Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לדו"ח שקיבלתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר בעניין סמוייות שלשום נסעתי באיילון וראיתי הונדה אקורד חדשה לגמרה בלי שום סימני זיהוי [כולל אלדן] שעצרה אנשים אחרי הסיבוב בירידה של השלום לכיוון צפון

הספקתי לרשום גם את המספר :roll:

57-451-51 מספר רגיל לגמרה לא?

למה? ככה!

פורסם

57 בסוף המספר נראה לי קצת מחשיד...

בכל מקרה, בקשר לחוק בעקיפה מימין, לפי מה שאני זוכר, החוק לא מגדיק עקיפה כמו שאנחנו מגדירים אותה. לפי החוק, לעבור ליד רכב זו עקיפה. זאת עקב הרעיון התאורתי לפיו כל המכוניות נוסעות מצד ימין, ולכן אין סיבה לאף אוטו לא עוקף לעבור ליד אוטו אחר. החוק אפילו מגדיר כעקיפה את זה שאני נוסע שמאלה בררמזור עם שני נתיבי פניה שמאלה ולידי יש אוטו. חוקית, לא נראה לי שאפשר להגדיר את זה שאני עובר לנתיב הימני ומאיץ, כך שאני "עוקף" את הרכב אשר מצד שמאל, למרות שאני נשאר בנתיב הימני, זאת בגלל שהחוק עצמו לא "מאפשר" שיהיה אוטו בצד שמאל סתם ככה (שנוסע לאט והכל)..

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

be-roo, אני יודע שאני נודניק, אבל אני חייב להבין את זה (אני קשה אני יודע).

אז ממה שאתה רושם אני מבין שאם רכב נוסע בנתיב השמאלי, ורכב אחר נוסע בנתיב הימני מהר יותר - זה גם נחשב עקיפה מימין ???

ניתן עוד דוגמה...

אני נוסע לי בנתיב הימני, ועוקף רכב אשר נוסע לאט. עכשיו אני בשמאלי.

אח"כ אני חוזר לימין (סיימתי עקיפה) למרות שיש רכב ממולי (בשמאלי) שנוסע לאט.

(בהנחה שאני לא עובר את המהירות המותרת)

זה גם נחשב עקיפה מימין ??? כי אם כן - יש פה קטע טיפשי ולא הגיוני בחוק...

מקווה שהבינו אותי, :?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אז ממה שאתה רושם אני מבין שאם רכב נוסע בנתיב השמאלי, ורכב אחר נוסע בנתיב הימני מהר יותר - זה גם נחשב עקיפה מימין ???

ניתן עוד דוגמה...

הראל.

לגבי השאלה הראשונה, כן! אסור לך לנסוע מהר יותר מהרכב בנתיב השמאלי ולעבור אותו. נקודה.

את המצב שתיארת אחרי כן לא הבנתי. קודם עקפת רכב שהיה איטי בימין ואחרי זה חזרת לימין ועברת ליד רכב שנסע לאט בשמאל? זה בדיוק אותו מצב. מה זה משנה אם קודם עקפת רכב אחר משמאל?

והחוק הוא תקין לגמרי, מה שלא תקין זה שאשנים נוסעים בנתיב השמאלי ללא סיבה.

נשמע לי טפשי שמישהו ינהג פחות מהמהירות המותרת בנתיב השמאלי. ואני שבנתיב הימני אצטרך לחכות שהוא יחזור לימין-כדי שאני אוכל לעקוף אותו משמאל. אולי בתיאוריה זה המצב האידיאלי, אבל בשטח זה לא פרקטי וזה גם לא עובד ככה...

בכל מקרה, תודה. ועד שלא ילמדו לחזור לימין אני נאלץ להמשיך "לעקוף מימין"... :roll:

תודה וערב טוב!

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
נשמע לי טפשי שמישהו ינהג פחות מהמהירות המותרת בנתיב השמאלי. ואני שבנתיב הימני אצטרך לחכות שהוא יחזור לימין-כדי שאני אוכל לעקוף אותו משמאל. אולי בתיאוריה זה המצב האידיאלי, אבל בשטח זה לא פרקטי וזה גם לא עובד ככה...

בכל מקרה, תודה. ועד שלא ילמדו לחזור לימין אני נאלץ להמשיך "לעקוף מימין"...

טפשי זה לא :!:

רק אל "תבכה" באם תחטוף דו"ח על כך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ניתן עוד דוגמה...

הראל.

לגבי השאלה הראשונה, כן! אסור לך לנסוע מהר יותר מהרכב בנתיב השמאלי ולעבור אותו. נקודה.

את המצב שתיארת אחרי כן לא הבנתי. קודם עקפת רכב שהיה איטי בימין ואחרי זה חזרת לימין ועברת ליד רכב שנסע לאט בשמאל? זה בדיוק אותו מצב. מה זה משנה אם קודם עקפת רכב אחר משמאל?

