Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לדו"ח שקיבלתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי באיילון לכיוון אשדוד הגעתי לעלייה ליבנה שוטר נסע ברכב מושכר מסוג מזדה לנטיס לבנה נסע בנתיב השמאלי, הבהבתי לו בכדי שאוכל לעקוף הוא עבר נתיב ולפניו נסעה סיטרואן ברלינגו הבהבתי גם לה היא סרבה לעבור נתיב ואותתה שמאלה , הקפתי אותה מימין.

השוטר הגיע מאחוריי בהאצה והדליק סירנה עצרתי בצד ,לא היו עליי רשיונות אישיים ולא שום פרט מזהה אחר ,הוא ביקש שאני יתקשר לאמא שלי נתן לי לדבר איתה כמה מילים ואזלקח לי את הטלפון ושאל אותה אם היא זיהתה עם מי היא דיברה ? כשי היא אמרה לו את שמי הוא מילא את הפרטים שלי על כרטיס ביקור של מזדה והוא לא חבש כובע וטען כי [/b]בזמן הקרוב ישלח לי דואר ממשרד הרישוי שפוסל את רשיוני התחננתי והוא היה ממש ממש עצבני ולא חשב על לוותר .

בלי רשיונות בלי שלט נהג חדש ועקיפה מימין .

הוא יכול לעשות את זה ? ואם כן מה הערכה של עונש על זה ?

תודה מראש

שגב

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם

מה הוא הולך לעשות עם הפרטים שלך אין לי מושג.

אבל למה לא שאלת אותו למה הוא לא נתן דו"ח לברלינגו על נסיעה בשמאל שלא לצורך עקיפה? נראה לי שהוא היה קצת מתייבש מזה.

פורסם

ראשית עקיפה מימין זה לא שלילה ככה שאתה יכול להירגע.

הוא יכול למלא לך דו"ח לדעתי, מספיק גם הפרטים של הרכב עצמו בשביל שאם הוא ירצה הוא ימלא את הדו"ח.

כנראה שהוא לא היה מ-מ-ש עצבני כי הוא היה יכול לתת לך עוד מבחר דו"חות אחרים על חוסר ניירות ונהג חדש. בקיצור תמתין - יגיע יגיע, לא יגיע עוד יותר טוב. בכל מקרה שלילה זה לא.

רדו מהקטע עם הכובע, זה לא משהו שיכול לגרום לדו"ח להתבטל.

עקיפה מימין זה 250 שקל, ו 4 נקודות.

בזמן האחרון יש יותר מדי סמויות :?

פורסם

אבל במצב כזה הוא לא יכול לטען שהוא פשוט חזר לימין ??

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

הוא יכול למלא לך דו"ח לדעתי, מספיק גם הפרטים של הרכב עצמו בשביל שאם הוא ירצה הוא ימלא את הדו"ח.

כנראה שהוא לא היה מ-מ-ש עצבני כי הוא היה יכול לתת לך עוד מבחר דו"חות אחרים על חוסר ניירות ונהג חדש. בקיצור תמתין - יגיע יגיע, לא יגיע עוד יותר טוב. בכל מקרה שלילה זה לא.

לבטל לא, אבל לדפוק אותם?! חובה!

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אבל במצב כזה הוא לא יכול לטען שהוא פשוט חזר לימין ??

הראל.

לא.

הבחור רשם בעצמו שהוא ביצע עקיפה מימין אחרי שהיבהב ליצור שהיה בשמאלי. עשה עבירה, תפסו אותו בעסה. אני גם עושה את זה מדי פעם, לרוב אין לי כוח להבהב ואני פשוט עוקף מימין וזהו. זה לא שהוא לא ביצע את העבירה או משהו...

פורסם

לבטל לא, אבל לדפוק אותם?! חובה!

דובר על זה רבות, במקרה הכי טוב תירשם לשוטר הערה משמעתית שולית מאוד.

פורסם

לפי מה שנכתב - אין כאן עבירה של עקיפה מימין.

עקרונית אסור לעקוף מימין, אלא במקרים מסוימים, שאחד מהם הוא שהרכב הנעקף פונה שמאלה.

הברלינגו אותתה שמאלה? עמדה לפנות שמאלה? מותר לעקוף אותה מימין.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

עקרונית אסור לעקוף מימין, אלא במקרים מסוימים, שאחד מהם הוא שהרכב הנעקף פונה שמאלה.

