Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי לי היום בפג'ו 205, שנת 89 :)

בתור התחלה אני רוצה לעשות לה טיפול ראשוני, שכולל פלאגים, החלפת שמן, מים ירוקים, פילטרים.

אז מה אתם ממליצים לי בתור התחלה?

איזה פלאגים לקנות?

איזה שמן הכי טוב לרכב?

מים ירוקים?

פילטר אוויר דלק ומסנן שמן?

חבר המליץ לי לתדלק את הרכב פול טנק 98 וביחד עם זאת לשים תוסף לדלק, אמר שזה ינקה טיפה במנוע את הפיח, מומלץ? יזיק?

ואם מומלץ, איזה תוסף הכי כדאי לקנות?

ושאלה נוספת לגבי צבע, הרכב עלה לי 1000 ש"ח, ואני מתכוון להחזיק בו כחצי שנה\שנה\עד כמה שיחזיק.

הבעיה היא שהצבע על הרכב דהוי קצת (הרבה) ומקולף, ונראה לי טיפשי להשקיע על צבע לרכב כזה, אז יש משהו שאפשר לעשות בנוגע לצבע הדהוי? אולי צביעה עצמית? חבר אמר לי שיש אפשרות לקנות צבע לברזל משהו מיוחד, לקה ולצבוע לבד (יש לו את הפוליזטור הזה ומרסס צבע), זה יראה כמו צביעה במוסך רק שהיא תחזיק כחצי שנה על הרכב, אולי שנה, או שיש אולי מקום כל שהו שיכול לטפל לי בזה במחיר סימלי?

תודה רבה מראש.

ואם יש אפשרות לצבוע לבד, איזה צבע צריך לקנות?

פורסם

תעשה יישור קו במוסך קודם כל למען השקט הנפשי.

אחר כך אתה יכול לעשות ווקס כדי שהצבע יראה קצת יותר טוב, תחייה עם זה ותסע עם האוטו עד שישבוק.

לגבי הדלק אתה סתם מבזבז כסף 98 לא יתן לך שום דבר.

תן תמונה של האוטו ונגיד לך איך לטפל בצבע שלו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

עזוב את הצבע. ברכב כזה אתה תצטרך את הכסף שלך לדברים חשובים יותר.

אל תחליף מצתים על עיוור. חכה שהם יתחילו לזייף בהתנעת בוקר או שתבחין בבדיקה שהם אכולים ברמה מוגזמת. רוב הסיכויים שלא זה ולא זה יקרה עד שתמכור את הרכב.

מסנן אוויר החלף רק אם הנוכחי נראה מלוכלך.

אל תבזבז כסף על 98 או על תוסף.

אתה לא צריך את השמן הכי טוב לרכב. כל שמן 15-40 יעשה את העבודה על הרכב שלך בצורה טובה.

מסננים מקוריים בלבד.

נוזל קירור של פרסטון או מקורי. לא פחות מזה.

החלק החשוב יותר בטיפול (למרות שזה דווקא החלק שמוזנח על ידי רבים מבעלי הרכבים וגם בחלק מהמוסכים) הוא הבדיקות השונות שיש לבצע, ולאוו דווקא החלק של החלפות המסננים והשמנים. מהודעתך נראה שאתה הולך עם הזרם ודואג דווקא לדברים הפחות חשובים. את רשימת מגוון הבדיקות שיש לבצע ניתן למצוא בחוברת הטיפולים של הרכב או בספר טיפולים כדוגמת "היינס"

פורסם

אני הייתי קונה את הכי מינימלי שיש, אולי משקיע רק במים הירוקים של פרסטון. כל היתר אפשר להסתדר על דברים תחליפיים סינים וזולים.

הייתי בודק, אם כבר מרוקנים את המים - את עניין הצינורות. חבל שאחד מהם יקרע ותצטרך להשבית אוטו נוסע...

האמת? אני במקומך הייתי נוסע עליו כמו שהוא ומתפלל ששום דבר לא יתקלקל. להשקיע בטיפול 10 אלף באוטו שעלה 1000 ש"ח, נשמע לי קצת הזוי.