והחוק הוא תקין לגמרי, מה שלא תקין זה שאשנים נוסעים בנתיב השמאלי ללא סיבה.

בכל מקרה, תודה. ועד שלא ילמדו לחזור לימין אני נאלץ להמשיך "לעקוף מימין"... :roll:

תודה וערב טוב!

הראל.

זה הזכיר לי את הטסט שלי :lol:

היה איזה מפגר שלא יודע איך לנהוג לפניי , כשאני ממתין לטורי ,

הבחור היה זוועה , כך כשהתיישבתי מאוחרי ההגה הייתי מושלם יחסית למי שהיה לפניי , פלוס כמה צחוקים עם הטסטר והכל סבבה כך שבסוף הוא אמר לי אתה יודע איפה התחלנו ? הגבתי שכן ואז הוא אמר לי אז נו חאלאס תיסע לשם לבד .

50 מטר לפני שאני מגיע לנקודת ההתחלה היתה איזה פנייה שמאלה כשאני צריך להמשיך ישר , הנה איזה מישהו בהתלבטות ונוסע הכי איטי שאפשר ! אני הייתי בדילמה .. אם עקפתי אותי מימין אז הוא יכשיל אותי על עקיפה מימין , אם אני אחכה אולי יכשיל על הפרעה לתנועה ,

התחלתי להאיט עד שכמעט עצרתי אחריו , ואז והטסטר יודע שאני בדילמה , שואל אותי וצוחק , אם היית לבד כרגע בלעדיי מה היית עושה במצב זה , השבתי לו שאת האמת אני הייתי עוקף אותו מימין וממשיך הלאה .

אז הוא אמר לי נו אז יאללה עקפתי והכל הלך סבבה , הטסט הראשון והאחרון שלי :wink:

כך שזה לא ממש מעשי בכביש , בתיאוריה זה קל אבל לא במציאות :idea:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
זה הזכיר לי את הטסט שלי

היה איזה מפגר שלא יודע איך לנהוג לפניי , כשאני ממתין לטורי ,

הבחור היה זוועה , כך כשהתיישבתי מאוחרי ההגה הייתי מושלם יחסית למי שהיה לפניי , פלוס כמה צחוקים עם הטסטר והכל סבבה כך שבסוף הוא אמר לי אתה יודע איפה התחלנו ? הגבתי שכן ואז הוא אמר לי אז נו חאלאס תיסע לשם לבד .

50 מטר לפני שאני מגיע לנקודת ההתחלה היתה איזה פנייה שמאלה כשאני צריך להמשיך ישר , הנה איזה מישהו בהתלבטות ונוסע הכי איטי שאפשר ! אני הייתי בדילמה .. אם עקפתי אותי מימין אז הוא יכשיל אותי על עקיפה מימין , אם אני אחכה אולי יכשיל על הפרעה לתנועה ,

התחלתי להאיט עד שכמעט עצרתי אחריו , ואז והטסטר יודע שאני בדילמה , שואל אותי וצוחק , אם היית לבד כרגע בלעדיי מה היית עושה במצב זה , השבתי לו שאת האמת אני הייתי עוקף אותו מימין וממשיך הלאה .

אז הוא אמר לי נו אז יאללה עקפתי והכל הלך סבבה , הטסט הראשון והאחרון שלי

כך שזה לא ממש מעשי בכביש , בתיאוריה זה קל אבל לא במציאות

אני כבר 3 שנים על הכביש ולא ידעתי על זה... :oops:

טפשי זה לא

רק אל "תבכה" באם תחטוף דו"ח על כך.

עמית

אם אני נוסע במהירות המותרת בימין, ובנתיב השמאלי נהג "איטי", אני אאלץ להאט את את המהירות (החוקית!) שלי, לעכב את התנועה, ולקחת סיכון שנהגים שנוסעים מאחורי יכנסו בי... :?

בתיאוריה זה נשמע מצויין - במציאות שלנו (נהגי ישראל) זה סתם יגרום לעיכוב תנועה ולבלאגן.

כמו שאומרים בנהיגה מונעת: "בכביש אל תהיה צודק-תהיה חכם"

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
זה שאתה נוהג 3 שנים ולא מכיר חוקים בסיסיים זה מפחיד כשלעצמו. זה שאתה לא מבין את ההגיון שמאחוריהם זה גם מדאיג.

רוצה דוגמא? 5 מכוניות לפניך יש רכב שנוסע בשמאל ויחסית לאט כי עוד 100 מטרים הוא צריך לפנות. מאחוריו טור יחסית ארוך שנוסע בשמאל כי בנתיב הימני בהמשך יש מספר רכבים איטיים שהם רצו לעקוף, אבל הרכב שרוצה לפנות מעכב ומונע את העקיפה. אתה, שלא מכיר את החוק, היית עובר ימינה, עוקף את כולם מימין ונכנס בראש הטור וכאשר הנהג הפונה היה מפנה את הנתיב היית מאיץ וממשיך בדרכך העליזה, כאשר עקפת 5 מכוניות מימין, שבהן נהגים שחיכו בסבלנות שהעיכוב יתפנה ואתה נדחפת לפניהן.

