחזיר את הכסף, אפילו דואגת לקחת פרטים על מנת שתוכל לבוא ולהשיב את הכסף, סה"כ סיפור "קורע לב", היא גם לא נראית או מתלבשת כמו מסוממת, בדר"כ היא עושה את זה לבעלי חנויות.

הקטע היחידי שעורר אצלי חשד שראיתי אותה בפעם ראשונה הוא שלמרות כל הדמעות וכו' את הסיפור היא מדקלמת באופן שוטף לחלוטין ממש בעל פה מבלי לגמגם או לחשוב שניה, בדר"כ אנשים במצב רגשי כזה צריכים איזה שניה בין מילה למילה על מנת להרגע ולהתאפס.

אני לא מתפלא שנפלת, אין לך מושג כמה נפלו פה בפ"ת מתוך רצון אמיתי לעזור, פה היא כבר מוכרת לכל בעלי החנויות, כנראה בגלל זה השינוי במיקום, כפי שנאמר "משנה מקום - משנה מזל".

דני.

פורסם

מרגיז אך תתנחם בידיעה כי לרוב כאשר מרביתנו מסייעים, אנו יודעים שהכסף הולך למטרה טובה (ולא למנה טובה :?).

לעומת נדבות שלרוב ניתן לאבחן מי אכן זקוק לה, המקרים שבכל פעם מפליאים אותי מחדש הם כאלה של בקשת ביצוע שיחה סלולארית. למשל, לפני כשבועיים באמצע השבוע באחת מהשכונות הנאות במערב רשל"צ. הלכתי עם מספר חברים לכיוון הרכב כאשר עוצרת אותנו גב' בשנות ה 55+ לחייה שישבה ונחה עם שקיות מצרכים עמוסים לעייפה בגן ציבורי וביקשה לבצע שיחה טלפונית דחופה. ישר, חבר שש לעזור לגברת שאכן נראתה נורמטיבית אך במצוקה והואיל לאפשר לגב' שיחה סלולארית אשר התנהלה באופן הבא... הגברת (ללא כל בושה) מתקשרת למישהו ומתחילה לשוחח איתו שיחת חולין בה היא שואלת אותו האם הוא יגיע לאיזו חתונה בסופ"ש וכיו"ב (:shock:?!). כך, שהחבר אכן סייע לגב' ב"מצוקה", אך מסתבר שמצוקה היא סובייקטיבית...

פורסם

יש טריק ששמעתי שמאוד נפוץ באנגליה:

עוצר אתכם מישהו ברחוב וטוען שהפלאפון שלו נעלם/נגנב, והוא חייב לשלוח SMS לחבר/חברה/אמא/אבא כדי להודיע שהוא מאחר - ואתם כבר חושבים לעצמכם "SMS אחד, מה כבר יכול להיות" ונותנים לו לשלוח את ההודעה.

בדיעבד אתם מגלים שההודעה שהוא שלח היא רישום לשירות כלשהו, ושבכל חודש יורד מהחשבון הסלולארי שלכם כסף. כשתנסו להתקשר לחברה הסלולארית תגלו שהיא שולחת אתכם לחברה שמחייבת אתכם (סלאקט ודומיה), והם שולחים אתכם לספק השירות - אותו כמובן לא תוכלו לאתר, כיון שמעולם לא נרשמתם לשירות.

את הסיפור הזה שמעתי כבר ממספר מקורות, כך שתנהגו בזהירות עם הסלולארי שלכם.

פורסם

לקבצנים אני לא משלם כסף.

כי אתה גם מנציח את התופעה וגם סוחטים אותם כל מני עבריינים.

אם הוא רוצה אוכל סבבה שיבוא לפלפליה ליד ,עליי.

אבל במקרים נדירים כבר יצא לי לשלם ומקסימום כפרה הכסף.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לפי דעתי (כמעט) כל מי שמבקש סתם ככה כסף ברחוב הוא מנסה לעקוץ, למה? כי תמיד יש אפשרות הרבה יותר הגיונית מלבקש כסף מסתם בנאדם ברחוב.

או שלא מנסה לעקוץ, אבל יכול לפתור את הבעיה שלו בעצמו או בעזרת משפחה/חברים דיי בקלות אבל הוא סתם נצלן ולא יחכה, למה לחכות שיש פראייר ברחוב שמושיט לך כסף.

או כמובן נרקומנים/הומלסים וכו' שבכל מקרה ובכל מצב לא מגיע להם כלום.

אם מישהיא למשל מבקשת כסף למונית ספיישל לבאר שבע לבית חולים והיא תחזיר מחר שהבן יחזור מהצבא, למה היא לא מבקשת למשל מ... השכנים שלה שמכירים אותה?? הרי אם אין לה אוטו (צריכה מונית..) רוב הסיכויים שהיא דיי קרובה לבית (או שהיא במרחק נסיעה באוטובוס מהבית, ואם אין לה כסף לחזור זה כבר מקרה אבוד), ויכולה לבקש שמה.