נוסע? תיסע. לא נוסע? תתקן את מה שדורש תיקון, וגם זה שיהיה הכי זול שאפשר.

פורסם

אוקיי, אז לאיזה מוסך זול מומלץ לבוא בשביל טיפול ויישור קו? וכמה זה אמור לעלות פלוס מינוס?

עריכה:

בעיה קטנה ששחכתי לציין, הרכב נקנה כ90 ק"מ מהבית שלי, והרכב אחרי הקנייה ישר נסע לבית, הוא עבר את ה90 ק"מ ללא בעיה, מה שכן, המנורה של החום מנוע (מד חום כזה) והמנורה שלידו מצד ימין (STOP) נדלקו לי, מה שמעיד על חום מנוע גבוהה. מה שמוזר זה, שברכב מותקן שעון חום והוא הראה על 90 מעלות חום, אפילו בין 85 ל90. כמובן שעצרתי מיד בצד ופתחתי מכסה מנוע, אבל הכל היה תקין ואז אחרי שהנעתי את הרכב שוב המנורות התכבו.

חשוב לציין שהמנורות נדלקו כשנסעתי עם מזגן דולק ולחצתי על פול גז והייתי במהירות נדמה לי בערך 120 קמ"ש.

מה זה יכול להיות? השעון חום לא עבר את ה90 מעלות, רק פעם אחת הגיע ל95 כשהרכב היה במצב סרק ומיד לאחר מכן ירד ל90.

פורסם

cartman ,

משום מה נראה לי שבקרוב נשמע ממך שאלות על פריצת אטם ראש והמלצות לחיפוש מנוע משופץ.

קנית רכב ישן, אינך יודע עדיין מה מצבו המכני ואתה כבר דוהר במהירות 120 בנסיעה ארוכה יחסית.

האם בדקת מצב שמן ונוזל קירור לפני הנסיעה או לפחות אחרי שנדלקה לך נורית Stop (הידועה בשם Oh shit!)?

פורסם

יש לך אפילו מזגן?

ב 1000 שח אני רק באמצע של התיקון של המזגן שלי

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כשקניתי את הZX שלימים הפכה להיות רכב משובח שחברתי נוסעת עליו,

ידעתי שמצבה רעוע (נקנתה ב1800 ש"ח).

הנסיעה הראשונה היתה 5 ק"מ, מסביב לבלוק והרבה עמידה מקום ובדיקה שהמאווררים נכנסים בזמן, טפופטים ותקלות.

אח"כ החלפתי מים, החלפתי מצתים, החלפתי שמן והחלפתי מסננים ובדקתי אכילה + טפטוף.

אחרי אלו, ואחרי שנמצאו תקלות ותוקנו - הרכב נוסע וחוזר בכיף. אבל יש כאן הרבה מזל.

להתחיל בנסיעה של 90 ק"מ ב120 קמ"ש בכזה רכב זה מגוחך ומסוכן.

קנית רכב ב1000 ש"ח. הוא אמור לשמש אותך לנסיעות קצרות. פשוט שים דלק וסע עד שישבוק.

כל השקעה בשמן / ווקס וכו' אלו כספים שירדו לטמיון.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אוקיי, היום דיברתי עם בעל הרכב, הוא אמר לי שישנה בעיית חשמל ברכב שגורמת למנורת החום להדלק, ולמרות זאת החום תקין לחלוטין ואין בעיה לרכב ותאכלס הוא צדק, החום מנוע באמת היה מתחת ל90 כשבדקתי.

וכן, לפני הנסיעה בדקתי מים וכו...

ואם להיות כנה, לא שמתי לב שאני על 120, שמתי לב רק כשראיתי את המנורות נדלקות, לא שזה היה בכוונה.

מסתבר שהמנוע לרכב הוחלף, המנוע המקורי נשרף עקב זלזול במתן מים למנוע, המנוע נסע בלי מים ומת, אז הוא שם לו מנוע חדש מייבוא. א יודע של איזה פג'ו היה המנוע החדש.

• תוכן חדש...