ברור שבמקרה כזה את צודקת.

אני מדבר על כבישים ששתי הנתיבים ישר ואין פניות (למשל איילון), ויש תמיד את אלה שנוסעים פחות מהמהירות המותרת בשמאלי. במקרה כזה כן! אם אני כבר בנתיב הימני למה שאני אצטרך להאט? (ואל תגידו לי "כי זה החוק" - אני מנסה להבין את ההגיון בחוק).

במקרה כזה, מה מסוכן/לא מוסרי/פשע נגד האנושות להמשיך בנתיב הימני במהירות חוקית ??? כי הרי גם זה נחשב ל"עקיפה מימין" ??!?!?!!?

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
אני מדבר על כבישים ששתי הנתיבים ישר ואין פניות (למשל איילון), ויש תמיד את אלה שנוסעים פחות מהמהירות המותרת בשמאלי. במקרה כזה כן! אם אני כבר בנתיב הימני למה שאני אצטרך להאט? (ואל תגידו לי "כי זה החוק" - אני מנסה להבין את ההגיון בחוק).

במקרה כזה, מה מסוכן/לא מוסרי/פשע נגד האנושות להמשיך בנתיב הימני במהירות חוקית ??? כי הרי גם זה נחשב ל"עקיפה מימין" ??!?!?!!?

עקיפה מימין היא מסוכנת. שדה הראיה של הנהג הנעקף, שיושב בצד השמאלי של הרכב, קטן משמעותית מימין והסיכוי לכך שלא יבחין בך גדול יותר. בנוסף לכך, האיסור הזה מסדיר את התנועה, בלעדיו היו זגזוגים אינסופיים ואי סדר. זה שנהג אחר מבצע עבירה לא מצדיק שאתה תעבור עבירה. נכון, זה לא הוגן שהוא הופך אותך לעבריין, אבל מבחינת החוק זה מה שאתה. אתה הרי לא מצפה שהחוק יגיד "אסור לעקוף מימין, אלא אם הנהג בשמאל ממש מעצבן".

אז נכון, במציאות מתמודדים אחרת עם הדברים, אבל אם מחליטים בכל זאת להסתכן ולעקוף מימין יש לקחת מרווח בטחון גדול יותר, להזהר כפלייים, ולהיות מוכן לכך שהאחריות למנוע תאונה במקרה והנהג מחליט בדיוק לחזור ימינה, היא שלך, כי הוא לא מצפה שהנהג מאחוריו יעבור ימינה ויאיץ. וכמובן, שאם עוצר אותך שוטר, על פי החוק, אתה אשם.

טוב, למרות שעדיין החוק תמוה בעיני, לפחות למדתי עוד משהו בחוקי תנועה.

מצטער על שינוי נושא השירשור,

ותודה על ההערות/הארות. :p

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני אתן לכם דוגמא למה לא מצויין בחוק סעיף שאומר "אם הנהג שמשמאלי ממש איטי אזאני יכול לעקוף אותו מימין"

00:00 בלילה אני בתוך יגואר S-TYPE נוסע לי בנתיב הימני כאשר הנתיב השמאלי מיועד לרכבים שנוסעים בצד הנגדי..

יש מולי מרצדס נוסעת 100 קמ"ש אני בא לעקוף אותה.

היא לא שמה לב שאני עוקף אותה וממשיכה ישר במהירות גבוהה (האיצה מתחילת העקיפה)

במצב כזה אני לא יכול לחזור לנתיב הימני כי המרצדס

נוסעת במהירות שלי

קיצר באה מכונית ממול וזכרוני לברכה..

תחשבו על זה לכל פסיק בחוק יש חשיבות

למרות זאת יש שוטרים שלוקחים את הפסיק מוסיפים סוגריים ומכל דבר קטן מורידים אותנו מהכביש..

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
אני אתן לכם דוגמא למה לא מצויין בחוק סעיף שאומר "אם הנהג שמשמאלי ממש איטי אזאני יכול לעקוף אותו מימין"

00:00 בלילה אני בתוך יגואר S-TYPE נוסע לי בנתיב הימני כאשר הנתיב השמאלי מיועד לרכבים שנוסעים בצד הנגדי..

יש מולי מרצדס נוסעת 100 קמ"ש אני בא לעקוף אותה.

היא לא שמה לב שאני עוקף אותה וממשיכה ישר במהירות גבוהה (האיצה מתחילת העקיפה)

במצב כזה אני לא יכול לחזור לנתיב הימני כי המרצדס

נוסעת במהירות שלי

קיצר באה מכונית ממול וזכרוני לברכה..

תחשבו על זה לכל פסיק בחוק יש חשיבות

למרות זאת יש שוטרים שלוקחים את הפסיק מוסיפים סוגריים ומכל דבר קטן מורידים אותנו מהכביש..

מאור.

:roll:

• תוכן חדש...