ובמקרה של דלק שנגמר באמצע, קודם כל 300 שקל זה חתיכת סכום! אפילו פונטיאק לא צריכה כל כך הרבה :shock: ודבר שני לפחות אם זה היה קורה לי (אם הייתי בצד של הנתקע), לא הייתי מבקש כסף מאף אחד, אפילו שבאמת הייתי מחזיר, הייתי במקום זה מתקשר לבן משפחה שיבוא "לחלץ" אותי ומחכה אפילו כמה שעות... איך אפשר ליפול ככה על אנשים שלא מכירים עם בקשות כאלה של 300 שקל??

אין אולי במקרה איזה "פטנט" לשלם מרחוק איכשהו? (אם יש זה דווקא יכול להיות שימושי לעצמי אם אני יתקע או אם מישהו יבוא אליי בבקשות כאלה) עם מספר כרטיס אשראי אולי?

מה שאני אומר בעצם זה שגם אם האנשים ב"מצוקה" אמיתית, שישקיעו קצת זמן מעצם לפתור את הבעיה ולא יפלו על אנשים ברחוב, הרי זה ידוע לכל אחד שרוב הסיכויים שלא תראה את הכסף בחזרה.

50 שקל (ל\מ)באר שבע בתחנת אוטובוס - זה כבר עקיצה "קלאסית" ולפי דעתי רק טיפש יפול בה

למי אני כן הייתי עוזר - לאלה שמבקשים שיחה, אבל רק אם הם נראים נורמלי יחסית כי לא בא לי שיגנבו לי את הטלפון.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קרה לי מקרה דומה .

הפעם הגיבור בסיפור הוא בחור מבוגר , בערך 50-60 .

אני ועוד חבר עצרנו לתדלק בתחנת דלק עם סניף של יילו בת"א . קנינו לנו קפה וישבנו בשולחן בחוץ , לפתע החנה ליידנו רכב מסוג ברלינגו , ויצא ממנו בחור מבוגר על סף דמעות.

הבחור "בילבל" לנו את השכל : "הבן שלי בצבא , שכחתי את הארנק שלי בבית, אני גר בצפון, אני רוצה להביא לו כסף לפני שהוא הולך לבסיס ועוד שלל בולשיטים שרק בדיעבד הבנו שהם בולשיטים.

מה ששבר אותנו , זה הגיל שלו וזה שהוא ניראה נורמטיבי (בעל רכב) וכמובן ,הרגע שהוא הזיל בו דמעות תוך כדי מילמולים של "אני בחיים שלי לא עושה את זה ,ואני אני מתבייש וכו'".

לבסוף הבאנו לו, כל אחד 50 ש"ח. תוך הבטחה מצידו שמחר הוא יעבור בתחנת דלק הזאת ויחזיר את הכסף. (אנחנו מכירים את בעל התחנה).

בקיצור... לא החזיר ולא נעליים. לא נורא , בקטנה.:wink:

אבא שלי תמיד אומר לי " תגיד תודה שאתה בצד שנותן ולא בצד שלוקח" והמשפט הזה מלווה אותי כל הזמן.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
למי אני כן הייתי עוזר - לאלה שמבקשים שיחה, אבל רק אם הם נראים נורמלי יחסית כי לא בא לי שיגנבו לי את הטלפון.

איך שהוא, אלה שמבקשים ממני שיחה זה תמיד נערות/נערים שנתקעו בלי כסף בטוקמן.

משום-מה אף פעם לא הייתה לי בעיה עם זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפי דעתי (כמעט) כל מי שמבקש סתם ככה כסף ברחוב הוא מנסה לעקוץ, למה? כי תמיד יש אפשרות הרבה יותר הגיונית מלבקש כסף מסתם בנאדם ברחוב.

או שלא מנסה לעקוץ, אבל יכול לפתור את הבעיה שלו בעצמו או בעזרת משפחה/חברים דיי בקלות אבל הוא סתם נצלן ולא יחכה, למה לחכות שיש פראייר ברחוב שמושיט לך כסף.

זו בדיוק הנקודה. בשביל הכמעט אני מוכן להסתכן.

לא לכל אחד יש משפחה/חברים/כרטיס אשראי וקורה שאנשים נתקעים. לא כל אחד יודע גם להתמודד עם מצבים כאלה ולאלתר פיתרון.

לי קרה שעזרתי לאדם שנתקע בלי מזומן בבית חולים וסיפר שבא לבקר בן משפחה ואין לו איך לחזור הביתה. נתתי לו 200 ש"ח והוא ביקש כתובת כדי להחזיר. הייתי בטוח שלא אשמע ממנו אבל אחרי שבוע קיבלתי מעטפה עם 300 ש"ח ומכתב תודה כך שיש גם אנשים ישרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יושב וקורא ומסכים עם כל מילה.

אני הייתי בצד הנותן מספר פעמים ולא ידע לי שעבדו עלי, אבל אולי כן.

בכל מקום, פעם במהלך נופש בצפון הארץ, אני ואשתי הלכנו למסעדה בלילה והיינו היחידים שם.

סוף הארוחה הגיעה, מבקשים חשבון ושולפים כרטיס אשראי.