צודק :!: לא שמתי לב שהסיטרואן אותת שמאלה, אם כך, אין עבירה:

תקנה 47 ב: "מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצידו הימני במקרים האלה:

1. נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך."

(ההדגשה לא במקור)

סתם שאלה עקרונית - בכל מקרה יש חובת חזרה לימין, לא? אז איפה ההבדל בין עקיפה מימין לבין חזרה לימין?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

צודק :!: לא שמתי לב שהסיטרואן אותת שמאלה, אם כך, אין עבירה:

תקנה 47 ב: "מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצידו הימני במקרים האלה:

1. נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך."

(ההדגשה לא במקור)

סתם שאלה עקרונית - בכל מקרה יש חובת חזרה לימין, לא? אז איפה ההבדל בין עקיפה מימין לבין חזרה לימין?

הראל.

לא הבנתי את השאלה. נהג הסיטרואן רוצה לפנות שמאלה בצומת הקרוב, אתה הרי לא מצפה שהוא יעבור שמאלה בעשרת המטרים האחרונים לפני הפניה. נכון שיש נהגים שנוסעים בשמאל כי בעוד 10 ק"מ יש להם פניה והם לא רוצים לפספס, אבל אם הבנתי נכון את תיאור המקום הרי שכמה מאות מטרים אחרי היציאה של יבנה יש צומת ובה פניה שמאלה.

השאלה היא עקרונית ולא קשורה ישירות למקרה הזה.

למשל, כאשר אני בנתיב השמאלי, ממולי רכב ובלי קשר אליו אני פשוט חוזר לימין (והמהירות שלי יותר גבוהה משלו). זה גם נחשב עקיפה מימין ???

מה ההבדל בין עקיפה מימין לבין חזרה לנתיב הימני?

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

בלי קשר לימין ... שימו לב הוא נסע בלי רשיונות .......

השוטר ינפיק דוח

ואז לפני סיום הנהג חדש הוא יקבל פסילת רשיון ודרישה להתיצב במשרד הרישוי ... (בדרך כלל תאוריה מחדש)

פורסם
אתמול נסעתי באיילון לכיוון אשדוד הגעתי לעלייה ליבנה שוטר נסע ברכב מושכר מסוג מזדה לנטיס לבנה נסע בנתיב השמאלי, הבהבתי לו בכדי שאוכל לעקוף הוא עבר נתיב ולפניו נסעה סיטרואן ברלינגו הבהבתי גם לה היא סרבה לעבור נתיב ואותתה שמאלה , הקפתי אותה מימין.

השוטר הגיע מאחוריי בהאצה והדליק סירנה עצרתי בצד ,לא היו עליי רשיונות אישיים ולא שום פרט מזהה אחר ,הוא ביקש שאני יתקשר לאמא שלי נתן לי לדבר איתה כמה מילים ואזלקח לי את הטלפון ושאל אותה אם היא זיהתה עם מי היא דיברה ? כשי היא אמרה לו את שמי הוא מילא את הפרטים שלי על כרטיס ביקור של מזדה והוא לא חבש כובע וטען כי [/b]בזמן הקרוב ישלח לי דואר ממשרד הרישוי שפוסל את רשיוני התחננתי והוא היה ממש ממש עצבני ולא חשב על לוותר .

בלי רשיונות בלי שלט נהג חדש ועקיפה מימין .

הוא יכול לעשות את זה ? ואם כן מה הערכה של עונש על זה ?

תודה מראש

שגב

איך זה עובד הדבר הזה?

לפי הבנתי : היית אחרי המזדה , שלפניה ברלינגו , שלושתכם בשמאלי.

הבהבת , המזדה עברה לימני . עכשיו נצמדת לברלינגו ומשלא עבר ימינה עקפת אותו מימין אתה.

איך המזדה הגיעה מאחוריך ? אחרי המעבר לנתיב הימני הוא האט כך שיכולת להשתחל ביניהם ? אם כן אני לא רואה שום עבירה שעשית אלא אם דחפת אותו כאשר חזרת לימין.

(במחשבה שנייה , מה שעשית מאוד מסוכן. הקפת רכב , ועוד מצד ימין ? מה זה ? שמחת תורה ? אתה יודע כמה מבלבל נהג לראות רכב מקיף אותו? אתה מודע לכך שאחרי שבע הקפות הגלגלים יכולים ליפול לרכב המוקף כמו חומות יריחו ? :twisted: )

בינינו , נראה לי שאתה יכול לשכוח מכל העניין , אבל לך תדע...

• תוכן חדש...