בעלת המסעדה אומרת שהיא א מקבלת כ"א רק מזומן. אבל גם צ'ק יהיה בסדר.

:?

מה עושים ?!

אין לי צ'קים עכשיו, ואין מזומן, ואין כספומט בקילומטרים הקרובים (זה היה ביישוב אמירים)

היא הציעה לקחת את פרטי תעודת הזהות שלנו ושנשלם זה פעם אחרת.

וכך היה, שלחנו לה מזומן בדואר בצירוף מכתב תודה.

אוי ואבוי אם היינו נחשדים בנוכלות.

זה כ"כ לא נעים.

אבל מצד שני, עליה לציין מראש שלא מקבלים כרטיסי אשראי.

מה זה פה? שנות ה80 ?!

אני כאדם דתי, נתקל מידי פעם בכל מיני אנשים שבאים לבית כנסת ומבקשים רשות מהגבאי

לפנות לקהל המתפללים בסוף התפילה.

כבר כמה פעמים היו אצלנו כל מיני שהילדים שלהם זקוקים לכליה או משהו כזה בחו"ל ואין כסף.

ואז הם ממתינים במוצא"ש ליד הבית כנסת ומי שרוצה ויכול, בא ונותן מה שיש.

אני נסעתי במיוחד לכספומט כדי להוציא כסף.

כמובן שאני תוך כדי שואל את עצמי אם זה לא נוכל מזדמן.

אבל כמו שאמר שי .ז :

ואם הסיפור הוא נכון ? ואם באמת יש לו ילד חולה.

אני היום כשאני כבר אבא ל2 ילדים מתוקים מדבש, לא יכול לסבול מחשבה כזו.

ולכן בלב שלם נתתי לו סכום יפה.

לכן טוב מאד שפותח השרשור מתריע בפנינו.

כי כסף שניתן לנוכל, עשוי להשאיר אותנו "יבשים" מול הקבצן האמיתי הבא.

וחבל.

פורסם

אני פעם אחת הייתי בצד המקבל דווקא:

כשהייתי נער צעיר ופוחז הברזתי מבית ספר עם עוד חבר לים (הים בהרצליה, הבית ספר בכפר סבא) באמצעות אגד.

בזמן שהיינו בים מישהו גנב לנו את התיקים והבגדים. (באותה תקופה לא היו פלאפונים כמובן).

אז הסתובבנו לנו בטיילת של הרצליה בבגדי ים וביקשנו מאנשים כסף בשביל כרטיס אוטובוס חזרה לכפר סבא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
בד"כ אני גם חשדן אבל כשהצד הטוב יותר שלי בסביבה [אשתי].

כבר יצא לי לתרום 50 שקלים וטובין לאיזה נערון שנראה מבולבל שביקש כסף לדלק בפז "הסיירים" בכניסה לחולון.

אמרתי לאישתי ולו רק בשביל הספק אני אתן לו את הכסף ,כי אם הייתי במקרה דומה זה היה מבאס אותי לגמרי להיתקע בלי דלק.

[הוא סיפר שהוא בדרך לאשדוד והוא פשוט נתקע עם המחוג על האדום.]

אז עזרתי ואמרתי לעצמי שאם הוא נוכל אז זה לא יהרוג אותי ושהכסף יספיק לו לתרופות.

בד"כ אני מנפנף אותם כמו נפנף מעל למנגל.

הוא היה שם כמה חודשים טובים,היה פותח מכסה מנוע בשביל ההצגה(אם אני לא טועה הייתה לו אונו)

בסוף אפילו היה בכלבוטק.רפי גינת חיבר לו איזה שם מטומטם בנוסח "המתדלק המפברק":lol:

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

עוד כמה סיפורי הצד המקבל :

כנער למדתי בפנימיה ברעננה והדרך הבייתה עברה לא פעם בטרמפיידה שבתחנת הדלק ליד קוקה קולה בבני ברק.

כמו כמעט כל פעם נכנסתי שם למסעדה והזמנתי מעורב, אני מוציא את הארנק בביטחון , ומגלה שאין בו ולו עשר אגורות .

אני מסתכל על המוכר בבושה הוא שואל את בעל הבית ובעל הבית שואל "ומה אתה רוצה לשתות ? " אני מבהיר לו שאין לי שקל עלי, אז הוא אמר לי תאכל ותשתה , אם תעבור פה בחודשים הקרובים תשלם אם לא תקנה לאיזה קבצן מנה עם שתיה במקום אחר .

כמובן שבפעם הבאה שחזרתי הבייתה ירדתי מטרמפ שם, שילמתי על הפעם שעברה והזמנתי עוד מנה לעכשיו .

אגב מאז אני תמיד מטר לפני הדלת בכל מקום מציץ בארנק לראות שיש מזומן + אשראי .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני עדין לא ידוע איך אף אחד לא פנה עם כל התולונות כנגד הבחורה הזאת לכלבודק ?

זה מקרה קלאסי בשבילהם ועם חשיפה כמו שלהם זה ישתיק אותה לתקופה ארוכה :)

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

• תוכן חדש...